Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Grillo #20595 üzenetére
szoftveresen a mavic és a phantom kb ugyanazt tudja. ami érdekes lehet, az a mavic 2 zoom, az optika miatt rugalmasabb, gondolom kevés fénynél úgyse nagyon akartok dolgozni. ha mégis, akkor m2pro vagy p4pro
az oldalsó szenzorok csak tripod módban mennek úgyis, elöl-hátul meg talán az összes ma kaphatóban van akadályérzékelés, de elöl biztosan.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FőDudu #20563 üzenetére
nemtom, de szivomotornal a fuled leszakad, ha nincs semmi hangtompitasa
meg annak kell vmi backpressure is, kulonben beegnek a szelepekszerintem inkabb turbos lehetett az, 1.8TBi 200lo
turbosoknal a legnagyobb fojtas az maga a csiga, utana jobb a freeflow alacsony elenallasu es nyomasu kipuff rendszer, hogy a turbo ki tudjon szellozniha befojtja a motort a csiga (EMAP-s lesz), akkor ugy viselkedik, mintha EGR-n nyomnad vissza bele a kipuffgazt, csak itt nem tudja magabol kitolni sem es bent ragad a kovetkezo ciklusra vmennyi belole
csak akkor annyival kevesebb oxigen fer be a "toltet" terfogatbaha konnyen kiszellozik akkor barmi mas nelkul is emelkedhet a teljesitmenye, mert tobb oxigen kerul be, es ahhoz tobb uzemanyagot lehet adni, hogy a lambda jele a maradek oxigenre "jo" legyen
-
Grillo
őstag
válasz
FőDudu #20593 üzenetére
Alapvetően a lidar ugye faszán eltünteti a növényzetet a képről, és lesz egy jó terepmodell, viszont mi most elsősorban olyan területeket néznénk, amit geofizikai eszközökkel meg is mérünk. Ilyet erdőben, bozótban nem tudunk úgysem.
Lidart meg igazából úgy érdemes, ha fel van csapva egy repülőre, és akkor x négyzetkilométert lerepül. Igen fasza eredményeket kaptunk korábban is, csak most nem ez a cél. Mivoltunk -
Grillo
őstag
válasz
qnadam #20592 üzenetére
Feltettem ott is. Igazából én Phantom mellett vagyok, nem kell nekünk sem szelfimód, sem emberkövetés, meg ilyen huncutságok, viszont minél jobb az optika, minél tovább fent van, annál jobb. Kint annyit kell tudnia, hogy ha van egy 10 ha-os terület, akkor azt szépen előre beállítva repülja le, x méterenként rögzítsen egy képet, oszt jöjjön vissza. A többi már benti varázslat. Videó max néha, belső, vagy FB használatra kell. Mondjuk a Mavic 2 szenzorerdeje nagyon tetszik, de a P4ben is van.
-
Grillo
őstag
válasz
FőDudu #20588 üzenetére
Nem. 700k alatt nem. Az egy másik liga. Nagyobb kopterekre van egyébként lidar rátét is, de nekünk egyrészt ritkán kell, másrészt most csak elkezdenénk ezzel foglalkozni.
Nem proli, a fotó3D bizonyos területen simán kiváltja a 3Dszkennert, ráadásul elég hozzá akár egy jobb telefon. Meg persze utómunka, de az a másikhoz is kell, nem kevés. És ezt nem csak én mondom, részben erről is szólt múlt héten a münken melletti szimpózium, a 3Ds emberke mondta, hogy simán ő is fotókból építkezik sokszor, nem kell mindennek több millió poligonból állnia, amit úgyis le kell butítani mondjuk egy telefonos apphoz.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Szerviz megvolt, muszaki is siman ment.
Szoval kezdenek rendes kerekvagasba kerulni a dolgok. -
Grillo
őstag
Drónos tapasztaltak!
Adott a céges környezet, alapvetően fotogrammetriára használnánk drónokat, aminek a lényege a faszán működő útvonalrepülési képesség, és a fasza optika a jó sorozatképek érdekében. Tehát lerepülné a területet, aztán lőné a sok fotót, abból meg valami erőgépen készítünk terepmodellt.
Egyenlőre a Phantom 4 és a Mavic 2 között nem tudunk dönteni. Szerintetek? A Phantom 4-nek melyik verziója érné meg? 700 bruttó körül jó lenne, ha megállna.Másik, kisebb, de hasonló célra Spark, vagy esetleg Fimi/Zino? Más alternatíva? 200 ezer alatt kéne tartani.
Köszike!
-
eattila
őstag
Srácok, Kléber, Uniroyal vagy Nokian? Ez a 3 gyártó az opció perpill
-
Gabibácsi
őstag
Ma tesz ajánlatot a másik cég, kérek egy hét gondolkodási időt
-
-NoVa-
veterán
Adott hossz és átmérő esetén a benne mozgó légtömeg lendülete szívóhatást kelt a hengernél, effektív töltővákumot generál, és nő a teljesítmény. Elcseszett méretezésnél, leszakadt dobnál vagy repedt csövezésnél inkább romlik a teljesítmény, de a hangosabb kipufogó miatt mégis azt hiszi a szerencsétlen, hogy erősebb lett az autó. Aztán nagyfelni meg decens csüccs.
Most, hogy már ömlik a használtpiacra a 2002 körüli dízel S60 600k körüli áron, tematikus csoportban is egyre nagyobb a zaj
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila #20564 üzenetére
Kiszedetik, mert fojtja az autot. Jobban megy nelkule.
Gondolod aki kiszedeti es vissza rakatja az sporolni akar?
Nem maset rakjak be a vizsga erejeig, hanem a sajatjat.Leomlonel a 6 henger egy csobe torkollik, majd bekanyarodik a motor ala,
Ott folytatodik, majd van egy szem lambda szonda es jon a flexicso.Enyemben meg van 4 lambda es a katalizator (2 lambda elotte es 2 utana).
-
FőDudu
veterán
Elvittem autot szerelohoz.
Csapos emelon egy 159 - ranezesre V6.Gyanusan vekony volt a motor alatt a leomlonel a cucc.
Nincs benne katalizator.Kerdeztem a szerelot.
Azert van itt, hogy visszategyek es menjen muszakira.Eszem megall, kepesek kiszedetni a katalizatort es muszakira visszarakatni.
-
scaurus
csendes tag
Nem teljesen friss hír, de itt még nem volt: elhunyt Luke Perry.
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/03/04/meghalt_luke_perry_a_bevery_hills_90201_szinesze/
-
eattila
őstag
-
zetor2000
őstag
Akkor erre a Jesko-ra is azért kell a szárny... biztos sokat döngetnék ferde pályán... Cikk szerint 480 körül lehet a vége. Belegondolni is rossz. Főleg, hogy a Volvo 180 körül korlátoz. Mondjuk az már inkább kínai tulajdon, de szerintem a Kőnig seggében is van már külső tőke...
-
npera
addikt
válasz
eattila #20551 üzenetére
A nagy tesztpályán az oválon kábé 190-200 között gázzal lehet kormányozni az autót, mivel a pálya döntése miatt nem kell fogni a kormányt, hanem magasabb sebességre feljebb mégy a korlát felé, alacsonyabb sebességnél pedig lejjebb ereszkedsz. 210 felett, viszont el kell kezdeni befelé kormányozni.
Télen ha hó marad a korláton, akkor a Nap állásától függően leolvad, aztán lefolyik a korlát oszlopain, de egyből le is fagy. Ott tehát van egy mini csúszás a korlát irányába. Miközben befelé kormányozva próbálsz távolodni a korláttól. Ha van elég sebesség, akkor gyakorlatilag cikk-cakkban megy az autó, két jégcsík között befelé mész, a jégen csúszol picit felfelé, aztán újra befelé.
A mai autókra kell légellenállás növelése érdekében egy nagy állásszögű szárny, hogy ne fusson bele a tényleges végsebességébe, hanem még kezelhető sebességen fogja meg a légellenállás.
Önmagában a sebesség csak az első pár alkalommal izgalmas, aztán elvész a varázsa. De ha a látási és tapadási viszonyokhoz képest haladsz borzasztó nagy sebességgel, akkor rögtön izgalmas lesz a dolog.
Bájos, ahogy 185 mph felett nincs sebesség kijelzés, de a fordulatszám még mehet felfelé....
-
hobizoli
nagyúr
ez nem meleg
nalunk nyaron 38-41fok van
olyan paratartalommal, hogy harapni lehet a vizet
hiaba van elszivo, 2-300kW-l mennek a futesek gepenkentfelmesz a froccsgep fole a szárítóhoz, mert pl muszaj, ott a 50fokig slakazott analog homero mutatoja tulfordult a utolso jelzesen, olyan 56-58-g kb
amikor megy regeneralo ciklusa akkor 280fokos meleg-nedves levegot fuj ki
szerinted?
utana kimesz a dohanyzoba a 36fokba, es nem is tunik melegnekcsajoskodtok itt am, baze
-
npera
addikt
Ma sikerült egy durva balesetet megakadályozni alighanem.
A konyhai munkák miatt nem mentem bringával sajnos. Várok egy kereszteződésben, ahol a város körüli körgyűrűre lehet felhajtani. 2x2 sáv, ott 60-as korlátozással, ami a gyakorlatban 80-90-es tempót feltételez. Balra 2 sáv kanyarodik, jobbra 1. A két irányt külön-külön engedi el a lámpa a terheléstől függően, tehát akár egyszerre vagy külön-külön is lehet zöldet kapni irányonként.
A balra kanyarodóban egy nehéz tehergépkocsi állt a "külsőben", én a belsőben. A jobbra kanyarodó zöldet kapott, míg mi vártunk a pirosban. De a teherautó sofőrje teligázzal elindult. Balról pedig jött 2 db nyergesvontató. Én elkezdtem dudálni szaggatottan, hogy csináljon már valamit a sofőr, mire észbekapott és full ABS féknyomással beleállt a fékbe. Esett az eső, keletkezett kis gőz a kerekek alatt. A balról jövő két teherautó is vészfékezett, volt sok felszabadult energia. És vélhetően barna alsónadrág. A teherautó ugyanis gyakorlatilag becsúszott érintőre a kereszteződésbe.
Nem akarom túldefiniálni a dudálást, talán felébredt volna és megáll. Vagy egyenletesen gyorsulva kihajt a nyergesvontatók elé és azok telibek*rják.
Kis emelkedett pulzus nálam is volt....
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #20544 üzenetére
Tegnapra le is konyultam rendesen. Már a 27-28 fokot is felüdülésnek érzed az iroda többi részében. Amúgy csak délutánra van ilyen idő, most elvegetálunk 26 környékén, mert éppen a nap sem süt ide. Igaz ez az iroda hűvösebb részét mutaja. Saját hőmérőt nem merek behozni, az lehet felidegesítene és tényleg kimennék sörözni :think:
Nova és Gömbibá is tud róla mesélni, hogy milyen így melózni. Ráadásul most konyhában nagy buli van, meg morog felettünk a gépszet, szóval többféle szempontból sem ideális az egész hóbelebanc. Pár hetet kell csak így kibírni, aztán lassan indul a klímaszezon.
-
-igu-
veterán
talajszinten nekem 300 körül volt a vége, valami talján hirtelenvonattal
autóban utasként 160 körül szóltam rá a sofőrre, hogy netovább, szétesik a vas
nem sokra rá szét is esett -
Sipi-
őstag
Kipróbáltam a metrópótló buszt a Lehel tér - Árpád híd megállók között. Tengeribeteg ember ne szálljon fel rá, a hátsó részbe főleg. Csodálkozok egyébként, hogy nem estek azok a buszok még darabokra.
-
Gabibácsi
őstag
én mentem kb 230-cal egyszer, külföldön, akkor szólt rám a csaj mellettem hogy ne gyorsítsak tovább
meg egyszer anyukámnak megmutattam milyen a 200
oszt kb ennyi -
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #20535 üzenetére
Nissan product manager nyilatkozta anno:
“Eighty percent plus of the cars on the road are not designed for and will not go over 110 mph.”
Ez még annak a kapcsán, hogy pl egy Yaris nagymotorral miért kap 140-ig skálázott kilométerórát, amikor az automata váltós legerősebb modell 109 mérföldes sebességnél van tiltáson, és hogy a nagyobb sebesség odaírása puszta marketing. Na ezt a klasszikus végsebesség mániát teszik most félre jól, részemről tetszik. Szoktam néha 180 fölött menni, de legtöbbször repülővel
-
Samott
addikt
#erdemes elolvasni
Horror az iskolában: egy harmadikos kissrác külön írta le, hogy rézedény
-
Gabibácsi
őstag
wifi bajom van
telekom sagem modem-router.. eddig jól működött kb
mostanság az 5g-re már nem lehetett csatlakozni,volt amikor nem is látta
a simán ment, de pár napja iszonyat lassan
3-4 megát tudott csak, meg pocket lossokkábelen minden ok, 105 körül megy (100-as net)
most bedugtam simán egy anusz routert, annak a wifijére csatlakoztam
azzal még rosszabb lett
évekig tart mire bejön a router felülete kbkihúztam, aztán elkezdtem szórakozni a sagemmel, más csatornára tettem az 5g-s részt
rögtön megjelent, és hozza wifin a 105ötnem nagyon értem
meg azt sem hogy az anusz routerrel mi a tök van -
BobaHWSW
aktív tag
Ujzelandon is boven eleg. 180ert mar lonek az emberre.
-
npera
addikt
Bátor lépésre szánta el magát a Volvo: a jövő év második negyedévétől csak olyan autókat lehet majd vásárolni a cégnél, amelyek nem képesek 180 km/h-nál gyorsabban haladni. A lépést globálisnak szánják, nem lesz piac, amellyel kivételt tennének, és nem lesz mód kikapcsolni a korlátozást.
Végső soron ez nem akkora áldozat. Városban és országúton a 180 elég, Svédországban pedig gyakorlatilag nincsen autópálya. Innen extrapolálva a világra pedig simán megy, egyszerű matematika
-
npera
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget az X230 kijelzővel kapcsolatban, akkor lenyugszom a felbontással kapcsolatban. Asszonnyal is beszéltem a felbontásról, neki nem gond ez igazából. Akkor viszont van egy TERV
-
Sipi-
őstag
Kellene nekem olyan minimal linux disztró amin tud egy firefox futni. Nem live, mert igazából egy a minél kisebb OVA-t akarok csinálni belőle. Nem kell gnome vagy kde, minimál X kezelő elég, még ha ronda is, csak egy firefox/chrome elfusson benne (abból sem kell a legújabb).
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #20515 üzenetére
Én erre bátorkodtam azt mondani, hogy csak óvatosan, mert lehet, tök más a fHD bele, mint a HD cuccosé. És lőn
Persze, ha olyan egyszerű lenne, akkor mindenki lecserélné idővel, és lenne szép fHD IPS panel, nem fostenger TN, és színhűség, miazmás... jó betekintési szögekkel. -
a probléma az, hogy az eredeti lvds csatlakozás nem tud ekkora felbontást. a megoldás az lett, hogy eDP kijelzőt kap a gép, a jel pedig a dokkoló egyik displayport csatijáról jön. és akkor jönnek a kerülőutas megoldások, hogy fényerőt csak úgy lehet állítani, hogy egy dummy kijelző van az lvds-en és arról van klónozva a dp, és dokkolón csak akkor lesz a belső kijelzőn kép, ha a dokk csatlakozóján leragasztasz pár érintkezőt. ha ez neked belefér, akkor már csak egy kis forrasztás, és bizonyos panelekkel már működik is a gép... ehhez én nem szerettem eléggé az x220-amat.
itt a lista, hogy milyen kijelzők passzolnak bele. nekem az első lehetett a listáról alapból, elég durva ghostingra volt képes, bár a gyakorlatban ez inkább furcsa volt, mint zavaró.
-
npera
addikt
válasz
qnadam #20501 üzenetére
Olvasgattam google találatok alapján és piszok kevés infót találok arról, hogy az alacsony felbontású TN-ről az FHD IPS-re hogyan megy az upgrade. Az azonos felbontású IPS-re egyértelmű, csak rá kell dugni. De az FHD-ről semmi értelmeset nem találtam.
Mondjuk nem tudom mennyire lenne jó a nagy felbontás asszonynak. Nekem 14"-os az irodai gép, FHD felbontással. Ugyanezt a modellt lehetett 12"-ban is kérni (HP cucc), a felbontás ott is FHD. Úgy már rettentő picik a betűk, asszony szeme pedig nem annyira acélos.
Amikor régen vettem neki extra kijelzőt (27"), akkor azon is az 1300x700 felbontás ment, az tetszett neki. Amikor felraktam 2560x1440-re, akkor a betűk túl picik voltak.
-
Grillo
őstag
Srácok, ha adott egy tkomos wifirouter, és a falon átmenő egy vezeték végére az eddigiekkel ellentétben már két készüléket kötnék. Jól gondolod, hogy egy switchet kéne vennem? Ha igen, akkor tudtok konkrét típust ajánlani?
-
zetor2000
őstag
Itt van egy kijelző, ami elég sok modellhez OK. De 2x ellenőrizd az összes számot, mielőtt megrendeled!
Éngem ne buzeráljá' hogy nem lett jó...
A kijelzőpanel hátán van egy modellszám, azt küldd el nekik, és kiderítik, jó lesz e ez neked bele oda. -
npera
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest