Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #29396 üzenetére
Senki. Nexon az elszámolás miatt van, másikban is csak azt nézik mennyi időt iktattam a Win10es dolgokra és ha túl alacsony az érték akkor szólnak, hogy írjam nagyobbra.
Szabadság lehet jobb is, mert kiírom és bejövök, meg fél/harmad napokat tologatok, ma is elmegyek előbb de itteni főnök nem jegyzi meg és mindegy, csak működjön, kintit meg nem érdekli és nem érti. Most szeptembertől egyhuzamban be is írtam mindent előre, mert le kell foglalni a 2019et és ha valami dolgom akad akkor onnan törlöm a napot és beirom az aktuális hónapba mikor valóban Szabin voltam. Eleve egyik rendszerben kötelező a dolgozós szombatot szabinak kivenni, az alapján számolják itt a jelenlétet és a bért, többinél ha dolgozunk akkor is tilos beírni bármit, így másik napokra kell iktatni. Felét meg mi sem értjük :-)
-
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #29383 üzenetére
Van egy helyi, van egy szerb, de Ő is már csak időnként számonkér, jóváhagyja a szabit és bevasalja az éves értékeléseket, hasonlót, az irodáról fogalma sincs. Aztán volt egy angol gyerek, akivel próbaidő végén beszéltem, de már állítólag nem főnökünk csak hivatalosan még nem mondták. Igazából ilyen középvezetős projektvezetős arcok kavarnak itt be a legjobban. Azoknak kell ugrálnunk, akkor is ha baromság, ha ellentétes a cég szabályzataival, ha fizikailag nem lehet teljesíteni, ésvagy kombinációk. Onnantól meg a fene megette, csak a tákolás és magunk szopatása megy és a júzerek ide-oda költöztetése.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
Samott #29384 üzenetére
Pontosan, nagyon csúnya. De a nato sem enged meg a ruszkik sem, nyilván, ukránok meg szopnak, kárpátaljaiak meg még jobban. És itt megy a szomszédunkban.
Amúgy csajom szülei is Jaltára jártak le nyaralni mindig, csak aztán jött a csernobil is, aminél dolgozott az apja, meg is sínylette. -
-
Gabibácsi
őstag
válasz
-NoVa- #29362 üzenetére
Mondjuk a Krím sosem volt ukrán, azisbaj
A háborút meg az eu kezdte azzal hogy elzavartatta az elnöküket, mert az oroszbarát volt, és az eu/nato pedig az oroszokat onnan szeretné sakkban tartani.
Lényegében felhasználják Ukrajnát csak, senkit sem érdekel a sorsuk.
A humán oldala amit írsz, az meg szentigaz. -
válasz
ezittketto #29320 üzenetére
a legtöbb kulturáltabb szerkesztő használja a gpu-t, de az összes szükséges folyamatot úgyse tudod levenni a prociról. a videótömörítést pl minőségi okokból szinte mindig a cpu csinálja, már az is fel tudja tolni plafonra a kihasználtságot. ha effektezel, ott is pluginfüggő, hogy mit tud a videókályhával megcsináltatni. szóval azt hamar engedd el, hogy nulla procival a vga megcsinál mindent
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #29369 üzenetére
"Nyisson tiketet ha akar valamit."
Cég hivatalos álláspontja is ez lenne, de nem bírjuk bevezetni. Néhány júzer közli is, hogy nem akarja és kész. Igazából elég szabadjára vannak engedve sokféle szempontból is, aztán csak ránk vonatkoznak szabályok. Most legalább időben szóltak, hogy hétfőn jönnek új emberek. És ma is jött, holnap is fog, de ez ilyen sürgős kivételes. Igen, pont azért nincs még Office licensze...
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #29371 üzenetére
ha hagyod magad szivatni, akkor szivatni fognak.
Ha felellitod a sajat magad altal kivant hatarokat es azt tudomasul veszik, akkor nyugodt eleted lesz.Nehogy mar percenkent ram nyissanak ahogy Blueboi-t nem hagyjak dolgozni....
Aki nem erti meg, hogy a felelossegteljes es hibatlan munkahoz nyugalom kell, az foglalkoztasson DJ-t.
-
Samott
addikt
válasz
-NoVa- #29362 üzenetére
En nem hibaztatom oket hogy kihasznaljak a lehetoseget. Nem ok nyitottak ezt a kaput. De azert megnezhetnenk kit engedunk be. Ha mar az egyik oldalon keritest emelunk, akkor a masikon nezzuk mar meg hogy kinek adunk allampolgarsagot. Ha meg a haboru elol menekul es tenyleg egy szomszedos orszagbol akkor kezeljuk ugy oket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt nem tudjátok, hogy a BCC David Attenborough Climate Change - The facts filmje miért nem érhető el sehol?
-
-NoVa-
addikt
válasz
Samott #29355 üzenetére
Mondjuk úgy, ha nem lennének EU-tagok, és az Oroszok poénból lecsapnák az ország keleti felét, és bejönne a képbe a hadkötelezettség, hirtelen nagyon hálásak lennénk pl az Osztrák-Magyar Monarchiás előzményekre hivatkozva egy könnyített állampolgárság megszerzési lehetőségének a szomszédba. És valószínűleg az ottani kormánykritikus sajtó ugyanúgy fanyalogna, hogy patkány is felmászik a mentőöveken. Mindenesetre a cég betelepített Ukrán kisebbsége kifejezetten örült, hogy ebből a helyzetből idemenekülhettek, nagyjából megtanulták a nyelvet, és dolgoznak azóta is.
-
FőDudu
veterán
Ha olyat ajanlanak, akkor nalam az kizaro ok.
Tul oreg vagyok masokhoz idomulni.Legyen mar annyi onbecsulesunk, hogy nem vallalunk be olyat amit a hatunk kozepere sem kivanunk.
2 ember 1 irodaban meg OK, tobb mar nekem tul sok. Lehet maradi vagyok, en igy gondolom.En ha valamire koncentralok, akkor arra nagyon, se lat se hall vagyok akkor.
Erre meg rajonne a kornyezet zavaro zaja - mert nem feltetlenul igenylem a zenet a munkamhoz, hogy fulest hordjak - ugy meg mar nem lennek ennyire hatekony.Tehat elore kizarom a zavaro tenyezoket - kell a sajat iroda.
Mondjuk ugy, hogy ha ez nem fer bele, akkor nem en kellek nekik.
Ha ez szamotokra magas lovon ules, akkor biztosan el vagyok tevedve.[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz
Gabibácsi #29357 üzenetére
Nekunk amugy van darts tablank, osszedobtuk ra a penzt, nem ceges.
De jo, mert igazabol csak mi "tudunk rola" mert ide akarki nem johet be, szoval a kozvetlen fonokon kivul mas fejes nem johet be. Se HR se senki mas. Talan csak a takaritok de az is csak orrel. Azt csinalunk amit akarunk.
-
Samott
addikt
válasz
Gabibácsi #29352 üzenetére
De az ukran is megkapja. Nem kell karpataljai magyarnak lennie. Csak egy papir kell egy nagymamarol aki ott elt valaha. Ott meg az ilyen konnyen beszerezheto.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Álláshirdetésből idézve:
"Csocsó asztal sincs és kimaradnak a reggeli csoportos ölelkezések is. "
Összességében a szöveg többi része alapján is tudja, hogy kit keres, mivel, miért, mennyiért. Van még remény a világon.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #29344 üzenetére
En nem hasznalok ilyet - valami Marketinges bedolgozo hasznal ilyet.
Grafikusnak van Adobe CC elofizujuk es annyi.
A tobbit kulsos csinalja, tok felesleges erre eszkozt es embert tartani kis cegnel.Hova jutnank, ha hagynam, hogy a homogen eszkozparkban GTX1070 meg hasonlo cuccok legyenek....
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #29340 üzenetére
Játszani nem lesz jó?
-
-NoVa-
addikt
válasz
FőDudu #29343 üzenetére
Van neki ára, 2x annyi rá az előfizetés, mint a Photoshop + Lightroom párosra. Én csak halkan írom, hogy iMovie simán kihajtja a procit és a GPU-t maxon, csak szivatjátok magatokat Windowssal munkára. Az gaming oprendszer, arra kifogástalan, munkánál csak a baj van vele
-
FőDudu
veterán
válasz
Adobe Premiere Pro tudja hasznalni az ilyeneket - csak a project properties alatt ki kell valasztani a 'Cuda/Mercury Playback Engine' opciokat...
Olvass utana, nalunk egyik bedolgozo tolja ilyennel.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz
Linus valamelyik nap bővítette a rendser szerverét, ott említette, milyen progit használnak, mert direkt mutogatta, h asszem 1080 volt a gépben, és használja. Valamire. Ehun vané.
[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
Ez ugyanúgy IP20, akkor inkább már IKEA FLOALT, az ki is néz valahogy
De igazából az IP44 is csak fröccsenő víz ellen védett, az ellen meg egy ilyen zárt lámpa is védett. Meg egyébként sem szokásunk a plafont fürdetni -
-
Samott
addikt
válasz
FőDudu #29327 üzenetére
Van valami egyezmeny ami alapjan az ukranok/ruszkik magyar nyugdijat kaphatnak ha attelepulnek. Es a magyar nyugdij magasabb mint az otthoni. Meg a fizu is magasabb itt. Meg ugy altalaban egyszerubb az EU-ban mozogni magyar utlevellel. Szoval boldog boldogtalan behazud egy magyar felmenot es mar kapja is az allampolgarsagot. Eleg sok botrany volt benne, de kb. az jon be igy aki akar.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #29320 üzenetére
Nincs.
-
-
Samott
addikt
"A következő sorok egy olyan autóról szólnak, mely 999 köbcentit kínál 13 millió forintért. Tudom, hogy ez egyben pompás apropó arra is, hogy a cikket ezennel be is fejezzük, erős is bennem a kísértés."
Karotta: Levél Irrelevanciából (Audi A1 30TFSI S Tronic)
Nem tudom jo otlet-e Karottat engedni tesztet irni a totalcaron... akkora a kontraszt a tobbihez kepest. Na jo a Csikos meg jo altalaban, de mar a Winkler is csak alibizik...
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Olasz Bricostore-ban van Inspire Gdansk markaju 120x30 es 120x45 centis LED panel. 1.5cm vastag, 4000K szinhomersekletu, 45W, 4200 Lumen, 69 Euro.
[link]
Majdnem olyat vettem, van rola fotom.Ez pl. hiaba spanyol, szallit hozzank:
[link]Amazonrol siman megrendelheted. Nem kell a magyar boltokra hagyatkozni.
Mostanaban onnan rendelek mindent, ami meg megdoglott rogton refundoltak (Fiio BTR3).[ Szerkesztve ]
-
ezittketto
tag
Videórendelés témakörben szeretnék egy kis segítséget kérni..
Tudtok nekem olyan videóvágó és szerkesztő programot ajánlani, ami valóban ki is használja a GTX 1070-es NVIDIA kártyában rejlő lehetőséget?Tegnap próbáltam egy videót szerkeszteni. Végül már több programmal is próbálkoztam, ahol aktívnak/kipipálhatónak/támogatottnak mutatta a NVIDIA féle gyorsítást, de belépve a feladatkezelőbe az látszott, hogy csak a procit pörgeti 100-on a videókártyához hozzá sem nyúlt egyik sem..
(ennek megfelelően jó lassan is készült el az adott projekt..)Előre is köszönöm segítségteket.
-
Samott
addikt
"7 órakor a betegek beözönlenek a váróterembe, hogy az ajtókra kirakott sorszámokból vegyenek maguknak. Ezeket elvileg maguk osztják el egymás között az előzetesen cetlikre írt sorszámok alapján. A régebben oda járó betegek már azt is tudják, hogy 2-es sorszámot nem osztanak ki, mert az már korábban eltűnt vagy elveszett a rendelő ajtajánál kirakott hivatalos sorszámok közül. "
Szűk lépcsőházban tolongva várnak sorukra a rákos betegek a kórházban - Nem eleg hogy beteg vagy, ott basznak ki veled ahol tudnak.
-
Sipi-
őstag
Yarison két napja olajcsere, most meg műszaki vizsga. Drága fenntartani
(Bár egy kuplungcsere majd következni fog, mert még nem csúszik igaz, de az utánállító a szervíz szerint már eléggé kint van és néha ugrál is a kocsi kuplungoláskor.)
-
Jahno
veterán
-
Sipi-
őstag
Nincs még semmi, nem tudok mit felrakni
Jó más arányú is, csak valamennyire téglalap alakú legyen. Igazából el van cseszve a plafonban a kiállás és egy téglalap alakú ezt elrejtené (mindegy neki, hogy középen vagy az egyik széle felé jön le a plafonból a kábel).
Azt mondod, hogy nem lényeges, hogy IP44-es legyen, mehet IP20-as is? Van elszívó meg az ajtón is van kivágott szellőzőrács. -
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #29310 üzenetére
Egy kell lesnem az új szabványt, eleve a dugaljaknak meg hasonlóknak is 70 centis védőtáv volt előírva. Mikor mi, amúgy raktam amit a villamosmérnök a tervre rajzolt és kész. Csak most elképzeltem a méteres diffúz lámpát. Jahh, minnyá hazaesek és mutatok fürdőt. Csak fennforgás volt. Haver azért adott fotógépet az esküvőre, mert adtam a lány ismerősének kölcsön egyet nyaralásra. Az most jött vissza és viszem szomszédnak kölcsön aki hajnalban indul nyaralni és esküvőre adott kölcsön pár ezt-azt. Én meg havernak jöttem sokkal, így buszmegállóban inkább a csajait hívtam meg aperol spritzre meg egyébre, aztán gyorsan beugrottunk egy BK asszisztenciára, hallgattunk népzenét, kaptam egy másik objektívet amit még reggel ki kell deríteni, hogy ki tulajdona, mert tetszik és drága. Szóval mindegy, 9 után elindultam haza, megint magam sem tudom követni, aztán jók vagyunk. Holnap enperával iszom egy valamit, az bisztossss...
-
zetor2000
őstag
Amit hallottam, az pont nem ez, meg annyian vannak, hogy az már szemet szúrna. Pláne ott, ahonnan hallottam, hogy melóznak. Mondjuk úgy, hogy egy 'autóipari beszállító"nál. A munkaviszonyuk nem feltétlen patyolat, de valami közvetítőn keresztül vannak foglalkoztatva. Meg ezeknek kábé fix a helyük.
Persze van a másik véglet is, de én most pont nem arra gondoltam.
-
Sipi-
őstag
Nem találok téglalap alakú (pl. 120x30 centis) fürdőszobai (páraálló) mennyezeti lámpát. Semmi csicsa, egyszerű fehér, ledes kellene.
Pedig már napok óta lámpákat nézek mindenhova és úgy tűnik már csak ez hiányzik. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Háború Izraelben
- Hobby elektronika
- Elden Ring
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- További aktív témák...
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)