Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korábban érdeklődtem az ssd-k kapcsán, mennyi ideig tárolják az adatokat elektromos áram nélkül. Érkeztek is reakciók, amit még egyszer nagyon köszönök!
A napokban olvasgattam a pm883-as ssd-k doksiját és találtam bent egy részt, ami szerintem a témával kapcsolatos. A 2.6 Reliability résznél található:
Itt három hónapot ír, viszont megjegyzi, hogy 1) Data retention was measured by assuming that SSD reaches the maximum rated endurance at 40'C in power-off state.Ezt tulajdonképpen azt jelenti, hogy a gyártó három hónapot ad meg olyan módon, hogy feltételezik, 40 foknál nem lesz melgebb az ssd ezalatt az időtartam alatt? Csak fordítókkal próbáltam értelmezni.
Ez a három hónap olyan módon értendő, hogy elég három havonta áramot adni az ssd-nek?
Ezen kívül azt szeretném még kérdezni, hogy a gyakorlatban az MTBF és az MTTF között mi a különbség? Olvastam egy csomó cikket google fordítóval. Például a samsung MTBF-et ad meg, a micron pedig MTTF-et, ennek mi az oka és melyik áll közelebb a gyakorlatban tapasztalható megbízhatósághoz?
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...