Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Windowsos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
Nemgéza
csendes tag
Sziasztok!
Átküzdöttem magam egy ssd-s rendszer telepítésén, de úgy néz ki, hogy nekem sem sikerült a TRIM funkciót aktiválni. Ha létezik megoldás írja már le valaki, hogy mit lehet még tenni. A fórumot olvasgatva kicsit okosodtam, de sajna túl mélyről indulok... :-)
Samsunk 830 128 Gb
Gigabyte 870A-ud3-as alaplap, a biost frissítettem telepítéskor.
A HD Sentinel 4.1 az írja, hogy a TRIM támogatva, de inaktív, az Információk fülön pedig ezt:Lemez Tulajdonságok
Lemez sorszám,0
Interfész,"S-ATA Gen3, 6 Gbps"
Lemez vezérlő,AMD SATA Controller (AHCI)
Lemez pozíció,"Bus Number 1, Target Id 0, LUN 0"
Lemez modelszám,SAMSUNG SSD 830 Series
Lemez revízió,CXM03B1Q
Lemez sorozatszám,S0Z3NEAC914771
SSD Vezérlő,Samsung S4LJ204X01
Teljes méret,122103 MB
Energiatakarékossági üzemmód,AktívATA Információk
Cilinderek,248085
Fejek,16
Szektorok,63
ATA Revízió,ATA8-ACS.49SSD Jellemzők
Adatcsomag menedzsment,Támogatva
TRIM parancs,Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Nincs támogatva
Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Letiltva"Az eszközkezelő/AMD SATA Controller tulajdonság/ az eszköz típusánál ez szerepel:IDE ATA/ATAPI vezérlők.
Sejtem, hogy ezzel lehet a gond, de itt számomra vége van a világnak. Ha próbálnám az illesztőprogramot frissíteni azt írja, hogy az illesztő program naprakész. Lehet ezt frissíteni olyanra ami ok az ssd számára?A rendszer telepítésekor még nem, de aztán egy újraindításkor a BIOS-ba belépve a SATA vezérlőt AHCI-ra állítottam (olvastam aztán, hogy ezt még telepítés előtt kellett volna, de késő bánat...), az azóta is változatlan, tehát az szerepel ott, hogy AHCI (most nem tudom, hogy van-e annak jelentősége, hogy ezt nem a telepítés előtt állítottam át, vagy tök mindegy, ha a következő induláskor írtam át)
Hát én köbö ennyire jutottam saját kútfőből és le is zsibbasztottam magam. Létezik megoldás?
Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- World of Tanks - OFF topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Windowsos tablet topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest