Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Az egyik a javítható meghibásodások várható időtartama, a másik viszont ugyanaz, de alkatrészcserét feltételez javíthatóságra. Sok helyen használják ezt az iparban és mivek kvázi industrial termék a server SSD is, itt is ezeket a meghibásodási mérőszámokat használják.
Mint kiderült, a PM883 szerver meghajtó, így ezerszer szigorúbb követelményeknek kell megfelelnie, ezért írnak 3 hónapot adatmegtartásra, ha ugyanez konzumer SSD lenne, egy ilyen minőségű Eszközre minimum 30 hónapot írnának. Ha valaki otthoni terhelésre veszi ezeket, felesleges az ipari megfelelőség szerinti minőségi vállalásokat olvasgatnia.
Amúgy Intel 520 120GB SSD-m pár évig fiókban hevert, mikor beraktam notebookba kíváncsiságból, minden OS vígan futott rajta, direkt megnéztem mind a hetet. Szerintem ami alapból megbízható, jó SSD, az outplug esetén sem lesz kampeca. Persze nyilván nem SSD-t veszünt adatok tartós fiókban tárolására...
Szerintem laikus szinten ennyi, nekem is van bő egy éve PM883 1,92TB, igazi mindenes a notiban, amíg a notebook működik, addig ez is fog hibátlanul, sőt utána is mondjuk NAS-ban. Első olyan SSD-m, ami miatt pillanatig nem aggódtam, mondjuk a kistesója(860 EVO) miatt sem.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
pluto1969
aktív tag
válasz Caineevo #52793 üzenetére
Éppen most rendeltem még egy NV2 1TB-ost. Egyszerű dram nélküli intel 144L QLC nandokkal ellátott ssd. Egy teljesen átlagos véleményem szerint megbízható, ha jó áron van megvehető. most vettem alzán felbontottat (1TB) 17 000-ért. Teljes áron lehet mást vennék, nem sokkal többért vannak jobbak is.
-
titán
Korábban érdeklődtem az ssd-k kapcsán, mennyi ideig tárolják az adatokat elektromos áram nélkül. Érkeztek is reakciók, amit még egyszer nagyon köszönök! A napokban olvasgattam a pm883-as ssd-k doksiját és találtam bent egy részt, ami szerintem a témával kapcsolatos. A 2.6 Reliability résznél található:
Itt három hónapot ír, viszont megjegyzi, hogy 1) Data retention was measured by assuming that SSD reaches the maximum rated endurance at 40'C in power-off state.Ezt tulajdonképpen azt jelenti, hogy a gyártó három hónapot ad meg olyan módon, hogy feltételezik, 40 foknál nem lesz melgebb az ssd ezalatt az időtartam alatt? Csak fordítókkal próbáltam értelmezni.
Ez a három hónap olyan módon értendő, hogy elég három havonta áramot adni az ssd-nek?
Ezen kívül azt szeretném még kérdezni, hogy a gyakorlatban az MTBF és az MTTF között mi a különbség? Olvastam egy csomó cikket google fordítóval. Például a samsung MTBF-et ad meg, a micron pedig MTTF-et, ennek mi az oka és melyik áll közelebb a gyakorlatban tapasztalható megbízhatósághoz?
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Caineevo
tag
válasz 5leteseN #52784 üzenetére
Fogalmam nincs van-e vágható borda meg ilyenek, kis ventilátort meg véletlenül sem akarok, a most meglévőek is zavarnak szinte
Az biztos, hogy nekem elég volt ezt felcsavarozni rá, úgy hogy szemre állítsam be a pozícióját mert ha kicsit a csatlakozó felé van akkor bedugni nem lehet, ha meg a másik irányba akkor rögzíteni nem. Szóval én biztos nem állnék neki itthon bordát flexelni meg ventilátort forrasztani, főleg hogy az eszekhez szükséges eszközöket is mire beszerzem, meg a beleölt idő, nem biztos hogy olcsóbbra jön ki. Ezt meg kínából megrendelhettem volna biztos féláron, de épp kellett 1 boltból más valami is így beraktam mellé, pár ezerért hamarabb itt van.
A helyi számtech boltokban meg még 1 túlárazott hűtőpasztán kívül semmit nem tudtam venni soha, fogalmam nincs hogy élnek meg (ja de tudom, lehúzzák a teljesen hozzá nem értőket, és a google-t nem ismerőket, jó sokan lehetnek ).Más: Kingston NV2-re visszatérve valaki?
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Faterkam #52791 üzenetére
0fill-t azért nem érdemes használni, mert arra tudnak optimalizálni firmware-ben a gyártók, és akkor egy nemreális optimalizált esetnek a túlzottan jól lekezelését fogod hinni az eszköz valóéletbeli teljesítményének. Holott az utóbbi jóval gyengébb is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Raymond
félisten
válasz bgabor1973 #52783 üzenetére
Az alaplap nem tamogatja az NVMe-t ezert nem latod a BIOS-ban es a boot nem fog menni rola. A Windows latja mert ott vannak meghajtok es tarhelykent hasznalhatod.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
ricsip
addikt
válasz 5leteseN #52784 üzenetére
Csóróság van ma ebben az országban, a szemetet is abnormális áron próbálják az emberek árulni fb marketplace-en, jófogáson.
A kis számtek boltok csődbementek, bezártak, az árukereső-nek és az egymáshoz fillérre igazított ármanipulációknak köszönhetően.
Az otthoni PC építés is visszaesett a 90-es évek előtti szintre.
Talán ennyi indok elég is-
-
5leteseN
senior tag
válasz Caineevo #52773 üzenetére
Kicsit le vagyok maradva a hazai helyzetismeretben, de régebben pár havonta voltak az alkatrész nagy-kerekben "fillérekért" kis ventik, vágható hűtőbordák, ilyesmik kilóra/vödörszám és azokból lehetett lazán percek alatt építeni ilyen SSD-hűtők szintű kiegészítőt házilag.
Ezek a kilós/vödrös/dézsás(/filléres) tételek szűntek meg, vagy a házi-építgetési kedvet "vitte el a cica"? -
bgabor1973
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltabb PC guruk segítségét kérném. Vettem egy 500 GB-os PCIe NVMe Kingston m2 ssd-t. Beraktam az asztali gépembe PCIx keretben. A gép felismeri, látja mint tárhely, de a BIOS-ban nem látom . Tudok rá telepíteni rendszert, de nem tudom beállítani, hogy onnon bootoljon a gép, mert a BIOS-ban nem jelenik meg. Gigabyte 970A-DS3P alaplap, a legutolsó BIOS frissítés rajta van. AMD8350 Processzor. Valakinek van valami ötlete, hogy miért csinálja ezt?
Köszönöm a segítséget. -
-
-
King Unique
titán
válasz ricsip #52776 üzenetére
Ha komoly lemezhiba van, akkor eleve megjelenik arról az értesítés és tájékoztatja a felhasználót a Windows, felajánlja a(z) ellenőrzést / javítást, ami nyilván nem rendszerfájlok vs. egyéb fájlok függvénye. Aztán az már más dolog, hogy ha komoly hardverhiba van, szektorhibás / firmware hibás az SSD, akkor azzal önmagában az operációs rendszer nyilván nem nagyon tud mit kezdeni, nem tudja megjavítani, ahhoz pl. a firmware frissítése szükséges, meg az is lehetőleg még előtte és nem utólag.
Amúgy nem világos az ilyen állítások honnan jönnek, gondolom ez is olyan mint az egyik korábbi, ami megint nem feltétlen úgy van, kipróbáltam és pont pl. egy 21.2-es Mint kezdi el másolni FAT32 fájlrendszerű partícióra a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat és akad ki a végén egy nehezen értelmezhető hibaüzenettel, nem a Windows 10/11.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz scott_free #52737 üzenetére
Nem, nem lehet adatvesztés nélkül átkonvertálni exFAT fájlrendszerre, max. FAT32 és NTFS fájlrendszerek között lehet oda-vissza adatvesztés nélkül konverálni, ellenben az exFAT esetében csak a destruktív (adatvesztéses) újraformázás opció.
A mai "okos" tévék jellemzően a FAT16/32 és NTFS fájlrendszereket szokták inkább támogatni, míg az exFAT-ot kevésbé, sőt van amelyik egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz quailstorm #52769 üzenetére
Na de ha szoftveresen nem javítható a hiba, akkor nem firmware update-t kéne kiadni, hanem kötelező viaszahívást és cserét mindenkinek, akinél előjött a hiba.
-
-
ricsip
addikt
válasz DarthSun #52772 üzenetére
Én sem vettem észre gondot, amíg nem futtattam egy felület ellenőrzést samsung magician-ban: az hirtelen talált vagy 2 tucat hibás szektort. Ha nem nézegeted a windows eseménynaplóban a disk hiba bejegyzéseket, valóban nem fog látványosan sípolni meg trombitálni a windows. Szerencsére ennél jóval csendesebben hagyja megpusztulni az ssd-t. Amíg a neki lényeges rendszerfájlok nem sérülnek, "csak" a te lényegtelen adataid, mint dokumentumok, fotók, filmek, zenék és egyéb haszontalan állományok, szót nem fog szólni.
Újév előtt csak úgy kíváncsiságból lefuttathatnál egy teljes tesztet te is magician-ból, hátha lesz meglepetés
Az Attrib 252 meg nem a hard disk sentinel régiségétől függ, hanem az ssd firmware-től: a javítottban van ilyen, ami a SVT02B6Q. Ha neked nem látszik ez, akkor a gyári eredeti SVT01B6Q van neked, ami még a hibát nem kezeli le.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz DarthSun #52772 üzenetére
Ezek statisztikai értékek, amiben az is vastagon benne van, hogy egy adott gyártó mennyire stabil beszerzésből, mennyire stabil minőségellenőrzés mellett dolgozik.
Nagyon régen voltak számítógépszervizes ügyfeleim, ahol tudták, hogy vannak tényszerűen hibás szériák és hulladék gyártók, de az sem volt ritka, hogy egy-egy adott eszköz-/komponenstípus esetén egyből a gyártási dátumot, illetve a szériaszámot nézték -- a boltok már beszerzés előtt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz quailstorm #52771 üzenetére
Nagyon köszönöm!
MaCS
-
Caineevo
tag
Üdv!
A 2TB Kingston FURY Renegade tényleg eléggé melegszik, 60-70 fokos volt nekem szinte alapjáraton is, egy Fractal Design Define S-ben ASUS TUF GAMING B650-PLUS eredeti kis "bordájával".
Felszereltem rá nagynehezen egy Axagon CLR-M2XL hűtőbordát, 45-50nél most nem tudom feljebb kergetni, alapjáraton meg 30 körül van.
Ha valakit érdekel az 1-es M.2 slotban simán elfér egy XFX RX 6800 és egy Thermalright Phantom Spirit 120 procihűtő között, amennyiben a procihűtő nem fordítva van felszerelve.
Más:
Miért nem ajánlott a Kingston NV2? A milyen gépet vegyek topikban gyakran ajánlják olcsóbb alternatívaként, ismerősi körben van 3db is, mire számítsanak? -
válasz quailstorm #52771 üzenetére
Akkor az enyém a régi sorozatból való. 2.5 éves, nem vettem észre gondot, Win10 fut róla. 252- es attribútumot sem látok, bár lehet régi a HDS, még az 5.61- es ingyenes verzió van azon a gépen. Mondjuk nem ment sokat, az is igaz.
Amúgy érdekesek ezek a nem ajánlott típusok, az A400- ból van 5db, 3 szinte xarrá lett hajtva, mégsem akar megpusztulni. Asszem régebben szoktam róluk helyzetjelentést postolni, akkor is kiválóan mentek, valamint a mái napig is. Meg az Intenso, fiamnál sok, nálam egy, nagyon-nagyon jó drivek, csak gondolom, mivel nincs neve, le van húzva.
Kíváncsi leszek hogy a szintén nem ajánlott NV2 M2, amit most helyeztem üzembe, hogy viselkedik idővel.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
félisten
válasz quailstorm #52767 üzenetére
Hogyan lehet kideríteni, hogy egy konkrét darab az érintett szériába tartozik-e? A családban több példány 870 EVO is fut.
Köszönettel: MaCS
-
quailstorm
nagyúr
válasz ricsip #52768 üzenetére
Mivel át kellett állítani az egész gyártósort, és hardveresen mást gyártanak a rossz széria helyett, így én azt gondolom, hogy ez egy szoftveresen nem javítható hiba. Viszont hivatalos megerősítésre max akkor van esély, ha valamelyik hacker csoport megint ellopja a Samsung adatait és dokumentációit.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz quailstorm #52767 üzenetére
Azért írtam ott azt is, h. ez sajnos csak konteo, mivel a samsung a száját ki nem nyitotta azóta sem.
Az enyémen legalábbis szépen növekszik az attrib 252 ahogy írtam. Ez lehet valami wear leveling v2 is, sosem tudjuk meg.
Illetve most 1 hete karácsony előtt 1-2 nappal megint volt valami read error. Lefuttattam a checkdisk-et (boot-time kellett neki, mert futó OS alatt nem tudta javítani). Evileg javított valamit, de mióta a kutyaütő mikroszoft baszik részletes listát rakni az eventlog-ba boot-time checkdisk után (nem álltam fölötte másfél órát, amíg a /r -el badblock-ot keresett), így fogalmam sincs melyik fájlokban talált most hibát. A /v eddig legalább részletes logot adott, úgy tűnik 20 év után már ez SEM megy mikroszoftéknak.
Szóval nem vagyok meggyőződve h. az enyémen új firnwarrel nagyobb biztonságban vannak az adatok.-
-
quailstorm
nagyúr
Samsung 870 EVO esetén az első széria hibás, folyamatosan bad blockosodik. Ezt egy firmware frissítéssel elrejtették a 252-es attribútum alá.
Ricsip megkért, hogy számoljak be hogyan áll ez az új verzióval.2 hónap rendszeres napi használat után sincs növekedés az értékben. Windows 10 rendszer fut az SSD-ről.
Úgyhogy az S7 szériaszámmal kezdődő, már SVT03B6Q firmware verziót futtató 870 EVO SSD-k mentesek a korábbi hibáktól.
-
firstman3333
tag
Üdv!
Samsung 980pro, illetve Solidigm P44pro összehasonlítás, illetve hőmérsékletek, ha valakinek érdekes lehet. A (P44-ről alig lehet találni valamit sajnos.)
Mindkettő 1TB-os. A Samsungon van a rendszer. A 980 pro heatsink verzió, a P44-en rajta van a Gaming X alsó takarója.[ Szerkesztve ]
-
válasz Pyttawrx #52762 üzenetére
Egy nem ajánlott típus, de ajándékba kaptam, Kingston NV2 1TB, a hűtő passzív 6mm- es Axagon(csak hogy legyen rajta valami), bepattintottam közben. Címkét nem vettem le, mindkét oldalra pakoltam padot. Az X99 hobbygépembe került. Úgy néz ki jó lesz ez, jól szellőző a ház. Win10 alól initeltem, lecsekkoltam, pakolok rá majd egy Win11- et.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Sziasztok,
Gyors kérdés. M2 SSD, most szerelek be ilyet először. Vettem hozzá hűtőt, ahhoz 2 db thermal padot kaptam, mindkét oldalára fel kell tenni, vagy csak felülre, a borda alá ?, és gondolom a padokról a fóliát csak a felfekvő oldalon kell levenni, a felsőről mindkét oldalról, az alsóról(ha kell) pedig csak a felső feléről ?
Az SSD felső felén van a címke, arra mennyire ragad ?, levételnél ha megsérül, ugrik a garancia..?
Bocs a noobért, ezekhez az újabb cuccok némelyikéhez nem értek.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Wasquez
senior tag
válasz Raymond #52755 üzenetére
Az rendben van, de ha nem, mert nem úgy van bedrótozva az alaplap, csak a wifi, meg ha jól értettem, usb szokott a wwan portra bekötve lenni!
Lesz damage, ha berakom vagy nem?
Ez a fő eldöntendő, mert ha elvileg nem vághatják haza egymást, akkor berakom és vagy működik vagy nem!?
Nem fogok ehhez a géphez semmit sem találni, mert már oszló félben van a gyártó oldala is!PC
-
Raymond
félisten
válasz Wasquez #52753 üzenetére
Az hogy valami mukodhet vagy nem a WWAN (miniPCIe) slotban arra a konkret modell, almodell es firmware verziovall kell rakeresned az interneten. Ez teljes lutri meg adott modellen belul is, van ahol mukodik van ahol pedig nem mert mas revizio az adott gep.
-
Wasquez
senior tag
válasz Raymond #52749 üzenetére
A wifi kártya és a 3g modem fizikailag ilyen slot-nak néz ki, gondolom, hogy nem fog működni benne, de ki lehet e egyáltalán próbálni, vagy az nem is ilyen slot és tönkretesz valamit!? Vannak erről videók, de nekem még nem egyértelmű, hogy ez nem csinálhat e galibát azon kívül, hogy nem fog működni!?
[link] [link]A szabvány kérdésébe meg nem tudom, kinek van igaza, itt írtak ilyeneket:
[link]PC
-
Raymond
félisten
válasz Wasquez #52748 üzenetére
"az msata szabvány alapjaira készült m.2"
Ilyen nincs. Az mSATA fizikai csatlakozo es az M.2 fizikai csatlakozo (mindegy hogy a kommunikaciora NVMe vagy SATA protokolt hasznal) ket kulonbozo dolog.
"Hová lehet rádugni kipróbálás ként az msata ssd-t"
Egy mSATA slot-ba lehet dugni, mert masba nem is megy bele.
"És nincs dedikált msata csatlakozó, csak kártyák vannak ilyen csatlakozóval a gépben!"
A hozzaszolasaidbol itelve nem hiszem hogy van bovitokartya a gepben amin mSATA slot(ok) van(nak).
[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
válasz Raymond #52747 üzenetére
Igen, rosszul fogalmaztam, szóval az nem volt világos, hogy az msata szabvány alapjaira készült m.2 az nem msata néven fut, de gondolom a m.2 az utal az elnevezésben, hogy annak a második generációja lenne ez a foglalat, ezért is van a méretben eltérés.
Na de mindez nem érdekes.
Hová lehet rádugni kipróbálás ként az msata ssd-t, úgy, hogy semmi ne menjen tönkre, ha az adott slot nem támogatja? És nincs dedikált msata csatlakozó, csak kártyák vannak ilyen csatlakozóval a gépben!PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Raymond #52744 üzenetére
Elolvastam, és azt értem, meg ott van a másikon is, hogy nvme!
De mint kiderült, M2 csatlakozóból is van msata két kivágás és nvme egy kivágás is, ami ugyanolyan foglalatba helyezhető be.
Az msata meg eleve szélesebb!
Szóval ezt a meghajtót nem fogom tudni mással kipróbálni és ha veszek egy másikat és nem az volt a gond, akkor azt sem fogom tudni használni semmi másban!
Ez meg már megvan, nem látszott az adapterben, hogy mi van benne!PC
-
Wasquez
senior tag
A képen látható neves gyártó terméke milyen csatlakozóba illeszthető?
Milyen eszközben tudnám azt tesztelni?
Az alaplapban lévő milyen foglalattal van ellátva?
Teljesen belekeveredtem már ebbe a msata, minipcie/Nvme katyvaszba!
Már néztem mindenféle tudományt, de csak elbizonytalanodtam!
Az egyik helyen azt mondják, hogy az msata egy bevágás, a minipcie és nvme meg két bevágás, de itt a lapban lévőn is egy bevágás van, ráadásul a mérete sem stimmel a kettőnek!
Szerencse, hogy nem ugrottam hirtelen vásárlásba, mert a formája alapján simán benéztem volna a méretet a webshop-ban!
A széles lenne az msata csatlakozó, a keskenyebb meg a pcie és az Nvme?PC
-
ricsip
addikt
Csak 1 kis fogalom magyarázat:
Formázás: mindig adatvesztéssel (adat teljes törlésével jár)A konvertálás jelenti az adatok megtartása melletti ÁTALAKÍTÁST egyik formátumról egy másikra.
Ezektől függetlenül én csinálnék teljes mentést mielőtt bármilyen módon nekiállnék ennek a műveletnek.
-
-
RoyBatty
aktív tag
Elvileg igen, van beépített tool a windowsban rá (Diskpart -> convert). Adatmentés előtte persze sosem árt.
A TV-k támogatják általában az exfat-ot is, persze itt is lehetnek meglepetések, de nekem több LG TV-vel sem volt problémám. -
-
scott_free
senior tag
Üdv,
ntfs-re formázott külső ssd-t át lehet formázni exfat-ra adatvesztés nélkül? Vagy mindenképpen ki kell másolni róla az adatokat (filmek vannak rajta) és formázás után meg vissza?
Az exfat-ot mennyire támogatják a tévék?Köszi!
-
tomgabor
senior tag
válasz Pyttawrx #52733 üzenetére
Valamennyire rámegy de a vga csak 36°C-os és venti 800rpm-en pörög.
#52734 ANOka:
Én ID-Cooling Zero M15 (D15S alá nem fér be nagyobb)használok a 990 Pro 2TB-n mivel az is felment 98°C-ra játék telepítés/frissítés közben a felső slotban, de a gpu blokkolja a slottot félig így nem tudom rátenni a 970 Evo Plus-ra. -
KROK640
nagyúr
-
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok. Mik a tapasztalatok a 3-5 mm vastag m.2 hűtőbordákkal(be quiet, Axagon vagy kínai cucc)?
Samsung 970 Evo Plus 2TB-ra kellene valami(most nincs rajta semmi) mert felmegy 93-98°C-ra játék telepítés/frissítés közben így is hogy 3.0x2-es foglalatban van.
[ Szerkesztve ]
-
bindike01
aktív tag
Szerintem felesleges most egy újabb SSD t vennem akkor. Marad a vinyó.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
bindike01
aktív tag
-
dabadab
titán
válasz molnarpeter #52725 üzenetére
Szerintem klasszikus winchester esetén jobbak az esélyeid, nem hirtelen döglik, hanem lassan romlik az állapota
Ha az elektronika hal meg, az hirtelen megy, egyik pillanatban még tök jó minden SMART érték, a másikban meg már nem is látja a gép.
DRM is theft
-
dabadab
titán
-
molnarpeter
nagyúr
válasz bindike01 #52722 üzenetére
3 példány, fizikailag 2 helyen. Amíg ez nincs meg, veszélyben vannak az adatok Szerintem klasszikus winchester esetén jobbak az esélyeid, nem hirtelen döglik, hanem lassan romlik az állapota, amit meg lehet jól követni (HD Sentinel). Ha csak otthon tárolod, akkor egy új HDD és a mostanival RAID1, plusz külső HDD, de ha nem zárkózol el tőle, egy felhő előfizetés megfontolandó...
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz bindike01 #52722 üzenetére
A fontos adatokrol csinalt biztonasagi masolatot legalabb kettot, abbol az egyiket nem a hazadban/lakasodban hanem mondjuk egy cloud szolgaltatonal.
Aztan hogy a gepedben lecsereled a HDD-t vagy nem az mar masodrangu kerdes.
-
bindike01
aktív tag
Sziasztok adott egy KC3000 1 tb rendszernek, ezen van a windows és a játékok zöme is. Viszont olyan kérdésem van, hogy érdemes teljesen kiváltani a hdd t mint adattároló? Egy WD10EZEX 1 tb ról van szó. Ezen vannak számomra fontos családi képek, filmek stb. Szerintetek előbb meghalna mint a winyó? Tehát érdemes ezt le cseréni mondjuk erre? [link] vagy egy ilyenre [link]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
BioNiCMaN
addikt
A másik topik ajánlása alapján döntöttem úgy, hogy beújítok egy Samsung PM883 szerver SSD-t:
Megrendeltem, betettem, inicializáltam, formáztam. Ez lett belőle.Ezzel a manőverrel száműztem az összes HDD-t a gépből, aminek következtében most filózhatok rajta, hogy mit kezdjek 3db 1TB-s meg egy 2TB-s HDD-vel...). Mielőtt elkezdenétek matekozni, korábban megleptem magam egy 4TB-s NAS-sal, szóval vígan elfér a sok hülyeségem így is.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest