Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • proof88

    addikt

    válasz fLeSs #5873 üzenetére

    2 óra alatt 8 giga -> negyed óra alatt 1 giga -> percenként ~ 68 mega -> az olyan, mint másodpercenként 1 megát ír... ez miért olyan jó neki? Nem szeretem, ha egy játék olyan dolgokat csinál a háttérben, aminek el nem tudom képzelni az okát... :((

    a van trim - nincs trim hsz-ed első felével egyetértek, a második felével is talán, ha jól értem, csak ott máshogy fogalmazol, ezért idézek:
    mondjuk van 128 db 4KB-os fájlunk, és ezek pont ráférnek egy blokkra.
    letörlünk egy db 4KB-os fájlt.
    trim nélkül csak annyi történt, hogy az a 4KB-os rész invaliddá vált, vagyis az oprendszer megjelölte felülírható területként. ezért van az, hogy később amikor arra a területre írni szeretnénk, lassabb lesz az SSD, mert a szimpla lapírás helyett először ki kell törölni az invalid lapot.
    - természetesen itt is úgy megy, hogy ki kell olvasni a blokkot, nullázni, és visszaírni az egészet módosított page(-ek)-vel, esetleg más sorrendben, persze ezt feljebb így írtad, csak itt kihagytad, hogy ilyenkor is a komplett blokk kiolvasása kell, mert page-et nem lehet nullázni, csak írni. Szóval itt azt akarod csak mondani, hogy trim nélkül csak invalid lesz a page és majd ha felül kell írni, akkor megy a blokk kiolvasós móka.

    trimmel viszont kiolvasódik a komplett blokk, mind a 128 db fájl, a cache-en belül módosul a blokk (kitörlődik belőle a 4 KB-os fájl), aztán újraíródik a blokk, vagy méginkább egy másik (wear-leveling). - itt úgy írod, mintha csak trimmel olvasódna ki a komplett blokk... persze gyanítom, hogy nem ezt akartad kifejezni. Hanem azt, hogy itt már törléskor kiolvassa a blokkot és visszaírja úgy, hogy ha majd írni kell azt a felszabadult page-et, egyből írható legyen.

    Gyakorlatilag egyetértek, csak biztos akartam lenni benne, hogy egyre gondolunk. Szerintem akkor jó az eszmefuttatásod. :K

    szerk.: múltkor írtad, hogy leszedtél valamit torrentről és nagyon sokat kerregett a winyó, mire megnyitotta: uTorrentben be szoktam kapcsolni, hogy előre lefoglalja a fájloknak a helyet a winyón, és úgy kevésbé lesz töredezett... persze nyilván emiatt, ha elkezdesz sok mindent tölteni, egyből eltűnik sok hely már akkor, amikor még semmi sem töltődött le, de ha van külön adat winyója az embernek, ami nagy, akkor nem lehet probléma.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák