Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobaHWSW
aktív tag
Milyen telefont vegyunk rovat. Apamnak kene valami ujabb. Elso generacios MotoX-e van azt lenne jo levaltani valamire.
Van samsung tablete amit szeret, mellette anyamnak szinten. Legalabb tudnanak egymasnak segitrni.
Tippek?
S10edge+ultra inkabb ne. Legyen a marka kimondato. Ne legyrn huvelyes sajomi.
-
npera
addikt
Ma délelőtt kis játszótér, aztán délután egyszerűen eldőltünk. A gyerekek még nyomták volna, de asszony lerakta őket és közéjük feküdt. Én ledőltem a szófán, aztán 3 óra múlva újra lett kép és hang. 17:30-tól vendégségbe voltunk hivatalosak a falu másik felébe. Volt gyerekmedence, így vittünk "úszóruhát" a purgyéknak. És bringával mentünk. Úgy értem asszoy is. Izgalmas volt, de jól ment neki. Pár évet nem bringázott előtte. A gyerekek rollerrel és 3-kerekű "mopeddel". A fiam most úgy szétcsapta magát, hogy megy magától aludni, nem is kell berakni az ágyba. Álomszép.....
28 fok volt ma, de néha esett hozzá kis zápor, így a páratartalommal nem volt gond
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #27081 üzenetére
Jó cucc lehet...
Csak ezzel az a baj, hogy nekiáll valaki, és ha jó, akkor csinálni kell, ami meg már nem biztos, hogy jó... hosszú távon, úgy értem.Mi lakóközösségileg grilleztünk, de csak ilyen amatőr múdszerekkel, 2 villanygrill, meg egy nem nagyon működő elektromos kőgrill. 2 hét múlva némi gyerekjáték felújítás a kertben, akkor folyt, köv.
-
FőDudu
veterán
Bakker, haromnegyed tiz es meg vilagos van. Meg par napig hosszabbodik a nappal, aztan ujra rovidulnek majd.
-
FőDudu
veterán
válasz
ncc1701 #27084 üzenetére
En ma szegelynyiroval elvagtam a szivattyu csovet. Ideiglenesen kacsaszalag, aztan Obibol vettem kek szinu 32mm-es csovet. Kemeny 3,5 Euro volt egy meter.
Problem solved.Vettem meg egy 38/32mm toldot es meg 3m csovet. Skimmer csovere radughato a hosszabbito es lehet az aljat porszivozni.
Persze gyerek inkabb a fej nelkul csinalta, igy este is uszkalt meg egy orat.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FőDudu #27074 üzenetére
Kinley Mijoto az pont olyan cucc
mentas limonade
hibbbatlanmax az hibadzik benne, hogy bar ket eve gyartjak nalunk, de csak a kizarolag ettermekbe kerulos 250ml-s uveges formatumban
a tobbi Kinley iz meg mind van 500ml PET-ben is, de meg a 1.5 literesben is... de meg az a zero tonic is
senki nem erti a raciot ebben,mert a teruleti kepviselok kb barmennyire fel tudnanak venni belole rendelest, ha lenne annyiaszondta az illetekes muki erre az allstaff meetingen, hogy azert jobb az a kiszereles, mert azon aranyosan tobb a nyereseg
de sokkal lassabb az a sor ami azt gyartja es sokkal kevesebb helyen kaphato
foleg hogy a zero tonic miatt a tonic iz 2x is gyartva van parhuzamosan
az egyik helyett siman mehetne az a mojito is a 500ml-s PET-be"de a piackutatasaink es elemzeseink szerint meg,...." 'nyad
-
ncc1701
veterán
ROhaggyon meg, vettem egy új vízforgatót, 67k huss. A másikhoz megpróbálok zserezni majd tömítés készletet, mert erős inkontinenciában szenved. Oszt majd jó lesz tartaléknak, mindkettő 6m3/h-t tud.
-
eattila
őstag
válasz
Grillo #27080 üzenetére
R.I.P hazaeres idoben.
Ma delelott tapolcan boklaszt7nk. Csonakazas, bob, kaja, seta, kacsa es hattyu etetes.
Delutan visszamentunk a barlangfurdobe. Ott is elvoltunk par orat. Lanyom kiterulve, mint a beka. Jo nap volt. Mar a bobozaskor azt mondogatta, hogy ez a legjobb nap a vilagonEn meg rettegtem epp, mert vontattak fel a bobot, es ugy ereztem nem jo otlet
De tuleltuk.
-
Grillo
őstag
Massza meg a nyár. Itt ülök Agárdon a sorban. 19 órakor azt írta a vaze, hogy a 3 km meglesz 30 perc alatt. Most így egy órával később vissza van 2,3 km, és már csak 21 perc.
Tónvónjó -
Jahno
veterán
Na, imánk meghallgattatott, de pozitív szemléletűként azt mondom, ezekből is csak valami újabb szar fog kisülni:
Csökkentené a fluktuációt, de az eddig működő megoldások már nem hatékonyak, a munkavállalóknak már a csocsóasztal, a babzsákfotel és a gyümölcsnap sem elég vonzó?
Tudja, hogy a középvezetők megerősítése és képzése kulcsfontosságú, de nem áll rendelkezésre elegendő idő és büdzsé arra, hogy mindenre kiterjedő képzésben részesüljenek?
Szeretné tervezni és mérni a megrendelt képzések értékét, hogy átláthatóbb legyen, hogyan járulnak hozzá a képzések az üzleti eredményekhez?
Napi téma Önöknél az agilitás, a digitális transzformáció, az ügyfél- és munkavállalói élmény, mindennapi gyakorlatba ültetésük újra és újra kihívást jelent?
Hisz abban, hogy a klasszikus IT szakmai képzések (ITIL, DevOps, Scrum és hasonló módszertanok, keretrendszerek) hasznosak, a szervezetben mégsem hozták el a kívánt kultúraváltást?
Fontosnak tartja a készségfejlesztést és a szakmai továbbképzést, de néha úgy érzi, túl sok időt vesz el a munkaidőből a munkatársak képzése?
-
FőDudu
veterán
32 fokos levego, 29 fokos viz, 5 fokos sor. Kell ennek tobb?
Esetleg nemi jegkockas limonade sok mentaval....
Gyerek delelott tiz ota kb 5 percet volt a medencen kivul. Igaz a baratnoi itt vannak es megy a buli...
Szerencsere eleg nagy a medence ahhoz, hogy gumimatracon es felfujhato Villam McQueen-en kergessek egymast.Fi rele bekotve, ele egy Sonoff, igy szepen tavvezerelheto a szivattyu.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz
Samott #27069 üzenetére
Az indokokat nem tudom...
De az biztos, hogy amikor az M2 beruházás indult, vagy amikor az M4et átadták, már lehetett tudni, hogy az M3 vonal is katasztrofális állapotban van. Cirka a városvezetés egésze képben lehet(ne), hogy ~30-40 éve (ugye az M2 felújítás tervezése nem most volt) nem nyúlt hozzá senki.
Azaz képben kellett volna lenni, hogy lesz M4 meg M3 felújítás, és akkor lehetett volna ilyen hosszab távr agondolkodni, mondjuk 20 évre, hogy "majd el fog költeni" a városvezetés 20 év alatt rengeteg pénzet metróra / felújításra. A keret lehetett volna 'N' forint / év, ebből ha kell, akkor x összeg "visszajár". Azaz 20 éves közbe szerzést kellett volna végigverni, olyan ajánlatokat kérni, ami ennyi időre OK, sz*patni a nyertest az NKH-s szabályokkal (fékrendszer ésatöbbi) -ebből lehetett volna "visszaszerezni" pénzt, de ha kész, akkor ez a 3 vonal egységes, egy rendszer.
Dudu tudna mesélni, mennyire jó, hogyha betojik valamije, csak fogja, és kicseréli egy másik, működő ugyanolyanra.
Szerintem egy rendes, hozzáértő társaságki tudott volna írni ilyen közbeszerzést. Azt akkor 20 év távlatából kéne / lehetne csak vitatkozni, hogy XY nem úgy / nem akkor teljesített. XY meg már 6 láb mélyen, betonban pihen 18 éve.Vagy Brazilíában koktélt szürcsöl. Pina Collada-t.
Ez az orosz csoda viszont itt, ezen a szélességi fokon / hosszúsági körön az emberiség elleni merénylet. Szibériában biztos örülnének ennek a melegnek, amit ez a metrókocsi képes sugározni. Az még OK, hogy nincs klíma, de hogy a ventillátor is fűt...
(a neddő teljesítmény hővé alakul)
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz
zetor2000 #27068 üzenetére
A franc se tudja miert veszek ezek ilyesmiket a ruszkiktol, de annyi penzbol amibe vegul ezek a "felujitott" metrok kerultek uj Alstomot is kaptunk volna. Vagy sokat csorgatnak vissza a zsbekbe vagy valami csunyasaggal zsaroljak oket, de kilora eladnak megint nekik minket. Oszt meg az unokaink is fizetni fogjak a hulyeseguket. Bar a teljesen felesleges szerbiaba vezeto vasutat meg kinai penzbol csinaljak. Oszt anno nokiasdobozokon sirtunk, ma meg mar ket nagysagrenndel durvabban toljak.
-
zetor2000
őstag
Az is biztos benne van, de mennyivel jobb 2 féle rendszert özemeltetni, mint egyet?
Ha már megvették a M2 és M4 vonalakra az Alstom kocsikat, szerintem a M3 vonalra is lehetett volna hasonlót. Több oka is van, amiért jó / jobb lenne:
- Már tesztelve van
- Klímás
- Két vonalon ezek mennek
- A vonalak közt a szerelvények felcserélhetőek, a szerelvények alkatrészei ~azonosak. De tuti,. hogy több a közös, mint amennyit a Metrowagonmas szerelvénye tartalmaz
- Megcsinálták miattunk az összes nyomorult NKH előírást
- Azonos SW üzemelhet
- Megy magától...Ha jól/jobban írták volna ki annakidején a közbeszerzést, lehetett volna egyforma szerelvény mindenütt. Szerintem az orosz cucc fogyaszt annyit, mint az Alstom.
[ Szerkesztve ]
-
npera
addikt
Göteborgban annyi fekvőrendőr van és olyan fos az útminőség, hogy szerintem ez lenne a legjobb mindenes megyek krumpliért a boltba motorkerékpár.
-
zetor2000
őstag
válasz
hobizoli #27055 üzenetére
Az a remek metrókocsi beszerzés okán olyan meleg.
Mert valakik nem gondolkodtak anno, hogy olyan beszerzés kellene, hogy az összes metró szerelvény egységes legyen, és klímás, és ugyanaz a vezérlő cucc meg ami kell, az mind egységes legyen / lehessen, adott időszakra elhúzva, részletekben fizetve ésatöbbi.Mert akkor lenne most klímás csoda a kőkori szovjet helyett, meg akkor az M3 metró is lehetne önvezető, meg ilyenek. Cserébe hangosan zúg, és kavarja a forró levegőt.
-
hobizoli
nagyúr
a T5C5K-s Tatra is faja volt, mondjuk csak ket megllora kellett a Florian terrol az Arpad hid pesti oldalaig
nezetm is hogy jo hogynem autoval mentunk, mert a 3 savban allt, csorgott elore az Aprad hid is fel negykor
azert az uj vilik es buszok lenyegesen komfortosabbak azzal, hogy van es megy is a klima rajtuk
mondjuk a felujitott metron nemtom miert nemvan
az a par kozepen elhelyezett teto szellozoventi az nem ad olyan legmozgast, mint a regi kocsik tetokikepzesen menet kozben kenyszerbearamlasu levego tudott, amikor teton a nyilasok egyik oldala mindig a menetiranyba allt -
Jahno
veterán
Pfú, azért ilyen időben a HÉV elég kemény bír lenni.
-
Gabibácsi
őstag
foglaltam is fizettem sikeresen másikat, megnyugodhattok
-
Gabibácsi
őstag
booking.com csak hitelkáryát fogad el? mert nem tudtam fizetni, és ez derült ki
vagy ez a szállásadón múlik? -
Samott
addikt
Hogy mik vannak: Múlt századi filmek 21. századi látványban? Lehetséges! - jon a Tuskevar 4k-ban.
-
blueboi69
őstag
Eljutottunk oda, hogy már én sem tisztelem úgy az autót
(remélem látszódik a kép, ha nem, akkor jelezzétek)
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #27015 üzenetére
Mert ráadásul az a trend, hogy a vendégek valahogy a tömeget és a forgalmas utcákat részesítik előnyben és szerintem olyan kávézót nem is tudok mondani ami rendes kiülős lenne. El kell rajt matekoznom. Ami a körúttól 2 utcával kiljebb van forgalommentesen, azok éppen csak el bírnak vergődni minimális forgalommal. Irodaházas kávézók mennek most nagyon, amik délután 3 felé zárnak és a környéken pár kisebb hasonló, ami meg inkább gyorséttermi szint csak kávézós kivitelben.
-
Samott
addikt
válasz
hobizoli #27009 üzenetére
A Gyomroi uthoz nem fognak addig nyulni amig ossze nem nyitjak a gyorsforgalmival. Nyilvan megvarjak vele hogy atadjak az M4-et, hiszen most ullotol monorig all a sor reggelente, raernek majd ezzel akkor foglalkozni mikor mar a gyomroin/gyorsforgalmin fog allni ez a tomeg.
Azert is jo hogy ilyen szar az az ut, mert a kedves kulfoldi rogton a pofajaba kapja a magyar valosagot a 200E-n amikor meglatogat minket.
-
Jahno
veterán
válasz
ncc1701 #27001 üzenetére
Én más szemszögből gondoltam. Vannak ott ismerősök, lakás occsó, de viselik a durva mellékest ami vele jár. Inkább a szállítás, kinézet, miazmásra gondoltam, "Ez nem a vadnyugat, ez a kelet!
(Clint Estwood itt nem menti meg a segged...)Ejfel téren még akad kávézó, de el kell gondolkoznom, hogy ki mire gondolt és merre van olyan, amire Dudu gondolt. Jahh, ITCaffé az jó és nyugis volt. Be is dőlt érdeklődés hiányában. Reggel semmi nincs nyitva, Frei Café változó, néha bent sincs nyugi, akkor nem mindegy? Kb. Tegnap jártam körbe a kerületet, szóval mi a kérdés?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
BobaHWSW #27006 üzenetére
vilag masik vege
amugy tegnap este kaptunk egy postaldaba bedobott tajekoztatot, amin az all, hogy legyunk szivesek a lakotelep mas reszen(!?) parkolni 3 hetig, mert itt most reggeltol jardafelujitas lesz teljes erobol iszonyuan nagyon konkretan
ezt ugy, hogy most sincs annyi hely, mint amennyi auto van
es ne is az hogy ezen a heten az A epulet, aztan B, aztan C csinaljak sorban, neeeem, egyben az egesz utca alljon "mashova"
de ezt vmikor kora este dobaltak bele a postaladakba ,mert amikor hazaertem, meg nem volt benne, de egy ora mulva jott a szomszed kerdezni, hogy ez WTF?
mondjuk nemtom melyik lehet az a masik resze szerintuk, mert csak egy resze van, az epulet elotti
az epulet moge nem lehet allni, szemben meg amugyis kertes hazak vannak, 30m-re van a 50-s vili vonala es az elso 20m-n amugyis megallni tilos van ervenyben az utcaban okosan
azt is allitolag MI(!!!) kertuk ide...erted, mi magunknak, hogy ne tudjunk megallni?
de lakogyulesen tobbszor is rakerdezve erre qrvra senki nem kerte, meg folyamatosan arrol van szo, hogy vhogy allitassuk vissza regi helyzetet, mert az onkori meg kozben vmi fantom lakora hivatkozik allandoan, de nem ertem, hogy egy vki erdeke, vagy velemenye, vagy sirasa miert lehetne elorebbvalo egy lakokozossegenel
mondjuk fidesz vezetes van par eve, ugyhogy nem kell meglepodni semmin, csodalkozok is, hogy a migranoskra nem hivatkoztak meg, hogy miattuk lett
amugy nem mintha baja lenne a jardanak, amugy szoval nem erti senki a miertjet ennek a melonak, mert pl a Gyormoi ut felujitasa szerintem fenyevekkel elorebb valo lenne, -gondolom ebben Samott is egyet ert-, mert az jo 10 eve is egy halal allapotu vol mar, es az azota jobb nem lett, mint egy amugy tok jo allapotu jarda atepiteseennel mar csak az volt jobb par eve, amikor reggel hazerek es ilyen nagyobb iratkapcsozo szeru geppel, kirak egy jomunkasember a lepcsohaz elotti fakra egy pappert, hogy itt ma delelott az egyik farol leszednek vmi agat, es kerik, hogy ne alljanak ide, hogy a kosaras emelo izejuk majd ide tudjon allni
de mondjuk ha 2peccel elobb erek haza, akkor pont elobb felmegyek a lakasba, mint ahogy o azt oda kikapcsozza, es kb pont ott allok, ahova a gep allna
mert ezt ok tuti reggel vettek eszre csak, es nem tudtak elore amugy mar napokkalja meg amikor a csatornat javitottak/felujitottak (=elbasztak), hazaertek 23h utan, megallok normalisan egy helyen, delelott mennek el, nezem, mi a banat, korbe van piros-feher csikos lezaro korlatozva az Ignis
nezem ez mi?
aszondja az egyik, hat nem kellett volna ideallni, itt dolgozunk
miert nem jelolitek ki elore?
hat ki van... es mutat az autora
ugye nem gondolod komolyan, hogy bealltam a vasoszlopos, fakorlattal lezart resz MÖGÉ ejszaka?
dunnyogott vmit, aztan elvettek onnan a fa deszkat, hogy ki tudjak allniigy megy ez itt
mondjuk a csatornaelbaszasert a projektfelelos a versenyszfreraban mar HR-n talalta volna magat es bizt or kisereteben szamolt volna le
itt asszed lett belole vmi baja?
ugyanugy ott van most is a kepviselotestuletben az a joelvtars is
ket hete is volt kora delutan egyik nap az a zuhe, a 147 a utca jobb oldalan allt eppen a kertes hazak feloli oldalon, ott ugy allt a viz, hogy az auto jobb kuszobje a vizben allt
olyan szinten hogy alulrol felazott job oldalon a szonyeg is
namost ahhoz legalabb 15cm viz magassagnak kellett ott allnia, hogy elerje az auto aljat egyatalanegszen addig, amig partunk es qrmanyunk vezette onkori nem nyult hozz a csatornazashoz is, sosem volt erre pelda
azota tobbszor is lapatoltuk az esovizet a pincebol is mar, mert nincs buvarszivttyunk sem erre, mert elotte sem kellett soha evtizedeken at
csak amiota "megcsinaltak"[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
BobaHWSW #27006 üzenetére
Lehet helikopter is több van, mint az ilyen vackok. Jajjisten, meg tudok egyenesen írni mobilról. Céges évzáró volt, most mentettem ki magam a maradék bandától, mert fele győri, fele soproni én meg köztes állapot vagyok és itt ölelgetik a hasonlóan betintázott turistákat mindenféle feladvánnyal, hogy Győr-e a jobb vagy Sopron és az ÁNYK egy ótvar szar. Kb. 1.5 óra alatt sikerült kijutni Margit szigetről a villamosig.
-
BobaHWSW
aktív tag
Hz, amiota itt vagyunk ma lattam elso fiat puntot.
Fiat az feher hollo. Fel evente latok talan 1 500 abarth-ot es ennyi. Legkozelebbi rokon az a ferrari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Pár hónapos Apple iPhone XR eladó, független, 94%-kos gyári akksival!
- LG 21:9 UltraWide IPS ívelt monitor, 144 Hz, 34 hüvelyk, AMD FreeSync,szép állapot!
- EZ IGEN! Sony PS5 Fat BONTATLAN Final Fantasy Bundle + Cover + Joystick ÚJ