- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Atlantis #1035 üzenetére
Nekem ezzel a módszerrel is simán átment a melós szívbaj nélkül.
Amúgy tolja valaki a pineCoveFarmFinalbyStevie mapot? Nekem az a gondom, hogy a pig food-ot irreálisan magas áron veszik át 50 000 peták/1000 liter hol lehet/kell belepiszkálni, hogy ez nagyjából a tehéntáp árszintjén legyen? kb.1100 fitying. -
ChuckyCheese
tag
válasz
Atlantis #883 üzenetére
Na.
Először is, jelenleg 1 lépcsős trágyázást használok. Csak próbaképpen, mert eddig a 3-as volt. Éppen ezért teljesnek mutatta. Na de nem is ez a lényeg.
Az a lényeg, hogy ha szántás és kultiválás után egyből hígtrágyázom, és mutatja is hogy sötétkék, tehát kész van, akkor a vetőgép miért szórja a műtrágyát? Olyankor már nem kellene, mivel a játék szerint is meg van trágyázva.
Tehát arról beszélek, hogy olyankor nem kellene már neki, csak magot vetni. Erre gondoltam. -
jozsi252
veterán
válasz
Atlantis #778 üzenetére
Nem teljesen jól csinálod.
Többféle lehetőség van, de igazából a legkönnyebb ha a Ponsse-val odaviszed a fát, beállítasz vágásnak 1 métert pl. és így adagolod be a fát a szalagra vagy gépbe, vagy nem tudom mit használsz aprításra.
Vagy olyan kicsire összevágod a fát hogy kézzel be tudjad dobni a gépbe, vagy szalagra.
-
őstag
őstag
válasz
Atlantis #683 üzenetére
Régebbi felvetés volt, de most itt egy új válasz.
Az 1.4 javított a gyomlálón is, többé már nem növeli a talaj műtrágyázottságát az első növekedési ciklus előtt. Vagyis ezentúl értelmetlen szántás után gyomlálni, ahogy én eddig csináltam.
Így viszont hirtelenjében nincs ötletem, hogy akkor mire jó a retek vetésére is alkalmas gyomláló. Vetni csak tárcsázott vagy szántott földbe tud. De akkor meg nem gyomlál. Ha meg már kinőtt a növény, vagyis gyomlálható, akkor már nem lehet retket vetni. Így a két funkciója csak két külön lépésben használható. -
Fel
addikt
-
chop
őstag
válasz
Atlantis #699 üzenetére
Meg arra gondoltam, hogs targoncaval radobalom a raklapokat egy potra es elviszem a farmhoz, de nem tudom mukodne-e masreszt meg csak ezert nem szeretnek targoncat venni.
Jo amugy a jatek, de lenne jopar fejlesztesi javaslatom, pl. vetesforgo, novenytermesztesi trendek, mit erdemes vetni, mit nem, tobb statisztika, egyertelmubb interface (rengeteg az ikon, rengeteg....), szoval jok lesznek az elkovetkezo reszek is.
Amugy eleg bosszanto, hogy egyik szeles eke sem tud normalisan szantani, folyamatosan kihagy haromszog-alaku reszeket az egyebkent szabalyos parcella szelein.
-
őstag
őstag
válasz
Atlantis #683 üzenetére
Azért gyomlálok szántás után, mert a gyomlálóval egy lépésben retket is vetek, annak meg vagy tárcsázott vagy szántott föld kell, direktbe nem vet. A retek meg zöld trágya, azt előbb kell vetni, mint a gabonát. Lehet, hogy furcsa, de másképp nem lehet kihasználni a gyomláló mindkét funkcióját. Utána a kikelt retekre már direkt vetőgéppel rá lehet menni.
Amivel még lehet pénzt spórolni, az ha a műtrágyát és a magot nem a segítő veszi, akkor olcsóbb. Igaz így nagyobb földeken macerásabb után töltögetni.
Kíváncsi vagyok a patch javított-e ezzel kapcsolatban is valamit. Szerves trágyából eszméletlen sokat használt hektáronként. -
chop
őstag
válasz
Atlantis #686 üzenetére
En is traktor fogok elsonek venni, kombajnt szerintem akkor eri meg upgrade-elni, ha mar vagy rohadt sokba kerul a fenntartasa (pl az enyem most er olyan 12k korul es 2,5k a fenntartasa, azaz 4,8 az arany, ha ez beesik olyan 2.5-3 koze, akkor mar erdemes lehet elsozni) vagy pedig akkor ha van nagyobb folded, amire nagyobb gep kell.
Egyebkent a kombajn sebesseget sokkal inkabb az aratoszerkezet szelessege hatarozza meg, mint az, hogy "mennyivel arat": ketszer olyan szeles aratoszerkezettel nagyjabol fele annyi ido alatt vegez ugyanazzal a terulettel. Ez szerintem eleg nagy elony, de csak akkor, ha ki tudod hasznalni. Arra felesleges draga kombajn, hogy gyorsan learatsz, aztan meg all a fa alatt.
Szoval nekem az lenne a legjobb, ha elpasszolnam a mostanit, vennek egy ugyanilyet ujban, csak epp szeles aratoszerkezettel: de ehhez a tipushoz nincs.
-
chop
őstag
válasz
Atlantis #683 üzenetére
Igen, a traktor problemas, mert a mostani 4-5 km/h-val huzza a gepet. Nincsenek meg nagy foldjeim, szoval nem akkora gaz, mert legalabb szeles a vetett terulet, de mindenkepp kell egy bika traki. Szoval most arra gyujtok. Vagy kombajnra, mert a mostani lassu es draga.
A gyomlalas es vetes azonnal logikajat en sem ertem, en csak a sima gyomlalot vettem, de ehhez se artana egy erosebb traktor.
-
chop
őstag
válasz
Atlantis #671 üzenetére
Persze, napokra gondoltam, csak ugye a valo eletben nem naponta vetunk/aratunk, mindegy.
Akkor a direkt vetogep az, amelyik egyben tobb dolgot csinal. Nekem most olyan van, ami kultival es vet egyszerre, igy gyorsabbnak gondolom, mert gyorsabban megszorom mutragyaval a foldet, mint kultivalom es igy csak egy traktort kot le hosszabb idore.
Es mutragyazas/permetezes/gyomlalasna ugyanugy max. 90% a kumulalt etrahozam, igaz?
-
őstag
őstag
válasz
Atlantis #567 üzenetére
Ez igaz. De a retek csak a zöld ciklusig növekszik utána betárcsázható.
Egy munkafázis megtakarítása az egyben idő megtakarítás is, különösen nagyobb földek esetén. Mondjuk Goldcrest Valley 5. 9. egybeszántva 14 ha.
Bár a műtrágyaszórók munkaszélessége és sebessége is nagyobb, mint a vetőgépeké, így összességében biztos, hogy gyorsabb retek nélkül.
Viszont a növekedési idő és a játék sebessége is gyorsítható , így mondjuk várni nem nagyon kell. Ellenben a műtrágyázás ideje adott. És mivel jóval több föld van, mint amit folyamatosan művelni tudsz, nem kizárt, hogy így mégis gyorsabb a termelés.Ha az idő számít kikapcsolható a 3x trágyázás is. De eddig meg az volt a baj a korábbi verziókkal, hogy csak 1x lehetett.
-
jozsi252
veterán
válasz
Atlantis #411 üzenetére
Igen sajnos az a baj vele hogyha a föld széléhez közel van valami akkor a munkás nem megy ki odáig, és egy csomót elhagy. Főleg ugye akkor hogyha jó nagy eke van fent.
(#412) Fel
Talajlazítónál én erre gondoltam - KATT Köckerling allrounder - néven van a játékban.
És egy másik dolog amire egyelőre kezdőként nem tudtam rájönni, hogy a fenébe tudom egyből a vetőmag tartályát feltölteni? Mert ez hogy a raklapokat egyesével kell megvennem, és úgy tölteni bele a magot hogy melléállok a vetőgéppel elég hosszú idő, főleg ha jó nagy területről van szó.
Illetve van pl. átrakókocsi néven 2 gépezet, és 28000l anyagot is lehet benne tárolni. Szóval ha ezt meg tudnám tölteni vetőmaggal vagy műtrágyával akkor nem kellene állandóan a boltba rohangálni raklaponként, hanem ezt telenyomnám és kész, csak ugye halvány lila fogalmam sincs hogy ezt hogy kellene megtölteni maggal vagy műtrágyával.Most az Amazon Condor 15001 vetőgépet használom. Jól gondolom hogy ez egyszerre a műtrágyát is szórja a területre, illetve a vetőmagot is? Condor 15001
Nagyon sok új dolog van ami elsőre nem tiszta, de jó hogy a fórumot olvasgatva mindenre választ kapok. Most ezzel a vetőmag műtrágya dologgal vagyok bajba. Remélem nem csak arra van lehetőség hogy raklaponként töltsem meg.
-
sz.mich
tag
válasz
Atlantis #320 üzenetére
Pedig a játékban található modok között vannak kerítések, kapuk és kisajtók is. Ezek mind a jelenlétedre nyílnak. A kapu csak akkor, ha gépben/kocsiban vagy. Ha még egy két fát is "leraksz", no meg épületet, egész pofás környezet varázsolható. Csak ezek ugye nem olcsók, főleg, ha egy kis fasort akarsz csupán díszítőelemként megvenni.
-
sz.mich
tag
válasz
Atlantis #316 üzenetére
Minden nap szedd fel a tojást, és egy hét játékbeli nap után, ha eladod, meg lehet tölteni a gázolajos kocsit. A játék elején nagyon jól jött az a pénz. Annyira megszoktam ezt a napi rutint, hogy 110 óra után is mindig begyűjtöm őket.
Mostanra már jó, ha a gázolajköltség felét állja, de mégis valami.
-
sz.mich
tag
válasz
Atlantis #314 üzenetére
Azt néztem, hogy még a trágyával sem kell foglalkozni, szóval ezen a téren is egyszerűbb a birkatartás. A gyapjú ára pedig igen kiemelkedő. Azt mondjuk nem tudom, hogy egy raklap ára az, vagy hogy egyáltalán egy raklap hány liter gyapjúnak felel meg, mindenesetre úgy tűnik, hogy megéri a dolog. De majd meglátjuk.
-
dimre70
tag
válasz
Atlantis #311 üzenetére
Nagyon jó beállította a modder, a segítő tökéletesen dolgozik vele.
Cayron 200 -
Varoz
addikt
válasz
Atlantis #304 üzenetére
Arról beszéltem, az a forgó. Ez a valóságban is így van. Egyik opció, hogy végig küldöd keresztben rajta, másik, hogy letöltöd ezt. Ezzel az ekével végig megy a föld széléig.
Amúgy akkor ezért nem értettem, hogy mi az, hogy sosem csinálják meg jól, amikor pont, hogy jól csinálják.
-
Varoz
addikt
válasz
Atlantis #294 üzenetére
"a szántást sosem csinálják meg jól"
Nem értem mit csinélsz velük, de nekem szépen felszántanak mindent. Még a nem szabályos földeken is. Egyedül a forgóval* nem tudnak mit kezdeni, de arra meg már van mod is, az Amazone ekéhez.
*Ha nincs meg a forgó, hogy mit jelent, az az ami a 2 végén van, amin megfordul. Az kimarad, azt keresztben szoktuk megszántani.
-
sz.mich
tag
válasz
Atlantis #297 üzenetére
A disznóknak is van szaporulatuk. Ha megkapják a kaját megfelelő mennyiségben, plusz a vizet, tisztítod előttük a placcot, alájuk rakod a szalmát, akkor bizony szaporodni fognak. Nekem 21 darabból lett 210, nem is olyan sok időre. A többletet fogod, és eladhatod ott, ahonnét az állatokat veszed. 21 darab disznó több, mint 25k euró. Ebben a részében csak az nem tiszta, hogy a legnagyobb állatszállítóba miért csak 21 darab fér. Egy nagy, kamion mögé (is) felcsatolható kocsiról beszélünk, aminek minimum 2 szintesnek kéne lennie. Dolgoztam sertéstenyésztő telepen is (szarvasmarha tenyészetben is; mezőgazdaságban is de ez most mindegy), ahol 100 hízót pakoltunk fel egy hasonló pótkocsira. Nonszensz... Az etetés meg: én túlgondoltam, és vettem egy keverőkocsit, hogy majd abban... aztán nem! Csak önts mindent oda eléjük és kész is a tökéletes keverék. Jó, mi?
Cukorrépa és krumpliszedő esetében is fel kell csatlakoztatni az elejükre a "levelezőt". Csak ott már rajtuk lehetett gondolom.
Erről a csomagolt báláról meg lehetne vitatkozni...
Annyira "fura" ez is a játékban. A teljes takarmánykeverékben (TMR) aligha válthatja ki a silót. Főleg nem szénából. A játék eleje óta kurv4ra hiányolom a LUCERNÁT a programból. Na, még az is közelebb állna ahhoz, hogy kiváltsuk a silót... Nagyon fontos mindaz, amit ennél a pontnál leírtál. Szecskázás, tömörítés (közben spec.vegyszerezés). Nem kell viszont kukoricát roppantani (plusz ezt baktériummal oltani), nem kell benne tejelő tápot sem venni, sem készíteni... Attól, amit a játékban kapnak ezek a virtuális bégetők, aligha nyernénk sok tejet. A gépek meg: szénát kell vetni, azt le kell vágni, azt meg kell forgatni, azt rendre kell sodorni, azt fel kell szedni/bálázni, a kapott cuccot etetőkocsiba rakni. Kell víz (tartálykocsi), bálabontó az alom miatt (szalmából), rakodógép a szerves trágya kezelésére, meg egy szippantó (vagy szépen mondva: iszaptartály) a hígtrágya elhordására.
-
sz.mich
tag
válasz
Atlantis #298 üzenetére
Veszel ilyen kis féltetőst. Na, abban. Van a kicsi, meg a nagy. Oda betolatsz és kiöntöd. Ez a valóságban is így megy amúgy.
A siló csigáiban ugyanis elakadnának ezek a dolgok. A másik meg, hogy elviekben egy szárítón/tisztítón is átmegy a cucc, rostán, amin a krumpli meg a cukorrépa fennakadna. Ezeket más eljárásban kezelik.
-
sz.mich
tag
válasz
Atlantis #294 üzenetére
Jól látod, igen, egyetlen szépséghibája van a dolognak, mégpedig az, hogy pl. a krumpli/cukorrépa betakarítása egy igen lassú folyamat, főleg, ha nincsenek meg rá az önjáró betakarítógépek, amik egyenként 400-500k euró. Én már takarítottam be cukorrépát (disznók etetése miatt), és egy igen lassú folyamat volt, hiszen függesztett és vontatott megoldásokat kellett választanom (én is az a típus vagyok, aki megveszi a gépeket). Sajnos a melós nem tudta egyszerre eltávolítani a cukorrépa levelét, és aratni is egyben, mert menten megzakkant, össze vissza tolatgatott, aztán meg leállt. Nekem meg elment volna tőle az életkedvem is, ha egyszerre ugyan, de mindként folyamatot kellett volna csinálnom több órán át úgy, hogy váltanom kellett volna percenként arra a gépre, amelyik hordta az anyagot. Jó, addigra már volt 3 nagy traktorom, így az egyik "levelezhetett", a másik pedig arathatott azzal a vontatható fenevaddal, aminek rettentően kicsi volt a bendője (Rootster 604+FT 300), így aztán csak annyi idő maradt, hogy a harmadik géppel gyorsan vigyem és kiborítsam a cukorrépát a föld végére. Ez pedig valós időben több órát vett igénybe!
Na, de hogy miért mondtam én ezt el... azért, mert hiába nagyobb valaminek a fajsúlya, ha 3-4 órával több pöcsölést követel meg egyazon játékmeneten belül - az jó, ha valaki szeret bíbelődni. Félreértés ne essék, alig várom már, hogy meglegyen a pénz egy önjáró Holmer cukorrépaszedőre, és láthassam, ahogy a munka (gyorsabban) zajlik, de az, hogy én szenvedjek a játékélmény rovására, na, az úgy már nem állja. Azért jobb a repce és a szójabab, mert nem igényel plusz technikát. Kombájnod van, talán már kettő is, ha nagy földed is van, nem gond, pikk pakk megszedik (nagyobb vágóasztallal simán), ha az első forduló után a kombájnok után küldöd a vetőgépeket, nem kell 3/4 óra, és 350-400k-val lehetsz gazdagabb per játékbeli nap! Majd, ha már elértem anyagilag és fejlettségben egy olyan szintet, hogy nem számít egy fél millió eurós gép sem, akkor majd belevágok olyasmibe, ami még új, így 110 óra játékidő után is. Nem mellesleg egy mentésen belül történik nálam mindez. Ahol a disznók után most a birkatenyésztés jön, aztán még mindig ott van a szarvasmarha is, amik iszonyat sok gépet követelnek meg. Pénz pénz és pénz. És persze idő, amiből nincs sok. -
Fel
addikt
válasz
Atlantis #254 üzenetére
A GPS mod egy nyomvezető. Abban segít, hogy pontosabban tudd tartani a nyomvonalat bármilyen géppel + eszközel. Nincs benne automata mód, hogy beállítom, aztán hagyom had dolgozzon helyettem.
Léteztek a korábbi verziókhoz ilyen modok: AutoTractor, AutoCombine, CoursePlay. Gyakorlatilag mindegyik az alap segítő "AI" kiterjesztése. Hozzáadnak funkciókat, beállítási, finomhangolási lehetőségeket. A legtöbbet talán a CoursePlay adta, mert a földmunkákon kívül, a szállítást is le lehetett vele szervezni. Na ezeknél tényleg rá lehetett bízni a munkát a gépre.
-
dimre70
tag
válasz
Atlantis #247 üzenetére
Nem csinálja meg magától, a karakterednek benne kell ülnie a gépben, ha kiszállsz egyből megáll, munka közben is bármikor kikapcsolható.
A lényege, egyenes sort(ban) tudj aratni, megmunkálni, ugyanaz mint a valóságban.
Nem kötelező használni, ez egy lehetőség, szerintem hasznos (multiban pláne), teljesebb lesz tőle a játék.
Bérmunkánál az nem kikapcsolódás, vagy élvezet ha másfél órán keresztül izzadsz az irányítással, főleg ha 100 bérmunkánál is többet megcsináltál, egy idő után monoton, unalmas lesz. -
válasz
Atlantis #206 üzenetére
Például az állomásokon lehet terményt is tárolni. Én a cukorrépát vittem betakarításkor a legközelebbi állomáshoz, így nem kell a földről felszedni később, ha el akarom adni(megvárom, amíg jó árat tudnak érte adni
) csak aláállni egy pótkocsival és teleengedni. A vonatok azért vannak, hogy állomástól állomásig gyorsabban tudj nagyobb mennyiséget szállítani ahhoz az átadóponthoz, amelyik a legközelebb van ott pótkocsira teszed és viheted leadni. Tudsz egyik vonatról a másikra is "átpakolni" ezért van belőle kettő.
-
kozi71
senior tag
válasz
Atlantis #137 üzenetére
Nem olyan rossz azért. Összetett de legalább leköti embert kis időre.
A pénznek viszont nem sok szerepe van ebben a részben. Minden kölcsönözhető jó áron.
A gazdáknak elvégzett munkákért kapott pénz pedig bőven fedezi a kölcsönzési díjakat.
Egyedül a földterületekre érdemes költeni, gyűjteni.
Állatokat még nem vásároltam, de előző részben azok sem voltak vészesen drágák, és volt rajtuk haszon eladáskor.ui: A gazdáknál végzett munkánál, miután kész egyik, rögtön érdemes újra nyomni ugyan ott. Mert szinte az összes elvégzendő feledatot meg lehet csinálni egy órán belül. Nagyobb földnél egy óra alatt bonuszokkal együtt meg van kétszáz ezer haszon.
-
kozi71
senior tag
válasz
Atlantis #134 üzenetére
A vetőgépnél tudod állítani milyen magot vessen. Mindenféle van benne általában. Kiválasztod és azt fogja szórni. Vásárolni szerintem egyben lehet mindet, oda állsz mellé a vetőgéppel majd megnyomod a feltöltő gombot, és a pénztárcád kárára feltölti a masinát. Illetve ha nagy a mező és menetközben kifogy, akkor folyamatosan tölti, szintén pénz levonással jár. Próbáld meg a elhelyezhető tárgyak között megkeresni ezt a utántöltős cuccost, akkor oda teszed a mező közelébe le ahová útba esik.
-
Atlantis
veterán
válasz
Atlantis #133 üzenetére
És tényleg. Nem kapcsoltam le, ezért nem akart működni.
Némely dolog eléggé logikátlan így újoncként és a játékon belüli segítség is lehetne bővebb. Sok felesleges idő megy el azzal, hogy próbálok rájönni, mi merre.
Pl.: ha nem búzát akarok vetni, hogy tudok más magot beszerezni? Ha veszek magot, miért nem kérdezi meg, hogy milyet akarok venni és csak simán leteszi a bolt parkolójába. Hogy a fenébe tudom azt hazavinni a farmra? Nincs kiszállítás?
-
kozi71
senior tag
-
Fel
addikt
Nem sok hasonló játék van, de akad egy pár. A Farm Sim sorozat tekint vissza a legnagyobb múltra, gyakorlatilag komolyabb konkurencia nélkül volt eddig. A futottak még kategóriában vannak olyanok, mint Agricultural Simulator (horror!!), vagy a Professional Farmer sorozat.
A közeljövőben jöhet pár újabb cím, mint a Cattle and Crops, vagy a Pure Farming. Mindkettő esetében sokat ígérnek (ahogy az lenni szokott..), de majd kiderül mire jutnak. Esetleg ott van még a Farm Expert (tk. a Proff. Farmer sorozat utóda).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged