- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
DonRazzino #14741 üzenetére
Ugyan (még) nem vagyok fujis, de néha ide is érdemes benézni
-
törölt tag
válasz
DonRazzino #14745 üzenetére
Az némileg jó hír, mert általában lusta vagyok ilyesmivel szórakozni, hogy több képből fűzzek össze egy jót. Viszont a napokban próbáltam tájképelni, és ilyen esti szürkületben elég látványosan nem bírta azt a dinamikát sima jpegben, amit szemmel láttam. De megpróbálom majd kicsit cibálni a képeket, hátha jobb lesz.
-
DonRazzino
senior tag
-
törölt tag
válasz
Ezek több képből készültek, vagy RAW-ból hoztad ki a dinamikát ilyenre?
-
Stitch
őstag
válasz
Jó ez, jó ez.
RAW-ból vagy gépi jpeg?
-
Fandango
veterán
válasz
A mobilnetesek most biztos imába foglalják a neved!
-
törölt tag
-
Fandango
veterán
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #14729 üzenetére
...ami igaz is, viszont ha megnézed azt a frontlencsét, meg a Raynox méretét, már gyanús lesz. Vinyettálni fog rendesen!
Én ezt úgy oldottam meg hogy vettem egy 62mm szűrőmenetbe csavarható Nikon makró előtét lencsét, az kicsit sem vinyettál. Nem is nagyon haszalom, ha érdekel vkit, dobjon egy privit. -
faki_
senior tag
válasz
Milán13 #14721 üzenetére
A táblázat első felében vannak a közelponthoz tartozó értékek.
-
GOD_GOD
tag
Ekkora lesz az xf80mmf2.8wrois macro (igen, nagyon ráértem)
-
Milán13
tag
válasz
DonRazzino #14714 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Az igazság az, hogy szeretnék egy profi üveget. Ezzel ellentétben látom, hogy első körben a racionális döntés a 18-55 ki és a 60 f2.4 makró lenne a felhasználási területeimet nézve. A 16 f1.4 és az 56 f1.2 közül vajon melyiknek jobb a makrója?
-
GOD_GOD
tag
-
DonRazzino
senior tag
válasz
Milán13 #14712 üzenetére
Szia! A makróhoz nem tudok hozzászólni, de az XF16 egy brutál jól sikerült darab, ha elég széles neked, akkor ajánlom. Nekem 3-4 hete van meg portréra az XF56 1.2 lőttem vele már 2-300 képet és még mindig el vagyok képedve a teljesítményén. Talán egyszer ha rekeszeltem, kíváncsiságból... A 18-55 meg jó dolog, mert néha utazgat az ember és turistáskodni tökéletes. "Kit" kategóriát megszégyenítő építési- és képminőséggel.
-
Milán13
tag
Sziasztok!
A kiszemelt fényképezőgép egy Fuji XT2 lenne ősszel. Eddig csak a 18-55-ös kit zoommal láttam előrendelhető csomagban, lesz más lencsével is? Újonnan ugranék bele a rendszerbe, főként táj, portré fotózásra és egy kis makróra használnám (Raynox 250-em van). Mind hobbi célból. Az árat most nem nézve mi a véleményetek ha a kit mellé vennék egy 16mm f1.4-et, akkor lefedné a két obi az igényeimet?
Köszönöm a válaszaitokat!
Üdv, Milán
-
rbalint88
addikt
Mire használná? Hobbizik, dolgozna vele vagy abszolút kocafotós (mint én)? Ha tehetitek, próbáljátok ki mindkettőt és amelyik jobban bejön neki. X-PRO1-nek azért van pár technikai hiányossága az E2-höz képest. Nálam a dioptriakorrekció hiánya miatt volt kérdőjeles, de a próba alapján jó lett, plusz sokkal jobb érzés használni, ezért nálam nem volt kérdés, hogy a "butább" gépet veszem. Már csak rendszerobikat kellene venni
-
levy1983
aktív tag
Ha valakit érdekel Fujinon XF14mm F2.8 vagy XF23mm F1.4 objektív, akkor priviben, emailben elérhető vagyok.
-
madgie
titán
Talán az X-E2. Érezhetően jobb AF (PDAF is ugye), a követő is használható, több színmódot tud, jobb az EVF-je.
A Pro1-ben meg OVF is van, ha ez neki fontos, eleve eldőlt a kérdés. Esetleg még annyi, hogy az X-Trans I nem csinál waxy tones-t magas érzékenységen, a II igen. Viszont ahol ez előny lenne, ott ledöglik a Pro1 autofókusza.
-
wms
senior tag
Egy barátom - látva hogy az általam használt X-M1 milyen képeket csinál - beleszerelmesedett a Fuji rendszerbe, amit meg is tudok érteni.
Két gép lenne elérhető számára X1 Pro, vagy az X-E2. Ti melyiket javasolnátok?
-
madgie
titán
Panasonic LC33, FZ20, Sony F828, Nikon D70, Konica Minolta D7D, Olympus E-1, Panasonic L1, Canon 40D, Panasonic G1, GF1 (x2), GH1, GH2, G3 (x2), Sony NEX3, Olympus E-P1, E-PL2, E-M10, Fuji X-A1, X-E1, X-T1, X-T10.
Szerintem kihagytam valamit, de kábé ennyi 13 év "gyümölcse"
-
rbalint88
addikt
Kompakt pana fz8, fz38, nikon d90, m4/3 (oly e-p2, pl5, pana gf5, g3, gx1, g6), sony nex3, fuji xm1, xpro1 a sor eddig. Egyedul az xm1 volt visszalepes a kereso hianya miatt, de ez vallalhato kompromisszum volt abban az esetben. Nekem ezek alapjan a tapasztalatok alapjan a fuji rendszer fekszik legjobban a kepminoseg-meret-gyorsasag-ar szempontok alapjan. A kituno epitesi minoseg es anyaghasznalat (xpro1) csak bonusz, de vegul ez dontott az xe1 elleneben a pro fele. Mivel nyilvanvaloan nem vagyok komoly hobbista se, a ficsorok helyett a felhasznaloi elmeny talan tobbet is szamit, mert ugye a pro1-tol nincs messze az xe2, ami sokkal gyorsabb es okosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Spotify
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vírusirtó topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest