Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
őstag
A számozás rendben van, más eszközöket is tud együtt kezelni, mindegy melyiket ismeri fel elsőnek vagy másodiknak, sőt nekem három is van, az is megy. Kezdetben voltak fel nem ismert gombok, de a frissítésekkel javult a helyzet (G27 kuplungot sosem látta, a 19 már igen, de itt is első patch előtt voltak fel nem ismert gombok)
Konkrét megoldást nem tudok, de egy két dolgot kipróbálhatsz különösebb kockázat nélkül.
Felteszem, hogy a játék eredeti és a legfrissebb patch fent van és a beállításoknál engedélyezted a Gamepad/Kormánykerék opciót. Ha igen akkor a következőket tenném:-Windowsban megnézni, hogy felismeri-e és minden gomb működik.
-Ha nem, akkor távolítsd el és telepítsd újra. "Plug and Play with Windows 7, 8.1 and 10, No Drivers Needed" ez szerepel a gyártó honlapján. Windowsban a játékvezérlő beállításoknál meg lehet adni előnyben részesített eszközt (speciális gomb), nálam ez a kormány, valamint a kormány beállításoknál van egy Combined Single axis - used for most games jelölő négyzet, ez ne legyen bepipálva.-Ha Windowsban jó, akkor a játék is fel kell hogy ismerje a vezérlőt és csinál is neki inputBinding_saitekPanel.xml néven egy fájlt a gombkiosztással a MyGames/FarmingSimulator2017 mappán belül. (nekem csak a panel van meg, lehet, hogy a komplett szettnek nem betűre azonos a neve) Ez az alap kiosztás, erre áll vissza, ha a visszaállítást választod a menüben. Keresd meg ezt a fájlt és töröld ki a sima inputBinding.xml-el együtt.
- Indítsd el a játékot, akkor mindkettőt újra létrehozza.Ezután próbáld meg, hogy működik-e az eredeti kiosztással. Ha igen, akkor utána változtasd meg tetszés szerint.
-
-
őstag
őstag
válasz
dimre70
üzenetére
Én nem tudok új motorról, a régit csiszolják, hangzatos ígéretekből nincs hiány.
A videó CGI trailer, nincs köze a játék grafikájához. Olvasgattam a Giants fórumot én is, ott nagy a lelkesedés, én szkeptikus vagyok.Valamikor egy évet el lehetett játszogatni egy verzióval, utána jött valami gold/platinum, közben jöttek a jobb térképek és lassan de eltelt a két év az új verzióig. Ezt a mostanit van hogy hónapokig el sem indítom már.
Kifulladt, vagy én vagyok kiégve. -
őstag
őstag
-
őstag
őstag
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
Nem követtem mostanában, de eddig az érdemi konkurencia hiánya látszott a hozzáállásukon.
Van már valami említésre méltó cím? -
őstag
őstag
Hosszabb kihagyás után nem rég újra kezdtem. A Seasons mod hatalmasat dob az egészen. Már az alap játéknak rég itt kéne tartania. Nem csodálkoznék rajta, ha ez is bele kerülne a következő kiadásba, mint annyi más korábban a modderektől.
Lényegében belőlük él a Giants régóta. Oké, igényesebbek a Giants megoldásai, de nyilván előnyből indulnak. Esetleg felvehetnének pár tucat moddert főállásba. Szerintem már futja rá. Vicc, hogy a raklapokat még mindig a bálaszállítóval kellene vinni ha rajtuk múlna.És ezt a sz@r grafkai motort cseréljék már le... ha mindent fullra húzok a haladóban is 200%- ra, akkor néha kihajtja a GTX 1060-at 95-99% -on. De ugyanazzal a beállítással a pálya más részein csak 65-70%. 95%-on van 130-165FPS (144HZ -es monitoron van értelme) De ha le esik 65%-ra, akkor csak 90-110 FPS. És még így is képes beesni látszólag minden ok nélkül 60 FPS alá pár pillanatra és szaggat. Azért 20 bála meg 10 gép nem annyira extrém képernyő tartalom.
Mindenesetre nagy köszönet a Seasons -ért, ez többet ér mint egy verzió váltás vagy bármelyik fizetős DLC.
Egy x.-ik kombájn vagy pótkocsi remek újítás, de a játékmenetre nincs hatással. Valójában eddig nem is volt értelmes cél. -
őstag
őstag
Seasons-ben nem megy a skip night. Valakinek ötlete?
-
őstag
őstag
válasz
balaci64
üzenetére
Kormánnyal lehet szívni. Használsz további vezérlőket is? Az még be szokott zavarni. Van, hogy csak sokadik próbálkozásra működik rendesen., pedig felismeri név szerint őket.
Lépj ki a játékból.
A játékvezérlőknél állítsd be a következőket
(ez más típus a képen, de értelem szerűen) Általában itt hibás a beállítás.Ha ez meg van töröld ki az inputbidings fájlt a Dokumentumok / Farmingsimulator2017 mappából. Újra indításnál generál majd egy újat, nem kell róla biztonsági mentés.
Indítsd el a játékot, menj a beállításokba, legyen engedélyezve a kormány.
Válts arra a fülre, ahol hozzárendelheted a gombokat. A jobb oldali oszlopból egyesével törölj ki minden bejegyzést.
Mentsd el.
Menj vissza, add meg a gombokat, ahogy tetszik.
Mentsd el.
Indítsd el a karriert.
Ha így sem jó, akkor csináld végig újra és a végén ne meglévő karriert tölts be, próbálj egy újat. -
őstag
őstag
Sziasztok!
Elég régen jártam erre.
Kérdésem a következő: szabálytalan alakú földek megművelésére bérelt munkással van-e valami mod, hogy lekövesse a tábla alakját, mint régen az Autocombine (vagy Autotractor, ez utóbbi nem volt az igazi).
Courseplay-t kihagynám, bár nem tudom tud-e egyáltalán ilyet. -
őstag
őstag
Itt az 1.4.2 patch
-
őstag
őstag
válasz
Atlantis
üzenetére
Régebbi felvetés volt, de most itt egy új válasz.
Az 1.4 javított a gyomlálón is, többé már nem növeli a talaj műtrágyázottságát az első növekedési ciklus előtt. Vagyis ezentúl értelmetlen szántás után gyomlálni, ahogy én eddig csináltam.
Így viszont hirtelenjében nincs ötletem, hogy akkor mire jó a retek vetésére is alkalmas gyomláló. Vetni csak tárcsázott vagy szántott földbe tud. De akkor meg nem gyomlál. Ha meg már kinőtt a növény, vagyis gyomlálható, akkor már nem lehet retket vetni. Így a két funkciója csak két külön lépésben használható. -
őstag
őstag
Igen elég sokan. A Giants fórum is tele van vele.
A 9DC - re az a megoldás, hogy eltérő növény fajtát kell kiválasztani, csak ugyanazt nem hajlandó vetni. Hogy ez szándékos-e vagy bug azt nem tudom.
Nekem a grafikát is vissza kellett vennem, mert leesett az FPS. De nem random, hanem stabil 28-30 ra. Pedig nem gyenge a VGA. -
őstag
őstag
válasz
Atlantis
üzenetére
Azért gyomlálok szántás után, mert a gyomlálóval egy lépésben retket is vetek, annak meg vagy tárcsázott vagy szántott föld kell, direktbe nem vet. A retek meg zöld trágya, azt előbb kell vetni, mint a gabonát. Lehet, hogy furcsa, de másképp nem lehet kihasználni a gyomláló mindkét funkcióját. Utána a kikelt retekre már direkt vetőgéppel rá lehet menni.
Amivel még lehet pénzt spórolni, az ha a műtrágyát és a magot nem a segítő veszi, akkor olcsóbb. Igaz így nagyobb földeken macerásabb után töltögetni.
Kíváncsi vagyok a patch javított-e ezzel kapcsolatban is valamit. Szerves trágyából eszméletlen sokat használt hektáronként. -
őstag
őstag
A helyes válasz már korábban "elhangzott". A direkt vetőgép az amelyik közvetlenül aratás után tud vetni, nem kell előtte se tárcsázni se szántani.
A játékban két ilyen van, Vaderstad Rapid A600S és Horsch Pronto DC9.
De kukoricát, napraforgót és répát egyikkel sem lehet vetni. Burgonya külön kategória.
A kettő közül a Pronto még műtrágyáz is, ahogy már ezt is írták feljebb. Viszont, ha a fenti három növény valamelyikét akarod vetni, akkor előtte mindenképp kell tárcsázni vagy szántani. Egyébként ha bekapcsolod a kötelező időszakos szántást, akkor minden harmadik betakarítás után szántani kell. Érdemes ezekhez igazítani az aktuális növény fajtáját.A gyomlálásról és az olajretekről már korábban volt szó. Azon kívül, hogy érdekes újítás, még spórolni is lehet vele a műtrágyán, már ha van olyan aki foglalkozik egyáltalán a pénzzel vagy a nyereséggel. Igazából nem keltette fel senkinek az érdeklődését.
Én a szántási ciklusban vagyis minden harmadik vetésnél használok gyomlálót, (Pneumaticstar , egy lépésben retket is vet).
1 szántás
2 gyomlálás+retek
3 vetés+műtrágya (Pronto DC9)
Így három lépésben meg van a szántás, a 3x trágyázás és a vetés. De meg kell várni amíg a retek kinő. 120x sebességgel ez csak pár perc. -
őstag
őstag
-
őstag
őstag
Másnak is feltűnt, hogy esőben nem fejlődik a növény?
Konkrétan olajretekkel tapasztaltam. Vetés közben a terület nagyobbik része egy növekedési ciklussal megelőzte a másik részét, ez előfordul. A kisebbik részen még nem bújt ki a földből a retek. Tárcsázás közben végig esett az eső. Normál esetben 4 óra alatt tárcsázható a retek. Esőben beletekertem vagy 8 órát, de semmi nem történt. Amikor elállt, egyből kibújt a maradék retek.
-
őstag
őstag
válasz
Wildgreen
üzenetére
Hasonló, de nem az igazi. Eredeti Giants mod
-
őstag
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Ki kell kapcsolni a kötelező időszakos szántást és a műtrágya állapotot 1x állítani.
Így egy műtrágyázással duplázza a hozamot.
Bár hozzáteszem, az egyik jó újítása ennek a verziónak pont ez, már ha az élethűségre törekszünk egy szimulátor esetében. -
őstag
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Nem egészen. Ha 1x műtrágyázást állítasz be akkor ha 1x műtrágyázol az 90%. Ha 3x műtrágyázást, akkor egy kör 30%.
-
őstag
őstag
Látom ez az olajretek téma nem nagyon mozgatta meg senkinek a fantáziáját.
Én azért végeztem pár összehasonlítást. Száraz adatok helyett röviden összefoglalva: érdemes használni

Kicsit hosszabban (nehéz fokozaton értendőek a megállapítások):
a szántási ciklusban
- retekkel + gyomtalanítóval 3 művelettel lehet eljutni az aratásig 3x trágyázottsággal (ilyenkor érdemes olyan növényt vetni amihez van direkt vetőgép, így értendő a három művelet)
- ugyanez csak műtrágyával 4 művelet, és gabona fajtánként 1644 euro többletköltség hektáronként
A másik két ciklusban, mikor nem kell szántani (ilyenkor érdemesebb az olyan növényeket vetni amikhez nincs direkt vetőgép)
- retekkel 3 művelet
- csak műtrágyával 4 művelet és növényenként 1182 euro többletköltség hektáronkéntilletve a direkt vetőgéppel vethető növényekkel
- retekkel 2 művelet
- csak műtrágyával 3 művelet és növényenként 1182 euro többletköltség hektáronkéntNagyobb földterületek esetén ez jelentős összeg.
Ami ellene szól, az a gyomirtó relatív alacsony munkasebessége 11km/h míg a műtrágyaszóró 19km/h, ráadásul utóbbi többszörös munkaszélességű. De ez csak a szántási ciklusban számít, a másik kettőben nem is érdemes használni a gyomtalanítót, csak direkt vetőgéppel a retket A retek növekedési ideje nem releváns, első zöld ciklusban betárcsázható, ezt x120 + gyors növekedés mellett valós 2-3 perc alatt eléri. És sem. nem kell művelő kerekes traktorNem kapcsolódik szorosan a retekhez, de szerves trágyát nem érdemes használni, rendkívül sok kell belőle.
Ha simán vásárolja a segítő akkor nagyon drága, ha saját istállóból tölti utána automatikusan, akkor anyagilag megérné, de kérdés van-e elég belőle. Úgy 12-13 ezer litert használ el hektáronként a szilárdból és a folyékonyból is. Nem lehet pontosan követni a költségeket, mert olyan mintha bugos lenne a statisztika velük, a területet össze-vissza számolja. -
őstag
őstag
válasz
Atlantis
üzenetére
Ez igaz. De a retek csak a zöld ciklusig növekszik utána betárcsázható.
Egy munkafázis megtakarítása az egyben idő megtakarítás is, különösen nagyobb földek esetén. Mondjuk Goldcrest Valley 5. 9. egybeszántva 14 ha.
Bár a műtrágyaszórók munkaszélessége és sebessége is nagyobb, mint a vetőgépeké, így összességében biztos, hogy gyorsabb retek nélkül.
Viszont a növekedési idő és a játék sebessége is gyorsítható , így mondjuk várni nem nagyon kell. Ellenben a műtrágyázás ideje adott. És mivel jóval több föld van, mint amit folyamatosan művelni tudsz, nem kizárt, hogy így mégis gyorsabb a termelés.Ha az idő számít kikapcsolható a 3x trágyázás is. De eddig meg az volt a baj a korábbi verziókkal, hogy csak 1x lehetett.
-
őstag
őstag
2017 -es újításokat olaj retek, gyomláló nem használja senki?
Nem sok hsz. van velük kapcsolatban.Műtrágyaszórós direkt vetőgéppel olaj retek használatával két lépésben meg van a 3 trágyázás. Igaz várni kell amíg kinő a retek. Másik előny, hogy nem kell ráhajtani a már kinőtt növényekre, ha valaki használ 4Real Module 01 - Crop destruction -t, akkor ezzel megspórolható a művelő kerekes traktorral történő permetezés/műtrágyázás. A retekre rá lehet hajtani.
A gyomláló tapasztalataim szerint egy szinttel emeli a trágyázottságot és az első növekedési fázisban használható. De mivel baromi lassan húzható, és csak 12m széles, ezért nem alternatíva a műtrágyához képest. Annyi, hogy nem kell műtrágyára költeni.
Esetleg a "BIO" gazdáknak jöhet jól a teljesen vegyszer mentes termesztéshez. Ugyan ezt a fogalmat a játék nem ismeri.
Elveted a retket műtrágya nélkül. 0 trágyázottság.
Mikor kinő végigmész gyomlálóval. 1 trágyázottság.
Betárcsázod, beszántod vagy direkt vetőgéppel műtrágya nélkül beveted. 2 trágyázottság.
Első növekedési fázisban megint végig mész a gyomlálóval. 3 trágyázottság. -
őstag
őstag
A rádióhoz nem könnyű megfelelő formátumú online stream url-t találni.
Nem meglepő, hogy BBC Radio1 -re sem találtam, de érdekes módon a játék megeszi ezt az url-t is.
<streamingInternetRadio href="http://bbcmedia.ic.llnwd.net/stream/bbcmedia_radio1_mf_p" />
Kicsit lassan töltötte be először, de megy.
És itt egy szabványos
<streamingInternetRadio href="http://icy-e-bz-03-gos.sharp-stream.com:8000/planetrock.mp3" />
-
őstag
őstag
Vagy akár egyetlen csomagban több mod
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no" ?>
<modDesc descVersion="30">
<author>Giants</author>
<version>1.0.0.0</version>
<title>
<en>FS17 Tractors</en>
<de>FS17 Tractors</de>
</title>
<description>
<en><![CDATA[Contains: ]]></en>
<de><![CDATA[Contains: ]]></de>
</description>
<iconFilename>$data/store/categories/category_tractors.png</iconFilename>
<multiplayer supported="true" />
<storeItems>
<storeItem xmlFilename="valtraNSeries.xml"/>
<storeItem xmlFilename="MF5600.xml"/>
<storeItem xmlFilename="fendt700.xml"/>
<storeItem xmlFilename="fendt900.xml"/>
<storeItem xmlFilename="MF8700.xml"/>
<storeItem xmlFilename="challengerMT700E.xml"/>
</storeItems>
</modDesc> -
őstag
őstag
Hogy ne kelljen végigpötyögni a modDesc -et innen copy
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no" ?>
<modDesc descVersion="30">
<author>Giants</author>
<version>1.0.0.0</version>
<title>
<en>Fendt Vario 900</en>
<de>Fendt Vario 900</de>
</title>
<description>
<en><![CDATA[Contains: ]]></en>
<de><![CDATA[Contains: ]]></de>
</description>
<iconFilename>$data/store/store_fendt900.png</iconFilename>
<multiplayer supported="true" />
<storeItems>
<storeItem xmlFilename="fendt900.xml"/>
</storeItems>
</modDesc> -
őstag
őstag
Ha valaki gyári gépek paramétereit szeretné módosítani - természetesen nem az eredeti fájlokat és kizárólag xml szinten* - egy egyszerű módszer, gyári gépek klónjainak létrehozására mindössze néhány kilobájtos mod méretben.
Példa: Fendt Vario 900
1. mods mappán belül új mappa
2. bemásolni a gép xml jét (eredeti fájl elérési útja a képen)
3. amit feltétlenül módosítani kell az xml –ben, hogy működjön az mindössze két $ jel
erre
4. kreálni egy modDesc.xml nevű fájlt valamilyen text editorral az alábbi tartalommal
Némi magyarázat a modDesc -hez:
<description -- információ, ami a modok kijelölési képernyőjén jelenik meg, maradhat üresen is
<iconFilename -- annak a képnek az elérési útja, ami a modok kijelölési képernyőjén jelenik meg ez is maradhat üres* az xml –ben változtathatóak többek között az ár, fenntartási költség, élettartam, motor teljesítménye, többféle választható motor, sebesség, kapacitás, hangok … vagy akár a különböző vezérelhető/mozgó alkatrészek végállásai, mozgási sebessége, stb.
-
őstag
őstag
Az a baj, hogy a nagyobbak segítővel mindig kihagynak egy kis darabot a forduláskor.
A legkisebb az jó, de az csak 2m, az nem túl haladós.Amúgy van egy buherált Amazone Cayron200 mod, de ott a munkaszéllességet piszkálta meg a készítő. Bár a felhasználók 5 csillagra értékelik, de elég hülyén néz ki, hogy szélesebbet szánt, mint maga az eszköz. Persze ez is csak az első sornál feltűnő, utána már ráhúzza a másikra. Egy darabig használtam, de ez a Jympa jobban tetszik.
-
őstag
őstag

Nagyon jó mod.
Csak nem a kultivátorok közé kellett volna rakni, alig találtam meg. A valóságban altalaj lazító, szóval nem eke. De a játékban ilyen kategória nincs, és itt úgy viselkedik mint egy eke. Vagyis szánt.
Ehhez foghatóan realisztikus, jó munkaszélességű, segítővel is szépen dolgozó eke nincs az alap gépek között. Mod meg pláne. Jelenleg ez a legjobb, ha valaki szántani akar.
9 - esre 225 LE -t ír, de a 240LE -s 700Varioval nehezen megy. 300 LE szépen viszi. 240LE -vel inkább az SJ7-9- a befutó, bár erre csak 170 LE van írva, de az kevés neki.
A legnagyobbat nem próbáltam, de arra 375LE-t ír.
A valóságban is használnak ilyet idehaza. A teljesítmény igény talajtól és munkamélységtől függően nagymértékben változik -
őstag
őstag
Nem olcsó az biztos.
A játékhoz tervezett Saitek kormány+pedál+side panel szett még drágább. Nem a mi piacunkra szánták. A kormányt és a pedált csak átlagosnak tartják, de a side panelt nagyon dicsérik. Külön is van, de csak az magában 150 dollár.
Én nem hiszem, hogy egy olcsó kormány nagyot dobna a játékélményen. Porfogónak meg 15 -ért is drága. -
őstag
őstag
Erre vonatkozóan alig van infó.
2015 -nél volt egy lista ami keringett a fórumokon, de nem tudni mennyire volt hiteles, mert a Logitec kormányok sem voltak rajta.Egyébként a DFGT a legolcsóbb vállalható kormány, de már csak használtan kapsz 30 - 35 körül.
Thrustmasterek T150 -től felfelé támogatottak PC-n de azok mind drágábbak.. -
őstag
őstag
Én igen. Logitech G27 -el.
Ezen minden gomb és a H váltó is támogatott, egyedül a kuplung nem.
Több vezérlőt is támogat, én használok mellé gamepadet.Így összesen 43 gomb áll rendelkezésre plusz a gamepad két minijoystickja, plusz a két pedál.
Egyedül daruzni nem az igazi még így sem, de azt nem is szoktam.
Homlokrakodóhoz, targoncához meg minden máshoz elég ennyi a gördülékeny irányításhoz.
A G27 900 fokos, ez ide kicsit sok, én levettem 720 -ra, de kevesebb is elég lenne. -
őstag
őstag
Közben találtam jobb megoldást a disznótáp silóra.
Aki szűkös pályán játszik, mint amilyen pl. az Old Streams - így a nagy gépek kizárva - és nem tud vagy egyszerűen csak nem akar szilázst és bálákat gyártani és az ehhez szükséges gépparkot fenntartani, de szeretne állatokat tartani, annak jó alternatíva ez a tároló. Mindent elfogad. Érdemes kiegészíteni vásárolható 20.000 literes silókkal, amik nem mozgathatók, hanem a bolt udvarán kell őket üríteni. Gyorsabb, kényelmesebb és gazdaságosabb a bigbagnél, és még mindig életszerű.
A kettővel együtt egyszerűen megoldható a szarvasmarhák és a sertések etetése. A szalma és a fű egy sima felszedő kocsival begyűjthető, és a felhasználásig az is tárolható benne. Jobb, mint a földre borogatni. -
őstag
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha mellé állok - pontosabban a cső alá - meg kell nyitni egy párbeszéd ablakot, és akkor választani lehet kétféle kaja közül, de nem tudom elindítani a töltést mert a töltöttség nulla. Pedig nem lenne rossz egyszer feltölteni és utána nem szállítgatni a malackaját.
Hátha valaki rájön. -
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Nem tudom. Én eddig csak kisebb kombájnt próbáltam az nem csinál ekkora halmot.
Más kérdés.
Használja valaki ezt a disznótáp silót? Nem tudok rájönni hogyan kell feltölteni.
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803
üzenetére
Ezt default kombájn csinálja, vagy valami extrém széles vágóasztal?
-
őstag
őstag
válasz
sarkadifeca
üzenetére
Ez nem a problémára megoldás, csak menet közben bekapcsolhatod az FPS kijelzést
Ott ahol a log.txt fájlt találod a Dokumentumok > My Games > Farming Simulator 2017 mappában van a game.xml fájl is. Ezen belül a 33-35 sorban
<development>
<controls>false</controls>
</development>
az alapbeállítás, ezt írd át
<development>
<controls>true</controls>
</development>
Innentől a játékban használható a fejlesztői konzol sok hasznos segítséggel, többek közt FPS-t is mutat.
F2 = FPS kijelzése
F3 = FPS limit kikapcsolása (így mehet 60 fölé is)
vsync off -
őstag
őstag
válasz
sarkadifeca
üzenetére
Milyen felbontásban fut?
Esetleg nézd meg a logot hátha ír valamit. -
őstag
őstag
-
-
őstag
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest