Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Most vettem észre, hogy a Sportklub átváltott 16:9-re. Nagyon helyes
De pl. a tévésoppot úgy adják, hogy továbbra is 16:9, de a kép csak 4:3, tehát a képben benne foglaltatik a két szélső fekete sáv is
-
gulyasa
őstag
Digitévéseknél rákérdeztem erre a rögzítéses, tuneres, digitális kábel, SD, HD dolgokra még múlt héten és most válaszoltak.
Idézem őket:A DIGI Kft. jelenleg kódolatlan formában sugározza digitális és HD csatornáit (kivéve a prémium csomag csatornáit), így azok foghatóak bármilyen arra alkalmas eszközzel.
Lehetőségek ezen adások megtekintésére:
- Ha a tévékészülékben van DVB-C tuner + MPEG-2 --> normál digitális felbontás vételére alkalmas
- Ha a tévékészülékben van DVB-C tuner + MPEG-4 --> nagy felbontású HD adás vételére alkalmas
- Szinte bármely tévékészülék + a megfelelő Set Top Box SD box-al digitális, HD box-al HD vételCégünktől bérelhető Technisat DIGIT HD4-CX típusú box alkalmas műsorrögzítésre (csak külső USB eszközre), de a megállítható-visszatekerhető adást nem támogatja.
-
Kernel
nagyúr
Nekem 3,5" tápos merevlemezek vannak, csak emiatt nem akartam 2,5"-os egységet vásárolni, nem is szoktam annyit felvenni, ami nem férne rá egy 4 vagy 8 gigás pendrive-ra. Visszanézés után pedig rögtön törlöm, vagy megy át a számítógépre, amiről szintén ki tudom tenni TV-re. Ha esetleg még nem volt idő visszanézni, akkor is mehet át a számítógépre, ha éppen helyet akarok csinálni a pendrive-on.
TV minden este 6-7 órát megy, nekem legalábbis nem lenne értelme folyamatosan járatni egy merevlemezt, amikor néha napokig vagy hetekig sem használom semmire. (Médialejátszóként sem használom a DVB-T vevőt.) De az viszont kényelmes és mára megszoktam, hogy ha hirtelen fel akarok venni valamit, akár a műsor miatt, akár egy rosszkor érkező telefonhívás miatt, akkor az gombnyomásra, azonnal működik.
-
Jocky
tag
Értem!Az hogy én nem vagyok ezzel tisztában, az egy dolog, de hogy a szerelő se tudja, akit a Vidanet küld az azért már gázos!
Na, mindegy, holnap bemegyek hozzájuk, aztán visszakérem a kártyát és úgy csinálom ahogy mondtad!Remélem jó lesz!
Köszi mégegyszer a segítséget! -
nfsu17
veterán
Biztos nem értett nagyon hozzá, relatíve új dolog ez a CAMezés, de mondjuk nem mentség rá, de előfordul az ilyen mindenhol, én még mindig normális szerelőt kaptam (1x
), mert sosem volt rájuk szükség...kopp..kopp.
Azért írt ki kódoltat - mint nálunk - mert a központban még nem frissített le a rendszerük, hogy Te már bizony CAM-et használsz. Pár óra múlva, vagy másnap már jöttek volna a csatik, kár volt ennyiben hagyni a dolgot. -
Jocky
tag
Ja, amúgy a csatornákat megtalálja a tv, de mindre azt írja ki, hogy kódolt adás, mintha nem is lenne bedugva a kártya!De a szerelő csávó nem várt szinte semennyit sem, mint ahogy te is írod, hogy 20 perc alatt bejött neked!Szerintem nem nagyon érthet az egészhez ez a szerelő akit küldtek.
-
nfsu17
veterán
A 2. készülék, legyen az CAM, vagy STB 800-900Ft körül/hó, de nem találom sehol az oldalon.
Én a helyedben azt csinálnám, hogy a STB-ot egyelőre hagynám a francba, elkérném mégegyszer a CAM-ot, szerelő nélkül. Egy napig, vagy ameddig kell, szüttyögni vele, míg bejön az adás, mert be kell jönnie rajta. Ha nagyon nem megy, CAM vissza, STB újra ide. STB-al megnézni mi a helyzet, aztán ha nagyon kell, vehetsz CAM-et, de ha a Vidanetessel nem jön be, akkor nagy valószínűség szerint a technisattal sem fog jönni. Az idei, új CAMük már elég jó, sőt, nagyon jó.
Ilyet szoktak ajánlani, mikor keresed a csatornát.
Először gyári beállítás visszaállítása, terület finn, nyelv magyar, teljes keresés, gyors keresés, várni pár órát, majd újból, stb.
Nekünk alig kellett 20 perc és már volt adás, de nekünk LG van. -
Jocky
tag
Csak nálam az a gond hogy most mikor kint voltak akkor azt mondták, hogy nem fog úgy menni ha a tv-ben van a conax kártya, ezért adnak STB-t, de akkor a CAm modult nem kapom meg.Azért gondoltam arra, hogy veszek egy CAM modult és a haver majd beállítja, ha hazajön.De ha adnak pluszban a STB mellé, akkor lehet inkább bérelek.Mennyit kell érte fizetni havonta?
-
nfsu17
veterán
Úgy tudom megy vett modullal is, mert régebb óta használják már egyesek, amikor még a Vidanet nem adta a CAM modult.
Tehát igen, ha veszel egyet, bele a kártyát, akkor mennie kell. De nem tudok erre garanciát vállalni. Mivel ingyen adja a Vidanet, én nem is vettem ezért. De mivel a tévé nem tud felvenni, ezért vettem egy felvevős boxot 2.-nak, szintén bele a kártya és megy.
Technisat modullal megy általában, akik úgy vették. -
nfsu17
veterán
Nekünk a kártyaillesztőt=CAM modul is a Vidanet adta, amint visszavittük a STB-ot. Ingyen.
Most úgy néz ki, hogy van ez a CAM modulunk, a Vidanet által, benne a Conax kártya, szintén Vidanetes, ez egy LG HD tévében, szuperül megy.
Van ezen kívül még egy Vidanetes gyári, ultragagyi STB is, benne a Conax kártya. Ez már havidíjas. Ebből kiszedtem a kártyát és egy magam vett jó minőségű STBban használom.
-
Jocky
tag
Kijött egy szerelő, az üzemelte be, de sztem nem sokat értett az egészhez ahogy elnéztem.Azért szeretném megnézetni a haverral, de nem hagyták itt a kártyát és a kártyaillesztőt sem.Akkor kapok csak kártyát, amikor a STB-ot is kihozzák, de a kártyaillesztőt viszont nem kapom meg, és anélkül nem tudom berakni a kártyát a tv-be hogy beállitsuk STB nélkül.Ezért szeretnék kártyaillesztőt venni, de nem tudom ilyesmit hol lehet kapni és egyáltalán mi a neve hivatalosan.Tudsz ebben segíteni?
-
nfsu17
veterán
Én pont VidaNet-es vagyok és megy gyári STB nélkül a dolog (hála az égnek), LG tévével, a Vidás gyári CAM-el és kártyával.
Tehát a dolog működik, nálad nem tudom mi lehet.
De még másik STB-al is megy, csak a conax kártyával.Beüzemelés után mennyit vártál?
Pár óra azért lehet nem árt, míg aktiválódik. -
Jocky
tag
Sziasztok srácok!
Segítséget szeretnék kérni, mert én nem értek igazán ezekhez a dolgokhoz.Van egy Samsung tv-m, amiben van DVB-C tuner és CI kártyaolvasó is.Előfizettem a Vidanetnél egy digitális csomagra.Kijött a szerelő, berakta a kártyát a tv-be, a tv megtalálja az összes digitális adót, de mindre azt írja ki, hogy kódolt adás.Azt mondja a szerelő, hogy nem is fog menni STB nélkül, de hogy miért arrol fingja sincs.Igényeltem egy STB-t, de szeretnék mellé egy CI kártyaillesztőt is venni, mert van egy haver aki talán be tudná állítani a tv-t, hogy STB nélkül is tudjam használni, de most külföldön van a srác és amire hazajön addigra meglesz a STB, de vagy a CI kártyaillesztőt adják kártyával csak vagy a STB-t, együtt a kettő nem megy.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ilyen CI kártyaillesztőt lehet-e kapni valahol külön, és ha igen, akkor hol?
Bocs a hosszú hozászólásér!
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Jocky -
nfsu17
veterán
"Merevlemez már kényelmetlenebb, forog a motor, esetleg soha nem áll le, akkor kapcsold ki, de akkor nem fog készenlétben figyelni, nekem legalábbis hamar elegem lett belőle."
Természetesen, ha már 128GB-os pen-eket adnának fillérekért, akkor ez így valóban kényelmesebb lenne. Aki nem akar 2 óránál több HD adást rögzíteni, annak is jó megoldás ez. De azért 1 óra HD adás az ölég kevéske és ha megnéztem, törölhetem is, mert több nem is fér rá.
Én 320GB-os 2,5"-os, táp nélküli hdd-t használok.
Hangja nincs, ha bekapcsolom a boxot, ez is bekapcsol, ha lekapcsolom, ez is lekapcsol. Ha időzítve vesz fel valamit, akkor is bemountolja a hdd-t, hozzá sem kell nyúlni. Be lehet állítani, hogy X idő után lekapcsoljon. Na ezt még nem próbáltam, de ez után valószínű már nem is vesz fel semmit, ha nyomom a REC-et, hisz már lekapcsolta. Nekem mindig megy a hdd, ha tévézek.
Tök úgy működik, mint a pendrive, nem is értem miért lett belőle eleged. -
Kernel
nagyúr
válasz
gulyasa #8436 üzenetére
A gyakorlatban ez egyszerűen működik, például az én készülékemnél csak megnyomom az Info gombot a távszabályzón felvétel közben, erre feldob egy kis táblázatot, ahol szerepel minden szükséges információ, aktuális fájlméret, szabad hely, bitsebesség stb.
Bár a táblázatról nincs fotó, de így néz ki a menü:
http://www.digiportal.hu/page.php?89
Sok PVR-es típusban használják ugyanezt a menürendszert és processzort, Alcor stb.
Az aktuális bitsebességgel kalkulálva kijelzi, hogy mennyi idő van hátra, ami elfér az adathordozón. Mondjuk az enyémnél annyi szépséghibája van, hogy menet közben az időérték már nem változik, tehát legjobb a felvétel elején ránézni, ha kevés a hely.
Mert ha például kiírja, hogy 1 órányi szabad hely van, akkor legalább tudok mire számítani. De amikor fél óra múlva is 1 órát közöl, az nyilván megtévesztő.
Így különböző adóknál egy-egy próbafelvételt indítva le tudom tesztelni, hogy például egy 4 GB méretű pendrive-ra HD adóból kb. 1 óra fér el, SD-adóból talán 8 óra, nem emlékszem pontosan. Amúgy is adónként eltérő a bitsebesség.
Felvétel céljára egyébként legpraktikusabb a pendrive, szerintem. Nekem ott figyel mindig benne, gombnyomásra indul a felvétel, például jön egy telefonhívás, megzavarnak valaminek a nézése közben, csak rányomok, később vissza tudom nézni.
Merevlemez már kényelmetlenebb, forog a motor, esetleg soha nem áll le, akkor kapcsold ki, de akkor nem fog készenlétben figyelni, nekem legalábbis hamar elegem lett belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest