Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egér probléma
- 3D nyomtatás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
khorvat
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Közel hasonló történt velem a napokban. 20-25m magasságban sport módban egy Air-rel csapattam olyan 100-200m-es egyeneseket míg egy megállás után csak lebegett 20m-en és nem reagált a kontrollerre se a forgás se az oldalra mozgások le-fel nem mentek. Egyetlen ötletem megnyomódhatott a pause gomb véletlen és nem vettem észre. Ebből az állapotból 35%-os akksi mellett gyors agyalás után a sport mód kikapcsolásával tudtam kikeveredni után újra tudtam irányítani. Még nem teljesen világos mi is történt pontosan, de ez a pause gomb az egyetlen magyarázat ami utána eszembe jutott vagy simán egy hibás működés.
Tudok erről a repülési naplókban logokban vmit nézni pl. mutatná hogy nyomtam egy pause-t és meglenne a pontos miért? -
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Nem Mo.-on repülök, ahol a DJI térképen kb 2db piros paca van oszt csókolom... Nyugati fórumokon bizony olvastam már olyat, hogy valaki tiltott zónába futott bele úgy, hogy a hatósági térképek teljesen tisztának jelölték a területet - csak a dji sz.rt be valami 80as években elhagyott, beszántott volt reptértől. Az online dji térkép sza.rt se ér, múlt 7végén kinéztem, hogy ok, jó tiszta területen fogok repülni, semmi gond,a hatósági térkép is fehér - erreföl repülés közben benyögi, hogy warning, class D airspace-ben vagyok. Baromijó...
Ez pl nem az egyetlen drónvesztéses eset az idióta geofencing implementációjuk miatt. Nem, nem akarok Ferihegyen utasszállítókkal versenyezni, de hagyjanak békén a hibás dji térképpel, hatósági térképből tájékozódom és természetesen a hatóságtól kérek engedélyt ahol ez szükséges.
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Megint vmi olyat hozol fel, aminek 5000000:1-hez az aránya hogy megtörténjen. Ha olyan légtérben akarnál felszállni, ahol eleve tilos, arról már akkor tudsz, mielőtt felszállnál és legjobb esetben fel sem enged szállni. Nameg meg sem kapod az engedélyt. Abban az esetben, ha olyan zónához csak akár közelítesz is, annak a tilos zóna előtt van átmeneti zónája, ahol megkapod a figyelmeztetést, nincs azonnal "piros" zónád. Pl. egy reptérhez már eleve közel sem tudsz kerülni azon a koordinátán, ahol tilos repülni. Mert már előtte van másik zóna esetleg, ahova kapásból nem is kapsz légtérhasználatit. Ez a zóna egyre csökken magasságilag, ahogy közeledsz a reptérhez, tehát ne egy falat képzelj el. A garancián meg én nem aggódnék addig, amíg józan paraszti ésszel meghatározható, hogy mit lehet és mit nem. A hülyékre meg nincs garancia....Tehát szerintem nincs kérdés.
Az előző kommentedhez:
Ha egy másik gép a te légteredbe kerül, vagy hozzád relatíve közel, arról kapsz értesítést, még a magasban repülő teher/utasszállítóról is küld, hogy magasban elhaladó repülő, óvatosan repülj... Nem hogy egy veled egy magasságon lévő gép..Eleve nem lehettek egy magasságon azonos légtérben azonos koordinátákkal. A helikopter pilóta ugyanúgy megkapja az adott zónára a légtérhasználatit és egy napi riportot, ami tájékoztatja a repüléssel kapcsolatos fontos dolgokról. Akár arról, hogy te 500-ig használod azt a légteret, amit ő éppen használni fog 700-tól felfele mondjuk. Látszólag teleszarod a gatyád, valójában magasabban van. Ha lejjebb jön és nem szabadna, ezáltal beleáll a földbe, úgy is kihozzák, hogy semmi közöd nem volt hozzá, ő jött le a te zónádba.. Szúnyogirtókkal repültem egy magasságon, látszólag neccesen, de valójában semmi közünk nem volt egymáshoz és pontosan láttam, hol fordul, azaz tisztában volt az én zónámmal centikre menően.. Még a mentőhelikopter pilóták is tudnak arról, mi zajlik ott, ahol nekik dolguk van. -
t72killer
titán
Találtam egy nagyon érdekes Jailbreak-lehetőséget, több DJI-drónra
Meg kell mondjam, teljesen igazuk van, a dji önhatalmúlag aknamezőt varázsolt egy csomó ország légteréből, a hétvégén is kaptam egy felugró üzenetet, hogy D-kategóriás légtérben vagyok (reptér) - miközben az online térképükön semmi sincs, a hivatalos (német) térképen szintén teljesen szabad a vadászterület.A figyelmeztetés még csak egy dolog, de ha rosszul programozták be egy tiltott zóna határát, akkor a madár kényszerleszáll ott, ahol épp van: folyó, pöcegödör, bölcsőde, maffiózógyűlés, vagy még rosszabb, az anyós veteményese fölött.
Kérdés, vajon az ilyesmi mennyire kockázatos/mennyire bukja vele az ember a garit?
-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Igen, mondjuk ha lehetne kommunikálni a drónt lelövővel, akkor tudnánk az ő álláspontját is. Az mondjuk nekem gyanús, hogy egy alaphangon 5000$ körüli inspire-ről van szó, amit leginkább munkára szoktak használni, nem a szomszédasszony bugyicseréjének kivizsgálására.
Az, hogy oldalt is vannak rajta lyukak, még nem bizonyíték az alacsony röppályára (a földön lévő, még egyik propellerjét mozgató madárba beleküldhetett még egy kört a tag), a repmagasság 168 láb = 50 méter, amennyiről azért minimális balszerencsével be lehet kapni pár szem sörétet - a fácánok se sokkal közelebbről kerülnek a kondérba
.Ami nekem nem világos, hogy miért tartózkodott 5másodpercnél tovább a telek fölött a drón? Ha valahova "dolgozni megy", akkor másodpercek alatt átrongyol a köztes területek felett, úgy, hogy a tulajok észre se veszik. Ahhoz, hogy mr. Redneck lerakja a sörét, bemenjen a nappaliba a sörétesért, megtöltse, leadjon egy hatásos lövést, minimum 20-30mp kell, ezalatt egy úton lévő (5-10m/sec közlekedő) drón 100-300 méterrel odéb lesz, amit nemhogy lelőni, de látni se nagyon fog emberünk.
A hétvégén jókat repültem, jellemzően 100m körüli magasságban (sasoltam is keményen, van-e helikopter a légtérben...), nagyon kellett mereszteni a szemem, hogy lássam a madarat. Igaz, a P4 kisebb az inspire-nál, de ha nem tudnám, hogy hol keressem, 100méterről észre se venném.
-
t72killer
titán
Idióták mindenhol vannak - usa-ban meg ráadásul fegyverük is van. Ajrópában csak addig megy a dolog, hogy az egyszeri zsepkendőporta-tulajdonos azt képzeli, hogy a felette áthaladó műholdaknak is tőle kell személyesen engedélyt kérnie/illetve a hatóságok azt, hogy a 30m magasságban repülő, 20mm ekv lencsével ellátott tucatdrón címlapfotókat fog lőni a kertben no-kiniző szomszédasszonyról...
-
t72killer
titán
Black hawk down Ohioban... Egy inspire 2
!
Nemigazán ismerem kinézetről az inspire kamerákat (amitől 3k$-ból 20k$-ra drágul egy szet
), ez vajon melyik lehet? -
t72killer
titán
Kicsit játszottam a P4P kamerájával - és nem ájultam el tőle: iso 3200-on sötét a kép, azaz az iso3200-as beállítás jó, ha 1600-nak felel meg, így ha az ember magasabbra tekeri az érzékenységet, alulexponált képeket kap. Mondjuk videóban nem teszteltem, csak fotókat lőttem, raw-ban. ISO1-200 környékén teljesen okés az expó.
Más: kipróbáltam photoshopban a "szuperfelbontást", képsorozatból: nem lett az igazi, az új kép nemigazán lett részletesebb az eredetinél - viszont elcsesztem a tesztet, mert a madár leszállva, betonstabil alapon csinálta a képeket - elvileg kézből/mozgó alapon kell lőni, hogy a törtpixelnyi elmozdulásból többletinfót nyerjen ki a progi. Megcsináltam az iso3200as képekkel is, ott szuperül csökkentette a zajt - ha már más haszna nem volt

-
gonger
senior tag
Ha CN régió kódos gépet kapsz (valószínűleg az lesz) akkor gariztatás miatt vissza kell küldened.
De ez ne vegye el a kedved a rendeléstől. Figyelj a szállítási módra, hogy ne te fizess Vámot és biztosan találsz jobb árakat az itthonihoz képest. Nagyon sokan rendeltünk itt kintről, inkább user hiba miatt kerülnek szervizbe a gépek. Abban az esetben meg lehet mérlegelni, hogy itthon javíttatod, vagy megkockáztatod elsütni a gariztatás lehetőségét és vállalod a postaköltséget. -
petymeg
addikt
Mavic Airt sikerült már valakiknek telefonnal irányítani? Ma ki akartam próbálni, de a telefon nem tálalja a front se a gombos, se a qr kódos, se a wifi hálózat keresős módszerrel.
-
Geller72
veterán
válasz
lutyo78
üzenetére
Esetleg a dji.com/support, dji care-->dji activation code? 10 mp volt megkeresni...ennyire ne legyünk már lusták, mert ha meg nem jön válasz akkor meg jön a kritika, hogy nem segítenek a topicban..
(Hozzáteszem, hogy én is most kerestem ezt meg először.)
Azaz: https://support.dji.com/care/active -
Geller72
veterán
válasz
Amarton
üzenetére
Én vizuális típus vagyok, mindenképpen szeretem valóságban is látni, hogy mit veszek, milyen az a termék. Mivel ez megoldható volt, szerencsére - ezért nem vettem Mavicot, hanem P4-et. Látatlanba megvettem volna a rózsaszínű vidik alapján, aztán ostoroznám magam érte utólag. Ahogy autót sem veszek úgy, hogy yt-s vidiket nézek előtte - csupán vidik, fényképek alapján.
. -
Amarton
tag
válasz
Geller72
üzenetére
Szerint a drón pont az az eszköz, amit hiába fogdosol meg.
YouTube tele van videóval. Ott lehet informálódni. Attól hogy a kezedbe fogod még nem tudod meg milyen a kamera képe, hogyan viselkedik szélben, milyen hangos stb.
Ezt csal kipróbálva lehet.
Én mindkét drónomat rendeltem, mert tisztában voltam vele, hogy mit is kapok. -
Geller72
veterán
válasz
Amarton
üzenetére
Nem tudom, hogy máshol hogy van, de a "nálunk lévő" Euronicsban csak azt árulják, amiből ki is van téve bemutatódarab. Vagy kibontják. Én ott még soha nem vettem olyan terméket, amit előtte ne foghattam volna kézbe. Természetesen egy bontatlan darabot kaptam, de megnézhettem, hogy mit veszek. Ok, hogy egy zsugorozott noti egeret nyilván nem, de egy drónt biztosan megnéznék, ha kiadok érte 3-4 "kilót" vagy többet.
Mondjuk az is igaz, hogy van a Dji-nak hivatalon boltja Pesten, ennyi pénz kiadása előtt könnyen lehet, hogy oda bemennék mielőtt megveszem, még ha nem is ott veszem meg. Nekik lényegében mindegy, mert mindenképpen megveszem azt a Dji terméket, max a jutalékot nem ők kapják, de nem hinném, hogy ez magának a cégnek számítana valamit. Meg nekem sem.
-
lutyo78
újonc
válasz
Amarton
üzenetére
Kipróbáltuk egy másik telefonon délelőtt és ott adja a kameraképet /Huawei p9 lite/.Szóval igen a p8 lite már nem jó hozzá.Így akkor most be kell szereznem egy jobb telefont.Addig is gondolom élő kép nélkül mindenféle probléma nélkül lehet reptetni?Ja igen,elől az infravörös szenzorról muszáj levenni a védőfóliát,vagy az nem befolyásolja semmiben?
-
t72killer
titán
Az efféle táskák "vízállóságában" mennyire lehet bízni? Pl evezéskor bele merjem tenni a madarat egy ilyenben a ladikba?
#1075: sparkban sajna nem vagyok jártas, benéztem, úgy látszik alapból 720p30 az átvitel

-
lutyo78
újonc
válasz
t72killer
üzenetére
Köszönöm a választ,igen én is erre gondoltam,hogy itt lehet a probléma.Esetleg a Sparkon nincs valami olyan beállítás,hogy a felbontást "lentebb butítsam" a telefonhoz,amíg nem veszek új telefont?mert ugye délelőtt megvettem a Sparkot,de még a repülésig nem jutottam el vele,a garancia meg ketyeg...
-
t72killer
titán
A h.265-ben történő rögzítésnek van bármi képminőségbeli hátránya? Ok, tudom, hogy feldolgozni egyelőre macerás - de ezért fejlődnek a hardverek-szoftverek.
-
lutyo78
újonc
Sziasztok!Vásároltam ma egy DJI Spark-ot.Viszont az a gondom,hogy nem mutat kameraképet!Valakinek lenne ötlete,hogy miért lehet ez?P8 lite telefonnal van összekapcsolva.A képet elkészíti,de a kijelző tök sötét.Elképzelhető hogy a telefon kijelzője már buta a Sparkhoz?
-
t72killer
titán
Van olyan (megbízható!) drónvezérlő app, ami guglimap mellett egyéb térképeket is tud használni, és komolyabb területet is le lehet vele tölteni? Túrázáshoz országfüggően többféle topo-térképet is használok mobilon, illetve vannaok oziexplorer térképeim is egy-két területről.
A gyári GO4 app csak pár tenyérnyi területet enged előre letölteni, ami nevetséges egy hosszabb offline (autós) túra esetén. Még ha alkalmasint szerzek is az adott útra mobilnetet, út közben nem feltétlen azzal akarok vacakolni, hogy legyen az aznapi megállóhoz térképszegmens.
-
-
NORBl
aktív tag
Kínából rendelt mavic pro garanciáztatása hol térténik ? Vissza kína, vagy eu-n belül megcsinálnák ?
-
Amarton
tag
-
Karajev7
tag
Hello!
Tud valaki olyan boltot Szegeden, ahol meg lehet nézni (fogni) Mavic Pro-t, és Mavic Air-t? Nagyobb áruházakban csak gagyi pár ezer forintos drónok vannak kitéve.
-
t72killer
titán
Nyers fotók feldolgozására van valami ingyenes ajánlott progi, vagy lightroom-PS a nyerő, ha az állóképekből a maxot akarja kihozni az ember?
-
t72killer
titán
Mindenképp csak nagyon kontrasztos, pl alkonyati videóknál használnám, ahol kb egyenletes a megvilágítás, csak ront a helyzeten
Multkor lőttem egy olyat, ahol fehérfalú épület volt a képben, és elég randán beégett (azt sütötte a nap, a környezetét csak féligmeddig)A linkelt cikk alatti hsz-ekben amúgy a cinelike-ot preferálják, asszem tesztelnem kell mind2-t, h264 és 265 alatt is... (avagy: mindíg van ürügy egy kis repkedésre
) -
NORBl
aktív tag
Milyen appokat javasoltok Mavic-hez ? DJI GO 4, UAV Forecast, meg Kittihawk van leszedve. Ismerkedek még csak velük.
-
twine
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Úgy rémlik általában a D-Log-ot szokták favorizálni,,,,egy pöppet talán jobb minőséget eredményez, és mintha valahol azt is olvastam volna, hogy több részlet marad meg vele, mint a cinelike-al...
Ez talán pont az ilyen kontrasztos képeknél épp előnyt is jelent, hiszen a kép sötétebb tónusaiból több részletet tudsz "előszedni" vele!Én D-log-ot használok, ha ilyesmi igény merül fel.....
-
lutyo78
újonc
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Szeretnék vásárolni egy DJI Sparkot,és erről a gépről szeretnék kicsit több infót megtudni.Pl a motorja mennyire tartós,mennyi időt bír?már ha nem zuhanok le vele minden nap 2x!?Előre is köszönöm a válaszokat!!
-
t72killer
titán
D-cinelike vagy log a nyerő, ha túl nagy a kontraszt a képben? (P4P)
-
t72killer
titán
válasz
jozsi252
üzenetére
Valóban 1xerűbb, akksi miatt is csinálom olyankor, ha nincs egy nagy tiszta leszállópálya, ahova nem kell 1 egész percet (2% merülés) fészkelődni. Minél kevésbbé meríti az ember az akksit, annál tovább él...
Más: mivel a PH már nemigen hoz le drónos híreket, csak most olvasom, hogy az EU be akar keményíteni drónügyben, a 900g feletti drónok pilótáinak (az új mavic 907g...) személyesen kell majd vizsgát tennie. (c2 kategória, 15. oldal). Ahogy nézem a különböző eu-országok szabályozását, ez kb mindenkinek szívás. Nálunk dajcslandban 2 kiló felett kell egy ingyenes online tesztet kitölteni (príma, s phamtomom sose fog 2 kilósra hízni...), tudtommal a franciáknál, spanyoloknál, briteknél se szivatják a hobbistát. A vadbarmoktól, akik szándékosan repterekre repülnek be, vagy drogot csempésznek (nem túl hatékonyan...) egy vizsga nem fog megvédeni...
-
jozsi252
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Mikor első Phantomom megvettem első pár alkalommal szálltam le a talajra, de láttam hogy kézbe sokkal egyszerűbb meg biztonságosabb, így maradtam is annál.
Air-nél már nem csinálom, mert a súlypont lent van neki, nem kell attól tartani hogy megborul esetleg.(#1051) khorvat
Air-nél sehova, Phantomnál használtam. Air-hez ha kell akkor ezt vegyed -> https://www.djiars.hu/termek/mavic-pro-taviranyito-pant
-
*Ropi*
félisten
Érdekesség: így készülnek a drónok motorjai.

-
jozsi252
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Phantommal én minden esetben kézben szálltam le. Magas súlypont miatt tartottam tőle nehogy esetleg megboruljon, felszállásnál ilyen gond nincsen, azt nem csináltam kézből.
Én ha jól emlékszem Banggood-ról rendeltem még régebben DJI-os nyakbaakasztót. Tökéletes erre a célra, meg igazából bármilyen másmilyen is, csak ha már a drón is az, akkor a nyakbaakasztó is legyen az. Állítható, szóval így jól be lehetett lőni hogy a táv mennyire lógjon. -
t72killer
titán
válasz
jozsi252
üzenetére
P4P is így megy
. Többször szállt már le "kézbe", mert nem akartam, hogy a füves talajon átmenjen fűnyíróba - és ha az egyik kezemmel a drónt fogom, a másikkal az RC-t, akkor elég nehéz lenne még a képernyőt is nyomogatni...A kézből indításon dolgozok, az egy fokkal macerásabb, kéne valami nyakbaakasztós tartó a kontrollernek.
-
petymeg
addikt
Mavic Air-nel a leszállást lehet valahogy egyszerűsíteni? Most így van, hogy megáll a sima vízszintes felület felett olyan 80 xm-re és nem mindig reagál, ha lefelé húzom a bal sticket. Még kell nyomnom a kijelzőn a leszálló gombot, majd rákérdezésnél pipa, utána meg balra simitani a slide-ot. Kicsit körülményes.
-
NORBl
aktív tag
Hogy dobom rá a mavic pro ra a propikat?
Telibe benyomom, három pöcökre figyelek, hogy belemenjen a lyukba, utána? El kéne tekerni, Csák nem merem erősen, mert szorul? -
t72killer
titán
válasz
Tibcsi68
üzenetére
Jó kérdés, lehet nem vitték túlzásba a GO app optimalizálását KitKat-re
? A snapi 600-as hardvernek elvileg bírnia kéne... -
Tibcsi68
tag
Miért esik szét a drón (P3P) képe egy LG G-pad 8.3 tabon?
-
NORBl
aktív tag
Kéne egy kis segítség..mavic pro, kicsomi, lightning kábel. Megvan type c, de hogy cserélem a házat, amibe bele megy a töltő feje a sínen?. Le kell szednem a kihajtható teló tartó alját?
-
t72killer
titán
Apropó autós töltő téma: tegnap kipróbáltam a normál ac töltőt egy inverterrel, és nem szerette! a töltő ciripelt, melegedett - úgyhogy meg se vártam, h 100%-ra töltse az akksit, kb 30 perc elteltével lehúztam. (ezalatt 50%-ról kb 95%-ra nyomta fel az akksit, ami normál töltései sebességnek felel meg).
Szóval úgy néz ki, hogy vagy egy minőségi szinuszos inverter, vagy egy autós töltő befigyel a következő kütyüvásárnál... Előző előnye, hogy túléli a dji örökös variálásáf az akksicsatlakozókkal - hátránya viszont, hogy veszteséggel dolgozik, azaz max járó motor vagy egy masszív napelemtábla mellett tudom elképzelni.
-
petymeg
addikt
Az aszteroida, rakéta stb klippeket csak a DJI 4 Go telefonos programmal lehet készíteni?
-
m4rk.89
aktív tag
DJI Phantom 3 Advanced, jól emlékszem, hogy működik Internet kapcsolat nélkül?
-
usergefi
kezdő
válasz
Tibcsi68
üzenetére
Csak akkor, ha szinkronizálod előtte. A DJI GO indulása után menj bele a repülési adatokba és a jobb felső sarokban lesz egy felhő alakú gomb. Ha azt megnyomod, akkor lehúzza az eddigi repüléseket, persze ha a másik készüléken megtetted ugyanezt és az meg felnyomta a felhőbe.
-
Tibcsi68
tag
Hogyha nem az addig használt telefonról, vagy tabról jelentkezek be a DJI GO-ba akkor az új készüléken nem jelennek meg a korábbi repülési adatok, összesítés, stb... ( amit az előző telefonnal/tabbal repültem a drónnal)?
-
jozsi252
veterán
Persze egyetértek veled. Van olyan aki megtehetné de mégis inkább egy Spark-ot vesz mert kis kompakt gép, bárhova magával tudja vinni, méretéhez képest nagy tudása van neki, illetve ugye ő merev vázas szóval ettől nem kell tartani.
Amúgy mióta megjelent az Air meg Pro bújom a fórumokat de nem nagyon találkoztam olyan problémával ami abból adódott volna hogy egyszer csak becsukódik az egyik kar. Nyilván ha nekimegyek valaminek akkor be fog, de az már nem a drón hibája hanem az enyém.(#1024) Geller72
Tök igazad van, hatótáv terén jelenleg Ocusync a jövő nem pedig a wifi. Ugyanúgy egyetértek abban hogy nagyobb szélben a súly miatt a Phantom sokkal jobban irányítható. De az számomra akkor is nagyon durva hogy egy akku 55-60k hozzá. Lehet itt vitázni hogy a gép árához képest nem akkora összeg, de ha sokat repülsz, és még kell venned 3-4 akkut akkor igenis sok.
Akinek a pénz nem számít azt nyilván nem érdekli hogy 1 akku mennyi hozzá, én szimplán azt próbáltam kifejteni hogy nagyon sokan nem azért vesznek Spark meg Air-t mert az jobb, hanem szimplán az a "megfizethetőbb"! -
Sugi2009
tag
Sziasztok! Nincs nagy kérésem csupan annyi h a Sparkomhoz szeretnék egy kábelt venni a konti és az iPhone közé...Sehol nem találok (Gearbesten van de nem szeretnek 3 hétig erre várni) Nem tudtok olyant ahol elérhető? A DJIars-ban azt mondták h OTG kábelük van csak. Ezt kihagynám ha lehet.
-
Geller72
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Nekem meg a wifis megoldásoktól van herótom. Ha azt meg kizárjuk, akkor marad a mavic pro, meg a P4. És én is inkább utóbbit vettem és venném most is. Láttam szélben repülni mavicot és repültek szélben az enyémmel. Azért eléggé látszik a két gép közti különbség. És árban akkor éppen semmi difi nem volt kb egál volt a kettő. Majd ha a spark és az air kb annyit és úgy tudja, mint a nagy tesók és nem lesz wifi, akkor talán elgondolkodok egyen, de addig is kivárok. Annak ellenére, hogy tetszik a kompakt jelleg, de wifire semmit nem bízok. Ha a spark technikailag azt nyújtaná mint a P4, még a kamerával is kiegyeznék 1080p/60fps-720p/120fps-ben. Nekem a 4k nem kell - még. De a gép tudása igen.
-
petymeg
addikt
Én majdnem megrendeltem a Xiaomi Mi drónt, amikor az egyik ismerősöm megmutatta az Airt. Basszus, mondom ilyen is van, amihez nem kell egy akkora láda, ami az Octavia fél csomagtartóját elfoglalja?
A drónt ugyanis mindenhova hurcolom magammal, mert a munkámhoz igen jól tudom használni. Építőiparban műszaki ellenőrzök, ahhoz igen jól használható. Leesik mindenkinek az álla, mikor előkapom, hogy akkor körbevideózom madártávlatból az építményt.Utánaolvastam, a Mavic Prot 5000-szer hajtogatták, ki-be úgy tesztelték, gondolom az újabb és fejlettebb Air se gagyibb. Ha napi ötször ki-be hajtogatja az ember akkor is majd' három év.
kpal
Érdemes megkötni a Care-t. Bár óvatos duhaj vagyok, de magam is befizettem erre a biztosításra. Ha már élet meg casco, meg mindenféle egyéb biztosításom van, akkor mért pont drónra ne legyen.
-
kpal
nagyúr
válasz
petymeg
üzenetére
Felhívtam a Német szervizet megtudjak csinálni és utána lehet Care-t is intézni.
Elsőnek ütközés es eset is... Lényegében automata módban vett fel videót és oldalazva éppen elcsípte a fa tétjét és míg földet ért kapott rendesen az ágaktól,bár ha rajta lett volna a védőkeret lehet nem történik ez . Én se szoktam ki-be hajtogatni max ha hosszú útra megyek és táskába teszem ,kinyitott lábbak tartottam mindig.
Amúgy azt mondta a szervizes ez nem vészes mert csak egy olyan csatlakozási pontot kell kicserélni ami csavaros ,meg a motor kábelt kell cserélni és ennyi.Az biztos várom a 2. kiadását ennek amiben kap több érzékelőt mint a nagy testvér...
-
twine
veterán
Megjött az árnyékoló is a telefonra
Nagyon jó minőségűnek tűnik elsőre....Próbáltam a kertben a napon...egészen jónak tűnik....kíváncsi leszek "élesben" mennyit segít majd....
Remélem sokat....mert sokszor szinte semmit nem látok odakint.... -
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valaki tud Budapesten segítséget nyújtani, ec-ről fcc-re átállítás ügyében egy sparkon? Írhat privátben is, Budapesten belül házhoz megyek a segítségért!
Köszi előre is!
-
usergefi
kezdő
Én úgy tudom, hogy a feladott csomagban nem lehet akkumulátor, csak abban, amit magaddal viszel a gépre. Februárban repültem Ciprusra (WizzAir), ott csak a gépre vihettem magammal (mondjuk nem is volt feladott poggyászom). Az átvilágításnál, csomagellenőrzésnél egy szót sem szóltak.
[link] - Lítiumos elemek és akkumulátorok szekció.
-
twine
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Tök igazad van....ezért is írtam, hogy egyéni preferenciák vezérelnek mindenkit,és próbáltam magyarázni, hogy egyiket sem tartom "rossznak"....
Ráadásul nem is gondolom,hogy pld. egy "szimplán" családi drónnak szükséges lenne egy Phantom, vagy akár egy mavic pro...simán elég egy spark,vagy egy air....
Én inkább csak a kialakításukrol próbáltam szólni...."hajtogatos VS merev" ,elvonatkoztatva mindenféle anyagiak tól.....
főleg mindezt az utóbbi pár nap új mavic2 bejelentés lázának tükrében írtam ...hiszen ott már ugyanarról az arkategoriarol beszélünk... -
jozsi252
veterán
Sajnos sok ember nem teheti meg hogy 400-500-ért vegyen egy drónt, illetve 50-60k-ért egy akkut. Ez az oka hogy a Spark meg Air ennyire keresett. Tehettem volna én is inkább egy P4A vettem volna, de veszek hozzá 2 akkut meg care-t aztán 500-nál vagyok kb.
Egy Air +2 akkuval +care simán megvan 310-ből. -
twine
veterán
válasz
petymeg
üzenetére
Független az aktuális témától,az utolsó mondatodra reagálva:
Ez az egyik amiért én a kezdetek óta távol tartom magam a MAvictől......
Szerintem már kiderülhetett mindenkinek, hogy ha valaki, én tényleg istenítem a céget,kedvelem a termékeiket, és hiszek a mérnökeik tudásában!Mindezek ellenére nekem van egy becsípődésem, amiből nehezen engedek...független attól igazam van e vagy sem...
Nekem egy ilyen jószágnak ne kelljen hajtogatni sem a karjait, sem a rotorjait....
Az legyen merev, és nem hajtogatható....Látom a gyakorlat is engem cáfol,,hiszen a mavic széria jó ideje a piacon van....nem olvasni "magától összecsukódó" gépekről....és nem is tartom a DJI mérnökeit hülyének...
De valahogy az én biztonságérzetem nagyobb ha nem kell hajtogatni egy efféle gépet

A másik a szél tűrése,illetve "billegés".....Én ezért, a stabilitás miatt is pártolom a Phantom széria kialakítását jobban, és ezért sem mozdított meg egy picit sem az új Mavicek bejelentése....Megnéztem mit tudnak, de meg sem mozdított....majd ha jön uj Phantom, azt biztos nagyobb izgalommal várom...
Izlések, becsípődések, és felhasználói szokások változók....nem is azért írtam mindezt mert minden szavam igaz lenne , és mindenkinek az lenne a jó...hiszen a Phantom meg szemét nagy, nehezen cipelhető....stb....
CSak a saját gondolataimat, és preferenciáimat fogalmaztam meg

-
petymeg
addikt
48 óráig lehet Care-t kötni a vásárlást követően, vagy utána mindenféle bizonyító videoval alátámasztva a sértetlenséget. Amúgy van egy alapdíj 30 ezer körül.
Ütközés volt, vagy leesett? Mennyire tűnik masszívnak a csukló mechanikája? Így, szétesett állapotban azért látszik a felépítése.
Őszintén szólva én leginkább attól tartok, hogy a ki-be hajtogatás miatt hamar lötyögős lesz a gép... -
kpal
nagyúr
Èrdemes mèg vagy belehet regsiztralni a DJI Care oldalan a dront 2 honappal a vàsàrlas utàn ? Pontosan ez milyen szolgàltatàs kell fizetni valami egyszeri dìjat ?
-
plgr
tag
Sziasztok,
repülök nyaralni és szeretném vinni a Sparkom. Tudom, hogy korábban csak feladott csomagként lehetett vinni BP-ről, de ez még mindig így van? Málta, Wizz Air.
Köszi -
twine
veterán
válasz
bognarbazsi
üzenetére

Hogy én kaptam ezen a fórumon az első hsz.-od...
Több mint megtisztelő

-
twine
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Köszönöm

Szürke őszi napokra ajánlanám engedelmetekkel (ismét) a kis [link]turisztikai filmünket
Talán még nem láttad....
Ezt is 100%-ban én repültem....Régebbi topiclakoktol elnézést az ismétlesert(hiszen már linkeltem régebben)....deeeee nekem nagy büszkeségem ez a film, mert az idei Gödöllői termeszetfilm fesztiválon 56orszag 1800filmjebol beválogatta a zsűri a vetítési programba...(kb 200film)

Díjat nyilván nem nyert,de nekünk készítőknek mar ez is nagy elismerést jelentett...(hiszen natgeo-s programigazgató és hasonló pozícióban lévő emberekből állt a zsűri)

De terveztem a szigetcsúcsot....csak időm van rá kevés,,,amikor még ráérek tömegek vannak a parton.....nem szívesen zavarom őket.....
Ráadásul ott volt az ominózus eset ahol a vihar majdnem elvitte a Phantomot
elég nagy mumusom lett ettől a szigetcsúcs

A fent linkelt filmben egyébként megjelenik az északi csúcs
Ez a film még a "sima" P4-el készült... -
twine
veterán
válasz
Tibcsi68
üzenetére

Fizetős...
De ha az "oktatási" verzióhoz hozzá tudsz férni, "nagyon baráti" az ára....Mondjuk egy Premiere-hez képest...Én nagyon régóta használom ezt, és csak ajánlani tudom...Leginkább a Tv-k szokták az EDIUS-t használni....Nagyobb Broadcast csatornák....a cég egyéb hardveres termékei miatt!
De maga a szoftver nagyon jól optimalizált, könnyebben futtatja és dolgozik ugyanazon gépen ugyanazon nyersanyagokkal, mint a Premiere....
Persze ha zúzós vas van az ember alatt ez mit sem számít, de én a multban eladtam a "zúzós vasat", és meghagytam az i5 notebookot SSD-vel, és 16Gb RAM-al....(hiba volt)
EZen a quicksync-nek köszönhetően a H264 1080p kódólás még elég gyors EDIUS-al...
De multkor felraktam egy Premiere-t és le is szedtem, mert "nyekegett" a gépem alatta....Sajnos eljött az idő hogy én is gépet váltsak ismét...mert 4K-t lejátszani sem tudok....nem hogy vágni

Szóval ajánlott......
De én úgy hallottam,hogy egy ismerős mondta, hogy csiripelték a madarak hogy a régebbi verzióknak is talán érdemes utána nézni a neten

Én legális szoftvereket használok....mert muszáj....és már "öreg vagyok " a mókoláshoz...belefáradtam...és mert muszáj

-
twine
veterán
Megjött a P4P-re is a CPL.....kipróbáltam, meg amúgy is negatív rekordokat döntöget a Duna vízállása....uh. gondoltam megörökítem a "partunkat" (167x is
)WARNING!,,,hosszú snittekből álló "unalmas" videó....racerkedős filmeket kedvelőknek nem ajánlott

-
jozsi252
veterán
válasz
petymeg
üzenetére
Ez nagy probléma.
Ha a K Index pirosban van akkor ne repülj! Naptevékenységet mutatja amiket mágneses "vihar" követ. És ez meg tudja, illetve meg is zavarja a GPS-t. Konkrétan simán le is zuhanhat a drón, nem bírják az erős "kitöréseket". Persze nem mondom hogy egyből le is zuhan, de azért óvatos legyél vele. Itt tudod követni amúgy hogy éppen hogy áll. Most pirosba van, szóval a repülést ha csak lehet hanyagoljad.
https://www.swpc.noaa.gov/products/planetary-k-indexAz alsó USB csati ugyanarra alkalmas mint az oldalsó. Én pl. a teló/tablet tartó miatt az alsót használom, az Apple saját kábelével. Viszont táv töltésre az alsó nem alkalmas, csak az oldalsó csatlakozó!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hardcore café
- Okos Otthon / Smart Home
- Búvárkodás
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

(Hozzáteszem, hogy én is most kerestem ezt meg először.)
.

. Többször szállt már le "kézbe", mert nem akartam, hogy a füves talajon átmenjen fűnyíróba - és ha az egyik kezemmel a drónt fogom, a másikkal az RC-t, akkor elég nehéz lenne még a képernyőt is nyomogatni...
? A