- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
válasz Dilikutya #144598 üzenetére
Nálam a Processzor a szűk keresztmetszet. Az ASUS RoG Strix RTX 3080 OC Edition (huhh mennyi bullshit marketing neve van már egy kártyának) alig van kihasználva FullHD felbontásban. De a nagyobb felbontáshoz már újabb processzor is kéne (az i7 8770k már nem mai darab). És ahhoz már új alaplap, procihűtő és memória is kellene. A 750W-os Platinumos Seasonic táp talán elbírná még.
i7-es procit szeretnék (ez is sokáig kiszolgált), de oda már új táp, vízhűtő és ház is kellene, szóval, lehet marad az i5-ös majd. Azt 200 000 Ft-tal kevesebből megúszom és ahogy a videós teszteket nézem, olyan brutálisan nagy teljesítménybeli különbség nincs az i5 és i7 között.
Legalábbis mindenhol azt olvastam, hogy a 14. generációs i7-est már nem fogod levegővel lehűteni, annyira melegszik.
Bár én már csak WoW-ra meg Overwatch 2-re használom a PC-t. Ez a két szenny a jelenlegi gépen is csodásan fut. De nem lenne rossz majd PC-n játszani az FF7 Rebirth-et és Stellar Blade-t 4K-ban 60 fps-sel, nem olyan textúrarakosgatós grafikai módban, mint ahogy jelenleg PS5-ön van 30 fps-el. De talán erre majd "orvosság" lesz a PS5 Pro is.[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
őstag
Valaki próbálta ezt a kolosszális kreálmányt / scam-et ?
Főleg egy ilyen cikk után érdekelne :"Star Citizen bundle costs a whopping $48,000 — 175-ship package only available if you've spent more than $10,000 on the game"
Most jött szembe az elmúlt hetekben hogy Summit napi 18 órában tolja, mi végtelen tartalom lehet ebben hogy ennyire beszopkodta?
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
Dilikutya
félisten
Én épp nemrég kaszáltam el a VGA vásárlást. Rájöttem, amikkel játszok, a mostani kártya is bírja 4K-ban is, kevés olyan játékom lehet, amit nem (Far Cry 6, újabb Assassins Creed, nem is tudom, mik vannak meg, amik ingyenesek voltak, de a Black Flag után jó darabig nem lesz téma ). Tápot, UPS-t is cserélni kéne a nagyobb áramfelvétel miatt már egy RX7600-hoz is, ami meg nem érdemi előrelépés, annyit már nem ér a dolog.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TBT
addikt
válasz Dilikutya #144596 üzenetére
Igen. Szerencsére a PS5 nem fűt annyira (mondjuk eléggé szellőzős helyen is van a gép) és legalább lesz időm végigjátszani az elmúlt évek játékait, ha már megvettem őket 0day.
Horizon 2 Forbidden West, God of War Ragnarök, Final Fantasy XVI DLC-k + Stellar Blade NewGame+PC-mre sokat kellene költenem, hogy minden flottul fusson már. Hiába, egy RTX 3080 már nem váltja meg a világot.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
válasz cyberkind #144593 üzenetére
Igen, az jön, várhatóan eléggé tartalmas lesz.
De! teljesen új játék megjelenés nem nagyon lesz. Már ami az AAA és konzolos színteret illeti. Mondjuk a szeptemberi STALKER 2-ben sem vagyok biztos.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Senua's Saga: Hellblade II Reviews
XboxEra - 10/10
Twinfinite - 10/10
SomosXbox - 9.8/10
MondoXbox - 9.5/10
Screen Rant - 9/10
Noisy Pixel - 9/10
Digital Trends - 8/10
Pure Xbox - 7/10
Carole Quintaine - 7/10
Forbes - 7/10
Metro GameCentral - 5/10
Metacritic - 81A játék már elérhető és ezzel el is kezdődött az uborkaszezon.
Ahogy nézem augusztus közepéig nem igazán fog jönni nagyobb volumenű megjelenés. Talán akkor jön a Visions of Mana, illetve a Wukong játék, meg majd a Star Wars Outlook.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
A Kingdom Hearts sorozat június 13-án érkezik a Steam-re (néhány évvel az Epic-es launch után)!
Sajnos az angol szinkron eléggé bárgyú, de szerencsére a PC-s verziókban benne van az eredeti japán szinkron is (a konzolos verziók Európában nem tartalmazták a japán hangsávot)."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
senior tag
válasz Dilikutya #144588 üzenetére
Felnőttként megtanulja az ember értékelni a rövidebb, de velősebb játékokat.
Kamaszként engem sem zavart 100+ órát játszani, volt rá napi 4 órám, van amikor több. Egy jó mechanikával élvezet játszani ha nincs időnyomás.Ma már ezerszer inkább újrajátszom a Mass Effect-et, ahol a teljes trilógia ~120 óra, mintsem az AC Odyssey-n végig verekedjem magam megint, ahol szintén ~120 óra a fullos végigjátszás (DLC nélkül).
És azért ez a két játék nagyon nem egy kategória...Borderlands 3-at Co-opban vittük végig, összes DLC-vel szintén ~100 óra van benne. Na az eltartott talán egy évig is, és még szerencse hogy csak kettőnk idejét kellett egyeztetni mindig, nem pedig 3 vagy 4 embert.
Ezzel szemben egy Remnant 1/2 is hasonlóan jó élmény, ~40 órába is beleférve.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Én amúgy ezért nem tudok haragudni a rövid Call of Duty single-ért. Azok is egykaptafa, de izgalmas, pörgős, előbb véget ér, mintsem megunnám. Pont emiatt előbb fogom újra elővenni, mint egy bármelyik Assassins Creed-et.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Crus
őstag
válasz Šolaire #144577 üzenetére
Ahogy írtam ide se kocsmatöltelékek járnak, mindenki tudja hol a határ és egy vicces kép, vagy egy ironizáló körbeírt "dolog", az minden csak nem szélsőséges megnyilvánulás. De aztán ezek szerint de. Sok sikert télleg' ahhoz, hogy a folyamatosan elhatalmasodó és egyre növekvő propot ide sehogy és semmilyen formában ne engedjék be, de úgy se, hogy maga a téma is tiltott, miközben valójában az egész kócerájt mi userek tartjuk el.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
TBT
addikt
-
Dilikutya
félisten
válasz echterion #144574 üzenetére
Ebből a játékmenetből szerintem sok a 100+ óra, mert a sztori nincs annyi önmagában. Azért azt a szintet valahogy senki se üti meg, amit a Rockstar nyújt. Igaz, ők 10 évig csinálnak egy játékot, kétéves-éves iramban ott se lenne ilyen hosszú vagy ilyen tartalmas.
-
TBT
addikt
Senua's Saga: Hellblade II - Launch Trailer
Vélhetően a Ninja Theory utolsó játéka, megjelenés néhány óra múlva (lol). Kb, ennyit hozott ki a Microsoft / XBOX is a játék marketingjéből.
-
TBT
addikt
Mai friss hír egy koreai gaming oldalon!
A lényeg kiemelve (nyersfordítás by Google Translate):
"A Shift Up azt mondta, hogy egy jelentős új japán anime stílusú cross-platform játékot, a "Project Witches" -t fejleszti azzal a céllal, hogy 2027-ben induljon. Emellett fejlesztés alatt áll a múlt hónapban bemutatott "Stellar Blade" PC-s verziója és a folytatás is."Azaz valamikor érkezik a PC-s verzió és majd a Stellar Blade 2 is!
[ Szerkesztve ]
-
Šolaire
veterán
válasz Mr.Csizmás #144575 üzenetére
Van benne valami, most megy a God of War meg olvasom az Emlékmást.
Régóta olvasgatom a topikot, sajnos amit régen a könyvekbe olvastam és ami a világban jelenleg zajlik nagyon sok a párhuzam.
Amit pedig erőltetnek minden téren, hogy bele kell rakni mert legyen benne meleg, színes bőrű stb sok embert egy idő után természetes, hogy irritál. Én se dicsekedek a környezetemben, hogy hetero vagyok mert 1 magánügy, 2 meg olyan világot élünk hogy lassan szégyen lesz.
Teljesen érthető ha ezt a fórumtagok meg akarják beszélni de azt is értem amit Kalandor írt egy idő után elszabadulna a pokol.
Egyik kedvenc topikom és engem érdekelt a diskurzus ami az utóbbi kb 2 hónapba zajlott.“Praise The Sun” \[T]/
-
i2k
őstag
Csak emlékeztető:
[link] - Black Myth: Wukong - WeGame Tonight 2024 Trailer
2024.08.20 a premier.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Anonymusxx #144550 üzenetére
ez nem újdonság, micimackóék besuttyózták a scifi témát is: [Most már biztos: lecsapott a politikai cenzúra a világ legfontosabb sci-fi díjára]
ps: remélem elfér itt (ha már idetévedtem), sok gamer szereti a scifit is állítólag.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
echterion
nagyúr
válasz Dilikutya #144567 üzenetére
Valahogy engem mégis megfogott, észre se vettem, ahogy elment az a bő 100 óra, sőt, még a Ragnarok-öt is végigcsináltam egy 1€-s ubiplusz akcióban.
Most a season pass-on gondolkodom, már vagy fél éve nem játszottam a játékkal és 2700 pénz most az epic-en, lehet, megveszem.******
-
i2k
őstag
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Crus
őstag
válasz bigrob #144569 üzenetére
Nekem Origins szinte közvetlenül a Syndicate után jött és nagyon tetszettek a változások, a komolyabban vehető harc, meg persze minden amit Egyiptom csak nyújthatott. DLC-ket is csíptem érdekesek voltak.
Valhalla Ultimate vásárlásom visszakerestem. Egészen pontosan 28 ojró volt. Ody Ultimate-et meg 23€-t vettem. Ennyit biztosan megérnek szvsz :-)
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Dilikutya #144567 üzenetére
Még csak az elejét toltam anno egy kicsit, de készséggel elhiszem, hogy kifárad. Mondjuk AC kedvelő ismerősöm az Ody-t nagyon dicsérte, de Valhallába ő is belefáradt, noha végigtolta.
-
Crus
őstag
Nálam ez a kép vegyesebb. Volt pár AC, amiből MÉG elviseltem volna. AC2, Black Flag, Origins. De rögtön az 1. részt azt rendesen tudtam gyűlölni, pedig az egyik legrövidebb volt, valamint a Rogue-ot is utáltam. A Liberation is hamar elfáradt. A többinél egész korrektnek éreztem a hosszt. Az Ody és Valhalla Ultimate-ek megvannak, de sajna még nem toltam, de rajta vagyok.
A vikinges érát is nagyon csípem, szóval kis adagokban szerintem nem lesz majd vele gond. De nyilván értem a problémát a hosszú AC játékok kapcsán, de a felnőtt élet szerintem nem is engedi meg azt, hogy 3-5 órákat told ezeket/nap. Mert úgy tényleg könnyen és gyorsan megutálhatók.
-
bigrob
őstag
Fú engem az Origins kiégetett, semmi sem fogott meg a karakterekben, nem tudtam velük azonosulni, nem voltak szimpatikusak, örültem hogy nagy nehezen végig szenvedtem.
Odyssey-el kb 10-15 órát játszottam, de ez sokkal jobban bejön nekem, harcrendszer is sokkal jobban össze van rakva mint az elődjében.
Valhallánál még várok egy nagyon jó akciózásra
[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Dilikutya
félisten
Csak éppen annak a 120-140 órának jó része ismétlődő mellékküldetés, de az azokban szerezhető cuccok kellenek a fejlődéshez, hogy a fő szálat végig bírd vinni.
Jól hangzik, hogy 120 óra, de az Assassins Creed nem tudja megtölteni. Ami nagy kár, mert amúgy jó helyeken, érdekes világokban játszódnak.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Zó
aktív tag
A problémám nekem az, hogy minden AC hosszabb volt eddig a kellemesnél, amit játszottam, a Valhalla meg az ismerős AC-kedvelők (valaha rajongók) körében is szitokszó ezért.
Nincs bajom a hosszú játékokkal, amíg élvezem őket, de 120-140 óráig csak nagyon kevésnek jött ez össze. Lehet, hogy a Valhallának is összejön, de a tapasztalat azt súgja, hogy értékcsökkentő tényező a ubizmusa. Mármint számomra, neked lehet, hogy bejön így.
-
Crus
őstag
Ezekből az "új" AC-kból nekem még mindig csak az AC: Origins ment le. Guilty pleasure vagy sem, én teljesen jól elvoltam vele, eléggé csípem az Egyip Tomi témát. 90 óra volt. Nettóban.
AC: Odyssey fent a vason, de mindig közbejött valami szószakármi, így szerintem nyáron fogom végigtolni. Előre tudom, hogy simán lehet 120 órányi benne az Ultimate tartalom, de abszolút nem zavar. Sőt. Alapvetően ha jó a gameplay, nem bánom, ha egy játék világában több 100 órát is el lehet lenni. Pl. Elden nem is a kedvencem, de szerintem olyan nettó 500 óra körül szálltam ki belőle és maholnap jön a cirka 20-30 órás DLC...
-
Crus
őstag
válasz Kalandor #144558 üzenetére
Ez lenne letiltva amit reagálna rá a többség. Pedig a PH-ra nem kocsmatöltelékek járnak.
Rengeteg streamer van, rengeteget vitték végig, ki így, ki úgy, ki extrém módon, ki lassú módon. A követőiken kívül senki le se tojta... ez a műfaj ilyen. Ezt viszont egy rakás gamer sajtó lehozta.
A többire nem válaszolhatok, mert tiltva van. Ha kulturáltan írom le, az is tiltva van.
Spider 2 nekem jegelve lett, mert borzalmasan fárasztott benne a propaganda és még csak nem is pont ez a része, mert erre már volt példa a kedvencemben a TLOU-ban is...
-
Crus
őstag
Az összes AC Ultimate Pack borzalmasan drágán startolt mindig is. Pl. a legutóbbi Valhalla 120$-ról startolt, ennek ellenére valami 22€ körül toltam be a kosárba még tavaly... de volt már korábban is ilyen ár körül, kb. 25€, ami szintén nem tétel egy 120-140 órás játékért.
-
i2k
őstag
válasz FunPro #144559 üzenetére
A kötött iskolai rendszerben (általános és közép - egyetemen ugye már nem tanultunk kitöltőket) mindig is rühelltem, hogy az aktuális irodalom és később filozófia órákon a "miregondoltaköltő"-style erőltetése folyt...
A díjazások is ilyenek. Minden díjazás.
A művek (játékok, filmek, könyvek etc.) 99,9%-a a munkáról, az abból származó bevételekről és előnyökről szól. Egyik sem úgy készül, hogy az összes(!) résztvevő önzetlenül beleöl mindent és nem vár el érte semmit.
Így, amikor kulturális visszaigazolást (is) kap (díjeső) egy ilyen termék, az nem annak szól, hogy mit csináltak jól, hanem annak, hogy a végterméket fogyasztók mit láttak benne (bele!) olyan jónak, hogy értékteremtőnek higgyék, és vissza is igazolják maguknak azzal, hogy
- 8-10/10-est dobjanak fórumokon rá, vagy
- elmenjenek 10x moziba/színházba/kiállító terembe érte, és elrángassák minden élő rokonukat
- hittérítőként tekintsenek a műre
etc.Én is, Te is, mi is ennek a rendszernek a részei vagyunk.
Tegnap néztem legalább ~10. alkalommal a "Shawshank Redemption"-t. Lazán szórom rá a 10/10-est.
A szereplők megoszlása, a börtönből szökés, a bűntetésvégrehajtás jogosságának elviccelése ("szar volt az ügyvédem", "itt mindenki ártatlan") minimum problematikus - közben mégis élvezem, élvezzük.
Az író (King), a készítők (Darabont) kiváló művet gyártottak le, nyilván mondanivalóval, de érthető okokból = megélhetésért.
Ha pusztán "irodalmi" / "mitakartaköltő" szempontból nézzük: totál hétköznapi kényszer barátság-sztori.*//* engem mindig megérint
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
FunPro
őstag
Azt hozzá kell tennem, hogy az irodalomhoz én már kevés vagyok. Könyvtárban dolgozom 10 éve, és azóta nem sikerült megértenem, mitől lesz egy irodalom keményvonalas szépirodalom. A könyv témája miatt ki tud szorulni ebből a kategóriából, hiába van bitang jól megírva. Az általam ismert könyvtárosok nagy százaléka elég elfogult, gondolom az ilyen neves zsűrik is azok. Anoniman is megnyerte volna a téma miatt.
Valószínűleg itt is igaz az, ami manapság már mindenhol. A véletlen kis darabszámot leszámítva, ami díjat kap, azt messziről el kell kerülni.
[ Szerkesztve ]
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
Talán, lassan, fokozatosan sikerül megérteni, hogy egyre kevésbé lehet modern játékokat érintő problémákról úgy beszélni, hogy a 234234232323. "nem beszélhetsz róla" kritériumot nem sérted.
Pedig nem hogy lehetne, hanem kellene is erről a woke őrületről beszélni. Csak érettség kell ehhez a témához. (főleg ehhez a részhez, innentől jönnek a konteók és a durva vélemények: "kik felelősek ezért és mi mögötte a motiváció.")
Jó példa erre az Elden Ringes hír, ami szabadon mindenhol lejött és még sehol nem láttam, hogy tiltották volna alatta a kommenteket. Itt tiltva lenne az 100%.
Kérlek adj meg néhány játékos hírt, ahol le volt tiltva a kommentelés. Mert én egyet se találtam a gamepodon.Egyébként ha tényleg betartjuk a szabályokat, akkor i2k Tesla hírének/videójának sincs itt semmi keresnivalója
OFF topik, nem tudok róla hogy ne szabadna.Egy Elden Ring játékost piedesztálra emelnek a dupla nulla eredménye miatt csak azért, mert fekete,
Ahhaaaa. Értem. Csak azért lett hír mert fekete? Szerintem inkább azért mert egy celeb: 10 millió insta követő, stb. Ez egy celebhír. Nem a hír a lényeg, hanem a celebsége. És még csak a bőrszíne se számít.mindeközben egy fehér írót elnyomnak, mert fehérnek született. Szinte egyszerre történt egy nagyon durva pozitív és egy nagyon durva negatív diszkrimináció.
Egyszerre történt, de úgy írsz róla, mintha ugyanazok állnának a két dolog mögött.😕 És Nádas is kisebbségi, hiszen zsidó. Most akkor a zsidó kisebbséget nyomták el a fekete kisebbség miatt? 😬Szerintem ezek tök limonádé dolgok ahhoz képest, amit itt írtatok, hogy a Spidermanben össze kell hozni egy meleg párt, anélkül nem lehet továbbmenni. Az sokkal erősebb.
-
i2k
őstag
Néztétek, hogy az AC Shadows-nak már most lehet tudni, hogy lesz Season Pass-sze, 2 DLC-vel?
Az ára 130 dollár/euró, ha vagy annyira őrült, hogy kell minden.
([link] - Asmangold TV)A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
"A hatalomnak sosem volt humorérzéke"
Esküszöm, nem emlékszem, de mintha Hofi Géza egyik előadásában elhangzott volna - vajh' le lehet írni ide most az akkori Nagy Vezetőnk nevét? -, hogy Ő is ott ült az egyik előadásán, széles arcán mosollyal...
...aztán Géza a maga vicces módján, nem egyértelműen utalt a későbbi történtekre.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Crus
őstag
válasz Kalandor #144551 üzenetére
Talán, lassan, fokozatosan sikerül megérteni, hogy egyre kevésbé lehet modern játékokat érintő problémákról úgy beszélni, hogy a 234234232323. "nem beszélhetsz róla" kritériumot nem sérted.
Jó példa erre az Elden Ringes hír, ami szabadon mindenhol lejött és még sehol nem láttam, hogy tiltották volna alatta a kommenteket. Itt tiltva lenne az 100%. De jó példa erre a vicces kép is, amit korábban betettem, hogy egy fekete próbál elrejtőzni Assassin's Creed módra a feudális Japánban. (Ami nyilván teljesen nonszensz baromság.) A hatalomnak sosem volt humorérzéke...
Egyébként ha tényleg betartjuk a szabályokat, akkor i2k Tesla hírének/videójának sincs itt semmi keresnivalója (részemről viszont köszönöm, hogy megosztotta, mert vicces volt!), mert még az off topikban is off. És megint azt történt, mint múltkor, hogy részemről én csak reagáltam rá... Ne engedjétek meg és nem lesz mire reagálni.
Anonymusxx hírének meg főleg nincs itt semmi keresnivalója, pedig valójában eléggé összefügg azzal a témával ami történik a szellemi termékekkel kapcsolatban. Egy Elden Ring játékost piedesztálra emelnek a dupla nulla eredménye miatt csak azért, mert fekete, mindeközben egy fehér írót elnyomnak, mert fehérnek született. Szinte egyszerre történt egy nagyon durva pozitív és egy nagyon durva negatív diszkrimináció.
Mi itt azt hiszem mindannyian úgy gondoljuk, hogy az egyenlőség a fontos és semmiféle kettős mércének nincs helye. De már megérte ez a sok hajcihő, mert cirka 4 év után a HG is előkerült...
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
válasz FunPro #144553 üzenetére
Nehéz lett volna, mert nem egy remekmű éppen a
szerzőről és a fájdalmairól szól...
(a mostani nyertesé biztosan)Mondjuk nem nehéz kitalálni ki írta...:
//szerk.: [link] - Az emberek legtitkosabb emlékezete
"A kötet 2021-ben Franciaország legrangosabb irodalmi elismerésében részesült, elnyerte a Goncourt-díjat.
2018-ban egy fiatal szenegáli író, Diégane Latyr Faye felfedez Párizsban egy legendás könyvet, az 1938-ban kiadott Az embertelenség labirintusát. A szerzőt úgy emlegették annak idején: a "néger Rimbaud", de a műve által keltett botrány miatt eltűnt.
Diégane nyomozni kezd a titokzatos T.C. Elimane után, és tragédiákkal szembesül. Közben Párizsban fiatal afrikai írók egy csoportjával jár össze; figyelik egymást, beszélgetnek, vitatkoznak, isznak, sokat szeretkeznek, és töprengenek a száműzetésbeli alkotás szükségességén.
Az emberek legtitkosabb emlékezete villódzóan ötletes, lebilincselő olvasmány, melyben ott a választás állandó kényszere: írni vagy élni? Szerelmi vallomás az irodalomhoz és az irodalom időtlen hatalmához.
"Szerelem, irodalom, száműzetés, múlt, jövő, az első világháború, Párizs, Buenos Aires, Dakar, Berlin, gyarmatosítás, második világháború, soa, lidércek, mágia, halál, gyász, a francia irodalom a 30-as években, látnokság. Miért írni? Miért olvasni? A válaszok mind megtalálhatók a könyvben."
Colombe Schneck, Le Figaro
Mohamed Mbougar Sarr 1990-ben született Szenegálban, Franciaországban él, eddig három regénye jelent meg. Magyarul ez az első könyve. "[ Szerkesztve ]
-
FunPro
őstag
Mondjuk a videójátékokhoz sincs sok köze.
Egyébként, annyira nem lepett meg a dolog. Életemben nem hallottam a díjról, de manapság már szinte egy díjaknak sincs presztizse. Elég csak az oszkár díjra, az aranylabdára, vagy az eurovízióra gondolni. Lassan a nobel díj is ilyen lesz, ha még nem ilyen. Azon csodálkozom, hogy a játékoknál a goty szavazás még nem ilyen alapokon nyugszik. Aztán lehet, hogy idén az új assacreed lesz a goty...
Nem is értem amúgy, hogy lehet úgy versenyeztetni könyveket, hogy publikus a szerző. Miért nem anonim?
-
i2k
őstag
Igazából az eddig kifogásoltak 99%-a sem a politikához tartozott - kivétel volt a szomszédban zajló dolgok véleményezése, melyre még mindig felszalad az ember szemöldöke -, szóval, lehet, hogy egy darabig nem látunk itt? + (csak hogy érthető legyen mindenkinek, mennyire vicc akart lenni)
S hogy érdemben:
Elolvastam a felsőt - röviden: az egész egy szégyen.[ Szerkesztve ]
-
-
Anonymusxx
senior tag
Azért nem kapott díjat Nádas Péter, mert fehér
Nem tartozik a politikához, szóval belefér gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
Máshol futottam a szalagcímbe, rá se klikkeltem, azt írta, hogy 1701 halállal játszotta végig valaki... most komolyan, ez ennyire fontos volt? Vagy az illető egy eltitkolt Kardashian ivadék?
//Kíváncsiaknak megkerestem: [link] - Kai Cenat Has Beaten Elden Ring After 166 Hours And 1,701 Deaths
//szerk.2: Okkkay... utána néztem... bár ne tettem volna...[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Kalandor #144547 üzenetére
Nem linkelem, mert az is tilos itt, de egy ember végigjátszotta az Elden Ringet 160 óra alatt és ez bekerült az IGN egyik vezető hírei közé.
Spoiler: Az átlag játékosok jellemzően olyan 100-120 óra körül játszik végig elsőre, úgy, hogy egyetlen kockát nem ismernek a játékból... A közepesen bénáknak se több 180-200 óránál.
-
-
i2k
őstag
válasz echterion #144545 üzenetére
Jaaa, Bobby kijön a fürdőszobából Pamela döbbenetére...
-
i2k
őstag
Filmsorozat OFF:
[link] - Shogun Renewed For Season 2 & 3
(Magyarul: "Shogun megújítva a 2. és 3. évadra")Nem úgy volt, hogy az 1. évaddal az eredeti végére is értek?
Ennyire kell a lóvé a pénzre? Vajh' mivel fogják folytatni a lezárt sztorit?A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Teljesen egyetértek.
Törlés előtt még:
LINK - Elhagyott bevásárlóközpontnál és volt NDK-s katonai repülőtéren tárolja sok ezer eladatlan autóját a TeslaA világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Lekaptam FastStone Capture-rel, így nem lesz gond, biztosan el tudom olvasni. Saját írásaimat is rögzítem már. A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Crus
őstag
Nyilván ez is ki lesz moderálva, de hátha még el tudod olvasni.
Szóval az EV egy borzalmasan nagy átverés. Már a jelenlegi formájában. Az EV-vel nem lehet bolygót menteni, mert mindössze a közlekedés max. 15-16%-ért felelősek a szárazföldi járművek. Ha holnap minden járművet lecserélünk EV-re, akkor se mentettük meg a bolygót, gy.k. nem tudjuk teljesíteni a kitűzött klímacélokat.
Az EV erőltetése nem vesz tudomást még arról a tényről sem, hogy egy nagy közös fürdőkádban vagyunk. Ha India belefingik, azt Amszterdamban is érezni fogják. Magyarul, ha India 20-30 éves dízel romokkal jár, miközben mindent is elégetnek és felélnek, akkor annak a közös, globális időjárás miatt mindenki inni fogja és issza is a levét. És nem csak egy ilyen van, mint India, hanem ijesztően sok ország nem egy Norvégia szint... már az a Norvégia, ahol köszönik szépen 2. autónak azért csak még mindig ott van a benzines vagy a dízel hosszútávra. Mert megtehetik. Kínos.
Hab a tortán, hogy az infrastruktúra sem otthon, sem a töltőállomásokon még egyszerűen nincs kész a tömeges váltásra. Csak ahol én élek, ha mindenki este töltőre tolná a verdát szépen lemenne offba itt az összes trafo a túlterheléstől és szó nincs az Eon részéről bármiféle fejlesztésről.
Arról már nem is beszélve, hogy pl. a napelemek nappal szeretnek napfényt gyűjteni, akkor amikor nincs otthon a verda, így nem tudod vele tölteni. Ill. tudod, szigetüzemmel, ami megint csak sok-sok millió és mivel akkus rendszer, így nem az van, hogy 20 év múlva is jók azok az akkuk, hanem az, hogy szerencséd van, ha 10 évet lehúznak nálad, utána cserések, újabb durva milliókért.
A koktélcseresznye a végére pedig nem más, mint az EV időtállósága. A korábban kiadott EV-k lítium akkuval már 100k beletett km után jelentősen sokat veszítenek a hatótávból. Ezen javított a LiFePO4, de a valódi változást a Na+ akkuk és a szilárdtest akkuk hozzák majd el. Ezek a mai EV-k meg onnantól rengeteget veszítenek majd az árukból, mert pl. egy 12millás Leaf-be a márkaszervizben alsó hangon 6-7 mihály az akku csere. (Minap láttam egy videót arról, hogy egy Ioniq 5-ben 11-12 milláért cserélne a gyártó akkut, mert annak burkolata megsérült...)
Ide tartozik a ritkaföldfémek kérdése, ami a jelenlegi tempóban 20 éven belül elfogy... nem lesz EV, se telefon, se PC, se konzol, ha ez így megy tovább!Ráadásul az EV-k, hogy megszorítsák a jelenleg forgalomban levő autókat, olcsók kellene, hogy legyenek, ehelyett okádják bele a világba a 15-20m+ áras EV-ket, majd tátott szájjal remegnek, hogy beállt az egész a földbe, mint a gerely, mert senkinek nem kell. (Kína tud olcsó EV-t gyártani, lsd. BYD Seagull, de azt meg az EU és az Amerikai Egyesült Álnokok nem engedik be, mert a saját túlárazott romjaikat akkor ki venné meg?). Clown planet.
-
i2k
őstag
[link] - GTA 6 Release Date Now Set For Fall 2025
(Magyarul: A GTA 6 megjelenési dátuma mostantól 2025 őszére van kitűzve)Szerintem, az optimisták ezt is várták.
-
i2k
őstag
[link] - Star Wars: Outlaws Lead Discusses A Potential Live Action Adaptation
(Link mögött minden - nem idézek, nehogy ki legyek rúgva valamiért)A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Egy kis EV OFF... és gondolatébresztő is egyben, mert hát a "jövő" már bekanyarodott: de ne kattints, ha nem tudsz angolul érteni / olvasni!
~~~~~~~~~~~~~~
(Hogy ne legyen sértődés, ha nem indul a link, vagy nem érteni mit mondani:
* Tesla lerobbant
* Segíteni akaró fiatalok döbbennek, hogy a Tesla hátuljában egy benzines mini áramfejlesztő lapul)
~~~~~~~~~~~~~~A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
DaVE-1
senior tag
válasz FunPro #144521 üzenetére
Hitman egy bérgyilkos volt. Attól hogy felvette az áldozatok ruháját még nem lett festő, rendőr golfozó stb...Továbbra is túl van ez misztifikálva.
Most mondanám ,hogy lehet a pénztárcával szavazni, de nagyon jól tudom hogy ez csak divatfika azt mindenki ezt fogja tolni ahogy az összes AC-ed -
Nem olvastam a topikot, csak pár erősebb, kimoderált hsz-t.
Még mindig nem vagyok rasszista és mássággyűlölő sem - tudom, nehéz ezt elhinni -, de megértem azokat, akik lassan igen (és a sodrás erős).
Ez a gond, igen, hogy a sodrás erős. Én a vektorokat nézem, hogy mi a téma kifutása, és az bizony rossz, mert ahogy írod, a sodrás erős.az ő nevükben is sértve érzem magam, amikor azt hiszed, hogy itt elszabadul bármiféle pokol, ha megosztjuk a véleményünket.
Értem, sajnálom, 20 év tapasztalat És az erős sodrás. De ne vedd a szívedre, ez nem személyes dolog. -
i2k
őstag
válasz Kalandor #144533 üzenetére
Hoppá, róla nem is tudtam
[Hajjaj, Dunát lehetne azzal, amit még nem...]
-
i2k
őstag
válasz Kalandor #144531 üzenetére
1974-es vagyok. Nem mai gyerek.
Ha - kényszerből vagy sem - olvastad a topikot, akkor tudod, hogy egyike vagyok azoknak, akik leírták, hogy nagyon-nagyon sokáig nyeltem/tük ezt, ami megy a világban.
Még mindig nem vagyok rasszista és mássággyűlölő sem - tudom, nehéz ezt elhinni -, de megértem azokat, akik lassan igen (és a sodrás erős).
Egyike vagyok azoknak is, akik szerint ide okos, érzelmileg intelligens emberek járnak - és az ő nevükben is sértve érzem magam, amikor azt hiszed, hogy itt elszabadul bármiféle pokol, ha megosztjuk a véleményünket.Tehát már a csillagozás is zavart, értem. Semmi gond. Most már kezdem elveszteni a hitem.
-
válasz gyimger #144506 üzenetére
A szomorú, hogy nem lehet arról beszélni és nemtetszést kifejezni a játékos offtopicban arról, hogy Lara Croftot lezbikussá avanzsálják, vagy hogy az első Japánban játszódó Assassin's Creed játék főhőse valamiért egy afrikai fekete, vagy hogy a Marvel's Spiderman 2-ben nem tudsz tovább haladni a történettel, amíg egy meleg párt össze nem hozol. És arról sem, kik felelősek ezért és mi mögötte a motiváció.
A társadalmi folyamatok kesze-kuszák mint a folyondár, nekem viszont egyenes szabályokat kell hoznom. Ez lehetetlen úgy, hogy valaki vagy valami ne sérüljön. Meg kell felelnem nektek, a többi fórumozónak, a jogszabályoknak, a hirdetőknek, egyebeknek és mindezt úgy hogy a rendkívül kevés erőforrásunk elegendő legyen. Nem egy tőkeerős multi leánya vagyunk, hanem egy kis magyar cég. Az a helyzet hogy maroknyi topik és néhány téma viszi el a moderációs erőforrások kétharmadát.
Ez a woke akármi téma is ide tartozik.
Mind magánember mondom, hogy nyilván, felőlem aztán beszélgethettek róla, nincs az asztalomon piros telefon és nem vagyok a mélyállam akárkije. Én mondjuk már boomer vagyok ahhoz, amiről írtál. Lara Croft speciel nem lepett meg, Angelina Jolie biszexuális, így az, hogy leszbikus, az semmi extra. Fekete samurai? Érdekes, de azért voltak külföldi szamurájok is. Hogy össze kell hozni egy meleg párt egy játékban? Na az mondjuk erős. Igazából csak nézek én is.
Csakhogy (és itt most folytatnám a nem off részt) nem fogtok ilyen finoman fogalmazni, ahogy én. Mire ezt megírom, közben most lett egy hsz törölve, mert az író szerint: "Tehát, ha n****eztem volna, lehet, hogy jobban jártam volna? :)"
Nem akarunk tiltottszavasdit játszani. Nem erről van szó. Hanem arról, hogy a woke mint téma kihozza a legrosszabbat az emberekből.
Pedig nem hogy lehetne, hanem kellene is erről a woke őrületről beszélni. Csak érettség kell ehhez a témához. (főleg ehhez a részhez, innentől jönnek a konteók és a durva vélemények: "kik felelősek ezért és mi mögötte a motiváció.")
Különben nagyon gyorsan kelleni fog a moderáció, ami ahogy már írtam, szűkös erőforrás. Melyik ujjamba harapjak?
Ha "betiltom" szar alak vagyok mert meg se próbáltalak titeket érettnek nézni, ha meg "engedélyezem", akkor a tapasztalat szerint elszabadul a pokol, pár ember ideiglenesen kint találja magát, ami után ugyanott leszünk, ahol most, csak elment erre egy halom időnk. A siker esélye túl kicsi.Fogalmam sincs mi legyen, és ehhez most az is hozzájárul, hogy elkaptam valami szart és itthon bambulok 3 napja.
-
i2k
őstag
-
i2k
őstag
gyimger: igen, és ez csak a kezdet
TBT: személy szerint nem féltem a Ubisoftot (még ha nem is drukkolok nekik) - ennél sokkal nagyobb krízist is simán átvészeltek, vidáman...Net pletyka: állítólag(!) akarnak a franciák egy 3. szereplőt is... fehéret... a "nép nyomására"...
-
TBT
addikt
Ezt csak úgy itt hagyom...
Még találtam tök jó mémeket is ezzel kapcsolatban, csak azok ugye...
[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
Egy a lényeg, a japánok sincsenek oda érte (YT értékelések)
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
i2k
őstag
válasz DaVE-1 #144520 üzenetére
Tudod mi még a történelem hamisítás?
A vonatkozó Wikipedia lap korábbi átírogatása a cél érdekében... ugyanis, lebuktak.// [link] - Wikipedia - Yasuke
Érdekes, azóta SOKKAL bővebb lett lap, és nem kicsit odatették magukat a komolyabb forrásokkal a hitelességre törekvő szerkesztők, akik eltakarították a Ubisoft-féle editálást...[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
Tehát, ha a mi Rózsa Sándorunk lenne "átalakítva" a PC jegyében, ha egy a nép hőse betyár játék főszereplője lehetne - az sem zavarna?
Ennyire nehéz megérteni, hogy miről is van itt szó?
-
FunPro
őstag
Volt milyen? Volt néger úriember, aki a japánok oldalán harcolt abban az időben? Igazoltan volt. Volt néger szamuráj a japán történelemben? Erre nincs semmilyen valós bizonyíték, tehát ilyen nem volt.
Az ubisoft csak magának köszönheti a dolgot, hisz a kvázi egyetlen néger japán történelmi személyt olyan rangban ábrázolja, amilyen rangban nem volt. Ki mondta nekik, hogy mintázzák valós történelmi személyről a karaktert?
Most hogy így tettek, viseljék el, ha az emberek hangot adnak a nemtetszésüknek azzal kapcsolatban, hogy az általuk alapul vett személy soha nem volt szamuráj, és ha már valós szamurájt akartak maguknak keríteni, akkor miért nem választottak egy a japánok által tiszteletben tartott valós szamurájt, korhű ábrázolással?
-
DaVE-1
senior tag
-
FunPro
őstag
válasz DaVE-1 #144510 üzenetére
Az, hogy nem volt létező dolog.
A legjobb esetben is fegyverhordozó volt az úriember. Véleményem szerint az az igazi rasszizmus, hogy a rengeteg igazolt szamuráj helyett meghamisítják a történelmet csak azért, hogy a nekik megfelelő rasszból származhasson a kiszemelt főszereplő.
Egyébként, ha a mi honfoglalásunk idejére raknának egy ilyen játékot, és a hunok egy az egyben úgy néznének ki mint én (világos bőr, kék szem, világos barna haj), az sem tetszene. Vagy ha a hét vezér mellé beraknának egy nyolcadikat...
-
-
MODERÁTOR
válasz gyimger #144506 üzenetére
Az ÁSZF megsértése, különösen a politikai és rasszista hozzászólások továbbra is moderálva lesznek.
Van egy politika topik a PH-n ahol lehet politikai témákról beszélgetni, akár játékokkal kapcsolatban is, tehát lehetőség van rá, ha gondoljátok. (A rasszizmus minden formája tilos ott is természetesen.) -
gyimger
őstag
válasz Golden9 #144503 üzenetére
Én is megpróbáltam, válasz nem jött rá, valószínűleg nem is fog, el lehet engedni a témát. De semmi sem tart vissza, hogy a politika témában beszéljünk játékokról.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Ferke[HUN]
tag
válasz FunPro #144492 üzenetére
Tessék, itt van egy apuka, akit egyáltalán nem bosszant fel, hogy milyen bőrszínű a főszereplő, legfőképp azért, mert Kassandra és Eivor után itt is a női főszereplőre fogok rárepülni. Inkább bosszanthatna az iszonyatos árazás, de mivel ha minden bolygó együttáll, akkor kb. egyszerre jelenik meg Kingdom Come: Deliverance 2-vel, amit ha nem rontanak el nagyon, akkor elsőnapos vétel lesz. Mire azzal végzek, kb. féláron lesz az AC is az Epicen. Tehát ez sem bosszant. Végülis az élet szép!
[ Szerkesztve ]
-
Golden9
veterán
válasz VoltanIgor #144501 üzenetére
"Megint moderálták a topikot, szóval hagyom a francba a témát."
[ Szeretkezve ]
-
NyMRooD
őstag
válasz VoltanIgor #144501 üzenetére
Tippre ez az oka annak, hogy 2 karakter van, egy szamuráj akivel hentelsz és egy shinobi akivel lopakodsz.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
VoltanIgor
tag
válasz NyMRooD #144497 üzenetére
Valós történelmi szereplőre nem mindig egyszerű ráhúzni a lopakodós orgyilkos történetet
Hogy a Yasuke-val kapcsolatos manapság emlegetett dolgok mennyire felelnek meg a valóságnak, azt meg talán inkább hagyjuk. Megint moderálták a topikot, szóval hagyom a francba a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest