Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
khorvat
senior tag
Új dróntörvény infók:
-
khorvat
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Köszi, igen a narancssárga nekem alapból bejön és a természetben is ritkábban jelenlévő szín. A kék vagy szürkés ég, illetve a zöld fás, mezős részeken is remélem jól kivehető marad majd.
krx21: Első matricázásom volt drón téren, így lassan és megfontoltan haladtam kb. 2 órát vett igénybe, a következő már menne 30 perc alatt. Egyelőre jól tapad ha kellett könnyen vissza lehetett szedni és újra rakni, nagyon erős és rugalmas anyagú remélem kicsit a vizet is taszítja ha kell. Talán fontos, hogy hőlégfúvóval minden elemet felrakás után enyhén átmelegítettem, így tökéletesebb lett a tapadás és telejesen buborék mentesen kilehetett simítgatni langyos állapotában, utána mint egy zsugórcső szépen rászorult/tapadt a műanyag géptestre.
Tomdriver: Ez DecalGirl termék USA-ból lett rendelve, a tied másik gyártó azért nem láthattad ezt a skint a palettájukon.
Majd dobj képeket ha tied is kész lesz, melegítés fontos lesz nálad is azt mindenképpen ajánlom alkalmazni a felrakáskor! -
khorvat
senior tag
Egy százezer feletti drónt nem érdemes gagyi telefonra bízni irányításilag szerintem! Azt szokták mondani akinek van pénze majomra annak legyen banánra is

Egy Samsung A vagy S sorozat a mindennapokban is jó társad lehet és a drónt is biztonságban tudod ha vele használod! De hangsúlyozom ez az én véleményem! -
khorvat
senior tag
Air 2-re tud vki már vmi jó tablet tartót ajánlani? Vannak már tapasztalatok?
Illetve DJI Goggles és Air 2 kapcsolatáról semmi hír, hogy a jövőben végre megoldanák ezt az ordító hiányosságát? Komolyan mondom emiatt fogom eladni, ha megunom a várakozást a csodára.
-
khorvat
senior tag
-
khorvat
senior tag
válasz
Statikus
üzenetére
Androiddal ilyen beállítás nincs szerintem a DJI Fly programban, de ha IOS verzióban megmondod hol van ez holnap megnézem nálam is!
- Azt szintén lecsekkolom, hogy az androidos telón vagy tableten a gyorstöltés kikapcsolása számít-e a távról töltéskor, ha tud a táv gyorstöltést adni akkor lehet benne ráció.
- Air 2-höz FMC csomagban gyárilag Low-Noise propellereket kaptunk szerintetek?
- Air 2-höz mik az ajánlott tablet tartók, van olyan ami vkinek már bevált? Neten sok féle megoldásokat találni, de még nem sikerült egy best of verziót találnom, ár-helyigény-praktikusság-nakbaakaszthatóság mentén osztályozva őket.
-
khorvat
senior tag
Mondjuk azt nem tudom honnan jutottatok arra a következtetésre, hogy esőben akarok repülni? Ilyet én szerintem nem írtam. De annak már van gyakorlatban is esélye, hogy a felszállási helytől távolabb elkap egy zivatar, ilyenkor nyugodtan gyere haza nem lesz gond vagy azonnal landolni mielőtt leesne a gép a vízes környezet miatt, kérdés mi a jobb magatartás?
[link]
Itt lepődtem meg kicsit az elmondottakon, és nekem az ipse drón témában nem egy hiteles forrás, ezért érdekelne másnak mi ebben a témában a véleménye tapasztalata! -
khorvat
senior tag
Szerintetek a DJI gépei és konkrétan az Air 2 mennyire bírják az esőt vagy csak az enyhe záport? DJI Care érvényes eső miatti kárra is, ahogy vízbe esésre is ha megvan a drón is persze?
Egy youtube videón esőben zajlott egy drón vizsga, mondván a DJI gépek bírják, ezen nem kicsit meglepődtem! -
khorvat
senior tag
Teljesen jó lenne ez az Air 2 a sima Air helyett, de erre most ezt találtam:
Can I use DJI Goggles or DJI Goggles RE with the Mavic Air 2?
No.Mi a fészkes fenéért nem tud az ocusync 2.0-as gép egy DJI Goggles Racing Edition szemüveggel együtt működni? Ha ez így marad erősen elgondolkodok egy használt Mavic 2 Pro-n inkább!
-
khorvat
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Egyes vélekedések szerint a Go-val is mennie kell, mert az Active track 3.0 csak abba van implementálva a Fly app ezt nem tartalmazza, mert a mini nem tud ilyet. Nah makd kiderül ez is már csak pár óra és okosabbak leszünk.
Elvileg oldalsó szenzora is lesz van aki ezt vizionálja, hát hajrá. -
khorvat
senior tag
DJI Mavic Air 2 hivatalos bemutató: 2020.04.28 03:30 magyar idő szerint
-
khorvat
senior tag
Ki savaz a szavazasra?

Kezdek félni, hogy nem tudok majd ellenállni az Air 2-nek éppen a biztosan irányítható nagyobb távolság és a több repülési idő hiányzik nekem csak az Airből. Ha ezeket most belepakolják akkor FMC 1000-1200Eur árban visítva de beleférne. Hiány érzetem csak a vagányabb kinézet és a DJI Go app miatt lenne. A vezeték nélküli Goggles csatlakozás pedig csak hab lenne a tortán.
-
khorvat
senior tag
válasz
nortsen
üzenetére
Van! Egy kis plusz rep.időt és csendesebb működést várok tőle. Komolyabb tesztek ha jön a jobb idő lesznek, eddig 1 kinti repülés fért bele az mondhatni biztató volt.
Fő kérdés, hogy a fecskék, galambok, méhek ezután is követnek-e majd? Remélem sikerül ezen is javítanom ezzel.Aki tervezi most vegyen drón az éven az árak felfelé fognak menni, sok más elektronikai cikkhez hasonlóan az első ilyen hullám már érkezőben a jóslatok szerint.
-
khorvat
senior tag
[link]
Egy kis pletyka az új lehetséges DJI gépekről 2020-ban! -
khorvat
senior tag
Államilag elismert drón tanfolyam?l Már ilyen is van? Brahiból gondolkozom rajta, hogy elkéne végezni, még a végén ilyen is fog kelleni az éven.
-
khorvat
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
OMG!
Még a végén sikerül itt a fórumon tökeletesen leírni egy mondatot, el se hiszem.
Ha azt az egy felesleges vesszőt a legutolsó mondat végén pontként írod be véletlen, kész is vagyunk.
Amúgy a különcködésen kívül mi értelme sokszorozni a vesszőket és néha a betűket is?
Ha nem olyan fórumon kellene ezt elviselni ami érdekes számomra és nem minden 3. hsz lenne a tied ezzel az idegesítő "írás móddal" nem is érdekelne.
Ha vki hasznos tagja akar lenne egy közösségnek nálam alap, hogy elfogadja és ha kell megtanulja a közlés megfelelő formáját, nem úgy ír mint egy kisiskolás.Egy szó mint száz idegesítő és fárasztó ennyire sok nyelvtani hibás hsz-eket olvasni, szerintem mások is vannak így ezzel, ha megoldható ne használjuk többes vesszőket, mert semmi haszna vagy értelme.
Köszönöm!
-
khorvat
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Itt csak a repülési időre vonatkoztatva mondjátok, hogy jobb, jól gondolom?
Ezen és a kicsit olcsóbb áron kívül nem nagyon van amiben még jobb szerintem! -
khorvat
senior tag
Nekem ha kijön egy frissítés azonnal felkerül.
Amik a múltban hasznos javítasok voltak pl. a bal első tekerővel tudjuk már a kamerát repülés közben le-fel billenteni.
Wifi a gyenge pontja valóban, de együtt lehet vele élni egyébként a többi része tökéletes.
Eger közelében ha jársz tudok biztosítani pár próba lehetőséget, én sajnos Kecskemét fele szinte soha nem szoktam járni.
Mindenképpen ajánlott vétel hobby célokra, nekem maximálisan megfelel ez a gép jelenlegi igényeimnek. -
khorvat
senior tag
Van vkinek tapasztalata Mavic Air és DJI Googles együttes használatáról? Ha nem Googles akkor mivel lenne érdemes kipróbálnom egy Mavic Air-t, érdekelne ez a szemüveges drónos világ vmennyire csak nem szeretnék sokat költeni feleslegesen.
-
khorvat
senior tag
válasz
bszotak
üzenetére
Egy Mavic Air-rel volt ilyen gondom nálam is porszem okozta. Fújd ki levegővel és párszor járasd meg a kamerát, gimballt alacsony magasságon. Nekem kiköhögte magából a koszt azóta folyamatosan újra hibátlanul működik, illetve ha tehetem mindig 1m-ről kapom el kézzel, nem szállok le vele poros helyen. Egy landing pad lehet jó lenne éppen ezeket segítene kiküszöbölni, idén kipróbálok egyet ha nem bejövős meg eladom.
-
khorvat
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Kingston microSDXC Canvas React 64GB U3 UHS-I V30 A1 (100/80 MB/s)
Tökéletesen működött minden esetben, sebessége is elég volt 4K felvételeknél is!
Méret miatt ha váltok is felfelé marad ez a márka és típus, mert ár/érték arányban még most is az egyik legjobb választás szerintem. -
khorvat
senior tag
válasz
Balázs0916
üzenetére
Kesztyűt, sálat és meleg kabátot!
Winter is coming !!! 😉🤣
-
khorvat
senior tag
Hmm nem is figyeltem hogy pár napja kijött új FW holnap kipróbáljuk.
-
khorvat
senior tag
-
khorvat
senior tag
-
khorvat
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Közel hasonló történt velem a napokban. 20-25m magasságban sport módban egy Air-rel csapattam olyan 100-200m-es egyeneseket míg egy megállás után csak lebegett 20m-en és nem reagált a kontrollerre se a forgás se az oldalra mozgások le-fel nem mentek. Egyetlen ötletem megnyomódhatott a pause gomb véletlen és nem vettem észre. Ebből az állapotból 35%-os akksi mellett gyors agyalás után a sport mód kikapcsolásával tudtam kikeveredni után újra tudtam irányítani. Még nem teljesen világos mi is történt pontosan, de ez a pause gomb az egyetlen magyarázat ami utána eszembe jutott vagy simán egy hibás működés.
Tudok erről a repülési naplókban logokban vmit nézni pl. mutatná hogy nyomtam egy pause-t és meglenne a pontos miért? -
khorvat
senior tag
Ki milyen fájlrendszerrel dolgozik a drónokba rakható memóriakártyák esetében?
Mavic Air-nél a gyári kézikönyv csak a FAT32-t írja, itt nem lesz gond a 4GB fájlméret korláttal?
Tapasztalatom szerint ExFAT-al is működik ezt esetleg érdemesebb használni? -
khorvat
senior tag
Hi!
Egy Mavic Airrel csatlakoznék a klubhoz. Így 1 napos ismerkedés, használat után lenne pár kérdésem, hátha mások már kijárták ezeket az utakat és tudtok segíteni.

1. Van-e értelme megkötni 99EUR-ért a DJI Care Refresh gyári biztosítást 1 évre? Ha ez kezdőknek MUST HAVE dolog akkor pedig van-e lehetőség ezen kuponnal egyéb trükkel, ajánlás stb. csökkenteni az áron. A drón hivatalos magyar forrásból EU területre tervezve érkezett. Viszont legkésőbb jövő évben vszínű az erősebb jel miatt FCC wifi beállításokkal használnám, ami ugye garanciát befolyásolja. Ezzel együtt is lenne értelme a biztosításnak?
2. Van-e már itt tapasztalat a Care Refresh-el, mennyire akarnak kibújni alóla vagy teljesen korrektek volt-e már itt vki akinek igénybe kellett venni, mik a tapasztalatok, mennyire elégedett a szolgáltatással?
3. A gyárilag a Fly More Combo csomagban lévő Charger HUB nálatok is csak sorban haladva egyesével
hajlandó az akksikat tölteni? Ennek ez a hivatalos működése vagy egy firmware frissítés segíthetne ezen?
Apropó FW frissítés a használati útmutatóban azt írva a HUB is frissíthető erre az alján egy puha gumi alatt van is elhelyezve egy microUSB csatlakozó, ha Win10-es gépre dugom amire telepítve már a DJI Assistant 2 program, akkor viszont nem látja mint eszközt amit frissíteni lehetne vagy csak egyáltalán kezelni jelenlegi FW stb. megnézése. Gyári csomagban lévő kábelekkel próbálkozok természetesen, de más kábelekkel sem volt jó. A win 10 felismeri mint vmilyen soros portos eszköz és ennyi.4. Szintén FW frissítés, magát a drónt a DJI Assistant 2-vel sikeresen lefrissítettem, viszont a Remote Controllert, csak a telefonon lévő DJI GO 4-el jelezte hogy van friss FW az rá is ment. Ezt az eszközt se látom a DJI Assistant 2 progival, illetve ezt a WIn10 is elsőnek felismeri telepíti, használatra késznek mondja, majd hallom a tipikus állandó USB eszköz le-fel csatlakozás hangjait, ha össze van dugva a számítógéppel, ugyanez a helyzet 2 gépen is, itt mi lehet a gond?
Egyelőre ezek merültek fel kérdésként, egy részét lehet megírom a DJI-nak is.
+1 Kijött a Mavic 2-vel párhuzamosan egy akciójuk is, amiben Mavic Air Fly More Combo mellé most ingyen Tello drónt adnak, ezt szerintetek meg lehet vhogy oldani velük, hogy a szintén 24-én hivatalos helyen vásárolt packomhoz is járjon? Azt már mégsem lenne ildomos eljátszani, hogy a 3 napos elálás keretében a már beregisztrált drónt visszaküldöm, de sok helyen már ugyanezen árban a Telloval együtt hirdetik a magyar webshopok is.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest