- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpsafl
tag
JETBeam MINI-1 ár: 18.99$ kupon: MNDEAL
Sunwayman T25C kupon: LEDFLA ár: 19.99$
JetBeam II PRO ár: 31.99 kupon: PRODEAL -
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #27795 üzenetére
Nem konkrétan azért van a kettő összevetve mert egy kategóriába sorolnám, inkább azért, mert ezek ismertebb és ajánlott vételek, így legalább képeken is látni mi a kettő közt a különbség.
Van a thrower messzire (pl. C8), van a flood közelebbre (pl. S2+) és a kettő közt ami távolra és közelre sem 100%-os (pl. 501B). -
benfolds
őstag
szerintem ebben a cikkben nem véletlenül van az s2+-szal összehasonlítva. én legalábbis úgy értelmeztem ezt a dolgot, hogy a kettő hasonló kategória, csak az egyik inkább flood-os, a másik thrower.
-
benfolds
őstag
válasz
Silent77 #27783 üzenetére
ezt néztem. lehet, hogy a posta szívatja őket.
-
nbg
senior tag
Tudnatok mondani/ajanlani flooder lampat, ami kb. azt tudja, amit a C8 tud thrower szinten... Koszonom!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni lámpa tartó ügyben. Convoy S2+ -hoz kéne kerékpáros tartó. Múltkor magamtól vettem egyet amit találtam, reggelre magától eltört a műanyag az állásban...
Bármi ajánlott darab?
-
Kozy10
tag
A m4dm4x@aon.at emailcímen Martinnál lehet kupon kód után érdeklődni, ha lámpa vagy akku esetleg töltő vásárlás a cél. Angol és német nyelven
További elérhetőségek.:
m4dm4x.com
https://www.facebook.com/m4dm4xdeals/[moderálva]
[ Módosította: Qru ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz
erik365 #27786 üzenetére
Figyelni kell a topikot. Konkrétat még nem tudok én sem. Driver és firmware elvileg kész és elküldték a Thorfire-nek. Kész tesztpéldány a módosított SRK hosttal még nincsen tudtommal. Szerintem ha idén lesz belőle valami az már jónak mondható de szerintem megéri türelmesnek lenni.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
sanzi89 #27784 üzenetére
Mert máshova is linkeltem ezeket meg a legtöbbet. És azt is szeretném ha valahol online rendezetten albumokban meglenne és nem kellene mindenhova külön feltöltögetni. Sok helyen maximum képméret is van feltöltéshez, akkor még lehet előtte átméretezgetni.. Indafotora gondoltam még. Van azzal valakinek tapasztalata? Az is jó ha privátban leírja ne legyen annyi offtopik.
-
benfolds
őstag
ezt írja ki nekem akksikra gb-n: "Shipping Cost: Cannot ship to Hungary"
-
ZozzV6
senior tag
Ja plusz kellene valami normális online képtárhely ami nem cseszi el mindig a linkjeim. Direkt teszteltem inkognitó módban is, most meg már több kép nem látható...
elegem van a google fotókból
-
ZozzV6
senior tag
ÉÉÉs kipróbáltam az S2+ SMO refit.
Készítettem egy kis tesztállomást akksitartóból, egy 105C 1050mA-es driverből, egy hűtőbordából, 3 féle ledből és csatikból, hogy gyorsan cserélgethetssem a ledeket a fotók között.
A narancsos és a sima refi:
A kis teszt állomás:
És jöjjenek a képek. Bal felső sarokban a led típus és a refi: -
Na újra itt vagyok.
Nem esedékes még, de ha odaérek akkor már csak egy "click and buy" legyen.
Szóval szükség lenne olyan LCD kijelzővel ellátott 18650 töltőre ami 4csatornán is 1A áramot ad. Illetve ha lesz 6db akkuval üzemelő lámpám, akkor majd 6csatornás kell. Úgy tűnik az imáim meghallgatásra találnak és az Efest esetében 4csatornásból már létezik 1A LCD kijelzős töltő. A teljes paletta itt van, ebből a LUC V4 és V6 ami számomra érdekes.
V4 4×1A vagy 2×2A, míg a V6 2×2A vagy 6×0,68A - nem írja így gondolom nem is lehetséges hogy 4×1A mód legyen a V6 estében? Szóval ezt is elkúrták
Kérdés: Xtar töltőim már vannak (XP4 és VP4), az Efest minőségben hogyan viszonyul hozzájuk?
Előköszi!
-
jozsi252
veterán
válasz
Kozy10 #27772 üzenetére
Nem tartom rossz dolognak hogy erre halad a technika. Szerintem sok embernek kedveznek ezzel, akik nem akarnak "szenvedni" azzal hogy külön töltsék az akkukat, kivenni, berakni, stb.. ami nyilván nekünk egyszerű és alap dolognak tűnik. De van akinek az egyszerűséget szereti. Rádugja a kis telefonja USB-s adapterére, rá a mágnes és töltődik is.
Kijelzi hogy mikor tölt, kijelzi ha fel van töltve, ennél egyszerűbb töltési mód nincs.Amúgy az S2R is ezzel a mágneses töltős megoldással jött ki.
Kis figyelmesség amúgy, amin meglepődtem mikor a csuklópántot kicsomagoltam. Egyszerű ezzel befűzni a csuklópántot a kupakra. Nyilván lehet azt mondani hogy a közel 20k-s árba bele kell hogy férjen, de sok más gyártó pont szarik bele hogy te hogy fűzöd át az aránylag vastag madzagot a kis lyukon.
-
jozsi252
veterán
Megvan végre az Olight S1R lámpa. A lámpát itthonról vettem a Leitz-Hungáriától. Olight S1R
Aki esetleg gondolkozik a vásárlásán, remélem tudok nyújtani egy kis segítséget.
A lámpa ára nem okozott meglepetést sajnos mikor megjelent, tudjuk hogy még ezek a kis lámpák is milyen horror áron vannak. De lehet azt mondani nyugodtan, hogy a minőséget meg kell fizetni. 5 év gari is van rá, ami azért nem mindegy! Akku és töltő is jár hozzá, szóval nem kell külön beruházni rá.
Specifikációk
LED: XM-L2
Fényerősség: 5250 cd
Maximális fényáram: 900 lumen
Világítási távolság: 145 méter
Fényerő fokozatok: 0.5lm - 12lm - 60lm - 300lm - 900/300lm
Vízállóság: IPX8
Méterek: 66mm x 21mm
Súly: 54g
Akku típusa: RCR123AÜzemidő:
900/300 lumen - 0.5p+55p
300 lumen - 60p
60 lumen - 4.5h
12 lumen - 33h
0.5 lumen - 15dGyárilag 550mAh 5C-s Olight akku jár hozzá. Egyelőre itthon még nem kapható ez, de hamarosan már meg lehet venni. Annyiban más a 650mAh változattól hogy ezt jobban lehet terhelni. 900 lumen azért megterheli ezt a kis akkut.
Fontos hogy itt a pozitív pólus nem a "szokásos" fej felé néz, hanem a zárókupak fele.Töltés: Lehet tölteni számítógép USB portjáról, akkor lehet bármilyen telefonos adapterről (5V), illetve Power Bank-ról is akár. Alapból a led a töltő végén zölden világít ha áram alá van helyezve. Ha a lámpára rakjuk akkor pirosan világít mikor tölt, zölden pedig ha fel van töltve az akku. 3.85V-al érkezett az akku, töltés végén pedig 4.23V-ig töltötte fel.
Várok vele pár órát és meglátom hogy hány V-ot mutat az akku. 4.21-4.22V környékéig szerintem le fog menni. Nyilván soknak sok, a 3 század volt, de ennek a mágneses töltőnek a gyári specifikációjába is az van hogy 4.23V-ig tölt.
Mérnökökbe megbízok, szóval ez a 3 század volt ezek szerint nem okoz(hat) túl nagy gondot. De azért majd írok az Olight supportnak egy levelet ezzel kapcsolatban.A lámpa mellé kapunk egy frankó kis zárható szőtt tartót, illetve csuklópántot is. Valamint ugyebár a mágneses töltőt meg az akku is jár hozzá.
Használat:
A lámpa egy rövid gombnyomással kapcsolható ki be. A memória funkció egy érdekes dolog. Ha Hight és Turbó módon használjuk akkor 10 percig jegyzi meg ezt a módot. Ha 10 percen túl kapcsoljuk be, akkor közepes fényerőn kapcsol be a lámpa.
Fényerőváltás: Bekapcsolt állapotban nyomva kell tartani a gombot, és így változik a fényerő. Ha elengedjük akkor az adott módnál marad a lámpa.
Van Holdfény üzemmód, ezt akkor lehet elérni ha 1 másodpercig nyomva tartjuk a bekapcsoló gombot. Így 0.5lumennel világít a lámpa.
Turbó fokozatot elérhetjük egyből ha kikapcsolt állapotba a bekapcsoló gombot 2x egymás után gyorsan lenyomjuk.
Stroboszkóp is van rajta, itt 3x kell a bekapcsoló gombot lenyomni egymás után.
Billentyűzár funkcióval is rendelkezik a lámpa. Kikapcsolt állapotban 2 másodpercig kell nyomva tartani a bekapcsoló gombot.
Időzítő: Bekapcsolt állapotban kell 2x megnyomni a bekapcsoló gombot, és így lép be az időzítő üzemmódba. Ha 1 villanást látunk akkor 3 perc múlva kapcsol ki, ha 2 villanást akkor 9 perc múlva.
Hogyha merül az akku, akkor a bekapcsoló gomb pirosan fog világítani.
Nyilván akinek van lámpája annak ez az írás magától értetődik, de aki egy kis egyszerű zseblámpát keres, és előtte nem volt normális márkás lámpája, annak remélem hogy hasznos ez a kis írás.
Képek
-
erik365
senior tag
Jetbeam C8-ra nincs kuponkódja valakinek? Banggoodra?
-
ZozzV6
senior tag
Megérkezett az S2+ SMO azaz sima reflektor Simontól és a driver programozáshoz is a csipesz és a programozó cuccos. A héten megpróbálok régi convoy driverre új firmware-t felhúzni és letesztelem a SMO refit is XM-L2, XPL és XPL HI ledekkel.
-
G@ben
addikt
válasz
WestBam #27762 üzenetére
Nem vagyok annyira otthon benne, csak annyit csináltam, hogy elétettem egy kartonlapot, hogy a felső harmadát takarja ki, majd megnéztem, hova világít, illetve belenéztem, hogy mennyire vakít. Olyan világítási képet adott OP reflektorral, amilyenre számítottam, azaz a felső részt takarta ki és nem is vakított.
-
WestBam
Topikgazda
Nem tudom mennyire vagy otthon ezekben, de a lenti kép száz szónál is jobban elmondja miért is kellene inkább felül kivágni azt a gumit ha már ráhúzod az S2+-ra. A legjobb SMO refivel lenne de itt ugye más szögekkel dolgoznak mint az autóknál mivel azoknál a reflektor adja a vetítési képet is de ha már a vakítás szóba került szerintem kísérletezz ebben az irányban is!
-
jozsi252
veterán
Azért Olighték is nagy francok. Nézem az új S mini CU és TI lámpákat, mondom hogy a fenébe tud közel dupla annyit világítani mint az S1R. XM-L2 led van mindkettőbe, aztán akkor látom hogy package content-nél CR123A 1600mAh elem szerepel, S1R-nél meg ugye 550mAh RCR123A akku. Specnél nyilván jobban mutat hogy 300 lument 2 órán át tud, de a felhasználók nagy része úgysem elemmel fogja használni hanem akkuval.
-
G@ben
addikt
Megint emlegettétek az S2-t, hogy biciklin vakít, mire be lett linkelve egy Fenix, hogy annak a felső részén másmilyen a lencse, hogy megtörjön a fény. Ezen az alapon nem lehetne valamiilyesmit rátenni az S2-re és csak a lencse alsó kétharmadánál kivágni? A felső részt takarná, azaz felfelé nem világítana, és ha elég kicsi alapból a szilikon átmérője, még stabil is lenne, bár a vetítési kép rövidebb lenne. A hűtése is rosszabb lenne, ez igaz, de talán vissza lehetne vágni a szárát rövidebbre.
Nincs ilyen otthon valakinek egy próba erejéig? -
ZozzV6
senior tag
válasz
SchumiBácsi #27757 üzenetére
az olcsóbb is egy komplett használható lámpa. A drágább az kiegészítő csővel együtt van amivel hosszabb lesz és 2x annyi akku fér bele vagyis dupla üzemidő.
-
Üdv all!
Nézelődtem a Banggood-on és megakadt a szemem valamin.
Mintha kétféle Fenix TK76 lenne - van egy olcsóbb és van egy drágább.
A leírás alapján úgy tűnik hogy az olcsóbbnál csak a lámpa feje van és tömítőgyűrű+szíj, míg a drágább kiegészül egy akkutartóval és egy testtel. Tehát a drágát kell vegyem ha nem akarok külön extendert venni a beüzemeléshez?
Vagy mivel most már kétféle toldalékja van a TK szériának, így oldják meg hogy aki akar csak a lámpa fejét veszi meg és vesz a testéhez a régiből kettőt vagy az újból kettőt valahol?
Aztán hogy ne keletkezzék máshol is kérdés, az árral kapcsolatban kéne egy kis frissítés. Ha jól jön ki akkor 60k-t fizetek ami csaknem fele az itthoni "normának", vámolásnál ÁFA+vám megy rá igaz?
Előköszi!
-
sato77
csendes tag
-
graviti
csendes tag
Sziasztok!
Egy barátom vadász puskára szeretne lámpát. Én a Convoy c8-at ajánlottam neki. Banggood-re és a DX-re vagyok beregisztrálva és ezeken nem találok taktikai kapcsolót és tartót mivel feltudja pattintani a puskára!
Tudna ebben valaki segíteni?
Köszönöm! -
titko
tag
Sziasztok!
Most jött meg a convoy c8 lámpám. Kérdésem lenne, hogy honnan és milyen tokot tudnék hozzá rendelni? -
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Misser #27734 üzenetére
Azt nem tudom később hogy lehet majd kapni de most fel kell rá iratkozni.
ITT lehet feliratkozni
Nagyon ragaszkodnak a 40$ körüli végső árhoz. Az extra fícsörök igazából magában a programban vannak amik utólag kerültek be az első verziókhoz képest szóval mivel azt is BLF tag írta nem tesz hozzá a gyártási költségekhez, a hardvert meg gondolom megbeszélték hogy 500db feletti előrendelés esetén tudják ilyen áron készíteni. Már most majdnem 700 feliratkozás van rá. -
jozsi252
veterán
válasz
Wendelke #27732 üzenetére
Persze értem amit mondasz, viszont a minőség, illetve az hogy kifejezetten a bicajosok számára fejlesztette ki a Fenix, így még az árkülönbség ellenére is a Fenix felé billen a mérleg nyelve. Kuponnal szerintem az árat le lehet vinni 14-15k környékére is az árat, csak ki kell várni hogy mikor lesz. Illetve ha jól tudom akkor Fenix-re is 5 év gari van mint Olight lámpákra.
Szóval az a nem mindegy hogy 5 évre minimum le van tudva a dolog.
Nem rád értem, de szomorú mikor valaki vesz egy bicajt 200-500k értékbe, és egy szaros 20-30-40k-s lámpára sajnálja a pénzt. -
Gézengúz
addikt
válasz
ZozzV6 #27733 üzenetére
No ezt köszönöm!
Végre sok hasznos infót olvastam, nem volt jó direktben, a fényerő tetszett de leolvasztotta magát a led, kicsi melegítéssel mellette megint rendben van. 35 fok körül megáll egyébként a ház hőmérséklete fél óra körül. A másik két lámpába rendeltem U2-est T6 helyett. Meg gondolkodom még a SKYRAY-en ha a kolléga írna végre.
-
Misser
tag
válasz
ZozzV6 #27720 üzenetére
Az említette BLF Q8 ha egyszer elkészül és elkezdik forgalmazni, akkor egyből elérhető lesz pl banggoodon vagy előre fel kell iratkozni?
Én mondjuk attól tartok, hogy csak a kezdeti specifikációra volt érvényes a 40$. Ha beletesznek még pár kért featuret akkor drágább lesz. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gézengúz #27730 üzenetére
Mennyi az áramfelvétele max módban? Általában ezeknek 1-2A szokott maximum lenni. Annál az áramfelvételnél a vastagabb vezeték és a rugó áthidalás sem hoz számottevő változást. A pasztázás hasznos dolog. Direktbe kötve annyit vesz fel amennyit az akku le bír adni a lámpatest és rugók ellenállásával szemben. Ha legalább 22GA vezetékeket használtál és áthidalt a rugót akkor 4-5A-re kell számítanod direktbe kötve. A led azért pusztulhat meg mert ebben a kis testben akkora áramnál direktbe kötve 1-2 perc alatt 100 fok fölé mehet a hőmérséklete tökmindegy mit változtatsz belül egyszerűen nincs elég anyag benne hogy elvigye a hőt. Átmelegszik az egész test és nem tudja leadni a környezetnek. Mellesleg az akku sem szeret 50 fok felett lenni. 100 fok felett rohamosan csökken az élettartama a lednek. Ja és direktben már mindenképp réz DTP csillagon legyen a led, vagyis át kell forrasztani vagy venni olyat ami eleve azon van. Nem törvényszerű hogy meghal a led sőt sokáig használható maradhat csak 1-2 perceknél ne használd tovább egyhuzamban és hagyj neki időt lehűlni néha.
-
Wendelke
aktív tag
-
Gézengúz
addikt
válasz
ZozzV6 #27727 üzenetére
Magamnak szedtem szét, pasztáztam át, néztem az érintkező felületeket, kötöttem be vastagabb vezetéket, hidaltam át a rugót, nem hiszem, hogy rossz lenne! A lényeg ha van jó hűtés akkor a direktbe kötéstől megpusztulhat a led?
Illetve horgászok, órák hosszat megy spec. állványon csak akksikat cserélgetek benne, illetve most lerakom asztalra, fél órát nyomatom, még akksit is rakok bele, feltöltöttet, aztán meg lemérem a ház hőmérsékletét..
-
jozsi252
veterán
válasz
Wendelke #27728 üzenetére
Az a megoldás is elég gány. Nézd meg pl. a Fenix BC21R lámpát. Látod hogy a lencse felső harmada direkt úgy van kialakítva hogy kicsit törje meg a fényt, így nem vakít el.
Minap megint jött szembe este hazafele egy értelmiségi, katasztrófa hogy a bicajosok mennyire leszarják a szembe jövő autóst/motorost, stb.. Lényeg hogy ők látnak.
De legközelebb már gondolkoztam hogy a xenon távolságit felkapcsolom hogy nyugodtan érezze át a helyzetem. -
Wendelke
aktív tag
-
Gézengúz
addikt
válasz
ZozzV6 #27725 üzenetére
Nagyon jó a hűtésem, szépen lassan lezd átmelegedni az egész lámpa, de van infrás hőmérőm majd megnézem vele...
Ha csak a led tud megdögleni nem vész mert, látom vannak 2 dolcsi körül U2-es ledek, ugyis venni akarok..
Mint mondtam bontott celláim vannak vagy 100db és ha merül, akkor nyilván csökken a fényerő, szóval észre lehet venni..
Egyéb?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gézengúz #27724 üzenetére
Inkább ne kösd direktbe bontott cellával. csak jó fajta nagy teljesítményű akkuval. Nagyobb fénye lesz de ezekben a lámpákban a hűtés nem jó ezért 10-20 másodpercnél többet ne használd mert megfő a led. Valamint mindig ellenőrizni kell az akku feszültségét gyakran mert direktben túlmerítheted az akkut és onnantól kuka vagy jó esetben csak veszít a kapacitásából. Hidd el sokan végigmentünk ezeken és csak jót akarok neked. Nekem semmi hasznom nem származik abból mit ajánlok neked innen vagy onnan csak a feleslegesen kidobott pénztől akarlak megkímélni hogy sok rossz minőségű lámpa helyett inkább kevesebb jobbat vegyél
-
Gézengúz
addikt
válasz
ZozzV6 #27723 üzenetére
Nekem Ádyka féle lámpa van 4 évvel ezelőttről, remekül megy bár a ledet cserélni fogom T6-ról U2-re, pont ilyeneket tudtam még venni vaterán, 2500-ért, most meg, ez jön. Kíváncsi leszek rá
Esetleg erre valaki tud valamit írni?
"zoomos 5 funkciós T6-os lámpát lehet direktbe kötni, (driver nélkül) ha nincs szükségem a funkciókra? Erősebb lesz a led fénye driver nélkül? Nem nyírja ki a ledet? Csak bontott (Sanyo,Lg) celláim vannak de elég jók, nem ritka a 2600-2800mA se."
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gézengúz #27722 üzenetére
75W elég. Lehet akármilyen erős a mágnes. Pont ezért van nálam egy SRK amiben a driver elfüstölt. Azon is neodímium mágnesek voltak az akku tetején mégis elcsúsztak és zárlatot okozva a kapcsoló vezetékén keresztül ment a sok amper a ledekhez mert ez nem gyári SRK driver volt és a panelon elégett egy vezetősáv. Más hibájából jobb tanulni
Nagy ott a súrlódás és semmi nem garantálja, hogy nem csúsznak el.
Mondom forrasztással óvatosan. 4-5 másodpercnél ne melegísd tovább. Ajánlott kicsit megcsiszolni a tetejét forrasztás előtt vigyázva a szigetelésre körülötte és folyasztószert használni. A nikkelezett felületen nehezen akar megtapadni az ón elsőre. ha 4-5 másodperc alatt nem sikerül inkább várd meg míg teljesen újra kihűl az akku teteje és úgy próbáld csak újra hogy a belseje ne tudjon átmelegedni.
Értem én hogy nem vagy hajlandó többet kiadni de ha körülnézel szerintem 20$-ért lehet jobb lámpákat is találni. Nem SRK méretben de nekem is volt olyan más dologgal hogy a legolcsóbb megoldást választottam aztán persze meg kellett venni a jobbat és úgy már többe volt mintha elsőre a jobbat választom. PL ebay-es zoomos lámpa olcsó akkukkal töltővel, aztán vehettem C8-at, S2+-t és xtar töltőt amiket meg elsőre vettem ment ajándékba meg kukába. -
Gézengúz
addikt
válasz
ZozzV6 #27720 üzenetére
Nekem kiba....tt erős mágneseim lesznek, (szétszedni is alig lehet őket)
biztos tudnék forrasztani az akksikra dudort, majd valami hulladékon kipróbálom. Régi 75W-os pákám van, csak jó lesz, nem?
Nem arról van szó, hogy nincs pénz, vagy gyűjteni kellene, hanem egyszerűen annyit nem vagyok hajlandó érte kiadni...
Ja, hogy ennyi? 5 perce alatt 5-öt forrasztottam meg..
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gézengúz #27718 üzenetére
A mágnes nem jó megoldás mivel amikor tekered össze a fejet a testtel az akksik egy kör mentén mozognak és elmozdulnak a mágnesek akár zárlatot is okozva. Vagy egy dudort kell forrasztani az akkuk pozitív pólusára vagy kell button top akkukat venni. Forrasztással óvatosan. Ne gyenge pákával ess neki de ne is bádogossal mert nem jó ha túlmelegszik az akku így gyorsan kell dolgozni.
Vagány:
Kuponnal 50 szokott lenni a G30
De mint mondtam én inkább várok és majd kiadok 40$-t a BLF Q8 lámpára aminek fejlett drivere van valódi cree XPL ledekkel lesz, jó hővezetése 4-5mm anyaggal a ledek alatt, minden led réz DTP csillagon lesz. Ennyit szerintem megér. Összehasonlíthatatlan a kettő és minőségben nem a dupláját hanem a többszörösét kapod na meg lumenben is kb 3x annyit. De persze mindenkinek megvan a határ amit a pénztárcája enged így nem erőltetek semmit senkire -
Gézengúz
addikt
válasz
Vagany #27716 üzenetére
Hm, lefényképeznéd, hogy néz ki? Lehet mégiscsak vennék, ezért az árért nem drága, bontott cellám meg van bőven, bár úgy látom mágnes kell hozzá. Ha csak 2-szer 3szor akkora fényereje van mint a zoomosaimnak már jó..
Más,
zoomos 5 funkciós T6-os lámpát lehet direktbe kötni, (driver nélkül) ha nincs szükségem a funkciókra? Erősebb lesz a led fénye driver nélkül? Nem nyírja ki a ledet? Csak bontott (Sanyo,Lg) celláim vannak de elég jók, nem ritka a 2600-2800mA se.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vagany #27716 üzenetére
Jó a hosszú üzemidő de ha már ekkora konzervdobozt cipelek magammal akkor inkább a hátizsákban cipelem a plusz akkukat és egy vékonyabb jobb fogású lámpa legyen a kezembe mondjuk egy C8 vagy ha flood fény kell egy Klarus G30 vagy valami épített MT-G2 ledes lámpa vagy gyáriban egy Shadow JM35 aminek azért fényereje is van ha már nehéz
De ki mit szeret. Ezek a ledek valami nevesincs gyártó lehet valószínű. Creeből biztos tud 3 db annyi fényt mint ebből 7 db
-
Vagany
őstag
válasz
Gézengúz #27713 üzenetére
Nekem van egy ilyen SRK szerű valamim
7 db nemtom milyen leddel. Nem sikerült kideríteni, de nem hiszem, hogy Cree lenne.
Szerintem az árát simán megéri, főleg ha van úgyis bőven 18650-es akkuja az embernek.
A lámpa nincs annyira profi mint az S2+ a kidolgozása a kapcsolója sem, de a fényerő az sokkal nagyobb és a 2 fokozatból az alacsonyban (asszem 40%) is erősebb a fénye mint az S2+ maxon és így órákig is elmegy amíg az akkuk bírják.(#27715) ZozzV6
Rezegni nem tud, ellenben nőgyógyász lehet jó hasznát venné.
-
Vagany
őstag
válasz
lkristóf #27711 üzenetére
Szoros, lehet állítani meddig legyen rajta, én nem is vágtam le belőle, mert igy jobban rádugva hosszabb részt véd, a lámpát bekapcsolva kihúzva meg nagyobb a szórt fénye.
Legutóbb egy kertipartin volt hasznos. Csak bekapcsoltam az S2+-t legalacsonyabb fokozatra és felakasztottam egy fára, kb olyan mint egy mini izzó, kis területen nagyon jól szórja a fényt, így még a parázsnál is láttuk egymást, de az akksi is bírja órákig, főleg, hogy általában van nálam egy tartalék 18650-es
is, de nem kellett.
(#27712) Wendelke
Bringára nem jó, mert annyira szórja a fényt, hogy benne van a látómezőben és zavaró. -
jozsi252
veterán
válasz
Gézengúz #27703 üzenetére
Nem érdemes több ledes lámpákból ilyet venni. Sajnos ennyiért a kiírt lumennek csak a töredékét kapod meg. Nem hiába egy több ledes márkás lámpa nem 20$ ba kerül, hanem 200$-ba pl.
Inkább akkor várj vele, és egy normálisat vegyél. X7 októberbe (közepe, vége?) lesz itthon kapható, 55-60k környéki árral. 5 év gari, nagy lumenszám, minőség, stb.. Igen tudom nem 20$, viszont cserébe sok gari van rá, és garantált minőség.
De kintről lehet jó áron Fenix-től kezdvem Acebeam, elég nagy a választék, egyedül csak a pénztárca szab határt.Nemsokára jön az R50 Pro XHP-70 leddel, 3200 lumen, 26650 akku, stb.. Kedvelt lesz a "kicsi" de nagy fényáramú lámpák piacán.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
3-4A max áramfelvétel amivel kb 1000 lumen lesz a fényerő, rossz hővezetés ezért nem is érdemes drivert cserélni benne erősebbre szóval csak üzemidőben nyerő a 4 akku miatt de egy S2+-ban is ki tudod cserélni 3x az akksit vagy egy más egy akkus egy ledes lámpában és közel ezt a fényerőt kapod.
BLF-en készül egy jó SRK szerű 4 ledes lámpa ami 40$ lesz kb és az rendesen meg van tervezve. Én jelentkeztem rá és kivárom szépen amíg elkészül. Thorfire fogja gyártani BLF Q8 néven. 14-16A áramfelvétel, fokozatmentes fényerő szabályozás 5000 lumen feletti teljesítmény. -
válasz
Ebben a többiek segíteni fognak. Én csak veszem ami megtetszik.
Személyes megjegyzés, lehet tévedek, de sokat ne várj tőle.
8000 lumen, nem tudom mennyi lehet a valóságban.
Szeretném bővíteni a tudásom, mert mélyebben is érdekel a téma, de sajnos az időmbe nem nagyon fér bele. Így csak csipegetem az itt lehulló morzsákat.
Szerencsésre ez tényleg olyan szakmai topik, ahol mindenki nagyon segítőkész. -
Gézengúz
addikt
válasz
Silent77 #27700 üzenetére
G20? Nem keversz össze valakivel?
Nekem most csak egy ilyen 4 dolcsis van úton,
CREE XML T6 2000 Lumens 5 Modes LED Flashlight Zoomable Flash Light Waterproof Tactical Torch Lamp Lantern For Hunting,Use 18650
Még gondolkodom egy olyan olcsó 7*T6-os 4 akksis lámpán, amit nem bírtam linkelni mobilalkalmazásból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- One mobilszolgáltatások
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AliExpress tapasztalatok
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Giant Trance 29' 1 GE (Global Edition) 2020-as évjárat, L-es méret
- Csepel Traction 100 férfi fekete kerékpár, 28 colos kerékkel
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest