- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
wassermann #10413 üzenetére
de azok játéknál rosszak... bár nyilván meg kéne nekem néznem, nem teszteknek hinnem...
nem az, h nagy kocka vagyok, de ha egy hónapban egyszer játszok, akkor ne azért hagyjam abba, mert felcsesz az input lagg :Sa felvételt meg ott is meg tudnám oldalni, mondjuk egy médiaboxal
-
Watt25
veterán
válasz
wassermann #10384 üzenetére
Bal alul vannak a fülek. Mint egy Excel-ben
-
weeni
csendes tag
válasz
wassermann #10349 üzenetére
.ini a kiterjesztés, kis ikonkája is stimmel...
-
törölt tag
válasz
wassermann #10313 üzenetére
0.40 KW-ra mennyire jó egy régi másfél méteres Yagi antenna 5 km-ről?
-
törölt tag
válasz
wassermann #10304 üzenetére
Régen foglalkoztam yagi antennákkal. Balun hurkokat is számoltam, készítettem. Ha vhol jól olvastam most neten, akkor 14 centis Balun koax hurok kell a dipól alá. Szombaton majd megpróbálom összehozni.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
wassermann #10184 üzenetére
Igen, köszönöm! Nem adtak hozzá, de akkor vételezek és ki is próbálom!
Köszönöm még 1 szer!
-
Lall
veterán
válasz
wassermann #10182 üzenetére
Koszonom, olyanom van csak azt hittem egy ilyen egyszeru kartyaval ki tudom valtani.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #10026 üzenetére
Ha már számítógépes eszközökről beszélünk, életszerűen velejárnak a szoftveres problémák is. OS viszont nincs kikötve a címben. Ilyen alapon Windowsról sem eshetne szó. Az már csak egy külön szívás, hogy Linux alatt több gond lehet, okokat tudjuk, támogatottság stb. ez most mellékes.
Én is követtem a témát, itt nem általános Linux (mint OS) problémákról volt szó, hanem Linux, mint DVB-megjelenítés kérdései. Őszintén szólva engem sem érint, de legalább úgy is felfoghatom, hogy milyen jó nekem.
Viszont, ha megnézzük a topik 1. hozzászólását, nem csak az derül ki, hogy te indítottad, hanem már az első oldalon jönnek az SW gondok (Windows is), meg egyebek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
wassermann #10026 üzenetére
ahol teljesen elsikkadnának a sok, egészen más jellegű kérdés mellett...
(de még segítséget is kisebb eséllyel kaphat vki, mert azokat kevesebb DVB-T tulaj látogatja)ezeknek itt van a helye, hiszen ha DVB-T tunerral bármilyen (akár Windows alatti) gondja van vkinek, itt néz szét először
és legfőképp: ezek a tunerek olyan hardveres eszközök, ahol a szolgáltatás nagyrésze szoftverből érkezik!
hogyan (és miért) választanád le, h csak a chipek képességeiről beszéljünk, de ne az azokhoz szükséges szoftveres támogatásról? -
[CS]Blade2
addikt
válasz
wassermann #9961 üzenetére
Akkor, ha rendelnék egy 3700Ft-os kültéri antennát, és kitenném az ablakra, számolhatnék azzal, hogy 99,999%-ra végig tudnám nézni a 20 időmérő és 20 futam minden másodpercét Full HD-ben? Ilyen távolságra a gyári "pálcika" helyett talán 100%-os jel is lehetne? Valamint a 5K-s Alcor USB-s stick nem hajlamos arra, hogy eldobálja magát, esetleg fagyások, ilyesmi?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
wassermann #9958 üzenetére
-
vtechun
veterán
válasz
wassermann #9782 üzenetére
Bemesz egy notival, es egy gagyi dvb-t stickkel, es kiderited, hogy van-e vetel, ha van akkor tovabblepsz
-
válasz
wassermann #9782 üzenetére
Induljunk ki abból, hogy nincs.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #9765 üzenetére
De azért tegyünk különbséget, hogy kábeles szolgáltatóknak átállni sem kötelező semmire, mivel a saját, zárt rendszerét mindenki úgy működteti (technikailag), ahogy akarja. Maradhatna még analóg is, amíg a piac nem kényszeríti fejlesztésre.
Mint amikor az analóg földi sugárzásban bevezették a sztereót, eleve a korszerűbb, NICAM-sztereóra álltak be, mely már akkor CD-minőségű digitális jelet vitt át, az analóg rendszeren belül.
De kábeles cégek attól még tovább nyomták a meglévő cuccaikon dual-analóg (A2) sztereóban, eltekintve persze a földi vételből bekevert adásoktól.
Jelenleg a digitális átállás is csak a hazai földi sugárzásra vonatkozik, eltekintve olyan hazugságoktól, vagy esetleg csak butaságoktól, amit szolgáltatók vagy bolti eladók gerjesztenek, digitális átállás rémével riogatva az idős nyugdíjasokat, csupán eladásaik fellendítése céljából.
Miközben az idős nyugdíjas kábeles előfizető a földi digitális átállást észre sem venné, egyébként.
-
DeathAdder
veterán
válasz
wassermann #9765 üzenetére
Értem.
Nos abba a 8ezer Ft-ba nem halok bele, és pár évig biztosan jó lesz.
Aztán már biztosan felénk is jobban elterjednek a HD tartalmak, akkor viszont a TV-t fogom majd lecserélni, amiben nyílván lesz már beépített vevő -
Armagedown
őstag
válasz
wassermann #9726 üzenetére
Nálam nem rontja , sőt ellenkezőleg , most nincs semmi probléma vele , ezelőtt esténként probláma volt az A mux vételével , volt hogy a box ki is írta hogy nincs jel.
50kmre vagyok a Fehérgyarmati adótól.
A vevő egy synaps thd-2850
A jelerősség/jelminőség stabilan 79/80 , ha nem hull a hó , akkor 65/50re is leeesik
Erre varrjál gombot , javitja a hó a vételt -
sittes79
addikt
válasz
wassermann #9726 üzenetére
Az hagyján, de nekem megfagy kint az erkélyen a tesco antennám
milyen progival lehet mérni a jelet win 7 alatt?
-
jaja1981
addikt
válasz
wassermann #9698 üzenetére
Semmit.
Csak láttam pörög a topik és megkérdem.
Más erre vonatkozó topikot hirtelen nem találtam, de köszönöm a megerősítést. -
kbence97
csendes tag
válasz
wassermann #9685 üzenetére
Értem, megkeresem ezt majd akkor
, mert egyenlőre ilyet nem találtam.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #9665 üzenetére
Az USB-vevő melegedése csak az alkatrészek áramfelvételéből adódik, ami a jelenlegi technikával elkerülhetetlen, és ez csak hátrány. Hidegen is épp úgy működik, mint melegen, nem kell várni felfűtésre.
TV, video, audio készülékeknél ilyen jellegű fűtést sehol nem alkalmaznak, nincs rá szükség. Frekvenciaszintézeres hangolásnál az "alaphangot" biztosító rezgőkvarc stabilitása önmagában is elegendő, a mára elavultnak számító feszültséghangolt oszcillátoroknál pedig AFC-áramkör korrigál, ami a demodulálás után előálló DC hibafeszültséget használja ki szabályzásra.
A lentebb említett AM-mikro fejnél ilyen megoldás nem játszik, mert az csak egyszerű frekvencia-lekeverés, míg demoduláció a vevőkészülékben történik.
-
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #9669 üzenetére
" ... hogy a T elosztó egy bemenetet ágaztat két felé és semmiképp nem két bemenetet egy kimenetre ..."
Erre jó lehet: UHF-UHF közösítő szűrű.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #9654 üzenetére
Fűteni az AM-mikro vevőfejet szokták, azt is csak annál a megoldásnál, amikor a fejbe van építve egy oszcillátor. Ennek jele keveredik a bejövő jellel, a különbözeti frekvencia pedig az UHF-sávba esik, így közvetlenül mehet a TV-be. Ugyanis az analóg TV-adás is AM, csak nem mikro. Vagyis másképp, az AM-mikrón is hagyományos TV-adás megy, csak szokottnál magasabb frekvenciájú vivőhullámon.
Miután az oszcillátor ilyen magas frekvencián hőfokváltozásra igen érzékeny, a frekvencia kismértékben változhat, így elmásznak a csatornák. Erre találták ki, hogy a fejet inkább felfűtik egy magasabb hőfokra, de azt viszont állandó értékre stabilizálva. Ez hővisszacsatolással könnyen megoldható.
DVB-T-nél ilyenről szó sincs. Itt egy multiplex adatfolyamból kell kikódolni a kívánt csatornát, ez tisztán szoftveres kérdés, hogy milyen gyorsan tud egyikről a másikra állni. Asztali vevők célhardvere ezt kevesebb erőforrással is gyorsabban megoldhatja, mint egy PC, ahol több szoftveres réteg épül egymásra, felemésztve a számítási teljesítményt.
VLC-vel egyébként rögzíteni lehet az egész bejövő multiplex adatfolyamot is, persze jönnek sűrűn a gigabájtok, de így egyszerre több adó jele kerül a merevlemezre, később lehet közöttük tallózni. (Ezt csak érdekességképpen írtam, Linuxos fórumon szórakozott ezzel valaki.)
Ha másik multiplexre váltunk, akkor viszont a tunerben található oszcillátor frekvenciáját is más értékre kell állítani, majd kikódolni a kívánt programot. TV stb. vevőknél UHF-sávon sem okoz gondot a frekvencia stabil értéken tartása, a szokott módon, vagyis rezgőkvarc-alapon stabilizálva, majd azt leosztva, ezt nevezik frekvencia-szintetizálásnak A fenti, fűtéses történet mikrohullámon játszik.
-
DeathAdder
veterán
válasz
wassermann #9645 üzenetére
Kössz a választ
Nincs szükségem HDMI-re, nem mai darab már a Pana plazmám, de egy ideig még használni akarom.
Biztosan van digitális sugárzás DVB-C n, erre rákérdeztem még az elején.Akkor ezek szerint jó lesz az a vevő
-
Raga
senior tag
válasz
wassermann #9495 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
m3ss
veterán
válasz
wassermann #9362 üzenetére
azt gondoltam, de usb-n nem latok antenna aljzatot. beepitett antennaval meg ki tudja jo lesz-e.
-
csendes
addikt
válasz
wassermann #9247 üzenetére
Ha jól értem, akkor monitorra kötve jött elő a dolog. Megnéztem, az STB 1080i-t és 720p-t (és 576i, 576p-) tud. Akkor lehet, hogy a monitor bár támogatja az 1080i-t, de gyenge a deinterlace-e, egyszerűen duplázza a sort.
-
csendes
addikt
válasz
wassermann #9245 üzenetére
Vagy a deinterlace-t egyszerűen úgy oldották meg, hogy duplázzák a sorokat.
-
MasOyama
őstag
válasz
wassermann #9225 üzenetére
Elnézést, már közben rájöttem én is, hogy nem ide való.
Végig gondoltam, kell 4 giga ram, kb. 5 megabit feltöltési sebesség, és min intel i5 - ös proci, hogy valós időben tudja konvertálni a képet.
-
Watt25
veterán
válasz
wassermann #9225 üzenetére
Mivel a HDMI-n tömörítetlenül megy az anyag, ezért az, hogy be kell tömöríteni, nem sokat ront rajta. (Persze kérdés, hogy a kamera hogy tolja ki magából az adatot, de sokat nem ronthat rajta.)
Illetve ugye a kérdés, hogy az adott gép milyen minőségben tudja real-time betömöríteni, illetve valószínűleg a nagyobb probléma tényleg a feltöltés lesz. Kíváncsi vagyok, hogy MasOyama végiggondolta-e mindezt? (Szerintem elvileg be lehet tömöríteni egy HD anyagot mondjuk 512kbps-be is, csak akkor ugye már felmerül a kérdés, hogy minek HD?Meg hát két stream esetén ez már 1Mbit-es feltöltési sávszélességet kíván és még mindig pocsék lesz a minősége. De legalább is nem olyan jó, mint amilyenre számít szerintem.) De tényleg engem is érdekelnének a részletek, hogy mi célból és milyen háttérrel gondolta megoldani, esetleg eredményre is kíváncsi lennék.
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #9209 üzenetére
A pekingi olimpia mpeg4-ben ment dvb-t-n. Majdnem kétszerese volt a bitráta, mint most és a felbontás is 1920x1080 volt, nem pedig a mostani 1440x1080. Ráadásul egy egyszerű botantennával jött, most meg erősítős szobaantennával is nehézkesen. Persze az teszt üzem volt ez meg éles.
-
szacsee
nagyúr
válasz
wassermann #9199 üzenetére
Ez jó ötlet, viszont lehet először valami homemade cuccot nézek meg. Nem szeretnék lyukra vetődni, hogy 10K-t kiadok egy antennáért, utána meg sovány a 3 tv-nek....
-
szacsee
nagyúr
válasz
wassermann #9182 üzenetére
Köszi!
Marad a próba... -
akyyy
senior tag
válasz
wassermann #1 üzenetére
nem tud senki valamilyen programot? avermedia hibryd ultra usb tunerhez hogy analogot tudjak fogni?
-
BobHun
csendes tag
válasz
wassermann #1 üzenetére
Sziasztok,
szeretnék venni egy olyan full hd TV kártyát, ami azt csinálja, hogy a beérkező digitális jelet(ami koaxon jön, T-kábel) átalakítja full hd felbontású képpé. Majd ebből a kártyából megy tovább a HD képes beltéri egységbe(T-com HD beltéri egysége) koaxon és onnan HDMI kábelen a TV-hez.
Az egésszel az acélom, hogy minden normál felbontású digitális TV adást full hd-ben nézhessek. Ehhez persze van egy erős HTPC-m.
A kérdés az, hogy van e ilyen tv kártya és tudja-e kezelni a kódolt T-kábeles adásokat.
Tudtok benne segíteni?BoBHun
-
Jester01
veterán
válasz
wassermann #4914 üzenetére
Csak szólok, hogy az 5000-es limit már a múlté.
-
Sas madár
őstag
válasz
wassermann #4917 üzenetére
Hát igen így alapból nem sima ügy de szerintem nem reális amiket kérnek azokért a beltéri egységekért.
De gondolom majd alakul azoknak is az ára. -
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #4518 üzenetére
Megértve indokaidat, de szerintem megérett az idő az 1. hozzászólás bővítésére. Ha gondolod, mint topic indító fórumtag indíthatnál egy személyes logout bejegyzést az 1. hozzászólás közös kimunkálásához. Hasonló lehetne, mint a HD filmek lejátszása. Így nem "szemetelnénk" tele a topicot. A topic hozzászólásokban felhalmozott "know-how" formalizált összegyűjtése sokat segítene a "típuskérdések" megválaszolásában és talán mindannyian tanulhatnánk belőle. Biztosan többen is besegítenének ...
Főbb témák lehetnek:
digitális műsorszórás elve (DVB/DAB), gyakorlata
digitális TV/rádió tunerek (tuner választás)
digitális TV/rádió programok (linux / windows)
digitális tartalomvédelem
digitális stream-k szerkesztése
stb...Perzse ezek csak ötletek.
-
cigam
titán
válasz
wassermann #4483 üzenetére
25-50-100 vagy 200-as oldalankénti hozzászólással számolva?
Egy link jobb lett volna a konkrét elolvasandó hozzászóláshoz. -
Capella
senior tag
válasz
wassermann #4251 üzenetére
Ez pontosan így van. Ha nincs összekötve HDMI kábellel akkor nem is érzékelhet semmit.
Ezen túl a hangkimenetnél az aktuális driver szerinti ATI HDMI rear out-ra vagy a Realtek HDMI-re kell állítani. Ez is így van.
Említettem, hogy ilyenkor Vistánál látszik is a Vezérlőpult hangbeállításnál a "kivezérlésjelzőn", hogy dolgozik.
Csak azt nem gondoltam, és még ma sem nagyon hiszem, de majd a tipp alapján egyszer ki fogom próbálni, hogy ehhez a HDMI driver telepítése alatt is a tévével kell összekötve lennie a videokártyának.
Ezt még így nem ajánlotta más, és mégis működött nekik. Ettől még jó lehet ez a javaslat is.
De az van, hogy a driver telepítés nem az összeköttetéstől függ, hanem az op. rendszer érzékeli, hogy milyen chip van a kártyán, és ehhez telepít drivert.
Ha azután egy megfelelő DVI-HDMI kábellel összekötjük a tévével, akkor ezután továbbviszi a hangot is.
Ha meg nem jó az átalakító erre, csak képre, akkor meg a hangra azt írja, hogy nincs csatlakoztatva, és nem is viszi át. -
vegyszer
addikt
válasz
wassermann #3957 üzenetére
akkor nekem dunakesziről merre is kéne nérnem az eget?
a minőség délfele hullámzik, de piszkosúl. ma volt az első alkalom, hogy huzamosabb időt tudtam az m1HD-t mézni. -
Beowulf
csendes tag
válasz
wassermann #3938 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Geri89
aktív tag
válasz
wassermann #3899 üzenetére
köszönöm,megpróbálkozok azzal. Igen, én is érzem, hogy a HD az határeset neki sajnos.Mivel sajnos laptopról van szó,ezért egy HD-s VGA kártyával se tudok rajta segíteni.
-
centerweb
csendes tag
válasz
wassermann #3891 üzenetére
És ezt szerinted lehetne valahogy manuálisan alapállapotba rakni?
-
Gusztáv
addikt
válasz
wassermann #3791 üzenetére
Hello, az én tapasztalataim:
- Én mediaportallal szoktam felvenni, jellemzően a M1/M2 HD-ről a Hangerő koncerteket. Ez kb 45 perc és olyan 2,5GB szokott lenni, ebben benne van az AC3 és MPEG hangsáv is.
- Minőség: ezek csak felkonvertált műsorok, de szvsz igen jó a minőségük (semmi homályosság, a kódolási hiba sem jellemző már), a TV2, RTL Klub viszont tényleg homályos egy kicsit.
- vágni a h264 cutter [link] nevű progival szoktam, ez teljesen jól működik, gyors, csak mondjuk nincs túl sok segítség hozzá (egy ideig mindig lefagyott vágás közben, utána megtaláltam a jó beállítást, ha kell meg tudom nézni) -
GBogyó
tag
válasz
2. Azt azért lehet tudni, hogy a TV2, RTL Klub 2 Mbps sávszélességet vásárolt, a Duna HD 8-at, az m1, m2 HD 7-7-et, az Autonómia talán 3 körül, és hogy nincs lehetőség statisztikus multiplexelésre, amit meg nem tudok, micsoda. De valószínűleg olyasmi, hogy ezekre a bitrátákra lehet számítani.
Jellemzően a programok, stb-k nem a teljes mux-ot, hanem egy csatornát vesznek fel.3. Pontosítsd kérlek, mire gondoltál? Analóg csatornák kontra digitális SD csatornák?
Szerintem szubjektív. Olyan, mint általában a digitális világ. Nem jobb, csak máshogy sz@r. Ha zavar a hangyásság, és a szellemkép, akkor egyértelműen jobb. Ha zavar a homályos kép, és a tömörítési hibák, akkor talán rosszabb. -
törölt tag
válasz
1 - Attól függ a stream hogyan van tömörítve. Ha Closed GOP, akkor aránylag fájdalommentesen vágható a GOP-ok mentén. Ha Open GOP, akkor viszont már neccesebb, lévén elméletileg a stream legutolsó frame-je is hivatkozhat akár a legelsőre, illetve a második frame is a legutolsóra (a legelső mindig I-frame, az meg nem hivatkozik semmire). Persze élő adás esetén ilyen veszélyes dolgok nem lesznek, de kérdés az adó oldalon (pontosabban a stúdióban) mekkora időt pufferelnek. Minél hosszabb időt, annál távolabra tud hivatkozni egy-egy frame. Ilyen esetben minimum ezt a szakaszt újra kell tömöríteni.
2 - Ez megint érdekes dolog. Ugyanis egy multiplex egy darab transport stream-ből áll, ez tartalmazza az összes csatorna összes stream-jét. Ha felveszed az egészet, akkor az adott mux teljes sávszélességével kell számolnod. Hogy az adott mux mekkora sávszélességű, az meg sok mindentől függ.
Van lehetőség azonban csak az adott csatorna stream-jeinek a felvételére is, ez a csatorna sávszélességétől függ.
3 - Erősen függ attól, hogy az adott műsor hogyan lett tömörítve. Egy felkonvertált HD jel alig jobb, mint egy sima analog, az echte HD azért egészen jó tud lenni (persze nem BluRay szintű).
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #3707 üzenetére
Nem tudom, miért lenne az, szerintem egy DVB-T-s rendszernél semmivel sem nehezebb belőni, és ráadásul a várható eredmény (már ha a DVB-T-nél egyáltalán sikerül) jóval kielégítőbb. Ha meg én is, más is a dvbdream-et használja, nem mindegy, hogy 3 kattintás után neki végetért a csatilista....
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #3702 üzenetére
Konktéran nem egy műholdra gondoltam, hanem a harmincvalahány foghatóra... Mondjuk egész konkrétan nem mennék bele, de upc, digi, helloHD... Gondolom saccra ha nem is az átfedést nézzük, van kb 70 csati.. Mellette meg 5-6000 másik, amit egyébként vagy nézel, vagy nem, de pl sportesemények, meg olyan műsorok is vannak, amit itthon még a hírekben sem említenek. Usa baseball, indycar, golf, F1 szabadedzések, bajnokok ligája, sorolhatnám.
Pl itt van a DVSC idegenbeli meccse. DVB-T-n egyet se fogsz látni.. -
Gusztáv
addikt
válasz
wassermann #3702 üzenetére
Ja, már Budapest TV sincs
....
.
-
dobcsi
tag
válasz
wassermann #3671 üzenetére
az az igzság, hogy eddig használtban nézegettem és nem írták hogy volna mellé másik hátlap, de ezek után rákérdezek.
-
ronson
őstag
válasz
wassermann #3574 üzenetére
Szerintem meg ez így nem igaz.
Mert más a technológia. A MPEG4 streamet persze hogy 1:1-ben teszi fel, hiszen ebben nincs is eltérés, de a sugárzási technológia más, így mindhárom szabvány más modulációt igényel.
-
Gusztáv
addikt
válasz
wassermann #3564 üzenetére
Meg tudom erősíteni, Hamburgban rengeteg taxiban van DVB-T vevő, és nagyon faszán működik a rendszer. Menet közben is folyamatos a vétel, néha nyekken 1et, de nagyon ritkán. Mondjuk vicces, amikor a taxis a helyi barátok közt-et nézi miközben visz valahova
.
-
bnss
veterán
válasz
wassermann #3505 üzenetére
Igen, a 2012-es átállásról már olvastam az Antenna Hungária honlapján. Szívesen látnék mondjuk egy Discovery HD-t a kínálatban, tudom, ébredjek fel.
Ettől függetlenül a jelenleg rendelkezésre álló HD csatornák miatt is ki fogom próbálni a szolgáltatást.
-
sonique
őstag
válasz
wassermann #3496 üzenetére
csak a probléma az aki idáig földi sugarzast nézte
az nem gondolkodnik azon hogy vegyen e egy dvb-t tuberes tv-taki meg venne azt sem a dvb-t érdekelné, ha épp benne lenne a dvb-c
de ugye ez még nagyon ritka
mert hat valjuk be nincs avval senki sem kisegitve ha bp-en vesz egy dvb feliratu tv-t
ami kizarolag T -t tud és ugye a nagytöbbség meg cábelen néz tv-t -
sonique
őstag
válasz
wassermann #3477 üzenetére
és nem is párt tv csak az egyik erössen balos masik jobbos
az ATV hitgyűlekezeté....
a Hirtv meg a magyar nemzet-é..... -
irsaioliver
csendes tag
válasz
wassermann #3441 üzenetére
OK. Köszi szépen!
-
thelonious11
csendes tag
válasz
wassermann #3423 üzenetére
Köszi a választ!
Nincs két bemenet, vagy legalábbis nem tudok róla.
Ahogy láttad, az ábrán csak lazán összekötötték a két "drótot". Nem vagyok nagy szakértő, de azért ez így elsőre furcsának tűnt.
Persze lehet, hogy csak nem ismerik az itteni DVB-T viszonyokat, nem értik, minek kellene mellé még kábel is, hiszen szebb, jobb, több csatorna...
Még vmi koax relés megoldásra gondoltam, de végeredményben az is egyfajta ki-be huzogálós módszer lenne.
Thelonious
-
kutyuska
aktív tag
válasz
wassermann #3279 üzenetére
Inkább a Megyeri hídhoz menj.
A Lágymányosinál MÜPA van és Nemzeti, de egyikben sincs csúszda
Viszont lehet, hogy jobb a vétel -
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #3279 üzenetére
Gyerekparadicsom. A kisebbik fiam volt velünk, neki nagyon tetszett: csúszott, csobbant, szaladt ciklikusan végkimerülésig. Amúgy olyan "Némó" feeling a kupola alatti "vizivilág" középamerikai indián építészeti utánérzéssel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #3179 üzenetére
Óránként 212400Ft-ért igazán megindulhatna már a retkes AH Miskolc felé a szórással...
-
kankalin
csendes tag
válasz
wassermann #3133 üzenetére
Köszi, esetleg tudtok valami tuti erősítős szobaantennát ajánlani?
-
nrc
tag
válasz
wassermann #3104 üzenetére
Az MTV-nél eldöntötték, hogy most már felmennek a MinDig-re az m1HD és m2HD csatornákkal, így eldőlt a megvásárolni kívánt sávszélesség nagysága is.
A sávszélesség méretéről hivatalos információm ugyan nincs, viszont fórumokban elejtett megjegyzésekből arra következtetek, hogy ez 14Mbit lehet, ami ugye 7Mbit-et jelent adónként. Ebből olyan 6Mbit jut a képre és a hangra, a többi elmegy egyéb dolgokra, mint pl. teletext, epg.
Most azt tesztelik, hogy a rendelkezésre álló sávszélességet, hogyan tudnák a legjobban kihasználni, ezért minden nap más paraméterekkel adják a két csatornát. Eddig volt már 1920x1080i, 1440x1080i és 1280x1080i is.
Szombaton pedig éppen a 720p-t lehet megnézni működés közben, de ez nem jelenti azt, hogy a végleges formátum is biztosan ez lesz. A végleges paramétereket majd a teszt befejezése után, a tapasztalatok alapján fogják meghatározni.
Szerk:
zhagyma sokkal tömörebben leírta ugyanezt, ráadásul meg is előzött -
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #3104 üzenetére
Bzoley #3091-ben leírta, hogy előre szóltak: lesz kísérletezés. Mivel adott bitsebességű csatornáért fizetnek, ezért ebből kell kihozni a legjobbat. Egyes vélemények szerint, ha 1080i helyett 720-ban adnak, akkor a bitsebesség korlátból adódó kódolási hibák megszűnnek. No ezt is megnézik ...
-
Capella
senior tag
válasz
wassermann #3095 üzenetére
Azért a digitális átállás jelenlegi állapota nem nevezhető sikertörténetnek.
A fórumokban inkább szitkozódás, bosszankodás volt a kezdetektől.
Még akkor sem siker, ha mostanra javult a helyzet, vagy kezd olyan lenni a csatornaválaszték, mint ami fél évvel korábbra volt beharangozva.Persze, nekünk nem jó semmi.
Ha digitális, akkor legyen már SD helyett HD, vagy ha SD akkor ne 2 megabiten nyomják, és persze legyen minél több 16:9.
Ha ez ami most van, fél évbe telt, majd pár év múlva jobb lesz.
Feltéve, hogy az üzleti érdek is úgy akarja. Különben meg akkorra már sok helyen üvegszálon jön az adás. Ha bírjuk és akarjuk fizetni. -
Capella
senior tag
válasz
wassermann #2934 üzenetére
A neten találtam egy ilyet.
Thomson ANT USB 300 DVB-T szobaantenna -
anrab
addikt
válasz
wassermann #2927 üzenetére
ebben teljesen igazad van!
viszont tavaly kiszórták a jónépet DVB-T mpeg2-es tv-kel, sajnos. mi meg vettük hogy majd a szolgáltató ad set top box-ot. hát ad is scart kimenettel! digi tv. cábelről beszélek, gondolom a tányéros azért HDMI-s meg talán merevlemezes is! -
DarkByte
addikt
válasz
wassermann #2924 üzenetére
Én is veszek azt hiszem koax kábelt és kitelepítem majd az egyik szabad hétvégén az erősítős lepkét a tetőre.
-
MCWRusty
csendes tag
válasz
wassermann #2889 üzenetére
azert ne csak Bp-n. Igaz h itt lakik az orszag lakossaganak otode, de az nem minden, szoval ne szarjuk mar le a videkieket es vegre ott is legyen ugyan olyan normalisan megcsinalva mint Bp-n, bar egyelore sehol sem az igazi
-
beeeeerka
tag
válasz
wassermann #2799 üzenetére
Szia, köszi, akkor "amott" próbálkozom.
Eddig azért nem, mert ott meg csak a DVD playát tárgyalják - feliratok, miegymás - és nem a digi adásokat. Azért megpróbálom, hátha ...
Üdv: B.
-
kugyu21
senior tag
válasz
wassermann #2667 üzenetére
Mivel lehet megnézni?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #2667 üzenetére
DVB-C, de csak gépen tudom nézni rögzítés után. Tervbe van egy DVC-C,T tunerkari, csak drága...pci-e kellene.
-
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #2646 üzenetére
Köszi a megerősítést! Van egy olyan érzésem, hogy a SONY W5500 széria vidólejátszása is korlátozva lesz DLNA esetben (pl.: nem fog tudni 1080p-t). A "datasheet"-ben nem részletezik, a kézikönyv még nem letölthető. Ez a képesség is csak lassan "csöpörészik", meg a LED-s háttérvilágítás, meg a multiszabványos tuner, stb ...
-
cigam
titán
válasz
wassermann #2524 üzenetére
Szelvényekre? Az RTL-t valóban 4x nagyobb kakaóval ad.
-
DarkByte
addikt
válasz
wassermann #2483 üzenetére
Szuper. És továbbra is maradt a gagyi 128kbps -es MP2 hang is?
-
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #2483 üzenetére
És ugyanez, kicsit más összefüggésben a futó NHH vizsgálat fényében: [link]
-
totyax
aktív tag
válasz
wassermann #2397 üzenetére
Így már ez is világos, kösz!
-
totyax
aktív tag
válasz
wassermann #2395 üzenetére
Kösz. Az első felét nem igazán értem, de a második fele világos.
-
Capella
senior tag
válasz
wassermann #2341 üzenetére
Pont ez a legszemetebb dolog az egészben. Mindenki azt hitte, vagy így volt érzékeltetve, hogy tényleg vehető lesz a DVB-T adás egy szokásos USB stick vevővel és picike botantennával.
Ez a tetőantennához kötés egy agyrém. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen a világon még rajtunk kívül.
Ha nem, akkor Hungaricum, és pályázzunk a Guinnes rekordra, mint legfeleslegesebb, legpazarlóbb digitális adás megvalósítása.
Én annyiban szerencsés vagyok, hogy passzív szobaantennával is egész jó. -
Capella
senior tag
válasz
wassermann #2279 üzenetére
Csak azért írtam feltételesen, hogy elképzelhető, hogy HD anyagot nem lehet levenni a boxról, mert itt külön állította valaki, hogy nem. Saját tapasztalatom nincs.
Lehet, hogy túlkombináltam a másolásvédelmet?
Az IPTV boxa az merevlemezes, SD és HD rögzítésre egyaránt jó. Utóbbiból persze rövidebb idejű fér. Már ahol egyáltalán van VDSL, hogy HD is működhessen.
Azt konkrétan olvastam, hogy a rögzített műsor kinyerhető róla egyszerűen lejátszva. Lehet, hogy a HD anyag is. HDMI kimenete mindenesetre van.Ezen túl nem tudom milyen merevlemezes boxok vannak. A kábelesnél az SD biztosan nem az, a HD-t nem tudom milyen, de elképzelhető.
Illetve a műholdas jöhet még szóba. -
bzoley
veterán
válasz
wassermann #2282 üzenetére
Leginkább VC-1, nem?
-
asadasad22
őstag
válasz
wassermann #2279 üzenetére
"A DVB-T -nek a felbontáson kívül nincs sok köze a BD-hez (annak pl. a tömörítése is fix MPEG2)"
mármint a DVB-T-nek vagy a BD-nek a tömörítése fix mpeg2? tudtommal egyik sem, sőt, egyre ritkább az mpeg2 mindkettőből.
-
kutyuska
aktív tag
válasz
wassermann #2012 üzenetére
Már megérkezett!
A PVR2 által rögzített .ts-t röccenés nélkül lejátsza a legutolsó firmware frissítésnek hála.
Tegnap este próbáltam.
[link] -
ati2
őstag
válasz
wassermann #2170 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet a pontos adatokat egy hivatalos közleményben leírni?
Lassan olyan érzésem van, mintha államtitok lenne.
Most meg 2-300 w, a migek után 5 kW, analóg leállítás után 50 kW...
A Szentesi adó biztos megy legalább 5 kW-al különben nem fognám 50 km-ről az tuti -
kugyu21
senior tag
válasz
wassermann #2145 üzenetére
De az akkor még csak "szorgalmi feladat" volt, ezért viszont most már pénzt kapnak, ezért ezt most már KELL-ene csinálniuk, rendesen.
-
kugyu21
senior tag
válasz
wassermann #2142 üzenetére
Sajnos arról lemaradtam, nem élvezhettem.
Azt viszont nem egészen értem, hogy ha korábban már működött a dolog akkor most mit szarakszanak a műsorszórással és az igért olcsó (tizenezer Ft-ért igérték) STB-kel. -
kugyu21
senior tag
válasz
wassermann #2119 üzenetére
-
ati2
őstag
válasz
Jó kis cuccnak néz ki, remélem csinálsz róla valami tesztet, ha megjön a tiéd
-
kugyu21
senior tag
válasz
Hát nekem nem egészen ilyenre lenne szükségem.
Még a mindigtv körvonalazódása elött vettem egy lcd tv-t amiben ugyan van digitális DVB-T tuner CI slottal, de csak mpeg2. Ezért most elsősorban DVB-T HD vételére, azután annak valamilyen egyszerű módon történő rögzítésére keresek megoldást, lejátszani ráér azután is. -
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #1966 üzenetére
Üzeti szempontból optimista vagyok. Szerintem az AAC kódolás kissé magasabb bitrate mellet nagyobb "élvezeti" értéket ad. Az AH-nak ez nem kerülne szinte semmibe.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
wassermann #1901 üzenetére
Köszi a választ. Ez volt a tippem.
-
manczzoll
csendes tag
válasz
wassermann #3 üzenetére
az lenne a kérdésem .hogy vettem egy ilyen dvb-t lejátszot,támogatj -e az mpeg4-et? válaszod köszi
-
mmormota
csendes tag
válasz
wassermann #1879 üzenetére
Telepítettem a tsreader-t, beállítottam 802MHz-re, és a következő eredményt kaptam:
http://kepfeltoltes.hu/081220/tsr1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nem kristálytiszta, hogy ez mit is jelent... :-) -
dan390
aktív tag
válasz
wassermann #1820 üzenetére
igen lehetseges
en mondjuk szlovak oldalon neztem mert szlovakiabol vagyok, hatartol nem messze
es dvb-t vel milyen adasokat foghat(szlovakiaban , es persze föleg magyar adasok közülvagy inkabb vegyek egy analog adast fogo tunert?
-
aix
csendes tag
válasz
wassermann #3 üzenetére
Sziasztok!
Ezek szerint ez a modell kipróbált, működik az itthoni szolgáltatással?
Köszi!
-
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #1790 üzenetére
DVB-T képes vevővel nem. Más a DVB-H esetén alkalmazott moduláció.
-
Krisz1977
csendes tag
válasz
wassermann #1744 üzenetére
Meg kell, hogy cáfoljalak, mivel ismerem a területet és nincsenek a "hegytetőkön" tereptárgyak, de még keresztező települések sem és az antenna pedig pont a toronyra mutat, tehát a "tükör-elv" alapján csak közvetlen jelet vehet, mert a visszavert jel máshonnan jönne.
Sőt! Szerencsére azt is cáfolnom kell, hogy a digitális jelek kevésbé követik a domborzatot, mivel az antennát a vízszintestől kb 5-10 fokkal a talaj felé kell fordítani (kb 7m magasan van).
Az meg már tényleg azt jelenti, hogy a jel jobban követi a felszínt, mint amivel a szakik számoltak.
Persze nem azt állítom, hogy most aztán mindenhova bejut az a jel, csak annyit, hogy a viselkedése jobb, mint amire számítottak.
És ennek én pl nagyon örülök! -
asadasad22
őstag
válasz
wassermann #1740 üzenetére
kösz. mondjuk ez totál ugyanannak tűnik amit kinéztem, csak egy százassal olcsóbban, viszont annyira nincs közel ez sem, bár a Debrecennél határozottan közelebb van
szívesebben fizetnék érte valamivel többet, ha a XI. ker környékén meg tudnám szerezni, de ha tényleg nem árulják máshol, annyira nincs végülis messze -
Clemi
veterán
válasz
wassermann #1642 üzenetére
Na és vajon ez a plusz kártya kapható valahol?
-
iref-h
tag
válasz
wassermann #1637 üzenetére
Valóban van térerő jelző, eddig erre nem figyeltem fel. Azt tapasztalom, hogy az analóg adás vétele közben a térerő a minimumon van, (legkisebb vonás) digitális adás vételekor már a csökkenö vonalakból álló ábra sem látszik, megpróbálom nagyobb teljesítményű antennával. Jelenleg a tunerrel adott kis botantennával próbálkoztam, gondolván hogy a szentesi adótól néhány km-re elég lesz ez is.
Köszönöm a gyors választ, a gondolatébresztő felvetést, a fejleményekről beszámolok.Üdv.:iref-h
-
zhagyma
őstag
válasz
wassermann #1600 üzenetére
Igazad lehet. Nem néztem a képet. A jelterjedés furcsaságaira próbáltam magyarázatot találni és közben ugrott be a "helikopteres" ötlet.
Az Antenna Hungária a német Kathrein-t bízta meg a budapesti UHF-antenna rekonstrukciójának elvégzésével. A Kathrein mérnökei az elvárásoknak megfelelő 12 szintes antennarendszert terveztek, amely a simulcast időszak (egyidejű analóg és digitális műsorsugárzás) és az időszakot követő DVB-T sugárzás követelményeinek is megfelel.
azaz val=sz\n\leg mindenre gondoltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpársportok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Háztartási gépek
- Motoros topic
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged