Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wendelke
aktív tag
válasz
elszabi #25591 üzenetére
Lehet hogy úgy jártál mint én, a ledek leolvadtak a csillagról, és nem érintkeznek. Ha szét tudod szedni, akkor már pontosítani tudod a hibát, mert ha rányomtam a ledet a csillagra, akkor világított. Rendeltem hozzá ledeket és jó is lett volna, de én marha csináltam egy zárlatot az összeszerelés közben, és valami elhalálozott a driverben.
Kaptam pár tanácsot itt korábban a javításra, de egyenlőre szétszerelve várja hogy nekiálljak, vagy valaki nekiálljon
Jó kis lámpa, de nem használtam napi szinten, ezért sem sürgős a dolog.
-
baltasar
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék egy convoy L2 lámpát vásárolni. Látom van belőle olyan lehetőség is, hogy 2 db 26650 es akkuval menjen.Ez a verzió gondolom a fényerőre nincs hatással csak az üzemidőre. Ebbe a tipusba védett akku való, vagy jó a védelem nélküli is?
-
jozsi252
veterán
Nem tudjátok véletlenül hogy a Convoy C8 XPL-HI (2.8A) leddel hány cd-t tud gyárilag?
-
LógaGéza
veterán
Volt itt nemrég téma a S2+-hoz mágnesről. Gondolkoztam rajta én is most. Mennyire erős ez a mágnes, mennyire stabilan tartja meg a lámpát?
5-ös kezelő
Holnap lövök képet, hogy nekem milyen, meg hogy mire gondoltam. -
elszabi
tag
Nekem sajnos bekrepált a nem olyan régen vásárolt Solarstorm T3 - pár hetes még csak.
Először csak az volt fura, hogy a közepes módban fényesebb volt, mint fullon.
Aztán csak 2 LED világíott a háromból.Ekkor már írtam a Fasttechnek. Kértek videót. Na, mire előbányásztam a kamerát meg az állványt és letakarítottam az asztalt a sok lomtól, addigra 1 LED működött már csak, az is éppen pislákol, de fényt szinte nem is ad.
Most legalább letesztelem a Fasttech ügyfélszolgálatot is. Szétszedni nem akarom, nehogy nyoma maradjon.
Amúgy ilyen: [link]
-
Nem bírtam magammal rendeletem egy kék convoy s2+-t.
Most 12,59.
Este teszteltem a nitenumen ne01-et.
Első gondolatom az volt, hogy eladom, de estére meggondoltam magam és marad.
S2+-al összehasonlítva, szerintem picit nagyobb a fényerő. Viszont valahol az s2 és c8 közé helyezném mint laikus.
Csináltam képet, majd feltöltöm.
Számomra nagyon kényelmes a fogása.
Picit hiányzik a mód memória, de szokható.
Este én is jártam úgy, hogy az usb védő kupakot nyomogattam, és csodálkoztam, hogy nem kapcsol be.
Összeségében nagyon megvagyok vele elégedve. Ismét 19,99 ha valaki venni akar. -
ZozzV6
senior tag
válasz
*Ropi* #25555 üzenetére
Ropi látom nem nagyon reagáltak a kérdésedre. Próbálok segíteni amit tudok. Szerintem neked egy aszférikus lámpa lenne jó a homogén fényeloszlás miatt. Viszont a 92 CRI-vel olyan szempontban vagy bajban, hogy a lámpagyártók szinte soha nem írják le a leírásba a CRI-t. A színhőmérsékletet még legtöbbször igen.Én a lámpa építést tudnám javasolni pl egy Uniquefire 1504-est. 26650 akku megy bele így az üzemidővel nem lesz probléma. Ledet ha külön veszel hozzá talán lehet találni olyat ami 92 CRI felett van. A nichia ledek színvisszaadását sokan dícsérik de nekem nem volt még olyanom így ebben nem tudok nyilatkozni. De szerintem XML-ből is lehet olyat kapni. Drivernek én a BLF A17DD-t raknám bele mivel 7 fokozata van alapból. Kapcsolón nem izgulnék mert könnyen cserélhetőek ezekben.
Vagy a másik megoldás egy tripla ledes Convoy S2+ építése nichia ledekkel. Az ahhoz való lencsék eléggé tudnak nagy terítésűek lenni és magas színhűség érhető el. (amit ide linkeltem azok 90 feletti CRI-sek) Ebbe is belemegy a BLF driver bár max üzemmódban hamar felmelegszik a lámpa így lehet egy hagyományos 2,8A-es 105D driver is elég lenne meghajtani őket. Remélem segítettem.Ha érdekel még a téma privátban írj rám nyugodtan és ott bele mehetünk a részletekbe mit hogyan miért..
-
ZozzV6
senior tag
Csak nem veszett el az L6-om. Ma délelőtt célországba megérkezett státuszt kapott.
-
katona30
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat akkor megoldom Xiaomi 20000 mAh bankal.Szép napot.
Nem félek a sötétben , a sötét fél tõlem. -
krisztianAMG
senior tag
-
Megjött a nitenumen ne01.
A panasonic védett akku épp, hogy belemegy. Kivenni elég nehéz volt. Meg kell markolni rendesen, hogy az ember kihúzza belőle.
Erős kezem van, de majdnem kifogott rajtam. -
ZozzV6
senior tag
Új próba alapján 530m-en még láttam a Boss1 fényét városi fények mellett
Sajnos csak ilyen nyomorult telefonos képem van róla: -
katona30
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne,hogy xtar xp1 valamint xtar wp2 töltõm van és hozzájuk keresek napelemes töltõt amivel tudok tölteni akksikat
18650, AA eneloop van.Köszönöm ha rossz helyen kérdezem akkor bocsi .Szép estét. -
válasz
krisztianAMG #25575 üzenetére
Azért vettem onnan, mert bg-n elég sok negatív kritika volt.
Kíváncsian várom. -
válasz
krisztianAMG #25572 üzenetére
Ez a banggodos vajon ugyanaz mint amit simon árul alin?
Onnan úton van nekem is kettő. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
LógaGéza #25563 üzenetére
De hol cseréljem meg?
Bilux miatt nem lehet a lámpában, még a bandázs előtt kellene. Fogalmam sincs, hol a kábelköteg másik vége. Egyelőre visszaraktam a 35/35W-os BA20D hagyományost, amíg rájövök. Lehet, h tök egyszerű, csak gondolkodnom kell.
Hogy ne csak off legyek : Rendeltem ebayről kétféle Vandert, majd írok, ha megjött. Q5 és T6. Óccó kategória. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
balazs1956 #25569 üzenetére
Épp hogy csak, de azt is csak, ha óvatosan engeded el.
Nekem egyébként se az S2+-ba, se a C8-ba nem szorult bele a mágnes, ragasztani kellett.
-
Siriusb
veterán
válasz
WestBam #25568 üzenetére
Erről a műveletről készíthetnél videót, úgyis olyan unalmasak ezek a lámpabemutatók. Egykaptafa mindegyik, bekapcsolod, világít.Azonban egy ilyen videó feldobná a hangulatot.
(#25569) balazs1956
Szia! Rossztól kérdezed, nekem az S2-n kívül csak csillárom és gyufám van.
De a leírás szerint igen: Can be put into S2 S3 S4 S5 S6 S7 S8, M1 M2, C8, L4 type flashlight -
Siriusb
veterán
válasz
gyenesmartin #25565 üzenetére
Én a seggére akarom rakni, nem a fejére.
(#25566) -westbam-
Így próbáltam, de gyáva voltam, nem akartam, hogy az erőm túlszárnyalja az IQ-m
Arra kíváncsi lennék, valaha kiszedte-e valaki. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Siriusb #25564 üzenetére
Erővel de belemegy az. Én a feketébe tettem, próbáld a mágnest asztalra tenni és a lámpát rá nyomni. Nos nem is ez a szívás. Az akkor van mikor rájössz, hogy nem kell a mágnes, ki kell venni
A gumis kapcsolóval szépen megvan a mágnesgyűrű, semmi változást nem tapasztaltam. -
Siriusb
veterán
válasz
gyenesmartin #25561 üzenetére
Attól félek, ha melegítem és tágul, azt a külső bevonat bánja, ha esetleg más a hőtágulása, mint annak, ami alatta van. No meg az is kérdés, a műanyag bekapcsológomb hogy viselné.
(#25562) Kozy10
Sajnos nálam nem szokott jó vége lenni annak, ha erőltetek valamit.
Alszom rá egyet-kettőt, aztán eldöntöm, mi legyen. -
LógaGéza
veterán
válasz
5-ös kezelő #25559 üzenetére
Nekem is úgy van vezetékelve (és nekem is Hondám van, de angol gyártású
), de szerencsére egy kicsi lapos csavarhúzóval elég könnyen ki lehet szedni a kábelt, és fordítva visszarakni.
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #25559 üzenetére
kemény....
jó hogy rájöttél... akartam kérdezni, hogy nem az e gond, hogy 6v-os a motor rendszere de akkor megoldottad a problémát....
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #25508 üzenetére
Valszeg nem váltóáram a hiba. Thaiföldi Honda gyárban kici hobbitkák úgy vezetékezték az első lámpám, h az izzó házához pozitív megy, és az izzószálakhoz /hi-lo/ a negatív. Ezért nem világít a led, annak nem mindegy az áram iránya. Törhetem a fejem, hogy és hol cseréljem vissza. Zárlat azért nincs, mert műanyag a foglalat. Akku negatív testelésű, ellenőriztem.
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
A segítségeteket kérném: fotózáshoz keresek olyan kézi lámpá(ka)t (5200-3200 Kelvinig: az XML-L2 T6-3B, T6-4C, T5-5B, T4-7A, vagy hasonló színképű L.E.D.-ekkel), ami (fontossági sorrendben) >92% CRI értékű (az emberi bőr helyes tónusa miatt), ha nem fókuszálhatóak akkor kb. 3 méterről már 1 méter átmérőjű kört rajzolnak (thrower lámpa módjára, de azon belül lehetőleg homogén eloszlással, karakteres hotspot nélkül), a teljesítményük ha nem is fokozatmentesen állítható de lehetőleg minél több lépésben lehessen szabályozni és legalább 1 órát bírnak 1 szett akkuval (esetleg olyan driver is jó lenne mint amit nemrég itt láttam a topikban - a Manker T01-ben lévő, hogy programozhatóak a teljesítményszintjei). Az akku bármilyen típus lehet és az sem akadály ha magamnak kell összerakni a lámpákat. Előnyt jelent, ha vízálló (bár ezt ma már tippre szinte mindegyik tudja) és a kapcsolója sokat bír, mert sokat lesz kapcsolva (főleg, ha egy hoston cserélgetem a reflektorokat, meg ha nem kell feleslegesen világítania inkább lelövöm, hogy ne fűtsön). Gondolom a melegedés kritikus: nem tudom, mennyire lenne kézben tartható (átvitt és szó szerinti értelemben is), max. állványra tesszük, az úgyis mindig van nálunk.
Jelenleg a vakuk mellett egy Lowel ID Light-ot használunk legtöbbször: ezt szeretném velük kiváltani (azért nem a GL-1-et veszem, mert nincs hozzá 6-700 USD-nyi kedvem - így is túl sok(k) áll a felszerelésben
). A Lowel-ben szabvány 12V-os, 55 és 100W-os, H1 foglalatú autós izzó van. Az egyik problémám vele, hogy a párok közül néhányan jelezték: lehetne szemkímélőbb (már az 55W-os izzótól is lehet hunyorogni, ami egy fotón ugye nem előnyös
), a másik, hogy pár perc után tojást lehet sütni rajta, viszont kell neki 10 perc, hogy kihűljön - a helyszínek közti gyors mozgásban ez is és a mérete meg a külső akkuja is problémát jelent a szállításánál. Láttam H1 foglalatba való 50W-os L.E.D.-es megoldást, azokkal van valakinek véletlenül tapasztalata a színképükre vonatkozóan? A Lowel-t egy 11.1 voltos, 5 AH-s Li-Po akkuval 1 órán át tudom maximum fényerőn használni az 55W-os izzójával (jóval könnyebb és kisebb, mint egy SLA cella: minden kiló és köbcenti számít a táskáinkban), így már van IMAX B6AC töltőm. Amit várok a L.E.D.-es megoldástól: hasonló fényerő és működési időtartam mellett kisebb, kompaktabb méret és tömeg, vízállóság (és esetleg gyorsabb lehűlés). Példaként karakterisztikában a Lowel fénye hasonlít jobban egy thrower lámpáéra: 2/3 teljesítményre leszabályozva kicsit elcsúszik a fehér pontja 3200-ról (~2900 Kelvin: "meleg" fény):
Hasonló narancs színű (CTO) szűrővel a vakun, de itt már szórtabb a fény:
A 92+ CRI értékhez azért ragaszkodom, mert már van egy ICElight klónom, ami ilyen jó CRI-t tud és annyira passzol vele a bőrszín, hogy valódi napfénnyel, fej fej mellett összehasonlítva sem lehet megmondani, hogy nem azzal lett derítve (a fotó egy sötét szobában a lámpával, a lámpával, a könyv maga pedig valódi napfénnyel van megvilágítva) - viszont annak a hengeres kialakításából adódóan nagy a félreszórása.
Arról van infótok, hogy lehet-e úgy lámpát rendelni, hogy 1 host és több reflektor (gondolom mindhez külön driver kell, tehát nem lesz sokkal olcsóbb, csak praktikusabb)? Mert színképre az U2-1A kivételével a másik 4-é mind jó lenne, hogy mindenféle körülményekhez tudjak alkalmazkodni: tudnám cserélgetni őket a hoston.
Elnézést kérek a terjedelemért (gondolom a képeken megmutatva egyértelműbb mire gondolok) és köszönöm a tippeket előre is!
-
Siriusb
veterán
S2-höz rendeltem mágnesgyűrűt, 2 hét alatt meg is jött. Az a kérdésem, hogy nagyon erőszakosnak kell lenni hozzá, hogy a helyére csusszanjon? Mert akkor ragasztó se kell hozzá, ugyanis finomkodva nem megy bele.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
balazs1956 #25549 üzenetére
Ha támadni kell a lámpával megakad rajta az ujjad és nem csúszik ki a kezedből. Meg érzed hol van fogás rajta.
-
Vagany
őstag
válasz
ZozzV6 #25548 üzenetére
Éreztem, hogy valami nem stimmel vele
. Köszi szépen a segítséget, így már érthető
.
Most már csak egyetlen negatívumot tudok mondani, hogy nem adnak hozzá egy kis leírást amiben pl ez is benne lenne.
szerk: pedig gyanús is volt mintha a taktikai gyűrűn belül lett volna menet, így utólag összeállt a kép
.
szerk2: neked hol tart már a lámpád?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vagany #25544 üzenetére
A taktikai gyűrűvel te is beleestél a kiváló minőség csapdájába
Letekered a kupakot, és az O-gyűrű és a kockás markolat közötti kb fél centis sima rész egy letekerhető menetes gyűrű ami a taktikai gyűrű helyén van ha nem azzal használnád. Szóval kupak le, sima gyűrű le.
Nem te vagy az első akit ez megtréfál.
Ez L2 de ugyanez a szisztéma: -
nerozol
tag
Sziasztok!
Nem régen beszereztem egy UKing ZQ - X900 lámpát a Gearbest-től. A leírásnál azt láttam, hogy a gyártó 14500 illetve AA áramforrást ajánl. Tanácsot szeretnék kérni abban, hogy NiMH akkumulátorokkal lehet működtetni a lámpát vagy tönkremegy vele?
-
Vagany
őstag
válasz
ZozzV6 #25517 üzenetére
Tegnap végül sikerült átvennem a postán a lámpát (elvileg csak másnap lehet, de ha bent van a csomag a postán és nem viszi haza a postás akkor odaadják). Nem vagyok profi
, még csak mostanában hoztam vissza ezt a hobbit az életembe, de pár szót, benyomást írnék a lámpáról, aztán majd a profi összehasonlítást megkapjuk hpsafl-tól, westbam-tól (ha vesz ilyet
) illetve tőled ZozzV6.
Gyönyörű ez az L6 élőben is, minőségi és tekintélyt parancsoló!!! Mindenképp szereznem kell jófajta 26650-es akksikat mert ez a lámpa megérdemli. Csak 18650-nel tudtam kipróbálni, a kb 3000-es samsung akksikat hamar leszívta, igaz nem is voltak frissen töltve csak kikaptam kettőt az SRK-ból. N2 A3 5000K leddel jött az L6, a színvisszaadás tökéletes, nem is sárgás nem is kékes.
A lámpa egyszerű, nincsenek túlzott extra fícsörök, mint a drágább (100-200$) lámpákban, de a lényeges dolgok megvannak és amit tud azt nagyon jól. 2 kapcsoló, a végén a ki-be és az oldalán egy könnyen használható módváltó. 4 mód + dupla kapcsolásra a stroboszkóp. A fogása nagyon jó, jól kiegyensúlyozott kézre áll, igaz akkukkal együtt hosszabb távon nehéz lehet. Ha az akksik lemerülnek a 6V alá akkor villog párat és lekapcsol a legalacsonyabb fokozatra.
A fényerejét tekintve az egy ledhez képest brutális, közelre (szobában szűkebb térben) kb hozza a 7 ledes ebay-es SRK (lehet nem eredeti) szintjét, de a vetített fényből egyértelműen látszik, hogy az L6-nak középen is van egy erősebb sugara ami sokkal messzebbre fog visz mint az SRK 7 db egyenletesen elhelyezett ledje. Ez be is igazolódott, pontos adatokat nem tudok mondani, de a nagyvárosi (nem teljes sötét) fényekben is jól láthatóan messzebbre világított. A melegedést, pontosabban a hűtéstis elég jól megoldották, nem forrósodott annyira, mint azt gondoltam.
Egyedül a taktikai gyűrű volt kakukktojás számomra, de lehet az én tudatlanságom miatt. Igazából nem láttam jelentőségét, ha rajta van a lámpán akkor nem működik a lámpa. A zárókupakon és a cső ezen végén lévő menet is eloxált, azért hogy ha a zárt állapotból kicsit elfordítva (10-20 fok) ne érintkezzen a két homlokfelület és ezáltal ne tudjon véletlen bekapcsolódni a lámpa és tulajdonképp a taktikai gyűrű több teljes fordulattal előbb megállítja a záró kupakot.
A Convoy megint megcsinálta, a minőség a tudás és az ár annyira összhangban van, mint kb az S2+ esetében. Ez egy fokkal drágább mint az S2+ ezért lehet nem lesz annyira népszerű, de kategóriájában jelenleg best buy
. Annak ajánlom aki ilyen lámpát keres, de nem akar 100-200 $ kiadni csak a lámpára. Ez a lámpa töltővel és akksikkal együtt 80-100$-ból kihozható
.
-
mexel
veterán
Szupergyorsan megjott az egyik Convoy S2+ a Gearbestről. Nem tudom ez melyik, ennek a dobozán E-Y24-B2-101 van. ( mobilrol vagyok és nem tudom megnézni) Amikor rendeltem mindenki azt mondta hogy ez jobb mint az Ultrafire 501b. Ezt elsőre cáfolnám. Illetve talán szebb, elegánsabb, kicsivel kisebb, de a fénye semmivel sem jobb. Az 501b kicsit jobban világít, ( nagyobb a foncsora is ) jobb a fogása is számomra. Majd tesztelem még de nem váltok convoyra
-
hpsafl
tag
ZozzV6: én is az RC-s tapasztalataimra építkezek, de ott szerintem annyiban másabb volt a téma, hogy az akkuim túl voltak terhelve, és bármilyen akkut vettem az 1/8 buggy mindet felfújta kb egy hónap alatt, de ott is csak max 0.05-0.07V volt a legnagyobb eltérés a 4s pakkban.
Lámpában kb 0.02V volt eddig a max, ami szerintem részben azért is van, mert az engedélyezett terhelés felével van terhelve az akku, és így nem károsodik, másfelől rendes 18650-es akkukat az ipar is használ, és ott nem lehet kamu C értékeket megadni, még egy modell akku esetén biztos van ferdítés.
Azonos típusú, de különböző előéletű akkukat meg nem használok, még van olyan ismerősöm aki a különböző piacos sz@r akkukat össze vissza használjaés sajnos nem lehet vele megértetni, hogy a Pana/Sony/LG stb akkuk nem véletlenül drágábbak.
Erik365: nem, csak hobbi szinten csinálom
-
ZozzV6
senior tag
válasz
hpsafl #25537 üzenetére
Az L6-ra gondoltam. Ha valaki esetleg nem figyel annyira a rendes párosításra és ki is használja a teljes akkukapacitást jobb ha van ami lekapcsol mielőtt túlmerülne valamelyik cella. Mert nem fognak mindig halál pontosan egyformán merülni. RC-s tapasztalat több cellás lipo pakkokkal. Ha persze valaki csak néha előveszi villogni a haveroknak vagy csak szórakozásból akkor ha teli akkukkal indul neki a villogásnak akkor persze felesleges beruházni.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
hpsafl #25537 üzenetére
Tudomásom szerint a zöldet vadászatnál használják, hogy ennek mi az oka nem igazán tudom. Talán olyasmi lehet, hogy a vadak szeme nem veszi "észre" míg a vadász lát vele valamennyit. De ez csak a saját elméletem, utána kellene olvasni valami vadász oldalon, esetleg ha lesz lent edzésen vadász megkérdezem tőle, mert kéket is használnak valamire de passzolom azt is. Lehet egyik vad a zöldet nem látja a másik meg a kéket az ember meg mindkettőt
-
hpsafl
tag
válasz
WestBam #25534 üzenetére
A zöldet nem tudod mire használják? Mintha valahol azt írták volna, hogy "vonza" a halakat.
Amúgy van még itthon 2db piros XP-E ledem, lehet építek neki valami házat, meg dobok bele egy olyan drivert, ami autóakkuról is megy, és bedobom a hajóba, bár nem horgászok, de jobb mintha a fiókban kallódna az a két led
Igen, az a DDT40, de a képre kattintva nekem hozza a lámpák nevét is.
Silent77: csak négy db O gyűrű kell, és meg is van oldva a hézagoló kb 100Ft-ból.
ZozzV6: miért kell védett akku bele?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Silent77 #25535 üzenetére
Adapterrel jó bele de azt nem adnak hozzá. Hosszuk megegyezik így megoldható csak 18650-el nem lesz annyi üzemidőd. És abból is védett kell meg olyan ami 10A körül terhelhető folyamatosan. A lámpa 5A körül vesz fel turbóban de jobb ha van benne tartalék és nem maximális terhelés körül kap az akku. Most még nekem sincs 26650 akkum. Majd ha sokat akarom használni veszek hozzá.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
hpsafl #25531 üzenetére
Abszolut jogos a felvetés és mivel kevesen tudnak erről érdemes elolvasni, tanulságos dolog. Szóval jó dolog a vörös fény, nekem a barátom fejlámpában.
Az utolsó gifnél ráírhattad volna, hogy melyik melyik lámpából jön ki. Van egy hidegfehér ami viszonylag széles sávon de erősen is világít. Az mi? Az lenne az imalent? Brutál fénye van
-
hpsafl
tag
válasz
WestBam #25523 üzenetére
Jó a cikk, majd tanulmányozom, a hsz-em meg ne vedd komolyan, direkt úgy kezdtem, hogy hagy trollkodjak én is
A tesztre nem jött egybehangzó válasz, így feltettem a képeket, akit érdekel, az meg tudja nézni, aki meg inkább egyben olvasná, az most ne kattintson erre a linkre.
ZozzV6: inkább nagyobb lámpákat tettem mellé, de ha érdekel, akkor valami EDC kategóriát is mellé teszek, csak az nagyobb távon kevés, az L6 meg rövid távon sok.
-
WestBam
Topikgazda
-
jeriba
csendes tag
válasz
WestBam #25523 üzenetére
Mondjuk horgászni már nagyon régóta pirosat használok. A kb 20 lumenes fejlámpámban van egy piros led is, a cuccos összerakásán kívül mindig az világít, ugyanis nem zavarja el a halakat. Nálam is van persze normális lámpa, általában egy S2, de soha nem értettem, hogy horgászni minek ezernyi lumen, kivéve mondjuk a Dunán csónakkal, ahol kötelező, hogy meg legyünk világítva. Szóval csak azt akarom mondani, hogy a piros (vörös) nem zavarja el a halakat, míg az erős fehér fény igen. Van egy horgászboltos, harcsázós ismerős, azt mondja, hogy áll a csónakban, és látja a halakat a csónak alatt. Vadaknál nem tudom mennyire igaz, de állítólag azokat sem zavarja. Régóta akarok egy normális lámpát, amiben van piros led is, csak hát igen drágák.
-
balazs1956
senior tag
válasz
krisztianAMG #25524 üzenetére
Köszönöm, még rápihenek. Csak heti 1 lámpát veszek, az már megvolt, és kettő úton van. De ami késik az nem múlik.
Ja ezen a héten már kettő volt -
krisztianAMG
senior tag
válasz
balazs1956 #25521 üzenetére
-
balazs1956
senior tag
válasz
krisztianAMG #25520 üzenetére
Mi az az E14, Nekem is kell!!
-
hpsafl
tag
válasz
WestBam #25516 üzenetére
Hagy trollkojdjak kicsit én is
:
Írtad, hogy a piros LED-ek kevésbé zavaróak éjszaka. Az én S2-m bántja a szemet, ha meg valaki mögöttem jön, pl haver ködben valamiért mögém került, akkor neki pláne nem tetszett, pedig piros ledek vannak benneMás:
Megjött az L6, meg az E14, teszt is várható, de azt szeretném kérdezni, hogy egyben jobb a teszt, vagy inkább csepegtessem az infót, és a képeket? -
WestBam
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #25515 üzenetére
Próbáld meg ezt egy útszéli táblával. A baj az, hogy sok user nincs tisztában a távolságokkal sem. Ami szerinte 500m a valóságban néha csak 200m.
Elfogadom a példád de most nem az a kérdés, hogy a fényforrást milyen messziről látod hanem az, hogy a kezedben lévő elemlámpa fénysugara ha valahol visszaverődik addig ellátsz-e.
Van egy jó kis meade csövem, te még a sávokat sem látod a jupiteren míg én a holdjait is, szóval tuti jó a szemed? -
-
krisztianAMG
senior tag
Ez szerintem most egészen jó áron van: Jetbeam HR25
Tölthető USB-ről is, 800 lumem, rejtett stoboszkóp, és jár hozzá akku. -
ZolkoW
őstag
válasz
5-ös kezelő #25508 üzenetére
[link]
ez tud 3A-t, ha elfér (praktikusan a búrán kívülre tenném, a vezetékre), nemdrága.
ja, a [20-00-73] számúra gondoltam.
Ha így villogna, egy ~ 1000 uF / 35V kondenzátor még javasolt. -
dni
őstag
-
dni
őstag
válasz
Vagany #25507 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat egy akkupakkot rendeltem is, egy D4-es töltővel és egy Ncore T lámpát, ha már csak 6 usd volt, a korábban linkelt kuponok is jól jöttek 8% kedvezményért. Az S2+-on még gondolkozom, ha el tudom passzintani az S2-őt, akkor lehet benevezek rá, de jó ideje fontolgatom egy fejlámpa beszerzését, lehet, hogy az hasznosabb volna.
-
5-ös kezelő
senior tag
Nem elemlámpa, de egyszerű a kérdésem. Motorom /ANF 125/ első lámpája az áramfejlesztőről megy, nem akkuról - csak járó motornál világít. Vettem bele 12W-os ledes izzót, de nem világít vele. Tippem, h váltóáramról nem megy, mert otthon megy DC 12 V-ról. Létezik olcsó mód egyenirányításra az izzó előtt, vagy hagyjam a fenébe, nem éri meg a vesződséget? [link]
-
Vagany
őstag
Pont ezért olyan népszerű általános lámpa az S2+ mert szélesebben terít az előd S2-ben mélyebben is volt a led asszem. Akkuból a már többször ajánlott NCR18650B pár hozzászólással előtted van link is a GB-re, olcsó és elég nagy kapacitású, nekem is ebből van 2db az S2+-omhoz.
más: Elvileg megjött az L6 a track alapján sikertelen kézbesítés, otthoni címre ment én meg melóban vagyok.
-
dni
őstag
Sziasztok,
meg tudnátok mondani, hogy kb mekkora fényereje lehet ennek a lassan két éve vásárolt S2-es lámpának? Az adatlapon nem látom feltűntetve. Gondolkozom egy újabb beszerzésén és viszonyításként kérdezném, hogy pl egy s3, s2+, hoz hogy viszonyul. Valamint érdekelne még, hogy van e olyan modell, ami kicsiz szélesebb területet világít be.
Valamint 18650-es védett akkuból melyik az ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- BMW topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Linux kezdőknek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest