Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Jester01

    veterán

    válasz Speed® #37082 üzenetére

    Azért nem létszükséglet, mert elég néhanapján ráengedni manuálisan egy karbantartó programot. De mint mondtam, GC-vel ellátott SSD-t találni nem nagy kihívás.

    Nem XP-t kell venni, hanem az új géphez újabb windowst ami nem XP ... különben ugyanúgy kellene a GC-s SSD mert nem lesz trim.

    Mivel az SSD-t mindenképp érdemes megvenni, ezért bármennyi fillér erre már pluszban rakódik. Amit mint említettem elég azután is elkölteni, hogy ha már az SSD-vel kiderült még mindig nem elég fürge a gép. Nem tudom mi manapság a költséghatékony új gép, én AMD APU fronton nézelődtem, abból a legkisebb most kb 14k plusz valami alaplap mégegyszer ennyi, meg egy kis memóriával már úgy 30 ezer körül vagyunk. Nem 2 fillér. Ok, sempront meg celeront valamivel olcsóbban is lehet kapni. És ha ezután a megrendelő reklamál, hogy a dokumentumok mappa meg a víruskereső még mindig baromi lassan jön be, akkor nehéz magyarázkodni.

    Nekem a saját gépem is 2.3GHz-es, igaz 4 magos. A laptop meg 2.2GHz-es dual core. Egy szálas terhelés mellett a 2.2GHz-es tbred nem sokkal marad el mögöttük. Valahogy nem éreztem katasztrófának amíg azt a gépet használtam, és az én anyukám nem is panaszkodik (mondjuk linux van neki) :P Nyilván fel kell mérni az igényeket.

    Fire/SOUL/CD: íme a mérés, ez 1.4GHz-es duron erőmű, ide-sata átalakító, 60GB Agility3. nem zero-fill.

    Az átviteli sebesség úgy látszik 60 mega körül tetőzik, nyilván az átalakító miatt. AHCI híján NCQ sincs, szóval a QD32 nem nagyon gyorsul. A 4k értékek viszont a topikot visszaolvasva egész elfogadhatónak tűnnek.

    Van PCI SATA kártyám azzal valószínű sokkal gyorsabb lenne, de azt nem adtam oda :P Úgyis az elérés számít nem a szekvenciális sebesség.

    Jester

Aktív témák