- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
mindenki kedvence törpapa visszatér
egy kis skylake update ami részben saját tapasztalat részben külföldi forrásokból.
nagyon sok hulladék cpu van, de ált. 5500-at mindegyikből ki lehet hozni stabilan már ilyen -70 fokon is. nem szeretik az egyből rommá hűtést -160-ra szép fokozatosan kell haladni lefelé és van olyan cpu ami jobban megy -120-on mint -160-on. ennek részben a megint pocsékra sikerült paszta az oka. énis delideltem egy 6700K-t és borzalmas fürészpor van a kupak alatt. mindazon által a mostani paszták sem a gelid sem a grizzly nem alkalmas állítólag a -160 fokokon való tesztelésre, nick shihnek van valami saját fejlesztésű pasztája ami bírja de még nincs kiadva, talán nem is lesz. mindenesetre a gelidnél a grizzly is sokkal jobb. ezt énis megtapasztaltam még haswell alatt, egy ujrapasztázás a kupak alatt 70mhz-et hozott 4/8 és csak -110 fokoknál. az igazán jó procik 6G+ benchelhetőek, ami nálam járt L524B520 borzalmas gyenge volt, 5700 felett nem volt benchelhető semmivel delidelve grizzlyzve. max valid 6.1G 1.90v
alaplapokról, asus nagyon kellemesen viszi mind a ramot mind a procikat, viszont szokás szerint agyon van bonyolítva a bios és ha az oc guide-ban leírt feszeket használja az ember (hwboton meg van osztva) sokszor nem jut előrébb, alacsonyabban kell tolni mert megint az ES-es héliumos eredmények a referenciák. ettől függetlenül nagy segítség merre induljon el az ember ln2 mód aktiválása és a kritikus feszek (PLL Bandwidth / PLL Termination Voltage / CPU Standby voltage / PCH Voltage) emelése után tényleg teljesen coldbug mentes lapot kap az ember. kikapcsolas és reset után is indul -160-on. de mint írtam feljebb ezt ki is kell tudni használni, kupakolás nélküli proci geliddel nem biztos h jobban fog menni, és a nem megfelelően szigetelt lap simán megdöglik. been there done that.
a giga Z170X-Gaming G1 lapja egy faék az asushoz képest, viszont így is jól teljesít. szépen vitte az oc eventen is a procit sőt, azt az órajelet egyelőre nem is sikerült megközelíteni, de ez nyilván cpu függő, nem a lapnak tudnám be. igazából nagyon kellemes és egyszerü lap, gamereknek tényleg ez kell, de én spec nagyon várom már a SOC Force-ot, mert ennél azért kicsit több beállítás kéne ln2höz.
sajnos asrock-om nincs, de [link] loud, splave és nick shih eredményeit elnézve, a z170 oc formula tűnik egyelőre a legjobb lapnak ramtuningra és mások is az egekig magasztalták. DDR4-4300c19-et memtest stabilan ért el nick benne G.Skill GTZ (samsung) kittel, pont ma postolta facere. brutális. én egyelőre MFR-ekkel nem jutottam 3200-3400 fölé, de inkább az alacsony időzítéssel játszom, többet hoz teljesítményre mint a magas órajel. de ott is az új AFR ic tűnik bajnoknak, ln2 alatt 3700+ c11-eket mennek asrockban. ez megint loud eredménye aktuális 4 magos XTU WR.
nalam folytatodik a vadászat egy jó 6700K után. addig nem is töltök fel átlag alatti, haswellnél gyengébb eredményeket. over and out[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - INTEL Core i3-8350K 4mag max. 4GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Ryzen 7 7800 x3d , Eladva ! Értékelésre vár .
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700K 8mag 8szál max. 4.9GHz LGA1151v2 CPU processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest