Aktív témák

• fsb1000

nagyúr

Üdv!
    Belépnék az SSD klubba egy Samsung SLC 32GB-val.
    Most megy fel rá a egy XP, ráadásul magyar....

Eredetileg FAT volt rajta, de nem néztem meg, hogy volt-e rajta valami, helyből töröltem, kriksz-kraksz nevű volt a partició?
    Volt rajta valami doksi vagy driver?

A topicot végig olvastam és az 1. hsz-t is linkestűl.
    Úgy láttam mindenki Vistát rakott az SSD-re (jó... kivéve Nyugdíjast, meg még egy topiclakót)

Kérdésem:
    Van valahol leírás az XP&SSD optimalizáslásra? vagy próbáljam meg a Vistáról olvasottakat adoptálni?
    Szivesen veszem a Ti válaszaitokat is.
    Célom az ultra gyors boot. Az 32G SSD mellet 2db F1 vinyo is menni fog, de jelenleg csak egy tesztgépben van.

Eddig is kikapcsoltam az indexelést, de a pagefile-t nem mertem, pedig 4G RAM van a gépben.
    De pl. olyan apróságokat sem tudok eldönteni, hogy a Documents mappát hova tegyem.
    Sorry de IE7-et használok, az meg oda nyomja a cuccait több más progival együtt.
    Nem beszélve a néha meghülyölő NOD/Comodo párosról, amik általam ismeretlen események után elkezdenek log meg egyebeket irni (filemonnal látom mit garázdálkodnak...)

A másik probléma a programok telepítése.
    2 éve stabil az XP-m a főgépemen, de már nagyra hízott a program files mappa.
    Ha az SSD-re telepítgetek mindent, akkor hamar megtelhet (pedig csak 2-3 játékkal játszom), ha meg a HDD-re akkor nem gyorsulnak.
    A "swappelős" játékoknál ez megint gond. PS CS3 szintúgy dilemma... bár a képeim külön vinyon tartom.

Szóval várok minden praktikus tanácsot! nem baj ha nem XP specifikus.

Aktív témák