Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
centrino
aktív tag
van Lightroom-Photoshop előfizum is a Photoshop miatt, de Capture One workflow nagyságrendekkel gyorsabb nálam. Erős vga kártyával baromi gyors az export, teljesen személyre szabható a felület (3840x1600 felbontás, szóval sok minden elfér), nagyon jók a gyári "presetek" is, mostmár teljes fuji támogatás, tethering...
-
centrino
aktív tag
ÉS... megjelent a végleges verzió
hivatalos fuji filmszimulációkkal és számos egyéb újdonsággal
-
centrino
aktív tag
válasz adnoctum18 #27631 üzenetére
X-T20 on próbáltam és teljesen használható. Sőt, még 50-140 is, bár akkor teljesen más fogással, de meglepően jó. Egy plusz fém markolat sokat tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #27613 üzenetére
Bocs akkor félre értettem, az “imádja” tévesztett meg, 18-55 el kapcsolatban nekem valahogy soha sem jött ez az érzés. 23/35/56 és 50-140 mellett valahogy mindig olyan “meh” képe volt, színek kontraszt élesség nem volt ott ahol szerettem volna. Persze videóra hasznos az ois, de nálam 99% csak foto.
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #27600 üzenetére
Nálam 16-55 és a fényerős fixek (1.2/1.4) Ha kell a wr és az abszolút leggyorsabb fókusz akkor a zoom (ha nagyon szükséges és van rá lehetőség akkor vakukkal), minden más esetben két vázon egy-egy fix.
16-55 markolatos xt2-vel nekem teljesen kényelmes, nem találom túl nagynak vagy nehéznek, persze ez egyéni preferencia... (a sebesség és képminőség meg kárpótol) -
centrino
aktív tag
válasz benedekco #27180 üzenetére
OFF: Eddig a legjobb eredményt Lightroomban úgy sikerült elérnem, hogy a jobb felső sarokban található "X"-et megnyomtam, majd megnyitottam a Capture One Pro-t...
amúgy Thomas Fitzgerald-nak vannak nagyon jó írásai a témában: blog
van tőle pdf-em fuji specifikus beállítások Lightoomhoz, Iridenthez, Capture One-hoz, nekem jól működnek
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz DonRazzino #26962 üzenetére
EVF méreten is nagyon sok múlik, mindenképp egy kipróbálást ajánlanék vétel előtt.
Csatlakozom én is: ha egy fix maradhatna, akkor 35/1.4, ha egy zoom, akkor 16-55, ha egy fix ÉS egy zoom, akkor egyértelműen 35/1.4 és 50-140.
Jönnek lassan az első valós tapasztalatok az XT3-al és eddig bíztató nagyon: 23/1.4, 35/1.4 és 56/1.2 elmondások alapján drasztikusan gyorsabb lett, egyből ráállnak a fókuszpontra, a korábbi "huntolás" (oda-vissza állítja a fókuszt) gyakorlatilag megszűnt. -
centrino
aktív tag
válasz sasNAXO #26575 üzenetére
Esküvőre valóban jobb a nagyobb, V860II-t csak ajánlani tudom, eddig nagyon jól bevált, tökéletesen együtt tud működni a másik "esküvős etalon" AD200-al is. Hihetetlen milyen sokat hozzáad a rendszerhez a Godox vakuk ár/teljesítmény/megbízhatóság hármasa. X-Pro vezérlő, TT350F, V860II, AD200 tökéletesen megbízhatóan működnek nálam, AD600PRO-val még csak ismerkedem, de eddigiek alapján fantasztikus és széles körben használható lesz. A legjobb hogy a "profi" márkákhoz képest (Profoto, Broncolor) töredék áron kapunk igen magas minőséget.
-
-
centrino
aktív tag
Kiderül, de az is abszolút logikus lenne, ha X-H1 eladások miatt megy első perctől a fals infó... Azt is megmondták hogy nem lesz soha IBIS...
-
centrino
aktív tag
X-T3 - fujirumors
4k at 60p
10 bit
zebra[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Fuji készletkisöprés...
789€ -
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #26322 üzenetére
Volt már a kezemben és azt mondom bár ne lett volna...
igazából nem a 70-es fókusztáv, hanem a mélységélesség. Nekem az is megfelel, ha csinálnak egy 90/1.4-et
Amúgy annyira elégedett vagyok mindennel ami van (16-55,50-140, 23/1.4,35/1.4, 56/1.2) és ami még jön fujitól roadmap szinten, hogy semmibe se tudok belekötni, egyedül valami brutál háttérmosású abszolút réteg portré obi amit még el tudnék képzelni, többi úgy jó ahogyan van. -
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #26314 üzenetére
80at tervezem közeljövőben rendelni, de 90 is nagyon ígéretes (ekv. 135/2.8), szuper párja lenne az 56-nak, azt imádom (ekv, 85/1.8) Kettő közé tudnék elképzelni majd egy 70/1.0-1.2 obit, főleg hogy fuji megalapozza egy még magasabb (ár) kategóriát a 33/1.0-val.
(bár ha valaki megajándékoz egy gfx+110/2 + 45/2.8 kombóval és hozzá még a "prototípus" 80/1.4, akkor nem ellenkezem)
Samyangot nagyon dícsérik, még nem próbáltam, natív üvegeken kívül a mitakon ami leginkább érdekel (plusz az ajándék gfx mellé biztosan vennék Techart adapterrel egy Sigma 135/1.8-at )
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz DonRazzino #26300 üzenetére
Fujis körökben az az egyik “alapvetés”, hogy a 18-55 mennyire fantasztikus és milyen kicsi képminőség beli különbség van a 16-55 höz képest.
Ehhez képest amikor lecseréltem szinte új rendszert kaptam. Ahogyan te is írod, teljesen más kategória sebességben pontosságban. Képminőség, színek, kontraszt, élesség... simán összevethető a fix obikkal.
Célobjektív, igazi “igásló” esküvőre, rendezvényre jól tud jönni. Valakinek nagy nehéz drága, de én is csak ajánlani tudom.Ami egyedül “hiányzik” nekem a rendszerből, az egy hosszabb portré “nagyágyú”, mint mondjuk a nikon 105/1.4. Ezen kívül minden van kiemelkedő minőségben.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #26117 üzenetére
"Szerencsére a fuji is ilyen béna, tehetségtelen fotósoknak adja oda a cuccokat tesztelni, mint a Jonas Rask, így az ember soha se "kíván rá" a felső polcon lévő termékekre. Milyenek már azok a termékfotók is... Egyszerűen szörnyű... Azok a mintaképek pedig... Kritikán aluliak. Kompozíció, színek, utómunka... Pfff...
Az objektívekről: 8-16: milyen már a beépített photoshop szűrő, ami minden fényforrásból olyan csillagot szór, mintha Disney rajzfilmben lennénk. Mi a következő? Csillámpónik? A 200as pedig egyenesen "bicskanyitogató" pofátlanság. Ennyi pénzért még a festéket is lespórolták róla!"A fenti sorokat a könyvelőm, a háziorvosom és a papom fogalmazták meg együttes erővel és köteleznek rá, hogy minimum naponta háromszor elolvassam, különben a szolgáltatómnál kérvényezni fogják a "jonasraskphotography.com" örök időkre történő blokkolását.
-
-
centrino
aktív tag
150 reális. Eglobal xt2 es xh1 uj ara kozott is annyi a kulonbseg. Most kell donteni mert ha tenyleg jon hamarosan az xt3 es valoban egy “sebesseg-rekorder” lesz akkor sokan felrakjak hasznalpiacra az xt2t ami meg lenyomja az arat. (Bar most a 990€ uj ar is igencsak barati)
-
centrino
aktív tag
válasz hp1950 #26086 üzenetére
Ha nem nagy ráfizetés akkor érdemes lecserélni sztem, max azt is tudod később cserélni XT3-ra. Ha valóban nem lesz benne IBIS, akkor megmarad még a kereslet a H1-re is, nem feltétlen fogja a használt piaci árát annyira visszavetni.
Mennyire használnád ki az IBIS-t?[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #26082 üzenetére
persze, én is maximum 1% esélyt látok rá, de érdekes felvetés... uborka (kovászos) szezonban is kell valamiről beszélgetni, pláne hogy Canon/Nikon mirrorless még sehol. Pláne úgy lesz érdekes ez a 33/1.0, ha nikon kijön 1.8 fixekkel meg 4.0 zoomokkal mirrorlessre
azért 8-16; 16-55; 50-140 2.8 sor és mellé 16/1.4; 33/1.0; 56/1.2 elég szépen lefedi az igényeket...
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
valahol olvastam egy érdekes kérdést:
Mi van, ha a 33/1.0 konpatibilis lesz a meglévő XF 1.4x és XF 2.0x telekonverterrel. Érdekelne valakit?
a 33/1.0 hozzávetőlegesen FF 50/1.4
xf 1.4-el 46/1.4 ~ FF 70mm/2
xf 2.0-val 66/2 ~ FF 100mm/2.8Tudom, tudom úgy már nagy böhöm lesz, pont célját/értelmét veszti, de érdekes felvetés...
XF1.4 nálam messze várakozásokon felül teljesít 50-140-el, gyakorlatilag nem veszek észre minőség/sebességbeli csökkenést ha használom
-
centrino
aktív tag
8-16 és 33 tuti vétel lesz, remélem megmarad a 35/1.4 képi világa, színei, azt nagyon szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
XF 16mm f2.8 R WR
XF 16-80mm f4 R LM OIS WR
XF 33mm F1 R WRFujinon XF 8-16mm F2.8
13 Group 20 sheets
minimum 25cm
0.1 x
φ 88mm × 121.5 mm
805gFujinon XF 200mm F2
14 groups 19 sheets
shortest 1.8 m, 0.12 x
filter diameter 105mm
φ 122mm × 205.5 mm
2265gNew 1.4x Teleconverter
4 groups 7 sheets
φ 58mm × 15mm
130g[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Nagyon OFF: egyik ismerosnek epp most segitettem nagy nehezen egy sd kartyarol visszaallitani az eltunt kepeket. Sony a6500, sandisk extreme pro 64gb. Kartya tele volt az izlandi nyaralasrol hazahozott jobbnal jobb kepekkel es egyik naprol a masikra egy ures kartya fogadta mikor fel akarta volna masolni oket. Fujinal azert ilyennel nem talalkoztam.
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #26058 üzenetére
Legújabb "hír" pont ezért bíztató:
Amúgy új akku szabvány se kell, (max kicsit optimalizált fogyasztás) most szombaton egy markolatos x-t2-vel nyomtam végig a napot, készült közel 3000 kép és összesen 3 és fél akku fogyott. Ez azt jelenti hogy reggel a full feltöltött három akksival kezdtem, késő délután a markolatban lévő kettőt cseréltem, biztos ami biztos alapon. 9db patona platinummal és három gyárival kihúzom elég sokáig
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #26051 üzenetére
Amikor első alkalommal láttam mit tud az A9+85GM kombó 1.4-en, nem sok kellett hozzá, hogy felpakoljam az egész kócerájt a "fuji adok/veszek"-re, de szerencsére visszafogtam magam, és a színek miatt mindenképp megérte maradni. Azóta a "workflow" is finomodott, sokkal jobb képek születnek...
Igazából a sony eye-af se nem bűbáj, se nem fekete mágia, nem látom okát miért ne lehetne legalább olyan jól megvalósítani a fujinak is. Igazából egy alacsonyabb fogyasztású, gyorsabb képfeldolgozó processzor.
Youtube tesztek szeint azért a sony af se akkora hatalmas nagy csoda, pl ellenfényben vagy videoban azért még bőven van hova javulnia. -
centrino
aktív tag
válasz Alabástrom #26046 üzenetére
Hát ez az...
Marad a fuji az biztos, színeknek nincs párja.Legujabb “jatekszer” alkalmas nem csak statikus hanem dinamikusabb portrek megvilagitasara is (AD600Pro, villamgyors ujratoltes, hss stb...) ott el tudnam kepzelni ha az 56 os 1.2-n szepen eye-af el lekovetne egy porgo-forgo menyasszonyt a nagy szoknyban. Talan majd xt3, addig meg probalkozom a tobbi objektivvel.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz Alabástrom #26046 üzenetére
Hát ez az...
Marad a fuji az biztos, színeknek nincs párja -
centrino
aktív tag
válasz madgie #26035 üzenetére
hóóóóó, távolról sem így van! Imádom, fantasztikus objektív, tökéletesen alkalmas arra amire szánták, csak annyira bízok a szuper képminőségében, hogy egyre "szélsőségesebb" szituációkban próbálom ki és ott nem mindig működik úgy, mint egy fuji LM (Linear Motor) objektív. Tudom nagyobb lencsetagokat kell mozgatni sokkal precízebben stb...
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
ezért használom portréra kültérben (főleg ha kevés idő van és pörögni kell) szinte csak az 50-140-et. 140mm/2.8 azért nem rossz. (ha biztosan nem lesz sony "másodgépnek", akkor 90mm/2 is tökéletes lenne erre a feladatra, bár sokszor hasznos a zoom lehetőség)
Beltérben leginkább marad az 56 és nemrég vettem 35/1.4-et, most az a kedvenc.(jpg még utómunka előtt)
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Nekem is egyedüli "problémám" a rendszerrel az 56/1.2. Fantasztikus képminőség, hihetetlen jó bokeh, minden szuper, csak lehetne "megbízhatóbb" a fókusz. Tudom extrém elvárások vannak, meg sokszor használnám durva ellenfényben vagy túl kevés fényben. Volt amikor már elgondolkodtam egy A7RIII+85GM kombón csak portréra. 16-55, 50-140 tökéletes, nem adnám semmi pénzért, 23/1.4, 35/1.4 nekem abszolút megfelel, imádom a színeket, teljesen használható a fókusz sebesség is. 80mm vagy 90mm még nincs, de kategóriájukban messze felső kategória. Egyik objektívemet se szívesen cserélném le más rendszerben lévő megfelelő párjára, és bízom benne, hogy X-T3-ban megint "szintet lép" az 56/1.2
-
centrino
aktív tag
Nem könnyű olvasmány, de elég részletesen kibontja a témát:
-
centrino
aktív tag
16-55 obinál 2.8-on 4m fókusz távolságnál az értékek: Near Limit (2.18m) Focus Distance (4m) Far Limit (24.4m)
teljesen függ az adott objektív látószögétől és drasztikusan változik a fókusz távolsággal is. Töltsd le a progit és nézd meg az értékeket különböző blendével, fókusz távolsággal.
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #26022 üzenetére
megkönnyítem a dolgukat ott a fujinál... vegyenek egy mitakon 35/0.95-öt, tegyék bele mondjuk a 16-55 fókusz motorját és nagyon szívesen átveszem tesztelésre...
de akkor már lehetne egy új "piros cimkés" fix sor is, 23/1.0 LM WR, 33/1.0 LM WR és 56/1.0 LM WR és kapásból már csak 4-5 vesémet kellene eladni értük[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
néha van olyan, hogy "nem talál be" rendesen a fókusz, pedig visszaigazolja (zöld négyszög), de csak ritkán és csak bizonyos obikkal tapasztaltam eddig (56/1.2)
váz-obi érintkezőket nézd meg, nincs e valami szennyeződés
teljes képen tapasztalható, vagy egyik oldalt jelentősebb? a klasszikus "téglafal teszt" hátha nekiütötted az obit valahova és elmozdult egy lencsetag
-
centrino
aktív tag
válasz lugosi #25949 üzenetére
Láttam már Jinbei softboxot, amire rá volt ragasztva egy "Profoto" matrica...
Az én vesszőparipám mindig a "hozzáadott érték" fogalma. Persze nem vitatom a full frém bizonyos előnyeit, (a fizikával lehet vitatkozni, de nem érdemes) de nem "szükséges és elégséges" feltétele a profi képeknek. A megrendelőnek teljesen más az értékrendje, mást tart fontosnak, mint a fotós. Egyik menyasszonytól sem hallotta szerintem egy fotós se még, hogy "kérlek a következő fotón csak a bal szemem legyen éles, a jobb az már ne és kérlek ehhez feltétlen a 85mm/1.2 objektívet használd".
Véleményem szerint a pár %-al nagyobb háttérelmosásnál jóval több "hozzáadott értéket" jelent, ha a fotós valóban ért az emberekhez, profi a kommunikációban, van koncepciója, ért a természetes és mesterséges fényekhez, ki tudja hozni az emberekből az összes eszközét felhasználva a legjobb arcukat. Ezernyi minden van ami sokkal fontosabb, mint a technikai apróságokon lovagolni. A fotós szeme a kompozícióhoz, színharmóniához, problémamegoldó képessége, utómunka/retus, profi hozzáállása az marketinghez/üzleti dolgokhoz... hosszan lehetne sorolni.Lehet csak én vagyok ilyen "maradi gondolkodású", de valahogy nem tudok azokkal a profikkal azonosulni, akik téglafalakat fotózva 300%-on elemezve a képeket diskurálnak órák hosszat, hogy mi a szar és mi nem. Nekik szoktam azt mondani: "Kár, hogy Hemingway-nek nem volt egy profibb/modernebb írógépe, azzal biztosan még jobb könyveket tudott volna írni"
-
-
centrino
aktív tag
Nem tudom korábbi objektív fw verziókkal és korábbi gép fw verziókkal milyen volt, nekem új élmény a 35/1.4 objektív markolatos X-T2 vázzal. (fw 4.10) Első reakció: WOW!!! Igaz kicsit "zajos", meg "mocorog" a front lencse, de ettől eltekintve teljesen gyors, abszolút használható kategória. A képminőség meg magáért beszél, de ezt itt már úgyis mindenki tudja.
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #25891 üzenetére
Azt irtam “alaposabban” (tudtam h nem hagyod szo nelkul)
Viccelek csak, egyszer be allitottam az alapertelmezett elesites, zajcsokkentes ertekeket (kamerankent, iso tartomanyonkent be tudod loni).Az nekem sem tetszik amit alapbol kezd az xt1 xt2 file-okkal, de vannak nagyon ugyes fuji szinprofilok, es azok kombinalva a “curves” ertekekkel...
kicsi kiserletezes utan olyan profilokat tudtam beloni, ami lightroomban soha nem sikerult.Izlesek es pofonok, gyari fuji jpg nek nincs parja, probalom azt is egyre tobbet eroltetni plusz a gyári raw konvertert.
-
centrino
aktív tag
válasz Gercsa #25887 üzenetére
Lightroom és C1 ég és föld vga használatot tekintve. Lightroom leginkább egy szálat használ és vgat meg leginkább egyáltalán nem vagy csak pár funkcióra. Capture One szinte linearisan gyorsul ha elég gyors cpu magok tudnak elég gyors vga-kat kiszolgálni.
Amúgy elsősorban nem ezért váltottam lightroomról. Színkezelés, kontraszt, teljes workflow sokkal jobban bejön és amit az x-trans file-okkal művel...
Nem hallottam még olyan fujisrol aki alaposabban kipróbálta a C1-t és visszaváltott Lightroomra.Nagyon jók a fuji színprofilok, teljesen személyre szabható a felület, szuper funkciók pl bőr tónusok “kiegyenlítésére”, photoshoppal könnyen gyorsan együtt tud működni...
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #25884 üzenetére
Integrált vga nem arról híres hogy letépi a fejed opencl teljesítményben. 800x4 (1színes és 1b&w 24mpx, 1színes és 1b&w 2000px long side) 3200 kép export. És tudni kell, hogy compressed x-trans file-okat az egyik legtovább tart feldolgozni. Stoppert nem indítottam, de jóval több mint csak egy kávészünet...
1080p monitorhoz nem feltétlen kell a külső vga, erős cpu gyors egyszálas teljesítménnyel. Felhasználói felület rendben lesz, exportnál meg kivárod ha sok kép készül.[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #25882 üzenetére
válassz minél nagyobb egy szálas teljesítményt, Capture One-hoz adott esetben egy i3 4x4Ghz jobb mint egy i5 4x3,5Ghz. Menet közben meg majd kiderül kell e a dedikált vga. Mekkora felbontású a monitorod? Ha nem túl magas, akkor max az export idő lesz lassú. Mikor régi gépen mondjuk exportáltam 800 képet, mindet 2 méretű jpgben (full és 2000px long side) és minden jpg képet (kicsi és nagy) két verzióban (színes és fekete fehér) simán volt másfél-két óra... Most max fél.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #25873 üzenetére
C1-nál nagyban függ a felbontástól, hogy milyen monitoron használod.
Nálam i5-6500 vga nélkül, amíg full hd felbontású monitorom volt. Sebesség nem szedte le a fejem, de teljesen használható volt.Nemrégiben monitort cseréltem, 3840x1600 felbontás és gyakorlatilag használhatatlan lassú lett. Mindenképpen kellett egy vga. Capture One OpenCL-t használ, ami AMD-nél általában jobb ár/érték arányban van. RX580-at vettem, most újra minden zökkenőmentes, export lényegi gyorsulást mutat, töredékére esett vissza.
Capture One elég összetett, nagyon szereti a gyors egy szálas teljesítményt, és főleg ha ez minél gyorsabb OpenCL feldolgozással párosul.
Itt találsz egy kis összehasonlító táblázatot:
itt egy fórum több valós tapsztalattal:
Capture One Pro 11 export VGA "ranglista":
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Korábban volt nálam is egyszer hasonló eset. Image preview be volt kapcsolva? Ha vakut használok és nem csak egy-egy képet készítek, hanem gyors egymásután vagy sorozatban, akkor azóta mindig kikapcsolom az image preview-t és azóta egyszer sem jött elő...
-
centrino
aktív tag
válasz DonRazzino #25249 üzenetére
Én azért köszönöm a "marketing bullshit"-et...
23/1.4 és 56/1.2 - érezhetően gyorsabb lett és mintha gyorsabban "odahúzná" a fókuszt kevés fényben,
16-55 és 50-140 - sok különbséget nem vettem észre, de még tesztelni kell élesben is. -
centrino
aktív tag
válasz DonRazzino #25212 üzenetére
Sok helyen dicsérték ezt a sony kártyát is:
Pl többeknek gondjuk akadt Sandisk kártyákkal X-H1-ben, ez a sony viszont mindenkinél hibátlan, gyors, megbízható
-
centrino
aktív tag
Gear P0rn...
Fekete és ezüst után harmadik lehetőség is van:
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Első élmények 16-55-el:
Azt hittem valami nem stimmel, és rossz a fókusz visszajelzés... Hangtalan és villámgyors.
Nagyobb, nehezebb, mint a többi alap zoom, de teljesen kézre esik (x-t2 battery grippel)
Eddigiek alapján teljesíti a magas elvárásokat. Igazán csillogni majd egy stabis vázon fog... -
centrino
aktív tag
Én ilyet vettem 6db-ot, eddig hiba nélkül működnek... (X-T2-t csak markolattal használom, egyszerre három akksi, problémám még sosem volt, hogy túl hamar lemerült volna)
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz taranis #24978 üzenetére
Rosszul tudod! Gimbal nélkül nem lehet videót csinálni!
(Persze hogy jó a minél jobb gyorsabb modernebb, de sokszor indokolt lenne a kérdés, hogy valóban életbevágó vagy csak “szükségem van rá”. )
56 ossal nem állok neki gyors eseményt fotózni (érdemes megnézni Kevin Mullins fotóit nála milyen tetű az 56os) nem arra való az én kezeimben. irányított körülmények között portré fotózás jegyes fotózás stb nekem az xt2+56 még nem okozott csalódást. Persze egy A9+85GM megérne egy misét, de nem lennének azzal se lényegesen másabb vagy jobb képek.Ügyfél számára mindig az a jobb kép ahol ő jobban néz ki, jobb az elkapott pillanat, szebb a mosoly, jobb a kompozíció. Nem érti nem értékeli milyen a gép és objektív. Ja és a melegebb színtónus, melegebb wb. Az mindig jobb bármilyen másik képnél.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz total90 #24975 üzenetére
Pont ezért rendelek egy Mitakon 35/0.95 -öt. Azzal biztosan minden vázon ugyanolyan sebességű lesz az af.
Off: lehet én nem értek valamit, de mostanában mintha az lenne, hogy jó af = jó fényképező. Jobb af = jobb fényképező. Legjobb af = legjobb fényképező.
Mintha minden tanuló vezető azon vitatkozna, hogy a 350lovas porsche vagy a 375 lovas ferrari ami inkább jobb vagy inkább megéri. És természetesen a 23 automatikus sávtartó fékező gyorsító beparkoló automatika nélkül nem élet az élet, és el sem lehet képzelni milyen lehetett a kőkorszakban mikor még nem volt tempomat.[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
válasz total90 #24971 üzenetére
Melyik?
50-140 soha nem volt lassú, most még gyorsabb lett. (X-T1 en is nagyon szerettem)
56/1.2 viszont hatalmas különbség a régi és új vázakon. X-T1 en nem szerettem, sokkal speciálisabb objektív volt, csak bizonyos megfelelő körülmények között vettem egyáltalán elő.
Ha van lehetőség, nem kritikus az időzítés akkor fantasztikusan használható.X-T2 vel, főleg a booster markolattal már sokkal általánosabban használható.
Véleményem szerint minél speciálisabb egy objektív annál fontosabb a fotós tudása tapasztalata felkészültsége.
Pl 56mm 1.2 blende mondjuk 1,2-1,5 méter távolságon a DoF 2-3 CM!!!Személyes tapasztalatom, hogy minél többet gyakoroltam az 56ossal minél jobban értettem a fotózáshoz, fényekhez stb egyre jobban kezdett “teljesíteni”.
Azóta imádom ezt a “tetűt” és nem cserélném le semmi pénzért. Sőt mi több, megkoronáztam a napokban, kapott egy fuji fém napellenzőt is. (23/1.4 re való szögletes, tökéletesen működik vele)[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
56/1.2 az X-T20-on érezhetően gyorsabb lett, 50-140 pedig mint az olajozott villám
-
centrino
aktív tag
válasz voriae #24708 üzenetére
Üdv!
Én x-t20 (jobb szenzor gyorsabb af mint korábbi vázak) és 18-55 párosításban gondolkodnék. Új ár 912€, használtan még olcsóbban ki lehet hozni. Ha két objektív belefér akkor esetleg 10-24 (700€) és 55-200 (500€) és közepére mehet később 35/2.
Sokban van egy "rendszer váltás" nagyon alaposan ki kell számolni, átgondolni, valóban többet fog e hozni, mik az igazi szempontok.[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Egy kis 23/1.4 update:
ismerkedünk, ismerkedünk... jelen állás szerint egyedül azt bánom, hogy nem ez volt az első objektív amit vettem még anno az X-T1-hez...
Bárki aki gondolkodik rajta, csak ajánlani tudom. Igaz a 23/2-t még nem próbáltam, de abszolút elégedett vagyok a sebességgel. Bár aki hivatás szerűen bespeedezett gepárdokat szokott fotózni... -
centrino
aktív tag
Most jött meg a 23/1.4. Negyed óra kattintgatás után folyton csak ez jut eszembe: "I think this is the beginning of a beautiful friendship"
-
centrino
aktív tag
Kint van Jonas barátunk új tesztje:
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #24676 üzenetére
nálam lassan quartett lesz: V350 V860 AD200 AD600PRO minden mindennel kommunikál, XPRO vezérlő szenzációs, minden baromi sokáig bírja aksiról, eddig semmilyen minőségi problémába nem futottam bele, szuper a TTL amikor gyorsan kell kattintgatni... abszolút ajánlott vétel a teljes godox rendszer
kicsi x-t20-ra, v860 x-t2-ra markolattal, ad200 softboxba, ad600nak meg majd kitalálok valamit ha meglesz
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Mi is kaptunk pici Li-Ion akksis godox vakut:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.