Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz
s7evcsenko #131298 üzenetére
Pontosan, van PC-n minden, csak ott jobb esetben 2 évet kell várni, de rosszabb esetben 5-öt, vagy még rosszabb esetben 2077-ig, ahogy a Cyberpunk-nál van.
-
Én pl minden nagy cím megjelenésénél veszek egy PS4-et, kijátszom a játékot, majd eladok mindent.
Sok év pc-s játékok után én azt mondom, hogy le a kalappal előttük.
GoW, Horizont zero, Last of us 2, death stranding, ráadásul magyar felirattal (kivéve HZ) felejthetetlen élmény volt.
Ritkán érezni ilyen élményeket pc-s játékok alatt... ott is van, de nem ennyi, és nem ilyen sűrűn. -
i2k
őstag
válasz
Dilikutya #131296 üzenetére
Ezek a konzol "exclusive" címek azért lehetnek vonzók a játékosoknak, mint amiért mondjuk vonzó tud lenni egy fiatal bombanő az utcán a 20 éve házastárs asszony mellől... Elérhetetlen.
S amikor mégis megkapod, rájössz, hogy semmivel sem kaptál többet annál, mint amid eleve volt, csak kipipálhatsz valamit a bakancslistádról...
//szerk.: s a hasonlatot továbbgondolva: az sem kizárt, hogy az a bombanő még ráadásul mikrotranzakciótól bűzlik, folyton macerál új befektetésekért, és főzni sem tud, IQ-ja meg annyi, mint a lábmérete...
-
Dilikutya
félisten
Mivel nem érzem, hogy érdekelne egy számomra teljesen fölösleges gép megvétele, nem is figyelem, miket adnak ki konzolokra. Az, hogy a Red Dead Redemption 2-ről én is tudtam, annak tudható be, hogy Rockstar játék, jó nagy hírverést kapott. Több dologra tudom használni a PC-t, a játékok többsége meg úgyis multiplatform. Ha esetleg valami kimarad, nem csinálok belőle ügyet, mivel nem is tudok róla, de konzolt se vennék miatta.
Az említett xboxos Chainsaw Lollipop pedig egy elmebeteg poénos horror kaszabolás.
Fogalmam sincs, mik vannak csak konzolon, amit néha látok, azok se vonzanak. Pl. a Halo nekem nem érv, az első részt PC-n már újkorában is elavultnak éreztem, a téma se fogott meg, de az ilyenek, mint Gears of War, God of War sem csigáztak fel. -
Crytek
nagyúr
Téves. Kojimának ment le kutyába a Sony, mivel ő ugyanis az elején leszögezte ha csak ps only lesz nem csinálja meg a játékot ezért lett pc-re is.
De tökmindegy minden pcre eladott cím azt bizonyitja a konzoloknak nem teljes a vonzerejük a játékoknak meg pláne nem ami oda van. Ha jön pcre ok ha nem nem tolja őket ez a sok ember..Ez tiszta steam vs epic akit nem érdekel az epic simán kivárja az 1 évet.. Nehogymár más döntsön helyettük hol játsszanak
Persze ja nem hozták volna ha nincs game pass.
Game pass főleg pcn nem sokakat érdekel mert az nem steam. Pedig ott a halo mcc 300ftért mégis steamre veszik a népek.. -
i2k
őstag
No Fun:
-
wihay
tag
Én csak akkor lennék valamilyen szinten Epic párti a Steam mellett, ha lenne Epic Wallet, szépen lehetne vásárolni kulcsokat és a Store-ban elkölteni.. Addig no
-
reelc
veterán
válasz
Crytek #131272 üzenetére
"lasd szottyos Halok sikeres..."
Ezt kicsit árnyalnám.
Az ok, hogy 2-5 milla között Steamen, de 40 EUR kezdőárért (ami most megint akciós 32-ért) adnak 6, egy részük az MS néhai húzócímei közt szereplő játékot, amikből több exkluzív konzol cím volt: Halo: Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4. Ráadásul gondolom melóztak is valamit, nyilván nem úgy néz ki, mint egy kitudja hány éves konzolon a maga idejében.Mi ez, ha nem "filléres" bundli? Csak melléktermék, mert ez is ugye Gamepass húzócím, csak vetettek egy kis csontot Gabennek.
Szóval nem hiszem, hogy olyan sokat keresnének vele, pláne a Steam lenyúlása miatt és amiatt amennyiért ahány játékot adnak (és amennyit beleölhettek az újrakiadásba, ugye még mindig nincs kész minden cím, szóval Early Access), ez inkább kétségbeesett lépésnek tűnik, Gamepass csalogatásnak. Szóval inkább presztízs kiadása olyan címeknek amik már semmi konzolt nem adnak el. Biztos vagyok benne, ha nem létezne a Gamepass, nem hozták volna ki PC-re, Steamre.
Ugye az AoE címeket is kihozták Definitionban, az is Gamepass és Steam.(#131289) _drk: Én is arra tippelek, a Sony nem akart nagy veszteséget, a PC-s számok enyhíthetik.
Aztán hogy ez mennyire igaz... nyilván árulkodó lesz, amikor leleplezi Kojima a következő játékát és kiderül ki finanszírozza. -
Crytek
nagyúr
-
_drk
addikt
válasz
Crytek #131284 üzenetére
Egyedül Kojimanak engedte meg a Sony. De azt is szerintem a különc játéka miatt, hogy jobbak legyenek a számok. Ott számít a +pc-s eládások.
Ha már az a Decima-val megy, akor a HZD-t is megoldották, ráadásul jó kis csali.131283) Dilikutya
Elmúlt évek legjobbjai szinte mind excímek. Legyen Sony vagy Nintendo. De még az RDR2őt is konzol exkluzív volt egy évig, és hát vajon miért...Windows nélkül a Microsoft, vagyis az xbox részleg szerintem a háta közepére nem kívánja már az egészet.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Crytek #131284 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy se az exkluzívokkal nem tudnak konzolvásárlásra bírni, se attól nem esek hanyatt, ha valamit végül mégis áthoznak PC-re. Szóval nem feltétlen lesznek olyan nagyok az eladások.
Engem eleve taszít a visszafelé kompatibilitás hiánya. PC-n se 100%-os, de nem is arról van szó, hogy ami ment egy Pentium 3-on és Windows XP-n, modern PC-n Windows 10-zel biztosan nem fog. -
Źşë'
addikt
válasz
Executioner #131273 üzenetére
mellékesen aki pc helyett akar egy erős gépet annak szvsz jó választás a 100ezres onex, exkluzívok ide vagy oda
-
FunPro
őstag
Szerintem a kérdésre a válasz ugyanott keresendő, mint arra, hogy miért 60 (80?) euró egy friss játék.
Egyszerűbb eladni egy konzolt, mint 10 játékot.
-
Crytek
nagyúr
válasz
NyMRooD #131277 üzenetére
Pont ezt mondom hogy nem lenne...hiszen látjuk. Ahogy ps4et se vesz mindenki és ahogy ps5öt se fog. Nem fogod fel? Miért olyan nehéz megérteni hogy hiába az über címek ha milliók nem veszik meg a gépeket de ha jönne pcre a szoftwaret szó nélkül? Fáj neked?
Nem mellesleg minden játékról csak te beszélsz, én ezer éves senki által ma már kb nem vett címekről beszéltem fent még névlegesen is írtam párat
-
cyberkind
félisten
válasz
NyMRooD #131277 üzenetére
Azt azért kétlem, hogy annyival többen lennének boxon a Forza, Halo meg Gears exek miatt (de a felvetés teljesen igaz), ugyanis ezek annyira nem jó játékok, a másik oldalon a legszarabb ex mérföldekkel jobb, és valszeg ebben is van a siker, így a M$ az eddig kiadott exeken kívül mást nem hiszem, hogy ki fog engedni, mert ezeket kb mindenki unja, és mindenki új exeket akar, PC-re meg teljesen kapóra jött.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Crytek #131276 üzenetére
Ember x360-on ~80+ millió játékos volt, xone-on ~40-50 millió a különbségei az xone-nak a ps4-hez voszonyítva a kezdeti magasabb ár (már jóval olcsóbb), a gyengébb vas (már erősebb) és az ex címek hiánya (ez még mindig megvan), szóval ha az MS nem adja ki pc-re az összes ex címét, most lehetne 10-20-30 millióval több eladott gépük, ennyivel több embernek adták volna el a Halo-t is meg egy sor másik játékot ha ezek helyett szerinted jobban megérte a +100 misi a pc-s kiadásért akkor csak gratulálni tudok a gazdasági érzékedhez. A Sony-t meg egy szóval se dicsértem, főleg nem mondtam azt, hogy mindenki rohan megvenni a konzolt, azt mondtam, hogy ha ők is kiadnának minden játékukat pc-re annyi ps felhasználót veszítenének, hogy összesítve rosszabbul járnának (mivel minden ps játék után, legyen az digitális vagy lemezes kapnak jutalékot nem az lenne, hogy aki megvenné ps-re megveszi pc-re is). Érdekes, hogy amúgy rajtad kívül mindenki azt mondja amit én, mert mindenki megérti, hogy miért éri meg ex címeket csinálni, csak te nem, a konzol gyártók is e szerint csinálják a dolgaikat, szóval itt ha valaki vak az te vagy.
Ne két bittesen gondolkozz, attól, hogy az összes ex cím kijön pc-re és jók az eladásaik az csak azt jelenti, hogy az adott játékokból lesz több pénze a kiadónak, de összeségében nézve, a nagyegészet amire úgy látom képtelen vagy a kiadó pénzt veszít, méghozzá sokat, ami A oldalró 100 millió plussz az B oldalról lehet 1 milliárd minusz is. De most már tényleg befejezem, mert semmi értelme neked magyarázni, csak a saját butaságodat mantrázod, hiába írta le neked 5-10 ember, hogy 1-1 konzolgyártónak jóval összetettebb a stratégiája mint ahogy te elképzeled.
-
Crytek
nagyúr
válasz
NyMRooD #131275 üzenetére
Ha nem jönnek ki pc-re akkor nem vesznek kevesebb?Dehogynem hiszen látjuk sok pcs inkább soha nem játszik se az említett Halokkal sem az említett Horizonnal ha maradnak konzolon...
Te nagyon el vagy szédülve hogyha azt hiszed hogy valami sony már mindenki lohol venni a konzolt meg rá a játékokat rohadtúl nincs így soha nem is volt és soha nem is lesz így.
Ezt a vak is látja.. Ja bocs te nem -
NyMRooD
őstag
Hiába magyarázod neki, nem fogja fel vagy direkt figyelmen kívül hagyja, hogy ha minden nintendo/sony ex kijönne pc-re is, akkor kevesebben vennének a konzoljukból, amivel csökkenne az eladott first és third party játékok száma is, ami a 100 millió plussz mellé eredményezne 500-1000 millió minuszt, ő csak azt látja, hogy 100 millió plussz és aki nem így az téved, hiába vezetnek 100 milliárd dolláros értékü cégeket, valószínűleg hülyéket ültettek oda, meg a részvényesek is azok, meg mindenki más aki nem úgy gondolja, hogy 10 centért steamen oda kell Crytek-nek adni a Zeldát
(#131273) Executioner Crytek felfogása szerint az a 30-40 millió ember aki otthagyta a zöld platformot nem is létezett
-
cyberkind
félisten
válasz
Executioner #131273 üzenetére
És még a fos rendszer is húzza azt a gépet.
-
Executioner
tag
válasz
Crytek #131272 üzenetére
Nem mindenki akar lehajolni egy kis apróért...
Az MS beleöntötte már az Xboxba a sokszorosát annak a 100 millió dollárnak. Mégis csak vergődik mint a partra vetett hal.
Hiába az erősebb gép, hiába szórja ingyen a gamepasst. Nincsenek erős exkluzív címek és nem is jutnak előre.... -
Crytek
nagyúr
De cseszheted az értéked amikor simán elesel akár 100+ millió $-tól lasd szottyos Halok sikeres... És most a Horizon se fog kevesebb példányban fogyni. Ha hiszed ha nem (bár nem hit kérdése mert látjuk a milliós pcs vásárlokat) hogy sokan pont telibeszarják a konzolokat... Ahogy az epic store is...
-
_drk
addikt
válasz
Crytek #131257 üzenetére
Pont ebben a generációban jött ki hogy az exkluzív az érték.
A Switch látva a Sony és MS harcot is erre ment rá teljesen.
Aztán akik mindenre kiadnak mindent, semmi exkluzív kontent azaz MS, kb újra építheti fel a brand-et annyira sehol nincsenek. Filléres gamepass hogy egyáltalán használja valaki.
Jó lenne nekik az a pár milla, de exkluzivokkal többszöröse meg van az oda csalt emberekkel. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
TheNewDawn #131267 üzenetére
Nemáááár! Az Astroneer -t 4 éve fejlesztik, folyamatosan adják ki a frissítéseket, kategóriájának egyik legnagyobbja, 52k review -val. Raft még csak 1,5 éves, de már 50k review -ja van. Indie mindkettő, de nem a bundlikitöltő fajtából való.
Ráadásul írtam is, hogy már Game Passban van az Astroneer. Vagy ez az egész szarkazmus volt, csak nem jött át?!
Picit összezavartál.
-
cyberkind
félisten
Srácok, minden oké, mindenki rendben van?!
-
TheNewDawn
addikt
válasz
ZsZso #131261 üzenetére
Kedves uram, ön kérte, úgyhogy most már tartsa is meg, jó helye van /lesz annak ott.
Véleményt kértél, megkaptad, 30 euró két sosemhallott indie early access szutyokért , aminél valszeg különbek vannak 1-2 eurós bundliba és pár hónapon belül ezek is odakerülnek valszeg .... hülyének is megéri na( a játék minőségét lehet vitatni, de azt hogy indie meg hogy valszeg mi lesz a sorsa szerintem nem nagyon
Vagy ha nem bundliba, akkor game pass és/vagy epicen lesz ingyen, ja mondjuk elfelejtettem, az nem steames ezért nem ér semmit
-
ZsZso
Közösségépítő
Igazatok van. Töröltem is a Steam fiókom. Engem senki se manipuláljon!
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
TheNewDawn #131260 üzenetére
Kedves uram, a tőrje a hátamban maradt, visszaadnám, ha nem bánja.
-
SityiSXT
őstag
válasz
Crytek #131257 üzenetére
Értem. Szóval arra a puszta tényre alapozod, hogy olcsó, mert régóta csinálják. És még te tekinted ezen társalgást egy ilyen kijelentés után Showder Klubnak... Azért érdekelne, ez milyen gondolatmenet és logikai lánc mentén jött ki neked.
Egy szóval nem mondtam, hogy veszteséges. Nyilvánvalóan készülnek költségbecslések, hogy X címet megéri-e portolni adott platformra A költség és B várható bevétel mellett. Ha elég nagy a különbség A és B között a megfelelő irányba, nyilván megcsinálják. Ha nem, nem. Vagy törpölnek rajta egyet, hogy lehet esetleg ezt a A-B arányt javítani, és ha csak jól jön ki a matek, akkor belefognak. Aztán vagy összejön, vagy alá-/túlbecsültek valamit, és bukó lesz. Még mindig erősen elméleti síkon vagyunk, de már látható, hogy ez azért nem csak annyi, hogy "ha leportoljuk, akkor az plusz ötszázmegacsilliárd dollár bevétel a zsebpénz befektetés mellett". Sok a változó, a bizonytalansági faktor - minden cég szépen, projektenként mérlegeli, hogy a fenti folyamatot hogy zavarja le - már amennyiben nincs exkluzivitási szerződés. -
ZsZso
Közösségépítő
Gondolkozok azon, hogy benevezek Steamen egy 5 € -s kuponra és van is pár cím összeválogatva, de nem tudok dönteni. Kérlek lökdössetek valamilyen irányban: Raft vagy Astroneer?!
Úgy érzem egyik sem lesz közeljövőben bundlizva, de lehet az Astroneernál nem véletlen kerültek be a mikrotranzakciók a játékba és lehet ki kellene várni vele, mert a fene tudja mi lesz belőle. A másik ami ellene szól, hogy ott van Game Passban és tetszett is, csak úgy nem érzem "sajátnak" (nem tudom jobban megmagyarázni). Talán ha inkább azt mondanám, hogy annyira tetszett, hogy megérdemlik a lóvét ... de egyből rá is harapnék a nyelvemre, mert az irreális mikrotranzakciók miatt meg menjenek má' a fenébe ($10 egy skin?!).
A Raft körül most nagy a hype, de még nem próbáltam. Videók/review -k alapján tetszetős.Single player lenne egyelőre csak.
Esetleg valami más ugyan ebben a kategóriában?
-
csuvicsuva
addikt
"In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. Amen."
-
SityiSXT
őstag
válasz
Crytek #131247 üzenetére
Honnan veszed, hogy filléres tétel, ha utána te magad is írod, hogy nem tudod, mennyibe kerül a portolás?
Az pedig, hogy a vas PC közeli, még nem jelenti azt, hogy PC. Van azokon jó pár egyéni megoldás is, plusz a PS4 operációs rendszere FreeBSD alapokon nyugszik, ami nagyon nem Windows. A Microsoft ezért tud relatíve könnyne és olcsón portolni Xbox One-ról Windows 10-re, mert az Xbox One operációs rendszere egy spéci Windows 10 - DirectX 12 kombó - de még ott is van vele meló. -
FunPro
őstag
válasz
Dilikutya #131248 üzenetére
Azt lehet megfontolják, hogy mibe érdemes belevágni, de onnantól, hogy megszületik a döntés, nem fognak stratégiázni. Nincsenek rászorulva, ameddig a cég fő ágazataiból ömlik a pénz.
Az ms a streamingszolgálltatását pl. úgy próbálta felfuttatni, hogy jó sok pénzért odahívott nagyobb neveket, hogy dolgozzanak nekik. Ehhez nem kell ész.
Az epic store megveszi helyetted a játékokat. Ehhez sem kell ész.És mivel ezek a cégek több lábon állnak, simán vihetik a boltot bukóval, ameddig azt nem mondják, hogy ennyi elég volt. Erre írtam, hogy nem tudják mit csinálnak, hoszen ameddig van pénz, nincs probléma.
Egy kisebb cég ezt nem teheti meg.
-
Crytek
nagyúr
válasz
NyMRooD #131249 üzenetére
Ja itt a baj te hallucinálod a számokat
A nem létező vásárló az nem létezik. Az a 2-5 milla ember meg tömény bevétel a mnnak mert ezek sose vesznek konzolt ahogy azok se akik a horizont veszik pcre és epekedve várják a következő talán soha nem érkező ps címeket pcre.Szóval utoljára a 0 db eladott konzol rá 0 da game az kisebb mint a 2-5 millio eladott példány pcre...
-
NyMRooD
őstag
válasz
Crytek #131245 üzenetére
Ej csak nem bírom ki... Abban a 2-5 millióban benen vagyok én is meg egy sor másik emberke a ps4 topikból és pont azért vettünk ps4-et mert a one játékok kijöttek pc-re is és nekünk az volt, így az Ms lehet termelt magának ~30-40 euró bevételt a pc-s portal, de közben vesztett több százat azoknak a játékoknak a jutalékán amit ps4-re vettünk meg, pedig vehettük volna one-ra is és akkor a goldon/gamepasson/kiegészítőkön/magán a konzolon így elkönyvelt veszteséget nem is számoltuk, hogy értsd ha 20 játékot vettünk volna one-ra átlag 30 euróós áron az mondjuk 180 euró bevétel lett volna az MS-nek + 300-500 euró a konzolon + 60 euró egy plussz kontrollerért + 300 euró több évnyi goldért + az apró a gamepass-on, ea access-en, stb, ez áll szemben a steam-en szerzett ~35-40 euróval, tényleg jó üzletet csináltak
-
Dilikutya
félisten
válasz
FunPro #131231 üzenetére
Szerintem ez úgy hülyeség, ahogy van. Egy dolog az, hogy a cég több lábon áll, és nem megy csődbe néhány projekt bukásától. De ez nem jelenti azt, hogy eszetlenül kísérleteznek, mivel vannak részvényesek, alkalmazottak, rezsi, és a nyereségnek se kéne csökkennie. Szerintem igenis alaposan átgondolják, mibe fognak bele, és még így is előfordulhat, hogy valami nem válik be, pl. a Google-nek a közösségi háló, vagy a Microsoft-nak a streaming, pedig egyik se egy sokszereplős piacra lépett be a szolgáltatásával évekkel azután, hogy a téma befutott.
-
Crytek
nagyúr
válasz
SityiSXT #131246 üzenetére
Bevételhez képest filléres tétel pedig... Főleg amikor a konzol "màr egy pc" Ez már nem cell meg tököm tudja mik voltak anno hogy aki rá fejlesztett az is vakarta a fejét hogy mi ez
Mondjuk ennek kapcsán sosem értettem miért nem tudja leírni egy nyomi cég se hogy itt a Death Stranding, Horizon, Halo MCC,... Stb konzolportok mennyibe fájtak pcre. Pedig elég érdekes info lenne
-
SityiSXT
őstag
válasz
Crytek #131236 üzenetére
"Ma egy port filléres tétel."
Azért ez így ebben a formában nem feltétlen igaz. Miből gondolod, hogy annyi csak a munka, hogy akkor a fordítóprogramban megadja a programozó, hogy akkor most PC-re forduljon le a cucc? Egy SteamWorks beépítése se feltétlen ujjgyakorlat pár gyakornoknak. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az optimalizáció során használt konzolspecifikus kódokat valahogy úgy kell kiütni, hogy a játék élvezhetően fusson immáron PC-n. A tesztelés megint elvisz időt, pénzt, embert, mert itt nem egy szál devkiten kell jól futnia alap és Pro/X beállításokon, hanem Intel/AMD/Nvidia CPU/GPU kombók ezrein. És erre jön még az, hogy akkor ezekre jönnek a különféle Windows verziók: 7/8/10, utóbbi esetében a legutolsó pár build, hiszen ott is előfordul, hogy belenyúlnak mondjuk a grafikus alrendszerbe (mintha nemrég frissítették volna a WDDM-et). És akkor az egyes grafikus driverek különféle verzióit is bele kell venni a képletbe. És ez még csak annyi, hogy a vas+OS+driver része volt, a hibakeresés-javítás még erre jön rá (igen, még egy ennyire kész játéknál is, mint a Horizon, félremehetnek a platformkülönbségek miatt dolgok és lehetnek (akár súlyos) hibák is benne).
Mi ebben a filléres? Nekem elég komoly listának tűnik a fenti fejlesztési-tesztelési folyamat, és csak a felszínt kapargattam meg egy kicsit. -
Crytek
nagyúr
válasz
echterion #131242 üzenetére
Halo MCC minden tagja ezer éves..
2-5 millió vásárló között van steamen és ms storeba is biztos vették sokan. Ezek az emberek ha soha nem jön pcre soha nem vesznek konzolt. Mivel ha vettek volna nem lenne 1 tulaja se pcn.
Szóval de ha valaki nem akar konzolos lenne az rohadtul nulla bevétel a sonynak és a msnak...miközben a softwarrel tarolni lehet...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
TheNewDawn #131243 üzenetére
ilyen önélzetes latolok vannak péhán is
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Crytek #131240 üzenetére
Akkor olvass bele kérlek a kismillió topikba ahol kommentelni is lehet magyar angol vagy német nyelven akár. És láthatod a sok retardált ( de bármilyen retardáltak is mégiscsak ők a vásárlók) idióta kommentjét hogy brühühühühü köcsög szemét aljas Sony hogy merészelik a mihaszna fostalicska PC seknek is kiadni a játékot, ezért vettem/veszek konzolt és vagyok különb mindenkinél hogy exkluzívokkal tolhassam.
És ha ők így, akkor én is így, és majd bosszúból nem veszek szépen PS5 öt, aztán majd meglátják milyen jó döntést hoztak, hogy a jó k.anyjukat
Nyilván ezek 70-80% csak hiszti ilyen szellemileg visszamaradottoktól, de biztosan tényleg sokan lesznek, akik ilyenek miatt nem fognak venni.
Szóval ja, +100 millió egyik oldalon és minusz lehet hogy 100 vagy 200 a másikon.... -
NyMRooD
őstag
válasz
Crytek #131240 üzenetére
Te nem bírod megérteni, hogy az a 100 milliós nyereség pc-s fronton lehet akár -(minusz)1 milliárd is konzol fronton
, de ha ennyi fogalmad nincs akkor én itt el is engedem, legyen neked igazad, a Sony/Ms/Nintendo teljes vezetősége kevesebbet ért a gazdasághoz mint te, gondolom ezért is ülnek ők csak ~100-1000 milliárd dolláros cégek élén
Mint mondtam nem célom a meggyőzésed, ha tényleg azt hiszed, hogy jobban tudod tőlük, hajrá, mutasd meg, gondolom seperc alatt áttudnád venni valamelyik irányítását, ahogy elmagyaráznád a részvényeseknek, hogy a 0-tól 100 millió az 100 millióval több
béke!
-
NyMRooD
őstag
válasz
Crytek #131236 üzenetére
Ahogy én is írtam "pont ezért ha kihoznak minden saját címet pc-re, lehet annyival kevesebb konzolt (vagy játékot) adnának el a saját store-jukban (vagy akár lemezesen, mert ők abból is kapnak), hogy buknának rajta", meg s7evcsenko is, emiatt lennének olyanok akik nem vennének ps-t és mondjuk lenne 100 ezer ilyen ember azzal lehet nagyobbat veszítene a Sony a jutalékok, ps+, etc (gy.k. kontroller és egyéb kiegészítők vásárlása) miatt, mint amit 3 millió plussz eladott példányon nyerne pc-n. A PSNow pedig egy teljesen másik model, azt ne keverd ide. Bele látsz a Sony/Ms/Nintendo számaiba? Van valami komolyabb gazdasági végzetséged és tapasztalatod hozzá? Nincs is több kérdésem
(#131238) Mr.Csizmás Bocsi, csak nagyon idegesít amikor valaki azt hiszi, hogy mindenki más traktor csak ő kombájn, még ha rólam hiszi ezt, csak túl teszem magam rajta, de amikor szakemberek csoportjáról az azért irritál.
-
válasz
Crytek #131236 üzenetére
Ha minden PS címet kiadnának egy idő után, mondjuk ahogy mondod, mikor már a kutya sem veszi, azzal ugyan ott lennének, mert akkor azt mondaná a steam fanboy, hogy minek vegyek konzolt, hisz 2-3 év múlva úgy is jönni fog steam-re, addig meg elvagyok a humblen beszerzett "ingyen" játékokkal...
És ezen felbuzdulva jó eséllyel a PS közönség egy része is rátérne erre az útra, ami hosszú távon már fájna a sonynak.
szerintem -
Crytek
nagyúr
válasz
NyMRooD #131235 üzenetére
Ps3as címet és ps3at ma mond meg nekem hova adsz el kiknek?
Ps4 éra elején megjelent ma már senki által nem tolt játékot kik vesznek és vajon hány ps4 fogy ezek miatt?
Nincs is több kérdésem. Meg a psnow is minek van? Még több legyen a konzol eladás ugye...
Ma egy port filléres tétel. Egy bármilyen régi cím kiadása pure haszon lenne. Ja és ahogy van ubi, rokkstar, epic, steam,gog,origin.. stb a sony is tudna egy pcsek csinálni és hopp mária a 100% az övék. Nincs ebben atomfizika agy se kell a megértéshez.. Szimplán nem kellenek nekik ezek a 100milliók... -
NyMRooD
őstag
válasz
Crytek #131218 üzenetére
Azt próbáltam neked elmagyarázni, hogy a konzolgyártóknak a legnagyobb pénz feltehetően a konzoljukra eladott játékok jutalékából van, a'la steam, pont ezért ha kihoznak minden saját címet pc-re, lehet annyival kevesebb konzolt (vagy játékot) adnának el a saját store-jukban (vagy akár lemezesen, mert ők abból is kapnak), hogy buknának rajta. Persze ez csak tipp a részemről, mert baromira nem látok bele a ténykedésükbe, de feltehetően ha neked lenne igazad, nem ők ülnének ott abban a székben, hanem valaki olyan aki meglépné ezt, csak ugye van egy sor hozzá értő ember az adott gyártónál, meg a részvényesek között is, akik valószínűleg üzletileg magasabb szinten állnak mint mi és jobban át is látják a dolgokat, így okkal döntöttek így. De ha másképpen gondolod a te dolgod, nem célom, hogy megtérítselek, biztosan jobban tudod tőlük, hiszen jobban bele látsz.
-
FunPro
őstag
válasz
echterion #131227 üzenetére
A milliárdos cégek összességében rohadtul nem tudják, hogy mit is csinálnak.
Egy kisebb vállalkozásnak megfontoltan kell cselekednie. Egy több lábon álló milliárdos cég erre nincs rászorulva.
Igazából, a nagyobb profit reményében belefognak ebbe-abba, azt ha nem úgy alakulnak a dolgok, pár év után kaszálják a dolgot és ugranak a következő projectre.
-
-
Crytek
nagyúr
válasz
echterion #131227 üzenetére
Amit leírtam abból is látszik hogy attól még hogy milliárdos cég vezére vagy buta vagy..mivel lehetne a céged még jobban milliomos. De mint írtam a gyöpös felfogásuk miatt nem jönnek a plusz pénzek..
És én kikérem magamnak, én nem keresem ,hogy hol lehet spórolni mivel több éve mióta bundle létezik megtaláltam -
echterion
nagyúr
Jézus, ez a fotelharcos közgáz diplomaosztó? Olyan jó a fórumokon, hogy mindig mindenki jobban tudja, mint a milliárdos cégek vezérei a tutit, aztán mégis mindegyik csak azt keresi, hol lehet a fillért jól megkettyintve spórolni fél eurót egy játékon.
-
Crytek
nagyúr
válasz
reelc #131223 üzenetére
Azért mert nem érted mit mondok ,persze told be a durcást mint egy óvodás.
"A Nintendo tudja mit csinál, erős piaci versenyző a másik kettőhöz képest gyengébb hardvereivel is."
Ezt nyugodtan a sonyval is írhatnád akár semmi jelentősége nincs..mivel amit én mondok azt nem üti... Adhatsz te el 40 milliárd konzolt is mindig lesznek milliók akik SOHA nem fogják venni. Viszont ha jönne pc-re az akár 100+ milliós bevétel is lehet simán ,mert oda megvennék.
De ha nekik ez a pénz nem kell akkor nem ez egy ilyen dolog...Steamet meg nem is értem hogy hallucináltad most ide
PC-ről beszéltem..nekem oly mindegy lenne hova adnák ki csak adnák ki..mire hozzám eljutna 6-8 év múlva már úgyis máshol is lenne
-
reelc
veterán
válasz
Crytek #131220 üzenetére
Nem reagálok többet, mindegy mit ír neked az ember, nem lehet normálisan társalogni veled. Nem is fogod megérteni, mert a vezérelved az, hogy a Steam az isten, minden más sz*r, mert nincs Steamen. Emellett mindenki hülye aki nem Steamen árul.
A Nintendo tudja mit csinál, erős piaci versenyző a másik kettőhöz képest gyengébb hardvereivel is. Nekik így éri meg, hogy vedd tőlük a játékaikat. A haszon is úgy a legtöbb rajta.
-
Crytek
nagyúr
válasz
WayneGace #131221 üzenetére
Több éves címet ,amit már erősen fogalmazva a kutya se vesz pl Horizont ps-re ...mégis miért buknának vásárlókat? Meg itt mit kockáztatsz?
Vásárlókat látjuk pont azért buktak mert nem jöttek eddig pc-re... most kijött ugranak rá mint légy a szarra. Ők se a fáról szedegetik a dollármilliókat nagyon is jól jön ez a párszáz millácska pc-ről is bárkinekSony helyében direkt szopatnám a Ms-ot azzal hogy ps4 éra legeleji címeket mind egy szálig kihoznám pc-re...had taroljanak ott is. Nem kis fricska lenne ms felé
Azokat már ember nem veszi ugye ps4-re. Order, Killzone Shadowfall, Driveclub ,Uncharted Nathan Drake Collection, God of War 3 remastered, Knack, Bloodborne , The Last of Us Remastered MS csak kammillázna hogy most mivan -
WayneGace
őstag
-
Crytek
nagyúr
válasz
reelc #131219 üzenetére
Te meg azt nem érted hogy ha a nintendo portol egy kb androidos fost pc-re ami nem kerül kb 500.000$-ba sem és elad belőle 3milliót mondjuk pc-re az csak 20$-al is 60 millió dollár
Nos melyik jobb a 3 millió ember aki nem vesz switchet mert nem kell neki az a szar vagy a 60 millió $-os bevétel ami tisztán az övék...? Nem kell válaszolni mert tudom.
Erre mondtam gyökerek és eröltetik azt hiszi a nintendo meg a sony is hogy minden földi halandó fogja venni a szarjaikat pár játékért hát nagyon nem ez a tényállás...
Ragozhatód meg jöhetsz gép eladásssal ,mindig lesznek milliók akik sose fognak konzolt venni , viszont szoftware-t tonnaszám... -
reelc
veterán
válasz
Crytek #131218 üzenetére
Csakhogy a Jedi nem ad el konzolt, és nem kell előfizeti a Nintendo dolgaira.
A Zelda ad el konzolt.
Ha ez valóban nagy lehetőség lenne, mint gondolod már rég megtették volna... de ismétlem: nem a PC a fő platformjuk."Értem én mindegyik konzolos céget hogy azt akarja vegyed a szarjaikat ,de én (mindenki a világon) látja ezeket a milliós game eladásokat hogy hiába 10/10 meg minden létező díjat bezsebelő game-ek garnadája ez nem ok sok millió embernek hogy vegyen konzolt..."
Nem érted. A PC-nél nem szempont a gép eladás, mert kiadónak nincs haszna úgy belőle, mint a konzoloknak.
A konzolosnak érdeke a játék eladás (ebből van sok pénzük) és az exkluzívok terelik az embert, hogy az övékét vedd meg.
Ha így lenne ahogy írod, megbukott volna a Switch és az előtte lévő Nintendok is.
De igen, sok millió ember az exkluzívok miatt vesz konzolt. Valamivel el kell adni őket.
A kutya nem venné, ha csak multiplatform címek lennének.Már 50 millió fogyott a Nintendo Switch-ből világszerte januári cikk.
Egy régebbi cikk, azóta lekörözte az Xbox One eladásokat is.
-
Crytek
nagyúr
válasz
NyMRooD #131216 üzenetére
Igen 3-5 millió game eladásából soha nem lát senki semmit...aha mesélj még...
reelc
"Szóval ez a hülye felfogásuk sok sok sok dollár 100 milliós kiesés nekik..."
Erős túlzás.Nincs túlzás. Ott a Jedi Steamen simán elérni majd az 5 milliós eladást... nos nem kell 60$-al számolnod csak 20 al ha számolod..100.000.000 $... Jól járt volna az EA ha csak originen teszi eláérhetővé? Rohadtúl nem nagy cégek ezek de 100 milla az mindenkinek 100 milla és sokat számít... Főleg amikor ezek azok a cégek amik ha valami csak 3 milliós dbszámban fogy már sírnak mint a fürdős hogy ez bukás...
Értem én mindegyik konzolos céget hogy azt akarja vegyed a szarjaikat ,de én (mindenki a világon) látja ezeket a milliós game eladásokat hogy hiába 10/10 meg minden létező díjat bezsebelő game-ek garnadája ez nem ok sok millió embernek hogy vegyen konzolt...
-
reelc
veterán
-
NyMRooD
őstag
válasz
Crytek #131207 üzenetére
A Nintendo, Sony, MS trióból egyiknek sincs (na jó talán a nintendonak) haszna a gépek eladásából az elején, veszteséggel vagy nullszaldóval árulják és általában az ex címeken sincs nagy haszon, viszont kapnak egy szép részesedést minden a platformra készült játék eladása után, így pedig nincs okuk kiadni pc-re 1-2 "ingyenélő" vagy a warezosok kedvéért, max beetetésnek (az egészre jó példa a nemsokára megjelenő HZD, sokan próbálták aprópénzért argentínából behúzni, ilyen ps-en nincs, ráadásul ha tetszeni fog az embereknek a következő rész miatt lehet vesznek páran ps5-öt, Kojimának hála pedig a portolás is aprópénz volt).
-
reelc
veterán
válasz
Crytek #131207 üzenetére
A Nintendonak van a legtöbb esze.
Nem fekszik le a PC-seknek, az alja Steamnek sem.
Úgy vannak vele, hogy vedd meg a konzolt, ha exkluzívot akarsz. Azok miatt veszik a gépet.
Semmilyen más platform nem számít.
Nagyon sikeresek."Szóval ez a hülye felfogásuk sok sok sok dollár 100 milliós kiesés nekik..."
Erős túlzás.
Amúgy meg akkor is elégedetlenkednél, ha Switch mellett csak Epicre jönne ki.
A gépeladás a lényeg, és hogy használd a szolgáltatásukat és vegyél még játékot.
Sokkal gyengébb a hardvere mint a 2 másik konzolnak és mégis viszik mint a cukrot. Mert Nintendo. -
Ferke[HUN]
tag
válasz
sto1911 #131212 üzenetére
Engem 1 hónappal ezelőtt 3 ticket után elhajtottak anyukámba. Sierra bácsi azt mondta, hogy nem vagyok valami együttműködő. Elengedtem a dolgot, egye kutya.
Erre 2 nappal később ott feszített a Deluxe Edition a fiókomban. Ki érti ezt?
Pedig kértem őket, hogy tegyek már ki a Gold adatlapjára, hogy nuku FC3, mert ez így megtévesztő. Ezek szerint nem hallgattak rám.
-
Frod
addikt
válasz
sto1911 #131206 üzenetére
Szerintem különösebben nem kell túlfeszülni a dolgot, nyilván meg lesz oldva a háttérben a cégek között és majd jönnek utólag a kulcsok.
De jó látni, hogy személyes válasz érkezett nem csak valami "feldolgoztuk kérését" levél, bár aranyos, ahogyan rámutat és magyaráz, hogy ő hogy is érti
Válaszba EZT küldeném neki. -
ayo
veterán
most pedig beszélgessünk egy kicsit a mobiljátékokról
-
Crytek
nagyúr
válasz
TheNewDawn #131204 üzenetére
Pont ez az, hülyeség a gögős paraszt felfogásukat erőltetni amikor látjuk hogy a ilyen olyan zártságból kikerülő ms (xbox) és sony (ps) címet milliós nagyságrendekben fogynak pcre. Ha nem jönne pcre nem tolná ez a sok millió ember mert aki eddig se vett boxot a halok miatt eztán se fog a sony gépével ugyanez van.
Ha a nintendo kiadná pcre a zeldát ugyanugy milliok vennék de a gépüket ezek az emberek nem vennék. Szóval ez a hülye felfogásuk sok sok sok dollár 100 milliós kiesés nekik... -
sto1911
veterán
válasz
TheNewDawn #131203 üzenetére
Jo, akkor megsem en vagyok a hulye, ugyanis kerdesemre ezzel valaszoltak:
I understand that You have purchased Far Cry 5 Gold but didn't received Far Cry 3, as well as how frustrating that might be. However, I assure You that I will do my best to help you resolve your issue.
Thing is that you have probably misunderstood Far Cry 5 Gold offer. It says "The Gold Edition includes the game, the Digital Deluxe Pack & the Season Pass which includes 3 new experiences". "3 new experiences" not Far Cry 3.Mivel az SP-hez adjak, a Gold meg tartalmazza az SP-t, igy logikusan a Goldhoz is jarnia kellene.
-
FunPro
őstag
válasz
TheNewDawn #131204 üzenetére
Amíg a tencent kooperál velük, addig kötve hiszem.
-
sto1911
veterán
válasz
TheNewDawn #131198 üzenetére
Az FC5 Goldhoz nem jár amúgy az FC3?
-
cyberkind
félisten
válasz
Crytek #131200 üzenetére
De annyira nem, hogy M$ is visszajött vagy inkább berúgta az ajtót, és sanszos, hogy a Forza is ide fog jönni, pedig milyen nagyra volt a saját szarjukkal. A Ubi meg hülye, azt hiszeik, hogy a copy paste játékaikkal csak úgy majd viszik az embereket az Epicre vagy a Uplayre.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Bestbuy játékok
- GTA V
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gran Turismo
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Milyen processzort vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 AERO OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kedvező áron! Watch Ultra2 Apple Gari plusz sok extra. Makulátlan!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest