Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutikas
tag
Üdv
örülök hogy segithettem még valami ha a sinpálya elkészült és már a track01 vonalat fekteted le a sinekre akkor arra figyelj,hogy a vonal éppen érintőlegesen legyen a sinpálya talpfa közepén mert ha nem igy lessz akkor a vonatod kerekei vagy a levegöben lesznek vagy belesűülyednek a sinbe
-
ObiGabi
aktív tag
Üdv!
Sikerült a vasúttársasággel megegyezni! A próba kivállóan sikerült, hibamentesen ment minden. Jelenleg pályamunkások felvétele zajlik - nehéz jó szakember találni, de a kezdő csapat már megvan, így elkezdődött a vasúti pálya kiépítése. Egy-két helyen szükség lesz tereprendezésre, de a város vállalkozói felajánlották segítségüket.
Köszönöm a segítséget!
-
Atlantis
veterán
Finomítottam az apríték-készítési gépláncot, így már egészen jól használható és egészen kifizetődő tud lenni. Holtidőben jó elfoglaltság lesz, míg a földeken érik a termés.
-
vacs
veterán
Szerintem SavegameEditor kell neked.
Be lehet állítani, hogy mennyi állatod legyen, mennyi gabonád stb!
A gépeket, munkaeszközöket nem állítja vissza! -
zst
tag
Urak!
Nem tudom van-e rá lehetőség, és volt-e már téma, de olyat lehet, hogy egy 70 órája játszott térképet kicserélni a játék alatt úgy, hogy a már meglévő fejlettség, gépek stb. megmaradjon. Pl. az egyik alap térképnek van XXL és plus plus verziója modként. Ezt be lehet tenni úgy, hogy ne kelljen nulláról kezdeni a játékot?
Köszönettel,
Tibi
-
Mike 32
aktív tag
-
jozsi252
veterán
válasz
Atlantis #778 üzenetére
Nem teljesen jól csinálod.
Többféle lehetőség van, de igazából a legkönnyebb ha a Ponsse-val odaviszed a fát, beállítasz vágásnak 1 métert pl. és így adagolod be a fát a szalagra vagy gépbe, vagy nem tudom mit használsz aprításra.
Vagy olyan kicsire összevágod a fát hogy kézzel be tudjad dobni a gépbe, vagy szalagra.
-
Atlantis
veterán
Ma kipróbáltam, hogy csinálok faaprítékot...hát a hajam megőszült, mire azzal a nyüves markolóval egy darab fát sikerült rátenni az aprítóra. Nagyon el van rontva az irányítása, ez így nem élmény, inkább felbosszantja a játékost és inkább elmegy csinál mást.
-
donmackó
addikt
-
Werkly
őstag
Miért ugrik be néha játék közben, hogy vegyem meg a játékot? Kösz!
-
donmackó
addikt
Csak engem tisztel meg evvel az új patch?:
Pedig szemmel láthatóan nincs előtte semmi. Másik a magtár, kiírja hogy megtelt, közben még csak 80%-on van. Vagy az csak figyelmeztetés?
-
chop
őstag
válasz
Hannibal82 #769 üzenetére
Kozepesen jatszom es van nehanyszor olyan, hogy elkezd emelkedni (nemcsak) a szoja ara egeszen 1550-1600-ig is es amikor mar nincs ott a kis zold felfele nyil, akkor eladom.
-
Hannibal82
csendes tag
Milyen 1600? Könnyű módban? Nálam csak akcióban van bármi 1000 fölött... nehézben.
Egyelőre az biztos, hogy bérmunkából bevételezek napi (1x időszorzóval játszva, tehát a leglassabb időmúlással) olyan 50-150 ezret, de egy nap csak egyszer van aratás és akkor a bevételezett összeg majd felemésztődik a bérmunka kiadásával. Ha nem lenne két napelemem és fólia sátram és teheneim tejjel, akkor a bérmunkát se győzném csinálni, hogy fennmaradjak (6 MTZ, 1 Dutra, 1 Rába, az alap járgányok (Sosnovka), 6 pótkocsi, 2 Kamaz nyerges, 1 eke, 2 Astra ültető, permetező, faültető, meg 4-5 dolog - semmi pártízezernél nagyobb gép), de úgy meg rohadtul unalmas lenne.
Egyelőre én is várok a drágulásra, de a siló kapacitás az nevetséges, úgyhogy vehetek silót, az meg iszonyat drága. (jó, azért nem panaszkodom), de elherdálni a pénzt nem akarom, az meg eléf nagy baromság, hogy ha elhúzok leadóra 2 HW pótot az MTZ-vel, akkor mire leöntöm a második pótot, már az elsőhöz képest is kemény %-okkal csökken az ár. Hát menj már a ... sarki fűszereshez lecsóért..
De hát ez van
De még mindig nem tudom, és lassan már pénzt ajánlok érte, ha valaki leírja, hogy hogy a rossebbe tudok egyszerűen modot méretezni. kétszer akkora az ifa, mint a kamaz, méretre szeretném vágni, amelyik el van b@va. Létezik, hogy senkit nem érdekel ez, csak engem zavarnak ezek a méretarány dolgok? Nemár!
Köszi, ha valaki legalább megérti a problémámat!
-
larpi
tag
Én termelek mindent és betárolom, aztán amikor jó ára van eladom. Szerintem nincs kiemelkedően jól kereső termény. PL. a szójának jó ára van, de kevesebbet terem, a búza kb. 2,5-szer többet terem azonos területen, és akkor még a szalma is eladható. A különbség a munka műveletek számában és hosszában van..
-
chop
őstag
válasz
BigStraw #763 üzenetére
Az szerintem eleg jo ar, bar nem tudom milyen nehezsegen jatszol, en meg csak az elso mapomat zuzom normalon, de itt az 1600-1650-es ar szojaert magasnak szamit.
Olvastam amugy egy cikket, hogy mit eri meg termelni es ezt talaltam:
[link]En kezdesnek szojat es repcet vetettem, mostmar van 3 traktorom es 5 foldteruletem, szoval most az a terv, hogy veszek egy balazot es raallok a buza/arpa kettosre. Meglatjuk.
-
Atlantis
veterán
-
BigStraw
senior tag
Szeretném kérdezni, hogy 55tonna szóját adtam el 1,700 eurós áron. 99ezer jött be. Ez kevés vagy sok? Mert én nem érzem, hogy az reális lenne. Valamivel tudnám növelni? vagy rosszul csinálok valamit?
-
ObiGabi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tüntem el, csak az élet közbeszólt. A vasút témában köszönöm a hozzászólásokat, amint sikerül ismét foglalkoznom vele, jelzem!
Köszi!
-
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81 #760 üzenetére
Így van
-
vlaszti
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek erre a KUHN dlc re lessz kereslet 14.99euro?
[link] -
őstag
őstag
Itt az 1.4.2 patch
-
Telda
addikt
Giants editorban hogy szoktátok kimenteni zip-ben az elkészült modot?
Van egy pálya amit szeretnék szerkeszteni. File, Open mod.
Betölti, megcsinálom amit akarok, ekkor nyomok egy save-et majd File, Publish mod
Megcsinálja a zip fájlt, viszont mikor betöltöm a játékban, semmi módosítás nem látszódik, minden ugyan olyan. Igazából csak pár bokrot és kerítést akarok kitörölni, hogy össze tudjam szántani a területeket.
Ha újra betöltöm az editorba a szerkesztett pályát, ott viszont jó, nem értem. -
Atlantis
veterán
Másnál nem jelentkezik olyan, hogy a trágyázottságot nem mutatja rendesen? Csíkokban képes más-más szintet jelezni ugyanazon a táblán, pedig biztosan nem hagytam ki semmit, direkt magam szórtam ki az anyagot és nem bíztam segítőre. Arra gondolok, hogy a Crop Destruction mod okozza, de biztosra nem veszem, ha kikapcsoltam a modot, akkor sem állt helyre a kijelzés.
Amúgy én most átálltam a permetezős rendszerre: egy kör olajretek, utána műtrágyázóval kombinált vetőgéppel valamilyen haszonnövény, majd annak első fázisában egy kör permetezés. Így nincs letiporva a tábla, szépen egységesen néz ki. Engem zavarnak az ilyen apróságok, ha csíkok vannak a mezőn....
Más: szóba került pár napja, hogy drága a gépek bérlése, nem éri meg: nem értek egyet, mire összejönne 400k egy normális kombájnra, meg vágóasztalokra, a maradék hajam is megőszülne. Így kb. 30k kezdeti költséggel béreltem egyet, naponta kb. 1,1k bérleti díja lesz, ráadásul kb. 14k-ért el tudtam adni a kezdeteknél kapott kávédarálót, így minimális költséggel már hatékonyabban aratok.
Megint más: nem tudom, mikortól, de mintha kevesebbet lehetne keresni bérmunkával, legalábbis az időbónuszokat alacsonyabbra vehették valamikor. Így is megérheti másnak dolgozni, de már nem annyira, mint a játék megjelenésekor (volt pár hónap szünet nálam, most kezdtem el újra az orosz pályát).
-
tutikas
tag
válasz
n0tr3adY81 #748 üzenetére
Az fs15ből áthozott Hagensted mapba tettem így át hibamentes azért irtam így mert a gyári mapból nekem nem jött össze
-
n0tr3adY81
aktív tag
Úgy, hogy én gyári alapra csináltam plusz egy szerelvényt. De igazából gyári "vezethető" vonattal is kipróbálhatod modmap-ban.
Annyi a teendőd, hogy pl. a locomotive.xml-ben :<filename value="$data/vehicles/train/locomotive.i3d" />
sort
kicseréled a saját, modmapodban szereplő vonat i3d-jének elérési útjára.
Abban a pillanatban, ha eltérsz a $data kezdéstől, máris jön a lua hiba, hiába jó az elérési út. Német Giants fórumon cca. 13 oldalnyi hsz van ebben a témában. Offisöl válasz persze egy se. Az meg eléggé félinfó, hogy majd az 1.4 után valamikor kijavitják ezt a hibát. Mert ez hiba. -
tutikas
tag
válasz
n0tr3adY81 #746 üzenetére
Jó az ahogyan leirtam a 02 az a 2 számú vonat ezen a térképen 2 van ha vissza lapoztok 2 vagy 3 oldalt láthatjátok tettem fel képet [link] nálam hibamentes már hogy érted hogy modosítani?
-
n0tr3adY81
aktív tag
Mielőtt belefognál
A vezethető vonatot jelenlegi ismereteim szerint csak és kizárólag a játék alapkönyvtárában lehet módositani. Minden egyéb esetben .lua error a vége.
Az "önjáró" vonatot elvileg lehet cserélni.
User Attrib részen találod a vonatra vonatkozó .xml elérési utat. A 02-es xml asszem a sima (nem vezethető) vonat.
Exporterre ne hagyatkozz, inkább kézzel másold át az .xml-eket, az a biztos.
-
tutikas
tag
Én nem piszkáltam az eredeti mapot ezért töltöttem le a NorgeCrestValley17. Nem jön létre az xml fájl csak az i3d és a i3dshapes fájl jön létre,a szerkesztendő mapodat megnéztem abban bent van a trainsystem 01 xml gyárilag de nem értem,hogy mért mert vonat nincs a térképen ezt töröld ki azért irtam ezt a NorgeCrestValley17 térképet mert itt már le van egyszerűsitve a train mappa a gyári ami a data/vehicles/train helyen található az tele van i3d fájlokkal amire nincs is szükség.Mert ha onnéd importálod be a vonatot ugyan látszik majd a mapodon de csak diszként mert menni nem lehet vele mert innéd is csak az xml fájlok kellenek ezért mondtam nem lesz egyszerű.Szóval ha rám hallgatsz akkor letöltöd a fent emlitett mapot majd exportálod a trainSystem fájlt mondjuk mindjárt exportálhatod is a szerkesztendő mapodba a maps mappában csinálsz neki egy mapát pl trainSystem ide mentés majd szintén a maps mappába a fent emlitett mapból átmásolod a train mapát majd szintén a fent emlitett mapból átmásolod a maps mappába a map01_trainSystem01 és a map01_trainSystem02 xml.filet majd megnyitod giantsal a szerkesztendő mapodat és beimportálod a TrainSystem mapádban található i3dfájlt a giantsban megnyitod a window/schenegraph itt megkeresed a trainsystem-et ezen belűl a trainsystem01 és ott lesz a track01 erre katt még ezen kívűl megnyitod a windowban az attributes-t itt lesz olyan hogy Visiblity ide kell a négyzetbe egy pipa csak igy lesz látható track01 ezen a track01-en lesz egy S és E betű innéd indul a vonatod ha az E és S betüd összevn kötve akkor azt az o mint olga gomb megnyomásával tudod oldani mozgatni úgy tudod a track01 -et hogy rá katt és a megjelenő piros zöld kék nyilakkal mozgatod a nyilak körűl vannak radiusok ezekhez ne nyulj mert ha ezt elmozgatod a vonatod alatt keresztben lesznek a kerekek szóval katt track01 nyíl odaviszed azS E ahonnéd szeretnéd hogy induljon a vonat majd katt az E-re utánna delete abillentyüzeten igy törlöd a már meglévő irányvonal pontokat igy a végén csak az E S marad katt az E vagy S kiinduló pontra majd billentyüzet Insert ha végeztél a szerkesztéssel mikor összeér az E S akkor az o gomb megnyomásával zárod a kört ne felejcsd el a Visiblity-ből a pipát kivenni remélem érthető
-
ObiGabi
aktív tag
A vonatot az eredeti mapból akarom kiszedni.
Ha jól értem:
- GE-vel megnyitom az eredeti map01.i3d fájlt (Farming Simulator 2017\data\maps).
- A bal oldali scenegraph ablakban kijelölöm a trainSystem bejegyzést
- File/Export Selection...
- adok neki egy nevet és lementem egy általam választott könyvtárba (pl: C:\vonat\trainSystem.i3d)
- megnyitom a szerkeszteni kívánt térképet
- File/Import... menüpontban megkeresm az előbb lementett trainSystem.i3d fájlt és a térképbe importálom
- mentés és a GE bezárása
- ekkor létre jön egy "map01_trainSystem01.xml" fájl az általam szerkesztett térkép maps könyvtárábanEddig oké, amit nem értek:
Pontoson melyik .xml-re gondolsz? trainsystem01 és 02 nem létezik, eredeti mapban ezek vannak: map01_trainSystem01.xml és map01_trainSystem02.xml. Ha a map01_trainSystem01.xml-t átmásolom a szerkeszteni kívánt térképbe, akkor felűl írom az előbbi importálás solán létrejött fájlt. Ez így értelmetlen.
Az eredeti térképben a "train" könyvtár így érhető el: \data\vehicles\train. Ezt a fa sruktúrát hoztam létre a módosítandó térkép könytárában is, mivel az egyes fájlokban ez a hivatkozás szerepel.
-
tutikas
tag
válasz
n0tr3adY81 #741 üzenetére
Köszi asszem igy már oké lesz
-
n0tr3adY81
aktív tag
Giants Editor 7.0.5.
15-ös modot kicsomagolod.
modDesc.xml -ből kilökdösöd az összes scriptet, ugyanúgy a specializations részről is, hogy egy alap géped legyen. Ugyanigy a scriptes szarokat is ki kell lökdösni a vehicle xmlből is.
7.0.5 GE üresen megnyit, Open Mod, cloud convert.
XML-t, i3d- t áttolja egy másik, _converted nevű könyvtárba. Ott aztán még lehet kézzel mahinálni a shaderekkel, lightokkal, mert ezeket nem updateli.Igazából nincs rá komplett, mindenre kiterjedő tutorial.
-
tutikas
tag
Valaki tud fs15ből-17be konvertáló programot mert sehol nem találok
-
tutikas
tag
szia az nem lessz egyszerű én 2 hetet küzdöttem vele én aNorgeCrestValley17 mapból exportáltam kibontod egy mappába majd abba a mapba amibe beleakarod rakni azt is kicsomagolod egy másik mapba mind a ketőt megnyitod giantsal majd a giantsban a window -schenegraph itt megkeresed a trainSystem -et rá katt és export selection én az asztalon csináltam neki egy új mapot és ide exportáltam ezután az berakandó mapban az import i3d fáj balrol a a 7 ik ikon rákatt és beimportálod majd a abból a mapból amiből kiszedted megkeresed az xml fájlt általában ez a maps-ban van megnyitod és ott a trainsystem01 és 02 már ha kettő van átmásolod a berakandó mapba a maps mappába majd még megkeresed a train mappát és ezt is átrakod aztán jöhet a szerkesztés
-
ObiGabi
aktív tag
Sziasztok!
Mindíg is tetszett a 11-es verzió alaptérképe, mely már 17-re is elérhető. link
Szeretnék a térképre vasútat, de nem tudom hogyan kell.Tudtok ebben segíteni?
-
-
őstag
őstag
válasz
Atlantis #683 üzenetére
Régebbi felvetés volt, de most itt egy új válasz.
Az 1.4 javított a gyomlálón is, többé már nem növeli a talaj műtrágyázottságát az első növekedési ciklus előtt. Vagyis ezentúl értelmetlen szántás után gyomlálni, ahogy én eddig csináltam.
Így viszont hirtelenjében nincs ötletem, hogy akkor mire jó a retek vetésére is alkalmas gyomláló. Vetni csak tárcsázott vagy szántott földbe tud. De akkor meg nem gyomlál. Ha meg már kinőtt a növény, vagyis gyomlálható, akkor már nem lehet retket vetni. Így a két funkciója csak két külön lépésben használható. -
őstag
őstag
Igen elég sokan. A Giants fórum is tele van vele.
A 9DC - re az a megoldás, hogy eltérő növény fajtát kell kiválasztani, csak ugyanazt nem hajlandó vetni. Hogy ez szándékos-e vagy bug azt nem tudom.
Nekem a grafikát is vissza kellett vennem, mert leesett az FPS. De nem random, hanem stabil 28-30 ra. Pedig nem gyenge a VGA. -
gahen
tag
Szasztok,
én telepítettem az 1.4 uppate-et és az alábbi hibák jöttek elő nálam:
- ha leadtam terény, nem nőtt a pénzem
- sőt, hírteln azt vettem észre, h mínuszban vagyok vagy ~70-e €-val
- a Promtp 9 dc nem kultivál, előtte végig kell menni a földön kultivátorral
- a bérmunkás a kultivátorban és a vetőgépben (9 dc) ha vékony csík marad, nem megy végig rajta
valaki tapasztalt még hasonlót? -
Fel
addikt
-
Atlantis
veterán
Sosnovkán hogy fenébe lehet visszatölteni a farmsilóba tárolt termést? Hiába állok alá, nem hozza fel, hogy válasszam ki, mit akarok a pótba tölteni, hanem valami magot vagy műtrágyát akar beletölteni..Az meg a másik, hogy a pótkocsiba töltött mag és műtrágya mire jó? Leborítottam valahová, melléálltam vetőgéppel, de szexuált újratölteni...
-
chop
őstag
Irtatok, hogy ha nem a garazsbol adom el a gepeket, hanem a boltban, akkor tobb penzt kaphatok erte. Namarmost: odamegyek a geppel, kiszallok, rabokok az ikonra es az Eladas es Konfiguralas gombok mindig szurkek!
Otlet?
Gepet berelni pedig szerintem nem szabad, nagyob draga mulatsag.
-
Telda
addikt
A terméshozamot egy másik pálya vagy mod befolyásolhatja?
Mert mindent úgy csinálok mint eddig, de valami nevetséges mennyiségű terményt tudok betakarítani.
Ugyan azon a földön eddig simán megvolt a 4-5 kombájnnyi termény, most pedig éppen hogy csak tele lett a tartálya. Átmentem egy másik földre, de ott is ugyan ez a helyzet. 1 trágyázás van beállítva, a kötelező szántás ki van kapcsolva. Trágyázós vetőgépet használok, így azt külön nem szoktam. -
larpi
tag
Én a szerviz kocsi mellett döntöttem, mert úgy működik mint egy mozgóbolt, oda viszem ahol épp szükség van rá, és van rajta műtrágya, vetőmag, üzemanyag. Ha a boltból viszem haza a raklapos árut az néhány nap múlva elfogy és mehetek újabbakért.
A szántásnál a valóságban is el kell szántani a két végét. -
Fel
addikt
Ha raklaposan akarod venni és szállítani a vetőmagot, műtrágyákat, arra is van lehetőség, és arra is, hogy elhelyezhető "vásárlási pontokat" dobj le a neked tetsző helyre a térképen.
Ha raklaposan veszed az árut, akkor választhatod azt, hogy rögtön beleöntöd (homlokrakodóval a pót fölé emelve) egy pótkocsiba, és úgy viszed haza, majd ott leborítod egy tárolóba.
Vagy vehetsz pótkocsit, amin lekötözve szállíthatod a raklapokat, maj a farmon lerakodhatod.A rakodáshoz
1. homlokrakodó kell, raklapvillával, amit most már a legkisebb traktorra is tehetsz, akár utólag is.
2. a modok között van már jópár "autoload" scriptes pótkocsi is, ami magára varázsolja a holmikat, ha melléérsz (raklapos árut, bálákat fát..), majd ugyanilyen varázsütésre le is rakodja: Példa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest