Hirdetés
- OLED TV topic
- Projektor topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Szerviz topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Aktív témák
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
picit utánaolvastam az SSD meghajtóknak, és visszatérő kérdés a trim - illetve a meg nem léte... jól értem, hogy ennek hiánya csak az írási sebességre van rossz hatással, az olvasást egyáltalán nem befolyásolja? ha jól értem, akkor törlésnél egyszerűen ott maradnak az adatok, csak a leírátóblákban kapnak egy törölve flaget - és ezeknek a felülírása már többlet időbe kerül amitől lassul a meghajtó. szoftveresen - trim utasítás nélkül - el lehet valahogyan takarítani ezeket a retkeket? ha időnként le kell futtatni egy progit az nem zavarna nagyon... próbáltam guglizni, de nem találtam rá egyértelmű választ...
CarPC-s elsődleges vinyó célra kellene, ahol a fő szempont a bootidő, illetve hibernálásból visszatérés minimalizálása volna. szóval ha az olvasást egyáltalán nem rontja le a mindennapos használat, akkor nem nagyon érdekelne az írás lassulása. az, hogy mennyi idő alatt hibernálja magát a gép amikor otthagyom az autót az nem érdekes, csak gyorsan kapja össze a gondolatait, ha bepöccintem a motort

Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest