Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #28990 üzenetére
Elsőre nem esett le, hogy ez miért is nagy szám, aztán rájöttem, hogy a BMW most csinálta meg azt amit a Volvo még 2013-ban, hogy 2-literes 4-hengeresből 306 lóerő jöjjön. Akkor nagy szám.
Térjünk vissza a csúcsváltozatra, az M135i xDrive-ra, amely megkapja a cég friss fejlesztésű, négyhengeres, kétliteres turbómotorját, amely egyben a BMW eddigi legerősebb szériában árult ekkora blokkja. 306 lóerős
Korábban a 3-literes 6-hengeres hozta ezt a csúcsteljesítményt.
-
npera
addikt
Jók lettek a képek tegnap, bár még csak a fényleképező kijelzőjén néztem. Pár kép még anyukámnak is tetszett.
A Hoppácska újra hozta a standardot, amit megszoktam, az audit sikerült
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #28993 üzenetére
Ez amugy hogyan nez ki a gyakorlatban?
Vegigjarja az osszes szobajoheto utat (es eltarolja hany lepes), vagy pl. ha talalt egy (akkor meg) legrovidebbet, akkor annal hosszbbat mar automatikusan meg sem nez?Nyilvan az elsohoz irdatlan memoria kell, foleg ha nem egyesevel, hanem valahogy parhuzamositva probalja vegignezni - utobbi meg problemas lehet a parhuzamositasok teren...
Vagy netan harmadik modszer is van?
-
-NoVa-
addikt
válasz
blueboi69 #28990 üzenetére
Igazából nagyon nagy training adatbázist kapott, és egy algoritmikailag egyszerű, egymásra épülő előre vezető utat kell bejárnia, szóval nem akkora kihívás erre betanítani egy neuronhálót. Ez max annak hírérték, aki nem csinált vagy használt még mesterséges intelligenciát, egyébként kb 30 éve is ugyanitt állt a matematikai tudás, csak a számítási kapacitás értékesebb volt annál, hogy ilyenekre pazarolják.
-
blueboi69
őstag
ez azért nem rossz:
https://index.hu/techtud/2019/07/18/rubik-kocka_mesterseges_intelligencia_deepcubea/
-
Samott
addikt
The Shining starring Jim Carrey - egy kicsit az arcon a borszint igazitani kellett volna meg, de azt leszamitva biztato/aggaszto a helyzet.
-
törölt tag
Nekem meg tegnap jelszót kellett változtatnom, aminek köszönhetően beragadt a régi valami service-be (még nem derült ki), ami windows login előtt/közben 5* rápróbált aminek köszönhetően a user lockolásra került. Egész nap próbáltuk megtalálni, de nem sikerült.
Ma reggel meg kaptam új gépet, nagyjából fél5re sikerült úgy belakni, hogy tudjak dolgozni. Tök jó. -
NeverGone
tag
Egyszer én is akartam venni pálinkát, de kiderült, hogy nem inka, hanem azték.
-
NeverGone
tag
Na mizumizumizu?
-
zetor2000
őstag
válasz
halapidori #28970 üzenetére
Az Agárdi oldalán az van, hogy 0,35l volt 15E, de már nincs.
Iszonyat ára van... Persze, mert utánolvasgatva kiderült, hogy 100kg gyümölcsből alig lesz valami, az se biztos, hogy finom. Mondjuk olyat neves főzde nem enged piacra.
De egy rendes czigánymeggy se lehet rossz...
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Úgy értettem az alappárlatot, hogy barack / körte / szilva. Ezek talán beférnek 10E/liter szegmensbe, amiből egy "rendes" 0.7es üveg is kijön. Nincs bajom semelyikkel sem, csak a "különlegesebbek" nem biztos (biztos, hogy nem) férnek bele ebbe a kategóriába, talán a 0,33 / 0,35 ös kiszerelés. Sajnos.
Minőségre nem lesz egyikkel sem gond.Értem azt, hogy az ilyen, mint eper, szamóca, kökény, birs, vackor, som, bodza, szeder, ribizli stb. Ezek mind olyanok, hogy 20+ / liter, ha nem 30-40-50+. Mert ebből nem nő sok, vagy macerás betakarítani annyit, hogy eladható mennyiség legyen, meg cefrézze, akinek 6 anyja van, mert mind olyan gyümölcs... Faeper állítólag 3-4 nap alatt kierjed, ha nem főzöd le időben, kuka. Málna is ilyen. Max 1 hét, és kakukkia.
-
Jahno
veterán
válasz
halapidori #28970 üzenetére
Ennyit én nem is adnék piáért :-D Főleg mert voltak belőle gyengébb főzések is, aztán nem merek kockáztatni.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #28968 üzenetére
5ezresből kurva jót lehet már venni, de felőlem hasonlítgathatunk, mikor futunk össze valamivel? Jövő szombaton benézek tanyán a közértbe, ott akad némi meglepetés. Kárpátia is sokszor kiváló, literje van 7-9ezer körül. Azzal az alap párlattal szerintem eléggé fölé lőttél, de lehet ez is olyan, mint Wizard kávéja, én meg tized annyiért iszom Freyben a dohányosat és az is teljesen rendben van.
-
-NoVa-
addikt
Ha pálinka, akkor ezt javaslom:
Volt macfejlesztő kollégabácsi almapálinkája a legjobb, de azt nem kapni boltban. A következő, amit tudok javasolni, az ez
-
zetor2000
őstag
válasz
Grillo #28959 üzenetére
Urániánál van a Magyar Pálink Háza, ha választék kéne, vagy ötlettelen az ember...
Nem ismerem az érintettet, de régebben az Agárdi Piros Vilmoskörte mindenkinek is bejövős volt.
Mostanában alig ittam páleszt, ez a nagy meleg nem alkalmas idő erre. Bolti cuccból van még Gyulai Mélyvíz vilmoskörte - ez is komoly cucc (60%), meg ugyaninnen faeper és merlot törköly. A faeper kellemes, kiérezni a faepret, a merlot meg átlagos, de valami akció keretében vettem, így olcsóbb volt, asszem. 0.33 / 3500-4000 Ft."Sajna" (szerencsére) nem kell vennem, ha kellene, csak "felnyúlok"', azt valami csak akad...
de ezek házi/hazai cuccok, boltban nem kaphatóak.
Pasasnak szilva / körte / barack - ha szereti a pálinkát, ez alap, a többi egyénfüggő, meg a megemlített keret csak korlátozza a mennyiséget, mint bővítené. Sajna az aprógyümölcsből készülő cuccok eléggé macerás termékek, meg még adó is súlytja, emiatt nem olcsó. Patent tud lenni a málna, birs, kökény, csak ezekből a megcélzott keret éppen elégséges lehet. Málna évekkel ezelőtt volt ~25-30E/ liter... (Márton és lányai féle)
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Urak, kéne vennem ajándékba pálinkát. Olyan 10k körül mondjuk, férfinak. Holnap. Pesten.
Tudtok ajánlani?
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #28956 üzenetére
Már basztatom a kereskedőt, hogy adjon egy nagyobb készüléket, vagy egyik nagy multiba modult, de az sem egyszerű. Nyomtatós cégünk itt van 1 megállóra villamossal, a végén még feladom onnan.
Csak tényleg naponta kétszer el kell magyarázni miképpen működik egy fax, aztán odafentről azt mondják amúgy sincs rá szükség, aztán egyszeri júzer is csak összebassza, pedig alapjában véve nem bonyolult, aztán középvezető ír egy lekúrós levelet, hogy köcsög az IT és nem segít, manager lebasz, hogy "oldjad meg" aztán lekúr, hogy "ez nem a Te feladatod" aztán gyűrűzik az egész és már ezren lebasztak én meg csak faxolok és adom sorban a visszaigazólást. Faxom az egészbe az.
-
Jahno
veterán
És gyártom a doksikat. Akadnak mókásak "If the server room door(s) is (are) not licked, this form must be signed off by a "
-
Jahno
veterán
De jó, át kell faxolnom közel 100 oldalt egyesével (a szomszéd irodába :-D).
Azon kívül, hogy tényleg lassú lesz és már tegnap fontos volt, most derült ki a címzett száma. Kaptam 3 darab 4 számjegyűt, 1 darab 15 számjegyű és 1 darab 12 számjegyű számot, valamint a doksikon "faxkey" rublikában többféle 4 számjegyűt. Ügyintéző neve/száma legalább üres, hogy véletlenül se tudjam ki merre :-D
-
valakinek volt esetleg dolga sony rx0 kamerával? láttam aprón egyet 150ért használtan, aztán láttam, hogy újonnan meg 40 eur.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Volt kollegámé a cucc.
Akkor amennyit gondoltam, szerintem nem lesz vészesVan pár dolog, apró csetresz, amit nem ő vett, de ehhez a rendszerhez lett illesztve / ebbe lett beszerelve. Pl. merevlemez a rögzítőbe, meg ilyenek. Szóval van némi árfelhajtó tényező. Én 25-30E közé gondoltam, szerintem az akkor "baráti".
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #28943 üzenetére
Azé' talán már csak nem.
Tegnap IP kamerákat szereltem, de a végére eléggé elfáradtam.
Ma meg érzem a létrázást, régen voltam ennyit létrán. Mára maradt egy kis SW frissítés, némi konfig, meg a rögzítő beüzemelése.Akinek van tapasztalása, mennyit lehet / illik elkérni 4 kamera szerelésére, konfigolására és egy IP rögzítő beüzemelésére "baráti" áron. ~2 nap, hoznak-visznek + kaja-sör kombó adott... Szabadságon vagyok, az egész fusi. Se szla, se semmi. Puszta munkadíj. Segédmunka adott volt.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
BobaHWSW #28941 üzenetére
Megöltem. Szerdán enperával veretünk a faluban, lehet még a Kék fénybe s bekerülünk. Van bekészítve "józanságFREE" üdítő, bár két fényépezőm nem találtam azért egy 1930as olasz csodát lehet meghümmögünk. A Terv: Dunaparti chilloutos kávézós, sörözős, fröccsözősen kattintgatós bandázós "valami", pár száz méteres nagy sétálással. Biztos ami biztos, én betérek a Borkuckóba, majd Hoppácskában találkozunk.
-
zetor2000
őstag
up!
-
BobaHWSW
aktív tag
Teszt uzenet mert evek ota nem lattan mar itt uj hozzaszolast.
-
Jahno
veterán
-
hogyne lenne érdemes
első végignézéskor jelölöd azokat, amikkel érdemes foglalkozni, a 15 egyformából mondjuk egyet vagy kettőt, és onnantól csak a jelöltekkel foglalkozol, a többit elrejted. esetleg még lehet differenciálni a csillagok számával, de az első válogatás az igazán érdekes.
-
Gabibácsi
őstag
Bepakoltam a kocsiba, még egy hulla befér ha elütnék valakit útközben. Remélem a drogos 150-nel autópályakapunál álló sorba csapódó barom a böriben van már
-
zetor2000
őstag
válasz
eattila #28909 üzenetére
Már én sem iszom annyit, mint fiatalabb koromban, de azért nem száradok ki.
Idehaza van (jó)pár féle cucc, de mennyiségre egyik sem sok. Amit vázoltál, hogy birtokodban van, attól azért több. Van 'bóti' is, meg házi / hazai is. Egy részéhez van közöm is. Egyesekhez elég sok... -
eattila
őstag
válasz
zetor2000 #28906 üzenetére
Én nem vagyok pálinkás. Utóbbi időben alkoholos sem.
Még mindíg van jó sok szamóca pálinkám. 1l volt, még van vagy fél. Szilveszterkor fogyott, a többit elvittem kóstolónak. Van 1l házi, napapám féle, meg némi jager (4-5 éve van meg). Szóval... Bezzek az ukrán vodkám elfogyott -
Jahno
veterán
Tibi atya roséfröccse elég vacak.
-
zetor2000
őstag
válasz
eattila #28905 üzenetére
A szilva az rendes gyümölcs.
Ha jóféle, akkor magvaváló, kicsi a magja, nagy a gyümölcs, és van leve. Hamar képes erjedésnek indulni, és jó is a kihozatala, asszem az egyik legmagasabb kihozatal pont a szilváé, azaz 100 liter cefrére vonatkoztatva ebből lesz a(z egyik) legtöbb pálesz.Sajna az adottságok korlátozottak, meg a "kert" is lassan a múlt, ami engem illet. De kollegám jelezte, hogy beérett a kertjében a barack, most áll neki cefrézni...
De bodzát szedni, amiből 100 liter cefréből (mennyi bodza is kell hozzá?
) lesz jó esetben 2-3 liter pálesz... Meg ilyen csipkebogyó... szedtetek már?
Én fél kilóig bírtam, pedig a cefréért sokat kiállok. Persze nem volt az út mellett érdemi mennyiség, ebből tea és lekvár lett.Kökény is olyan, hogy 6-10 kiló könnyen leszedhető volt, ginnel és cukorral rendes likőr alakult karácsonyra.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #28901 üzenetére
A bodza, a cigánymeggy és a kökény pár másik gyömölccsel együtt olyan, hogy cefrézze, akinek hat anyja van. Főleg a csipkebogyó
Nem elég, hogy apró, meg hogy könnyű, akkora némelynek a magja, mint a gyümölcs maga, leve meg semmi, nehogy gyors erjedésnek induljon. Ráadásul a magból tud kioldódni mindenféle nem kellő anyag, ami rossz cefrét okoz, abból meg az isten se főz rendes páleszt.
Én csináltam cefrét "sokszor", volt, amiből jó pálinka lett, meg volt, amiből nem annyira. A "saját" szilva olyan, hogy ami a "kertben" termett szilva, az ment bele. Ez ~5-6 féle szilvát jelent, szerencsére nagyjából egy időben szüretelhetőek. A "vegyes" az ugyanez, csak ami még termett, az is ment hozzá. Körte, alma, kis szeder, néha szőlő.
Aztán csináltam cefrét vásárolt kajsziból, nekem annyira nem ízlik, de fogyogat - még van belőle. Nem rpssz, csak nem az a bódító kajszi íz, mint ami az üdítőkből jön. Igaz, kajsziból is van rengeteg féle, nekem ilyen jutott.
Tavaly sikerült cseresznyét szedni, igaz, nem sokat, de félliter 75%os anyag lejött belőle. Még nem kóstoltam, illata rendben. -
Jahno
veterán
Amikor itt vidéken a napi ajánlat lazacos avokádó saláta, akkor mennyire tévedtem el?
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #28900 üzenetére
Ilyen finom szilvapalinkat nagyapam fozott.
Utobbi idoben kaptam par kereskedelemben kaphato verziot - meg sem kozeliti ezt az illatot.Talan az Agardi Palinkafozde volt amelyik hasonlot tudott - igaz naluk vannak egzotikus cuccok is.
Som, birs, szeder, bodza, ciganymeggy, kokeny, kajszibarack.
Igaz oda ismeroson keresztul vezetett az utam....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Debian GNU/Linux
- NBA és kosárlabda topic
- Filmvilág
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)