Hirdetés
Aktív témák
-
bence2000
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t, OCZ 60GB SATA3 Vertex 3 VTX3-25SAT3-60G. Kicsit utánaolvastam a vásárlás után (lehet, hogy előtte kellett volna
, és kiderült, hogy bizony eléggé ajánlott AHCI támogatás. Az én alaplapom viszont (Gigabyte G31M-S2C) nem támogatja úgy tűnik. Windows 7-et szeretnék majd telepíteni, ezért az volna a kérdésem, hogy mi volna a legjobb megoldás:
1. Ne aggódjak, mert a vezérlő és/vagy a W7 IDE SATA módban is támogatja a TRIM-et
2. Ne aggódjak a TRIM miatt, nem fog működni, de kisebbre formázva az SSD-t (mondjuk 50GB) nem lesz problémám vele
3. Vegyek egy PCI-e-es plusz vezérlőt?
4. (Bár ezt nem igazán szeretném), Vegyek egy másik alaplapot, ami támogatja az AHCI-t?Kb. a fenti 4 alternatívát találtam a neten való olvasgatások után, de nem világos, melyik a helyes.

Köszi & üdv,
BenceU.I. bocsi, hogy másodszorra ide is postolok, úgy tűnik a "Windows 7 telepítés más szemszögből" topic nem annyira forgalmas.

Aktív témák
- Eladó jó állapotú, megbízható 256GB-os NVMe SSD-k (Samsung, Intel, stb...)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- WD Red SN700 NVMe SSD, 1TB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- Új HP Victus 16 FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 16GB 1TB SSD Radeon 780M+Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, és kiderült, hogy bizony eléggé ajánlott AHCI támogatás. Az én alaplapom viszont (Gigabyte G31M-S2C) nem támogatja úgy tűnik. Windows 7-et szeretnék majd telepíteni, ezért az volna a kérdésem, hogy mi volna a legjobb megoldás: