Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
őstag
válasz
jozsi252 #496 üzenetére
Ha mellé állok - pontosabban a cső alá - meg kell nyitni egy párbeszéd ablakot, és akkor választani lehet kétféle kaja közül, de nem tudom elindítani a töltést mert a töltöttség nulla. Pedig nem lenne rossz egyszer feltölteni és utána nem szállítgatni a malackaját.
Hátha valaki rájön. -
tutikas
tag
Egy kis érdekesség
[link] -
FrezeR
senior tag
válasz
zsolesz0803 #494 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez normális az életben sem ilyen.
-
jozsi252
veterán
Én nem használom, de nem úgy működik mint a mag illetve folyékony/szilárd műtrágya tároló? Odaállsz mellé, és amennyit betöltesz annyit levon a pénzből?
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803 #494 üzenetére
Nem tudom. Én eddig csak kisebb kombájnt próbáltam az nem csinál ekkora halmot.
Más kérdés.
Használja valaki ezt a disznótáp silót? Nem tudok rájönni hogyan kell feltölteni. -
zsolesz0803
tag
ezt a játékban szereplő legnagyobb New holland CR10.90 kombájn csinálja és a hozzávaló legnagyobb adapter
a SuperFlex draper, vagy mi a neve elvileg 13.7m a munkaszélessége
Elképzelhető hogy mappa válogatja? Lehetséges hogy van olyan map amelyiken több szalmát szór ki?
Ezzel nem is lenne semmi bajom de miért nem úgy csinálták meg a szerkesztők a szalmarendet hogy a traktor gond nélkül át tudjon menni rajta mint a valóságban! -
Wildgreen
aktív tag
Sziasztok farmosok! Valaki ezt próbálta? Elvileg autocombine! Írjátok már le a véleményeteket! Nekem össze vissza megy! Be tudjátok állítani? Hogyan?
[link] -
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803 #486 üzenetére
Ezt default kombájn csinálja, vagy valami extrém széles vágóasztal?
-
jozsi252
veterán
válasz
Nálam is szokott hagyni egy kupacot, de nagyon kicsit csak, szóval simán át tudok rajta menni, fel tudom szedni egyszerűen. Bár lehet kombájn függő, én a CR 10.90-et használom.
-
zsolesz0803
tag
Köszönöm szépen a választ
donmackó neked is köszi, azért ilyen nagy traktorral megyek, mert a kissebb trakik hamarébb felakadtak és az le se tudott róla jönni , le kellett tolni ezzel a trakivalmindeggy akkor megpróbálom a kamiont hátha nem akad fel,
egyébként úgyszoktam hogy a követő modot használom és követi a gép a kombájnt[link] !
-
donmackó
addikt
válasz
Vagy olyan trakival menj ami nem csuklós középen. Én mondjuk Man kamion + Tera Vitesse szedővel oldom meg, így tuti nincs felakadás.
-
vacs
veterán
válasz
Megoldás nincs, mindenkinél ilyen.
Én először csak az egyik oldalát szedem fel, majd a másikat és így már nem akadok el! -
tutikas
tag
Sziasztok valaki megtudja nekem mondani hogy a giantsban hogy tudom láthatóvá tenni a vonatot hogy tudjam szerkeszteni külön akarok fa és külön gabona szálítot előre is köszi
-
őstag
őstag
válasz
sarkadifeca #479 üzenetére
Ez nem a problémára megoldás, csak menet közben bekapcsolhatod az FPS kijelzést
Ott ahol a log.txt fájlt találod a Dokumentumok > My Games > Farming Simulator 2017 mappában van a game.xml fájl is. Ezen belül a 33-35 sorban
<development>
<controls>false</controls>
</development>
az alapbeállítás, ezt írd át
<development>
<controls>true</controls>
</development>
Innentől a játékban használható a fejlesztői konzol sok hasznos segítséggel, többek közt FPS-t is mutat.
F2 = FPS kijelzése
F3 = FPS limit kikapcsolása (így mehet 60 fölé is)
vsync off -
őstag
őstag
válasz
sarkadifeca #479 üzenetére
Milyen felbontásban fut?
Esetleg nézd meg a logot hátha ír valamit. -
jozsi252
veterán
válasz
zsolesz0803 #471 üzenetére
Köszi a linket!
(#477) sarkadifeca
Nagyjából hasonló gépünk van, i5-6600 - 8GB RAM - GTX970 és nekem elég magas graf van beállítva, vsync be van kapcsolva, és fixen mindig meg van a 60fps. Szóval nagy eséllyel vagy az lehet a gond hogy
- a winyó tele van, és azért laggol a játék
- AMD driverből a legfrissebb van fent? -
sarkadifeca
tag
Sziasztok!
Megvettem a játékot, eredeti Steam-es. Feltelepítem a beállításokban semmit nem állítottam és szaggat a játék!! Van amikor 35-40 fps van de általában 20-25? (semmilyen mod nincs felrakva!)
Megnéztem a FS 15-öt is és az is szaggat ugyanúgy! A többi játék BF1, Metro last light pl mennek szépen mind majdnem teljes grafikán
Mi lehet a baj? kb. 3 hetes win8.1 van fent tehát még azt sem lehet mondani hogy új win kellene.
Üdv!
Kellemes Karácsonyt!
-
BigStraw
senior tag
Valaki esetleg XBOX-on játszik?
-
Emberkeman81
aktív tag
Hali.
Lenne egy kérdésem.
FS17-ben mit kell beállítani a courseplayben hogy amikor a kombájn már üres akkor az elszállításra szánt gép megálljon majd kitérjen az aratandó terület mellé, mint annó az fs15-ben?
Bármit próbáltam semmi. Cseréltem kombájnt, pótot, pót előtt gépet de mind hiába. A % értékekkel is játszottam, eredmény semmi.Előre köszönöm!
-
BigStraw
senior tag
Valaki esetleg XBOX-on játszik?
-
underdark
aktív tag
ha lemezesen veszem meg a játékot azt be lehet regelni steamen?
-
jozsi252
veterán
Tudnátok esetleg linkelni New Holland-hoz valami jó széles kukorica adaptert?
-
vacs
veterán
válasz
zsolesz0803 #446 üzenetére
Állatok tisztán tartására Lely Juno 150!
-
zsolesz0803
tag
Sziasztok nem tud valaki olyan állatszállítót amelyikbe több állat belefér? Egy kicsit fura hogy a legnagyobb szállító kocsiba 21 koszos malac fér bele
-
Fel
addikt
Esetleg valami mod nem kavarhat be? Nézd át miket használsz.
A trágyázáshoz:
Nincs a játékban különbség a különböző talajjavítók között. Mindegy, hogy szerves, vagy szervetlen, szilárd, vagy folyékony, vagy akár zöld.
Egy kultúra beéréséig maximum 3-szor kell trágyázni. Tehát aratás után, a következő növény beérésig háromszor, és nem többször, mert időpocsékolás.A térképen, a talaj összetétele lapon nyomon lehet követni, hogy hol tartasz:
-
forras2
őstag
Aratás után nem csinálok semmit a földdel, csak bevetem 1 olyan vetővel, ami lazítja is a talajt. Beérik a gabona, pl mondjuk repce. A kombájn learatja az egész földet, és a magtára 93%-ig van.
Ez után felszántom a földet, letárcsázom. Bevetem olaj retekkel, miután zöld a retek, letárcsázom ismét. Utána megszórom műtrágyával, és bevetem ismét repcével. 3 különböző növekedési fázisban permetezek, de próbáltam már úgy is, hogy 1 műtrágya, 1 másik fázisban permetező majd 1 3. fázisban szerves trágya. Aratás után ugyan annak a kombájnnak ismét 93%-ig van a tartálya csak. Abszolút 0 a plusz terméshozam. -
őstag
őstag
-
tutikas
tag
Hát meg vettem a 17 is
nem vagyok elájulva tőle nem érte meg a 6990ft valami franko igényes dombos mapot tudtok ajánlani
-
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Kellene 1 kis segítség! Egyszerűen nem jövök rá, hogy mit rontok el! Próbálkozok a terméshozamon javítani!
Én nem vettem észre, hogy a szántástól nőtt volna, de lehet, hogy csak annyira minimális a növekedés, hogy nem szúr szemet. Zöldtrágyázok, műtrágyázok és permetezek, de semmi növekedés. Próbáltam azt is, hogy növénynövekedés 3 külön fázisában permetezek, de úgy sincs több termés. Próbáltam csak simán a zöld trágyázást, mert elvileg az magában plusz 30%-ot jelent, de nekem az sem hozott semmi hasznot! Mi a gond? Mit rontok el? -
őstag
őstag
-
donmackó
addikt
Esetleg a SwiftShader segíthet, de csodát ne várj tőle.
-
LacBp
tag
Sziasztok! Shader model 3.0 hiány témában informálódnék!
A vga elvileg 7400m simán tudnia kellene a shader 3.0 -t Próbáltam az OPENGL_15 ös trükköt is.. de semmi
a vga driver a legfrisebb... van még valami, amit érdemes próbálni? vagy felejtsem el?!
Köszi!
-
Fel
addikt
válasz
zsolesz0803 #446 üzenetére
A trágyatárolónak nincs köze hozzá.
Az etető elől kell felszedni a kiszórt kaját. Homlokrakodó + kanál, vagy siló/trágya villa. -
jozsi252
veterán
Köszönöm mindhármótoknak a segítséget, közbe sikerült megoldani a dolgokat. Van az Adblock-hoz olyan kiegészítő féleség amivel objektumokat lehet eltüntetni, és ezzel a megoldással meg is tudtam oldani ezt a problemát. Így már minden további nélkül tudok letölteni. Az a baj hogy vannak olyan módok a Marhu csapatnak ami nincs feltöltve pl. modhoster-re. Ezért jön jól hogy le lehessen tölteni a hivatalos megosztójukról amit használnak.
Pl. ez az autoloaderes futószalag nagyon jó dolog.Leraktam ezt a nagy tápkeverőt a marhákhoz, megtöltöttem 100k fűvel szalmával szilázzsal. Odaraktam a futószalagot, odaálltam egy póttal, és a silót pillanatok alatt meg tudtam tölteni 150-200k l teljes értékű táppal. Így nem kell állandóan kevergetni, meg minden.
Láttam olyan videót, vagyis inkább képet ami szerintem videóból volt kivágva, hogy ebbe a gépbe pelyvát öntenek bele. Na most elvileg ez ugye max a szilázshoz kerülhetne, de hát azt már csak nem fogadja el annak a keverő.. Mondjuk a széna fű között nincs kül, szénának ismeri fel a keverő pl. a füvet is.(#446) zsolesz0803
Az etetőnél ami kiment kaja azt szedd fel és öntsd vissza a vályúba. És így már a tisztaságot is ki tudod maxolni.
-
zsolesz0803
tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy a malacokat hogy lehet tisztán tartani? Minden van nekik, kaja szalma víz kiürítettem a trágyatárolót mit kell még csinálni hogy a tisztaság % ne csökkenjen?
-
jozsi252
veterán
Jött ki egy nagy takarmánykeverő, marhák illetve sertések számára.
#LS17# Futtermischer Pack PlatzierbarIlletve egy autoloaderes szállítószalag
Förderband Grimme AL8022 Quantum AutoloadLetölteni sajnos nem tudom, mert az adblock-ot hiába kapcsolom ki, az uploaded.net-nél a felugró ablak azonnal feljön.
b@szódna meg aki ki is találta..
-
jozsi252
veterán
Hát ezzel az automata bálarakodóssal tolatni kész katasztrófa számomra. Nyilván van értelme olyan trailernek ami forgózsámolyos, de tolatás szempontjából masszív szívás, határozottan!
Inkább megkerülöm a silót azt úgy rakom le a szénét minthogy betolassak vele. -
Telda
addikt
Sajnos rájöttem mi a baj ezekkel a custom térképekkel, hogy a "munkások" nem tudnak normálisan dolgozni. Csak ide-oda tolatgatnak a járművekkel
.
-
jozsi252
veterán
Köszönöm!
Ez az uploaded.net nektek is szarakodik?
Találtam egy jó trailert a BigX-hez, egy Krone trailert. 300 000l takarmány fér bele
Tudom hogy nem élethű, viszont a silót gyorsabban meg lehet tölteni vele. Vettem épületet, a szénàt szalmát is úgy tárolom benne ahogy felszedtem, tehát a bálázást kihagyom.
Amúgy a tej nem akar fogyni, lassan 20 000 liternél járok. Azt nekem kell mindig eladni? Mert még nem nullázódott soha mikor új nap jött.
-
dimre70
tag
-
jozsi252
veterán
Esetleg lehetséges lenne hogy letöltsed ezt és data-ra feltöltsed vagy más fájlmegosztóra? Ezt a fránya AdBlock-ot hiába tiltom le, akkor is az uploaded.net kiabál hogy tiltsam, és egyszerűen nem tudom letölteni egyik böngészővel sem, mert az a kibaszott felugró ablak nem engedi.
Köszönöm!
#LS17# Mischstation "Mini" v1.0.1.0
Kellene valami jó takarmány keverő ami működik is. Van esetleg olyan ami jobban ajánlott, működik is, és le is lehet tölteni? Vagy esetleg van olyan mód szarvasmarha kaja keverésére ami jól bevált mindenkinek?
-
dimre70
tag
A szántás előtt vagy után a beérésig háromszoros vegyszerezés javallott (kikapcsolható a menüben), ha rendesen megszórod, mindegy, hogy műtrágyával, permetszerrel, szerves-trágyával, hígtrágyával, akkor hatással van, és dupla mennyiségű terményre számíthatsz.
Én úgy szoktam, hogy szántás előtt, után, és a kultiválás után is, letudva a három, a térképen sötétkék a földterület, vetés után nem kell foglalkoznom vele az aratásig.
Igazából egy butított soil mod-ot raktak bele, de legalább már reálisabb mint volt. -
forras2
őstag
Szevasztok!
Itt is felmerül a kérdésem, ami az előző verziókban is, van értelme, azaz van termés növekedés, ha műtrágyázok is meg permetezek is?
Köszönöm
-
Telda
addikt
Hali!
Az eredeti térképeken szoktatok játszani, vagy valami modder által készítetten?
Nekem valahogy az eredeti térképek nem tetszenek.
Én most ezt raktam fel, szerintem elég hangulatos, csak egy picit kicsi. -
donmackó
addikt
válasz
jozsi252 #430 üzenetére
Igen repül az idő ha farmozol.
Én előre bekeverem a siloking-gel, és kirakodom (4000 egység szalma+ 4000 egység széna + a többi szilázs ha ömlesztve tárolod a dolgokat). Majd ha kell a teheneknek, akkor felszedem a kész keveréket a siloking-gel. A birkáknak meg csa fű és víz kell, oda közvetlen traki + Terra Vitesse felszedővel viszem.
-
jozsi252
veterán
válasz
donmackó #429 üzenetére
Igen tudom hogy nem kell telerakni, csak mivel a földeket folyamatosan művelem, jön be belőle cucc. Igen a szójabab hozza a legtöbbet, viszont egy idő után ha nagyon sokat adsz el, akkor szerintem az ára csökkenni fog. Van még 1-2 ami jól hoz, de vannak olyanok is amik siralmasak, nem éri meg vele foglalkozni.
Nappal én is 5x-ösön játszok, éjszakát meg én is átpörgetem, utálok sötétbe dolgozni. A növény érést én gyorsra raktam, így aránylag hamar kikel minden.
Takarmányt te úgy keversz be előre hogy benne van egy adag, aztán valahova kinyomatod, majd mikor adni kell nekik akkor rakodó+kanál párossal dobsz be a vályúba?Most látom át én is hogy minden egyes dolgot mire megtermelek, ráadásul sokat hogy legyen bőven, hihetetlen mennyiségű időm elmegy vele. Tegnap este is 6 fele elkezdtem játszani, aztán kis túlzással éjfél lett pillanatok alatt.
-
donmackó
addikt
válasz
jozsi252 #428 üzenetére
Nem kell a depót tele tenni hogy tudj erjeszteni. Én sem teszem tele. Sosnovkán a 23-as mezőt szoktam kukoricával bevetni, abból lesz gazdagon szecska, majd szilázs. De én már annyit összetermeltem ezekből (szalma, szilázs, fű, széna meg egy rakat előre bekevert teljes takarmány) hogy bőven sok a 200 marhának meg 100 birkának. Mondjuk én csak 5x-ös időben játszok így van idő mindenre, csak az éjszakát pörgetem át 120-on. Most ráálltam a szójababra mert az jó sokat hoz a konyhára (a gyapjú meg még többet). Lassan lesz pénz az erdészeti felszerelésre is.
-
jozsi252
veterán
válasz
donmackó #426 üzenetére
Statisztikát még egyelőre fura módon nem is nagyon néztem, de akkor átfutok rajta hogy miről mit ír. Köszi!
(#427) Fel
Széna max a marháknak jön jól, de ugye azt sem fontos bálázni hanem felszedem, aztán leöntöm valamilyen tetszőleges helyre, aztán homlokrakodó/lapát párossal tudok belerakni a kaja keverőbe, sőt az önjáró takarmány keverő ugyanúgy gondolom fel tudja szedni mint a szilázs-t, meg igazából a szalmát is lehet ugyanúgy tárolni, azt is fel tudja szedni az önjáró szerintem.
Szilázst fűből csináltam, takarmányozóval + fűhöz való vágóasztallal, így egyből ment a pótra az anyag. Nem kell füvet vágni+rendezni+géppel felszedni, hanem egyből a pótra. Gyorsabb egyszerűbb, cserébe a gép drága de jó szolgálatot tesz. Meg hát szecskázáshoz elengedhetetlen az a gép amúgy is.
Már csak az a zavaró hogy még a legnagyobb póttal is egy csomót kell fordulni hogy a szilázsnak a silóját megtöltsem.
Keresek valami módot amivel legalább el lehetne érni a 100k környéki kapacitást. -
Fel
addikt
válasz
jozsi252 #425 üzenetére
Jelenlegi állás szerint a lekaszált fű forgtása, és így a szénakészítés értelmetlen... Azzal, hogy a '17-ben lehet már közvetlenül is bálázni a füvet, és a takarmányozás szempontjából nem tesz különbséget a játék a fű és a száraz széna között, értelmét vesztette a széna.
Igen, lehet közvetlenül csomagolni a fűbálát is. Nem kell várni arra, hogy megérjen, instant szilázs lesz belőle, mehet rögtön a takarmánykeverőbe.
Ha silódepóban akarsz szilázst érlelni, akkor nem csak a kukorica az egyetlen lehetőség. Lehet vágni a szecskázók kaszálós adapterével a napraforgón és a gyökérnövényeken kívül mindent. Igaz a kukorica adja a legnagyobb hozamot, mind közül*. Sőt, ha az állattartáshoz van már elegenő szalmabálád, de még mindig aratsz búzát, vagy árpát, akkor a kombájn utáni szalmarendeket is fel lehet szecskázni, ha a szecskázóra van rendfelszedő adaptered.
Ezeken kívül a lekaszált füvet is tudod silózni. Ha összeszeded rendfelszedő kocsival, akkor azt is lehet silódepókba hordani.*A '17-ben újdonság még az is, hogy a kukoricánál nem kell feltétlenül megvárni, míg beérik (sárga lesz), hanem az utolsó növekedési fázisban (sötézöld) már le lehet vágni, szecskázni. Monjuk azt nem tudom, hogy ilyenkor kisebb-e a hozam, mintha megvárná az ember a beérést. Logikátlan lenne, de lehet így van...
-
jozsi252
veterán
válasz
donmackó #423 üzenetére
Akkor nem fontos szénából, jólvan ez jó hír, legalább nem kell forgatni meg rendezni és úgy bálázni. Igen azzal tisztában vagyok már hogy szecskából is lehet szilázst. Elsőre az egész elég bonyolult volt számorma hogy miből mit lehet csinálni pontosan, illetve melyik állatnak mit lehet adni, keverő a marháknak, de szépen lassan rájön az ember minden fortélyra.
Marhalegelő körül a földeket megvettem, így könnyű ellátni az állatokat mindennel, nem kell messziről hozni. 25 marha van most, de bőven betermeltem mindenből, így még mindenképp fogok vásárolni. Látom hogy kiírja hogy van tej, na most lehet hülye kérdés, de a tejjel mit tudok kezdeni? Mert akárhol keresem nem tudok rájönni hogy el lehet-e adni valahol. Vagy csak azért van ott hogy látszódjon azt is adnak?
Multival kapcsolatban egyelőre rossz szájízem van.. még olyan szeróra sem engednek fel sokszor ami nincs jelszavazva. Értem hogy nem akarják hogy valaki elqrja a földjüket, de akkor jelszavazzák le. Ti szoktatok valamelyik szerón multiba játszani?
-
zsolesz0803
tag
Sziasztok valaki tudna egy olyan elhelyezhető modot ahol a terményt el lehet adni?
Letöltöttem ezt a 16x mapot [link] de itt a termény eladásra nincs lehetőség, ezért szeretnék egy elhelyezhető valamit ahol el lehet adni a terményt, editorom még jelenleg nincs mert sajnos a gépem 32 bit-es és nem találok rá editort, kb újra kell telepíteni a gépet hogy tudjak editort használni!
-
jozsi252
veterán
Köszönöm a linkeket, épp pár másodperce szedtem le ezt a Joskin Wago féle autoloaderes rakót. Igen tudom hogy nem realisztikus, viszont a munkát nagyon meg tudja könnyíteni, sőt igazából nem feltétlen a munkát, hanem rengeteg időt spórol.
Szilázs készítésével lenne még egy kérdésem. Azt elvileg csak szénából tudok csinálni, vagy esetleg fűből is? Itt most én a bálázós csomagolós megoldásra értem. Tehát a fűből ugyanúgy tudok csinálni körbálát, majd becsomagolom, és akkor abból is lehet szilázs, vagy pedig csak széna?
Illetve ha be lett csomagolva, akkor azt egyből bele is lehet dobni a marháknak a kaja keverőbe, és akkor a szilázs így meg is van oldva, vagy várni kell azért kicsit vele? -
dimre70
tag
válasz
jozsi252 #420 üzenetére
Próbáld ki ezeket a bála, raklapszállítókat, manuálisan vagy automatikusan is fel-le pakolhatod a cuccot. A második linkben van raklapvilla, és bála tüske is, nem igazán realisztikus automatán megrakodni, de sokat könnyít a munkán, és rengeteg időt spórolsz
.
-
jozsi252
veterán
válasz
puhoska76 #418 üzenetére
Tegnap este már jól felhúztam magam rajta, vettem egy jó nagy traktort, aztán én is oda vissza mentem és jó lett. Mivel még így komolyabban nem játszottam a Farming Simulator-al, így kb. minden új volt benne, de szépen lassan most már rájövök mindenre.
Most ott tartok hogy az állatoknak megtermeltem mindent. Szilázs-tól kezdve a fű, széna, szalma, búza stb stb..
A fű/szecska párossal gondban voltam, mert a takarmánygyűjtővel egyből a platóra nyomattam a levágott füvet, és ugye ezt már egyből oda lehet adni az állatoknak. Viszont a súgó írja hogy a füvet lehet külön szecskázni, aztán kerestem hogy mégis hol a fenébe lehet, de végül rájöttem hogy a takarmánygyűjtő egy az egybe szecskázza.
Mindegy hogy adom oda az állatoknak a füvet, mert ugyanaz lesz a végeredmény.
- takarmánygyűjtővel egyből a pótra
- levágom rendsodrózom majd rakodókocsival nyomatom fel a pótra (kihagyom ugye a takarmánygyűjtőt)Igazából az zavart be hogy láttam videót yt-on, és úgy láttam hogy fű van a platón és azt nem engedte odaadni az marháknak. Aztán gondolkoztam hogy az nem is fű volt, hanem búzát kukoricát szecskázott az illető, illetve utólag észrevettem hogy a kis ikon nem is levágott füvet jelzett ki hanem pelyvát, mivel takarmánygyűjtővel csinálta, megfelelő vágóasztallal.
A másik dolog amit most nagyon keresek az egy bazi nagy önrakodó szalmaszállító. Jó lenne ha nem csak olyan lenne amire 16 fér rá, hanem több, Azt hiszem hogy ami alapból benne van arra csak 16 fér rá.
Amúgy minél többet játszok vele, és minél jobban megismerem a játékot hogy mi merre hogy pontosan, kinek mit kell adni, hogy kell hatékonyan betakarítani a termést, annál jobban szeretem a játékot.
Viszont ami negatív az hogy iszonyat módon megy az idő, mármint nem a játékba, hanem itthon székben ülve.
Hosszadalmas idő azért mindent saját magamnak megtermelni, learatni, ültetni, trágyázni, vetni, megint aratni. Azért ugye az állatoknak nem csak 1-2 dolgot kell adni, de épp ez a szép benne. -
jozsi252
veterán
válasz
zsolesz0803 #414 üzenetére
(#416) Fel
Köszönöm a linkeket mindkettőtöknek!
Most ezzel a szilázzsal vagyok nagy gondban, mert 300k környéke van a silóba, már iszonyat sokszor átmentem rajta simítóval+ jó nagy traktorral de még mindig csak 50%-van a tömörítés. Így inkább hagyom ezt a módszert, nem tudom mit csinálok rosszul.
Viszont ha a körbálát befóliázom, akkor abból elvileg egyből szilázs lesz. Na most az mehet be úgy ahogy van a keverőbe és kész? -
Fel
addikt
válasz
jozsi252 #413 üzenetére
Giants-ék féle 3-as tartály modpakk: Placeable Refill Tanks. Bárhová elhelyezketők. Van benne vetőmag, szilárd, és folyékony műtrágya tartály.
-
LaMazZz
tag
válasz
zsolesz0803 #414 üzenetére
Hali!
A műtrágyás tartályhoz adsz egy másik linket? Mert ha rákattintok azt írja, hogy a kiszolgáló nem található.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Atlantis #411 üzenetére
Igen sajnos az a baj vele hogyha a föld széléhez közel van valami akkor a munkás nem megy ki odáig, és egy csomót elhagy. Főleg ugye akkor hogyha jó nagy eke van fent.
(#412) Fel
Talajlazítónál én erre gondoltam - KATT Köckerling allrounder - néven van a játékban.
És egy másik dolog amire egyelőre kezdőként nem tudtam rájönni, hogy a fenébe tudom egyből a vetőmag tartályát feltölteni? Mert ez hogy a raklapokat egyesével kell megvennem, és úgy tölteni bele a magot hogy melléállok a vetőgéppel elég hosszú idő, főleg ha jó nagy területről van szó.
Illetve van pl. átrakókocsi néven 2 gépezet, és 28000l anyagot is lehet benne tárolni. Szóval ha ezt meg tudnám tölteni vetőmaggal vagy műtrágyával akkor nem kellene állandóan a boltba rohangálni raklaponként, hanem ezt telenyomnám és kész, csak ugye halvány lila fogalmam sincs hogy ezt hogy kellene megtölteni maggal vagy műtrágyával.Most az Amazon Condor 15001 vetőgépet használom. Jól gondolom hogy ez egyszerre a műtrágyát is szórja a területre, illetve a vetőmagot is? Condor 15001
Nagyon sok új dolog van ami elsőre nem tiszta, de jó hogy a fórumot olvasgatva mindenre választ kapok. Most ezzel a vetőmag műtrágya dologgal vagyok bajba. Remélem nem csak arra van lehetőség hogy raklaponként töltsem meg.
-
Fel
addikt
válasz
jozsi252 #410 üzenetére
"Illetve ugye érdemes 3 alkalmanként megszántani a területet. Gondolom ezt csak ekével lehet, talajlazítóval nem úgy veszi a gép hogy rendesen meg lett szántva?" - Itt az altalaj lazítóra (subsoiler) gondolsz? Mert az úgy működik a játékban, mint az ekék, azaz szántásnak veszi az elvégzett munkát. Pl. ez a JYMPA SJ Series pakk nem rossz. Igaz a legnagyobb is keskenyebb munkaszélességgel bír, mint a nagy Salford eke, de mivel sokkal kisebb, és szimmetrikus, így azért mégis könnyebb vele dolgozni.
-
Atlantis
veterán
válasz
jozsi252 #410 üzenetére
Zöld területből új szántót létrehozni csak ekével lehet és igen, csak ekével tudsz szántani is, a talajlazító erre nem jó. A széles ekéknek megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy kisebb földeken nehéz forgolódni vele és ugye kell hozzá valami bivaly traki is, ami el bírja húzni. Nem ismerem a modokat, de a beépített ekék között is van szélesebb...és igen,a szántás hosszadalmas és unalmas feladat, ezért érdemes melóst bérelni.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Össze akarok szántani több területet hogy legyen 1 jó nagy, mondjuk a 25-27-28-as területet, de annak a szántása katasztrófa. Nagyon sok időt vesz igénybe. Van olyan mod amibe jó széles eke van, és esetleg képes arra is hogy területet összeszántsak vele? Mert ugye a sima talajlazítóval nem lehet, csak ekével.
Illetve ugye érdemes 3 alkalmanként megszántani a területet. Gondolom ezt csak ekével lehet, talajlazítóval nem úgy veszi a gép hogy rendesen meg lett szántva?
-
dimre70
tag
Sokan hiányolták a Courseplay-t, megjelent egy béta verzió (a linkre érdemes ránézni időnként a frissítések miatt)
-
sz.mich
tag
"Alapból kezeli a játék a kormányokat, xbox kontrollereket, de itt kb 98%-ban billentyűzet+egér kombóval játszunk."
Kivétel az olyan elvetemültek, mint én! Billentyűzet és egér alap, plusz tartarus chroma + kormány + gamepad + joystick!
Egyszerre több játékvezérlőt is kezel a játék, és mindegyiken meg lehet adni az érzékenységet is, külön-külön.
-
pokers
senior tag
Úgy tudom dobozost, -ha a "Collector's Edition"-re gondolsz- nem árulnak Mo-on, csak lemezest.
A különbség pedig jól látható a képen.
Választható opció még a Steam-es verzió, ha öcsédnek van Steam fiókja.Alapból kezeli a játék a kormányokat, xbox kontrollereket, de itt kb 98%-ban billentyűzet+egér kombóval játszunk.
-
donmackó
addikt
Üdv!
Érdeklődnék hogy a tehénkéket hogy/hol kell kitakarítani?
-
jozsi252
veterán
Azt tudom, de amikor kiszállok a gépből vagy váltok gépet egyből leáll. És fogalmam sincs hogy mit nem állítok be ami miatt ez van.
Ti a gépek elrendezését hogy csináljátok? 3-4 földenként van traktor kombájn aratószerkezetek. Vagy meg van hogy melyik földbe mi van elvetve és akkor ott fixen csak az van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest