Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fel
addikt
Futószalaggal érdemes a darálóba jutatni a szilázst:
Grimme Quantum a neve. Ha már kiborítottad a földre, akkor kell hozzá a Lizard szalag is, mert azzal tudod összeszedni.
Azok a darálók max 20 köbmétert tudnak fogadni, így ha megteltek, vagy már közel vannak hozzá, akkor érdemes az időgyorsítással játszani (5x-ös elég ahhoz, hogy folyamatos legyen a behordás).
-
Ha nagy területet akarsz lekaszálni, akkor egy Krone Big M mögé akasztasz egy rakodókocsit. Amennyiben kis területen, illetve zegzugos helyeken akarsz nyírni, akkor meg egy Krone BIG X580
Ehhez venni kell még egy Xdisc 620 takarmánygyűjtő vágóasztalt. Mögé akasztasz egy pótkocsit, és uccu.
Csak vigyázz, mert ha megtelt a pót, és magába kezdi gyűjteni a füvet, akkor, ha elmész egy üres konténer, vagy pótkocsi mellet, szó nélkül átfújja oda a füvet, te meg keresheted hol lehet.
-
Fel
addikt
A felszedőkocsik, és a szecskázók rendfelszedője is 3 m-es szélességgel dolgozik. Nagyon nem is van értelme a nagyobb munkaszélességnek.
Érdemesebb kaszálás után rendsodróval összeterelni a füvet egy rendbe, és akkor nagyobb mennyiséget gyűjthetsz össze.Úgy rémlik, 200 köbméter után már engedi lefedni (természetesen, ha kompaktálva van).
-
Hannibal82
csendes tag
Milyen 1600? Könnyű módban? Nálam csak akcióban van bármi 1000 fölött... nehézben.
Egyelőre az biztos, hogy bérmunkából bevételezek napi (1x időszorzóval játszva, tehát a leglassabb időmúlással) olyan 50-150 ezret, de egy nap csak egyszer van aratás és akkor a bevételezett összeg majd felemésztődik a bérmunka kiadásával. Ha nem lenne két napelemem és fólia sátram és teheneim tejjel, akkor a bérmunkát se győzném csinálni, hogy fennmaradjak (6 MTZ, 1 Dutra, 1 Rába, az alap járgányok (Sosnovka), 6 pótkocsi, 2 Kamaz nyerges, 1 eke, 2 Astra ültető, permetező, faültető, meg 4-5 dolog - semmi pártízezernél nagyobb gép), de úgy meg rohadtul unalmas lenne.
Egyelőre én is várok a drágulásra, de a siló kapacitás az nevetséges, úgyhogy vehetek silót, az meg iszonyat drága. (jó, azért nem panaszkodom), de elherdálni a pénzt nem akarom, az meg eléf nagy baromság, hogy ha elhúzok leadóra 2 HW pótot az MTZ-vel, akkor mire leöntöm a második pótot, már az elsőhöz képest is kemény %-okkal csökken az ár. Hát menj már a ... sarki fűszereshez lecsóért..
De hát ez van

De még mindig nem tudom, és lassan már pénzt ajánlok érte, ha valaki leírja, hogy hogy a rossebbe tudok egyszerűen modot méretezni. kétszer akkora az ifa, mint a kamaz, méretre szeretném vágni, amelyik el van b@va. Létezik, hogy senkit nem érdekel ez, csak engem zavarnak ezek a méretarány dolgok? Nemár!
Köszi, ha valaki legalább megérti a problémámat!

-
larpi
tag
Én a szerviz kocsi mellett döntöttem, mert úgy működik mint egy mozgóbolt, oda viszem ahol épp szükség van rá, és van rajta műtrágya, vetőmag, üzemanyag. Ha a boltból viszem haza a raklapos árut az néhány nap múlva elfogy és mehetek újabbakért.
A szántásnál a valóságban is el kell szántani a két végét. -
Fel
addikt
Ha raklaposan akarod venni és szállítani a vetőmagot, műtrágyákat, arra is van lehetőség, és arra is, hogy elhelyezhető "vásárlási pontokat" dobj le a neked tetsző helyre a térképen.
Ha raklaposan veszed az árut, akkor választhatod azt, hogy rögtön beleöntöd (homlokrakodóval a pót fölé emelve) egy pótkocsiba, és úgy viszed haza, majd ott leborítod egy tárolóba.
Vagy vehetsz pótkocsit, amin lekötözve szállíthatod a raklapokat, maj a farmon lerakodhatod.A rakodáshoz
1. homlokrakodó kell, raklapvillával, amit most már a legkisebb traktorra is tehetsz, akár utólag is.
2. a modok között van már jópár "autoload" scriptes pótkocsi is, ami magára varázsolja a holmikat, ha melléérsz (raklapos árut, bálákat fát..), majd ugyanilyen varázsütésre le is rakodja: Példa -
Telda
addikt
-
Atlantis
veterán
Kombájnból nekem elég, amit induláskor kaptam, még jó darabig nem lesz cserélve. Úgysem én megyek vele, hanem arra munkást veszek fel. Egyébként aratáskor ugyanolyan lassú mind, a nagyobb gépek "csak" szélesebben vágnak és nagyobb a tartályuk.
Aratást csak bérmunkában szoktam magam csinálni, normális géppel, jobban megéri, mint szüttyögni a saját kávédarálóval a földjeimen.
-
őstag
őstag
A helyes válasz már korábban "elhangzott". A direkt vetőgép az amelyik közvetlenül aratás után tud vetni, nem kell előtte se tárcsázni se szántani.
A játékban két ilyen van, Vaderstad Rapid A600S és Horsch Pronto DC9.
De kukoricát, napraforgót és répát egyikkel sem lehet vetni. Burgonya külön kategória.
A kettő közül a Pronto még műtrágyáz is, ahogy már ezt is írták feljebb. Viszont, ha a fenti három növény valamelyikét akarod vetni, akkor előtte mindenképp kell tárcsázni vagy szántani. Egyébként ha bekapcsolod a kötelező időszakos szántást, akkor minden harmadik betakarítás után szántani kell. Érdemes ezekhez igazítani az aktuális növény fajtáját.A gyomlálásról és az olajretekről már korábban volt szó. Azon kívül, hogy érdekes újítás, még spórolni is lehet vele a műtrágyán, már ha van olyan aki foglalkozik egyáltalán a pénzzel vagy a nyereséggel. Igazából nem keltette fel senkinek az érdeklődését.
Én a szántási ciklusban vagyis minden harmadik vetésnél használok gyomlálót, (Pneumaticstar , egy lépésben retket is vet).
1 szántás
2 gyomlálás+retek
3 vetés+műtrágya (Pronto DC9)
Így három lépésben meg van a szántás, a 3x trágyázás és a vetés. De meg kell várni amíg a retek kinő. 120x sebességgel ez csak pár perc. -
-
Atlantis
veterán
Most csak a játékra vonatkoztatva válaszolok, a valós életet hagyjuk:
- a direkt vetőgép vetéssel egyidejűleg műtrágyáz is.
- játék szempontjából nincs különbség. a játékban kétféle talajelőkészítés van: a szántás, meg a többi.
- a gyomtalanítás ugyanannyit ér, mint a műtrágyázás, azaz 30%-ot.
- évek? inkább napok...szerintem nem lehet, de ezt biztosra nem veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Eladó Jamo SW 410E
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest