Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz
eattila #21198 üzenetére
Én 4 gigás gépen videót vágtam hobbi szinten. Igaz, hogy nem 4K, hanem csak tipikusan 1080-as vagy 720-as anyagokat.
Néha be kellett zárjam a böngészőt közben, mert az sok memóriát zabált, de egyébként ment jól. Most annyi memóriát vettem a desktop gépbe, hogy az már-már feleslegesen sok, de a HWSW úgy fut rajta, mint az álom...
-
Gabibácsi
őstag
Tegnap pubg-oztam ipadon, még megy
egyszer második lettem, egyszer negyedik. Van két új pálya is, mármint nekem újak.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #21189 üzenetére
Én most a 6x6 felé megyek
Múlt hónapban nyomtam 2 tekercs tesztet. Néha 6x4.5-re állítva, de nem érdekel
Ezt keddre előhívják, utána jön az éles művészkedés. Vagy nem ez volt a kérdés?
Meg haversrác hoz valami hasonló formátumot.
Egyik gyagyás csipogott be hétvégére, hogy hoz egy érdekes gépet, ha erre vagyok mozdulva, akkor talált egyet a szomszéd faluban. Elhozza nekem, rakjak bele filmet és állatkodjak kedvemre. Mert neki nincs affinitása hozzá, kezembe nyomja és kattintgassak én. Szomszéd falut megnéztem térképen, Düsseldorf mellett van nem messze, így inkább rá hagytam a hülyeséget. Ha már családhoz karácsonykor nem juttto le, akkor sör + fotós opció egyértelműen többet rak a kosárba. Én meg lapítok, mert 2 éve is bekopogott hozzám egy kocka meglepetéssel ide Csepelre, csak úgy az este közepén.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Grillo #21184 üzenetére
IBM 6x86MX PR300GP-m volt, az alapbol 233MHz volt, 3.5x66-n
felvettem 3.5x83.3MHz-re, 293-ra, egy nagyobb CPU kulerrel
3Dfx Voodoo zsuga volt egy Hercules Dynamite-128 4MB Tseng ET6000 chip-s 2D-s VGA melle, meg eloszor 32MB, kesobb 64MB RAM, SBAWE32-vel, meg volt benne egy DEC21040 chip-s 10Mbps-s halozsuga isLANParty-n gyorsabban ment rajta Quake2 (is), mint a akkor urtechnika ujdonsagnak szamito egyik juzernel levo P2-300-s gepen, amiben S3 Trio VGA volt csak
nem hittek el, hogy 6x86 Cyrix CPU-s a gep
levettem nekik a haz burkolatat, meg ujrainditottam a gepet, hogy sajat szemukkel is lassak a POST kepen kiirva is:
CPU found: 6x86MX CPU at 293MHz -
eattila
őstag
válasz
Grillo #21184 üzenetére
2500-as Barthon -om szerintem kiment volna a világból is. Egyrészt megkereste párszor az árát, másrészt vagy 6-8 évig ment igen sokat, játék alatt is. Aztán volt valami Athlon2 talán? Na az is kifizette magát párszor, meg gyűrve is volt. És ment vala. Ami viszont mind a kettőt kiszolgálta, az 2db 80-as maxtor
A vastag. Ha jól tévedek egy még van valahol, és műxik is. vagy működött mikor kiszedtem a gépből.
-
Grillo
őstag
Nekem volt egy Cyrix PR200+. Fél óra után kifagyott, akkor is ha szövegszerkesztő ment, akkor is ha a Carmageddon.
Mondjuk mostani fejjel azt mondom, lehet túlmelegedett valami, de minden fasza lett, amikor lecseréltük egy Pentium 233MMXre.
Egyetemre is ezt vittem még, aztán lett 1700-as Athlon XP, na az fasza volt. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #21178 üzenetére
Én ehhez nem értek. Haversrác azt mondta az obira is, hogy 35 ezresért verni fogják egymást. 25-ért 2 évig hirdettem, oszt alkudtak. Ismerős most kirakta 45ért ugyanoda ugyanazt, erre majdnem megették egymást. Ugyanez a maradék PS2 vel is, amihez adok kontrollert, memkártyát. Ja meg pent. Mire össze arra senkinek nem kellettek. Ehhez képest egy régi kula amiből minden sarkon van csilliárd? Ááádehogy, nem értek én ehhez.
-
FőDudu
veterán
Kollega hozott valami tanulos taviranyitot.
Nem probaltam, csak hozzamvagtak mint mukodo megoldast. Valami 18 euros darab.
Igeny eseten fotot tudok rola kesziteni.Ha valaki meg mindig Philips taviranyitot keresne.
-
zetor2000
őstag
Fogalmam sincs, milyen állapotban, de van Samu 300LD, 320LD és egy 200as maxtor. Ezen felül van ~10db vegyes, ide/sata vegyesen. A vinyók üzemképesek, az állapota ismeretlen, amit a HDsentinel írna ki. Pár db sata 2,5" is akad, 160-500GB közt. Fele lehet, halott.
ez ilyen.
Ha nem leszek rest, egy tavaszi napon szelektálok értelmesebb cuccokat a pinyóban, és akkor viheti a mester, de amit ér, az max 1 tálca sör.
Amire lehet számítani:
CPU - 775ös Celeron ... 3GHz P4, esetleg valami Core2duo akármi ~10-12 db
CPU - 478as ami van, de szerintem az összes lába görbe, pár db
noti cpu-k, a fenti korosztály, egyik se topclass
1-2 alaplap, működnek, de nem sokat érnek. "Akármilyen" gépbe jó. letölteni, vagy mittudomén.
Zsák sz*r kábel, random. Új, nejlonos és bontott is akad. jellemzően sata / ide / floppy, esetleg táp, de azokra emlékeznék. Ezen felül 1-2 táp, működése passz. Zöld-feketével lehet indítani, műszert rá kell akasztani, azt kiderül, nagyon gány és FSP közt a szórás. Klf. interfészekhez hátlapi kivezetés. Minden, amit adtak a gépekhez... 1-2 kártya, szerintem 10/100 ethernet, esetleg 1000es, de nem merek mit mondani. Ilyesmi.
Random hűtés, ésatöbbi. Talán VGA is van, de hogy mennyi és milyen, azt nem tudom.
Gép építésekből megmaradt lomok. Fele saját beszerzés, másik fele innen-onnan nálam maradt, került, kaptam.
Pár gagyi ház is akad. Moddolt Apple G3, meg valami ATX...
Szervizesnek, hobbistának tök jól jöhet. -
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #21175 üzenetére
Hukk, IDE vinyót keresek, hülye projekthez. Most, hogy 1-2 éve kiszórtam mindent szinte a szemétbe, így nyilván :-D Esetleg szomszéd most ipari méretekben seftel ilyesmikkel. Ha akadék van, akkor egy ládával elhozhatok és időnként bekopog némi kp-val. Nekiugrott az infóskodós, sufni garázsos yó ki vedmegaddel klónnak, kiszállásos karbantartással. Le is basztam, hogy ennyi erővel kereshetett volna akár értelmes foglalkozást is, de még hisz benne :-D Nekem most jó volt, aztán kiderül. Raktároz és pakol, én TV-vel fizetettem :-D
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #21163 üzenetére
Én sokszor bírok sietni, de itt sem. Volt amikor mindenki is kikerült, én meg tudtam, hogy ha olyan dráma van és minden elromlott (vagy úgy néz ki) akkor max. 15 perc után előkerül valami rendőr/bakter/szaki/Vilati, aki max. kikapcsolja a szerkezetet, szól mindenkinek és integet. Volt amikor már anyáztak mellettem, hogy hülyegyerek, nem látod, hogy elromlott? Nem, én azt látom, hogy tilos :-D
-
zetor2000
őstag
Asszem szokott lenni hely a pincédben
Ez a NetVista haveré, az ő garázsában van, a kocsi mögött van egy tároló, ott. Igazából neki is a helyet foglalja, csak eszembe volt, hogy dikk... ez kellett volna, még anno a bóling pályás projekt emlékéről... azzal se lett semmi.
Én szeretnék szabadulni ~3 láda vacaktól, ami a helyet foglalja. Teljesen jó dolgoktól kezdve a leghaszontalanabb kacatokig van minden. A fele olyan, hogy elmúlt az idő, és lett jobb. Ilyen IDE interfészes lemezek, IDE és floppy kábelek, cd / dvd írók, de lehet, hogy már csak olvas, vagy azt sem.
Nagy rakás "ganaj", de kihajítani nem szerettem volna, kótyavetye meg nem hoz annyit, mint ami meló lenne vele.
Az egyetlen, ami lóvét ér, az a ~10kg memória, ami van idehaza. Esetleg a hűtő gyűjtemény, mert kiszedtem a rézmagot anno. ez se kevés. -
npera
addikt
válasz
ezittketto #21172 üzenetére
Ahogy tanult scrum master kolléganőm mondotta: ha nem lettél boldog fagylalttól, akkor nem ettél belőle eleget...
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #21159 üzenetére
Nálam találódott jóféle HP DC7700. Egyik megtelepítve, kompletten Win7es alapokkal és minden jóval. Pld. Insane, ReVolt, SegaSNES vackok, satöbbi. Nem fér el, szabadulni kellene tőle, de most akkor dobjam ki, vagy mi legyen? Amúgy kár érte, tök jó cucc, ésatöbbi, ésatöbbi, emlékszem sok évvel ezelőtt milyen nehezen szereztem. A munkaórát már nem is emlegetem...
-
zetor2000
őstag
válasz
ezittketto #21161 üzenetére
Ha úgy adódik, akkor asszem bele is van, Pentium valami alaplap, álló táp, némi ram, szutyok floppi esetleg, merevlemez nincs.
Pár doboz sört megér, vagy amit szomszéd szeret inni. Erről egyeztetünk, feltéve, ha kell. -
npera
addikt
válasz
ezittketto #21166 üzenetére
Akkor több hangerő kell
-
npera
addikt
Szerintem ha nem mondok sem neveket, sem helyeket, akkor ez még akár vicces is lehet. Nem most történt, hanem 2-3 éve. Egy kóser vágóhíddal partner fejlesztő kóser vágóhíd mérnökei tesztelték az egyik járművet, aztán amikor készen voltak a teszttel, akkor utána a gépjármű menetstabilizáló elektronikája számukra meglepő és illogikusnak tűnő jelenséget mutatott. A gépkocsi a teszt végén ugyanis egyenes haladás helyett durván rásatuzott full ESP hatással a bal oldalra és majdnem belementek az úttesteket elválasztó facsoportba.
Kis kérdezősködés után elárulták, hogy mit is teszteltek. 20 percen át kőröztek egy körforgalomban, hogy az olajrendszer kenési elégtelenségeit próbálják kideríteni.
A probléma annyi volt, hogy a giroszkópok ennyire hosszú egyenletes laterális terhelés hatására elmásztak és a körforgalomból kihajtás után úgy érzékelték, hogy a gépkocsi hirtelen le akar térni a jó irányból az árokba és vadul elkezdett korrigálni..... Meglepődés volt, meg barna csík a gatyában....
-
npera
addikt
Sikerült a Master Boot Record együttes Config.sys című számát lehúzni jutúb alól egy ügyes pláginnal. Aztán varázsoltam belőle csengőhangot.
A floppyhangos modulált gitár nagyon bejön. 23 másodperctől.
A kollégák imádni fogják
-
válasz
qnadam #21158 üzenetére
ja és akart a halál linuxot, a vas alaptartozéka a w8.1, de a tíz is szépen megy rajta. csak épp az egy szem elérhető windowsos tévémegoldás 40€, ami több, mint az egész projekt (tuner, hálókártya, usb hub) költségvetése.
ja igen, kell egy usb hub is. lehetőleg aktív, mert passzívan kicsit bizonytalan, ha a tuner meg a (most éppen) wifi stick egyszerre megy róla. meg aktív hubbal meg lehet csinálni egy ordenáré gányolást: a gép egy microusb lukon kap áramot, és az is boldogan elmegy a hubról, nem kell hozzá plusz egy telefontöltő... -
zetor2000
őstag
válasz
ezittketto #21155 üzenetére
Én meg írogathatok a Chris-77nek privátot.
Havernál a tárolóban feltűnt egy Netvista. Kerestél féléve-éve olyat.
Bézs, lila gombbal, 2 nagyhely elöl, egy beesett előlappal, van neki lila betét elöl-alul. Kell még neked, vagy lemondjam?
Elvan hátul a garázsban, van neki 3 haverja, egy Acer ház, meg 2 noname. Nekem van mellé egy SGI... -
tévészerver. már működik, elvileg a dvb-c is megy vele, és igen, megvolt a magát egyformának mondó de belül sokféle usb tuner problémja
viszont ha már a routertől tíz centire fog lakni, akkor menjen csak vezetéken. mert ez egy csodálatos kínai atomos izé, ami szerintem igazából egy kijelző nélküli tablet, összesen van rajta 2 usb port, oldj meg azon mindent. a wifit is, mert ami belül van, az gyalázatos.
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #21154 üzenetére
Vagy 5 napja tettem félre, most futott le a folyamat.
-
-
noname usb hálókártyákkal mi a tapasztalat, használhatók? ráadásul linuxra kellene, és usb2-re, de jó lenne ha ennek ellenére gyorsabb lenne, mint 100 mbps.
-
Jahno
veterán
Vótmá?
Első 1.5 perc nem is lényeges, kb. onnan kezdődik:
https://videa.hu/videok/origo/jarmuvek/siman-atmegy-a-lezart-sorompon-vjnN1oClyJR6IT7m
-
törölt tag
válasz
FőDudu #21148 üzenetére
Azt hiszem, írtam anno, hogy mondta a doki, hogy hagyjuk, nem kell vele foglalkozni, ez csak későbbiekben lehet majd egyszer, hogy nem bír majd tejet fogyasztani. Hagyjuk békén, nem kell vizsgálgatni, láthatóan nincs tünete, nem fáj semmije, stramm kis kölyök.
Tegnap 4. lett a régió kupán, 1 pont kellett volna, hogy meglegyen a 3. hely. 28 versenyzőből. -
npera
addikt
válasz
#09908736 #21140 üzenetére
Én sokáig az a júzer voltam, aki akkor váltott "a másik platformra", amikor az éppen nem volt jó. Azt hiszem a Cyrix volt egyedül amit kihagytam, mint zsákutcát, de minden mást besz*ptam rendesen.
Mostanra már lenyugodtam, nem akarom megváltani fotelből a világot. Megyek a lemming vonattal szépen nyugodtan és mainstream cuccokat veszek csak meg. Lehetőleg olyat, ami már nem új. Late adopter, vagy mi lettem....
-
ezittketto
tag
válasz
Samott #21135 üzenetére
Az fasza, mert nekem valóban régebbi chipsetem van..
Azért megpróbálom a hozzáadott drivert is, aztán meglátjuk.Mindenesetre én fagyást egyáltalán nem tapasztaltam. Látszólag minden jó (sebesség, stabilitás), csak az a fránya Sentinel mutatja, hogy elvben valami probléma van..
-
Samott
addikt
válasz
ezittketto #21130 üzenetére
Nincsenek jo hireim: 860 EVO 250GB causing freezes on AMD system
De en megkerdeznem a fentit valamelyik szaktopikban is.
-
ncc1701
veterán
válasz
ezittketto #21132 üzenetére
VGA-ban sincs bajuk, annyi a történet, hogy nincs csúcskategóriájuk, max közép kategóriáig mennek el. A 2080-2080Ti ellen nincs kártyájuk, de az a fél millás vga kategória engem abszolút hdegen hagy. Ár/teljesítményben abszolút versenyképesek, driverileg is összekapták magukat az utóbbi években.
-
ncc1701
veterán
válasz
Samott #21128 üzenetére
Te még beleállsz az ilyen provokációkba? Én szimplán hagyom, h vegyen intelt, mikor ugyanazt a teljesítményt megkapja 2-3x áron, és még bugos is.
Btw november óta van ryzen 5 2600-am, 50 pénzért azt mondom, h 6 mag / 12 szál nagyon megérte. Aki 2019-ben még intellel akarja szivatni magát, az nyugodtan tegye. És lassan jön a 3xxx-es ryzen széria, az már 1 magon is erősebb lesz, mint az intel. -
ncc1701
veterán
válasz
ezittketto #21127 üzenetére
Nem elképzelhetetlen, hogy megoldja a gondot, fene tudja, mikori eszközöket támogat az ms féle driver.
-
Samott
addikt
válasz
-NoVa- #21120 üzenetére
Hat az a budos nagy helyzet hogy a vilag valtozik, a Ryzen jo, 7nm-en meg meg jobb lesz. Csoro intelnel meg lassan hetente talalnak olyan serulekenysegeket aminek a foltozasa egyre tobb teljesitmenyt vesz el. En is kezdek meginogni, ha raszanom magam lehet hogy beprobalok egy Ryzen konfigot. Szoval 2019-ben mar nem biztos hogy az AMD-vel szivatja magat az ember.
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #21122 üzenetére
"próbáljam meg lecserélni a Microsoftos SATA drivert, az alaplapira?"
Nincs több kérdésem. De mivel Te új vagy itt, következő kört fizethetd is az egész csoportnak. Leslie mondjuk nem egy nagy ivó, arészét bevállalom :-D
-
ncc1701
veterán
válasz
ezittketto #21122 üzenetére
Ha amd-s géped van, akkor az a legelső win telepítés után, h az amd oldaláról leszeded a csipszet drivereket. Aztán ha integrált vega vga van a prociban, akkor meg a komplett 3xx megás driver csomagot.
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #21116 üzenetére
Pffff. Nekem ilyenek már eszembe sem jutnak. Na jó, Neo ezekben a pénztárgépekben és más látványpékségekben még elmegy. No de használni?
-
-NoVa-
veterán
válasz
ezittketto #21116 üzenetére
A kérdés is jogos. Miért szivatja bárki magát AMD-vel 2019-ben :)
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #21114 üzenetére
De hát annyi ki sem fér rá. Elrontották a matricát és ilyen nagyot kaptál?
-
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #21114 üzenetére
Nekem 6 év alatt 14 tera.
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
ezittketto #21112 üzenetére
Nekem a HDD Sentinel azt írja a 2 éves 240GBos SSDmre, hogy már 252 TB-nyi adatot írtam rá, mivel ez világrekord közeli, örülök neki.
-
Samott
addikt
válasz
ezittketto #21112 üzenetére
Veletlenul nem AMD geped van?
-
ezittketto
tag
válasz
ezittketto #21109 üzenetére
Most hívtam fel a Samsungot is és ők is azt mondták, hogy a Magician a mérvadó, ami pedig egy vicc.
Tegyük fel egy hét múlva a Good-ból Normal-ra vált a dolog, akkor is mi van?!
Semmi, hisz az is 'Normál'is.. Jól kitalálták ezt basszus..Jahno azt amúgy miből gondolod te is, hogy a Sentinel SSD-nél nem mérvadó?
[Ezen az oldalon] konkrétan a Samsung 860 Támogatva jelzést kapott.
-
Samott
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz
ezittketto #21109 üzenetére
Írj a HDSentinelt készítőnek, hogy mi a stájsz. Hátha van ötlete.
Ha nincs, akkor passz -
ncc1701
veterán
válasz
ezittketto #21104 üzenetére
Firmware frissítés után smart adatok nézegetése javasolt.
-
Jahno
veterán
Mert úgyis ott van a neten és felhőben:
https://444.hu/2019/03/18/tobb-millio-zeneszam-tunt-el-orokre-a-myspace-rol
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #21104 üzenetére
HDsentinel valóban nem SSDre való, de ugye friss firmware van benne?
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #21103 üzenetére
Van vagy 100 féle verziója. Láttam olyat ami egyszerre mozgat kettőt. Csak legyen felette hely és akkor az alsóval is ki tudsz állni. Érdekes, hogy menyire meglepődve nézegettem a páternoszter-szerűt, mert jajj micsoda érdekes és fura gép és viszi körbe-körbe az autókat, közben meg mindenféle gondolkozás nélkül felülök pld. a Flying Circusra a vidámparkban. Látszik az utóbbi nem lóg ki annyira a világképemből, mint egy automata parkoló, csak kár, hogy Kínába vitték.
-
ezittketto
tag
Sziasztok!
A minap vettem egy Samsung 860 EVO 500GB SATA3-as SSD-t és az első naptól kezdve a HD Sentinel hibát jelez, hogy az 'Ultra ATA CRC error count' értéke napról napra növekszik.
Ez ugye elvben rossz kábelre, tápellátásra utal, ezért próbáltam is Sata kábellel, új tápkábellel (zsír új a tápom 700 Wattos minőségi) orvosolni a problémát, de ez a szám továbbra is növekszik.
(megjegyzem az előző 850 EVO 250-esem is ugyanerre volt rákötve és nem volt vele ilyen gond)
Felhívtam a forgalmazót, ahol azt mondták, hogy ne adjak a HD Sentinelre, telepítsem fel a Samsung hivatalos szoftverét a samsung ssd magician-t és majd az megmondja nekem jól, hogy van-e probléma vagy sem.
Én feltettem, de ez meg nem túl beszédes és nem is részletez semmit nagyon.
Elvben ennél egy SSD-nek három állapota lehet. Good/Normal/Poor, ami elnevezésileg is vicces..
Az enyémnek Good minősítést adottMegnéztem még egy SSD life nevű programmal is. Ott excellent a minősítés és 100%-os a Health.
Szóval érdekes egy helyzet ez, mert garanciában nem igazán tudom ezáltal visszavetetni.
Mondjuk az is igaz, hogy működésileg én semmilyen problémát nem tapasztaltam vele.
Teszi a dolgát, gyors meg minden, csak ennek a rohadt értéknek a növekedése aggaszt.
Meg ugye ha pl. túl szeretnék majd egyszer rajta adni, akkor az első, amit kérnek az egy HD Sentineles 100/100-as állapot. Nekem már most 97/100-at ír emiattTi mit tennétek a helyemben?
(bocsi a sok betűért
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest