Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Először azt hittem, hogy poénnak szántad, de nem akartam berakni egy fél méteres szmájlit, de most látom ledöbbenve, hogy komoly volt.
.
A hidegen azt értik, hogy a gép legyen hideg, azaz ne legyen üzem meleg, előtte ne menjen, hanem "hidegen" kalibrálj.
Persze, nem gond, ha nincs amúgy meleg, de ez a kifejezés nem pont azt jelenti, hogy legyen lehetőleg qrva hideg, amikor kalibrálod.
. Egyébként pont az IMU miatt sem lehet -5 fok alatt a technikát használni, meg úgy általában a gépet, mert a minium ilyenkor, hogy GPS jelvesztésed lesz. Ha jól rémlik, a user manualban is benne van az a hőmérséklettartomány, ami nem csak azért ajánlott, hogy legyen egy oldallal több a manuálban, hanem valós okai vannak.
. Én FW update után mindig, mindent kalibrálok, de mostanában app update után is megvan.Más:
Amikor ferde a horizont.
..."Reducing the famous tilted horizon of your gimbal and camera.
1. Do cold IMU calibration on a flat surface on the ground floor.
2. Do Gimbal Cal on the ground.
Let it sit for 2 minutes before initial flight.
3. Do gimbal Cal mid air if it continues to tilt.
Ignore the message in GO saying gimbal Cal has failed." -
t72killer
titán
válasz
dronosroli
üzenetére
Annyit tettem, hogy reggel az erkélyen hagytam kb egy órára akksistól mindenestül, aztán behoztam (vízszintes padlóra), és toltam neki a kalibrálást. Meglássuk, az IMU értékek egész jók lettek, egyik 0, másik vmi 0.001 vagy hasonló, már nem emlékszem.
-
dronosroli
újonc
válasz
t72killer
üzenetére
Valami olyan szenzor van a madárban, aminek hidegen jó, pontosan nem tudom, talán a barométer, de mindenhol azt írják, hogy a madár legyen hideg, az akksi ne, és érdemes minél gyorsabban elindítani, mert amint betolod az akksit, elkezdi melegíteni pont azt a szenzort vagy alkatrészt...
Nekem P3P-nél volt olyan, hogy ha az akksi felénél leszálltam, lekapcsoltam a madarat, odébbmentem és újra fel akartam volna szállni, IMU kalibrációra váltott és nem volt hajlandó elindulni, ezen segített a hidegen kalibrálás (melegen nem volt hajlandó). Kitettem egy éjszakára a táskájában a madarat az erkélyre (akksi maradt benn a szobában, megnéztem, nem mondott esőt
) és hagytam kihűlni reggelig, utána simán bekalibrálta magát, eltűnt a hiba... -
t72killer
titán
Több helyen olvasom, hogy hidegen érdemes IMU-t kalibrálni. Miért? Gondoltam maeste megcsinálnám, de reggel 5 fokkal hidegebb lesz...
-
Tibcsi68
tag
Tegnap bevittem szervízbe a drónomat a korábban tárgyalt gimbalhibával, remélem hamar, és jól meg tudják csinálni, ja és persze nem annyiért, mint amennyibe a drón került....
-
t72killer
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Ja, benéztem. Gariztatás szempontjából lényegtelen a típus

-
t72killer
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Sztem eressz meg nekik egy emailt... Más régió, és tudtommal a dji régiós felosztásban dolgozik, úgyh tartok tőle a sparknak vissza kell repülnie Amerikába...
#1191: bár sose csináltam ilyet, csak kósza 5let: ha raw-ra vagy raw+jpg-re állítod, akkor is ezt csinálja?
Más: ma elkezdtem tanulgatni az intelligens repmódokat, asszem lassan búcsúzhatok az ugrálós videóktól
Az activetrack kb milyen sebességig tudja követni a céltárgyat? -
hegyipapa
senior tag
Sziasztok !
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek, nem rég cseréltem le a Spark-t egy Mavic Air-re. A Spark megtudta azt csinálni hogy gömb panorámánál, csinált 46 db képet amit külön könyvtárban elmentett, a Mavic Air-nél csak egy nagy összefűzött képet kapok, amit teljesen magától csinál. Kérdésem hogyan tudom azt megcsinálni, amit Sprak-nál is, hogy a panorámánál készített képek külön külön is meglegyenek nem csak egyben ?
-
LordAxwell
senior tag
Ha egy Mavioc Pro-t amerikában vesz meg az ember, azt itthon tudja graiztatni a djiars-ben?
-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Fotózni azért még így félbéna vezetési képességekkel is megy, nem nagy kunszt odaállni és lőni különböző állásból képeket. Ja, nem mozgó célpontra persze, az nem biztos, hogy megvárja, míg sikerül lőhelyzetbe rakni a madarat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A videó viszont totál más állatfaj, ott ugye a röppálya minden pontján a topon kéne lennem, finommozgással precízen követve a célt. Ettől pedig borzasztó messze vagyok. Jelenleg full manuálban nyomom a mozgásokat, főleg tanulási célból, azaz semmi Litchi-ben előreprogramozott csodavideó, kézzel akarom megtanulni, hogy forgassam a gépet, döntsem finoman a gimbalt egy-egy jó épületvideóhoz pl. Egyelőre sajna rángatósak a videóim (azaz rengeteget kéne vágni), és még az esetek kb felében nem úgy közelítem a célpontot, ahogy elterveztem (v nincs is terv), a gimbalt rossz irányba rántom v túl erősen rántom meg, túl gyorsan fordulok egy szép "cinematikus" ív helyett, stb-stb. Szval pilótaként még a "juhékaptamegydrónt, jéé tleg repül!" stádumban vagyok, most kezdem észrevenni, hogy az akksi% mellett van még térkép a kijelzőn, mindenféle figyelmeztetések, jelerősség és hasonlók
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sztem fogok szimulátorozni is, mert egy valós repülést nekem kb 1 óra extra megszervezni és ki+visszatelepülni (NFZ-ben lakunk).
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Igen, a P4P alapból nagy akkuval jön. Inkább mondanám azt, hogy a pro akkuja jó a "simába". Mivel először ugye a sima volt.
.A repülés jó megtanulása kritériuma a jó felvétel készítésének. Ha nem vagy olyan jó pilóta hiába vagy jó fotós/filmes. Ez kb olyan, mint amikor az autószerelő mindent tud az autókról, de nincs jogsija.
. Persze ez visszafele is igaz, de ha nem filmezésre használod a gépet, akkor annyira a filmes skill nem releváns. Viszont a pilóta skill mindkét esetben kell.A jó "pilótasághoz" rengeted repülés kell, a gép teljes körű ismerete, itt főleg a lehetőségei és az állíthatóságai a fontosak. És a legfontosabb, bízni benne, de tudni a határt, ameddig.
. A failsafe helyzeteket elő kell idézni, mert csak akkor tudod meg, mit reagál a gép. És fontos hogy előtte ismerd meg, ne élesben legyen az első tapasztalatod, mert a pánik rossz tanácsadó és az ember hajlamos legtöbbször szorult helyzetében ilyenkor alapból rosszul dönteni.
. -
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
A leírt jóságokgoz képest ugyanannyi az elvárt repülőidő (30perc)...
Írjátok ezt a kisebb kapacitású akksit: az a sima, nem-pro P4 akksija, amit persze be lehet rakni a p4p-be, de az én p4p-m alapból 5870mAh-ással érkezett.
Én mondjuk elsősorban fotós-videós vagyok, mint pilóta (főleg, h a p4p előtt csak olyasmit vezettem korábban másodhegedűsként, amibe be kellett ülni
), nálam akkor érett meg frissítésre a rendszer, ha az új kamera köröket fut az előzőre, azaz pl ha a mostani kamera cserélhető optikát kapna és/vagy 1expóértékkel jobb szenzort. Az inspi 2+x5s azért is tetszik nagyon, mert mire rendesen belejövök a repülgetésbe (sztem még 1-2év) addigra lesznek ilyen madarak használtban, ember által is megfizethető áron
-
twine
veterán
válasz
Geller72
üzenetére

Fék az NEKEM "állithatatlan"....
Marad úgy ahogy van,,, sokszor "vész" helyzetben jó, hogy "billen", és nem úszik...(bár hozzá teszem a p4pv2 tovább "úszik" a fékkel mint a P4,,
Viszont ez meg, ahogy mondod, sajnos sokszor csúnya "rotoros" felvételeket eredményez... Billen a gép, és hiába van a kamera pár fokkal lefelé billentve, sajnos sokszor majdnem a kép feléig bedarál a rotor
Ha csak kicsit, az még nem baj, azt tudja cropolni az ember de nem vághatom le a kép felét
Szóval egyik sem jó nekem...Egyszerűen az irányítással próbálom kiküszöbölni aktualis helyzetben mi a jó...

A hétvége részletei "sport Mode" non official video
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Ha a megindulásaid gyengék, akkor a throttle expóján felfele állíts, mondjuk kezdésnek olyan 0.70-re. Itt már egész kicsi stick mozdításra is megugrik, mint állat.
.
Én a fék érzékenységén is állítottam, mert alapból nekem túl durva, szinte hanyatt vágja magát a gép, úgy befékez. Nem mindig jó és kell ez, filmezésnél pont nem jó nekem. Csak repüléskor persze más, sport módban pl.
-
twine
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Ohh köszönöm az ötletet... Ezért jó a fórum és a beszélgetés, mert ez eszembe sem jutott... Annak ellenére, hogy használtam a P4-nél ezt az állítási lehetőséget épp a sport módnál,.... Csak akkor a saját tengely körüli forgás finomítása miatt.. Mert ugye "sportban" (70-nél) ha az ember egy picit is meghúzza a kart jobbra vagy balra ,, máris úgy kacsázik a gép, mint a józan kígyó... Az meg baromi csúnya felvételt eredményez.... Ezen finomítottam még a P4-nél de az új gépen ezekhez nem nyúltam,,, eszmbe sem jutott, hogy ezzel javítsak a gép dinamikáján... Pedig tök igazad van...
Köszi -
Geller72
veterán
A következő szint ez:
De ez a vidi megmutat néhány alapvető különbséget. van amit mondjuk nem, de ki lehet logikázni.

-
Geller72
veterán
Ez ugyan racer vonal, de itt lehet állítani, hogy mennyire legyen agilis a verda.
Csak nagyon óvatosan ezekkel az expókkal. Elsőnek megér egy próbát az, ha átrakod normálra és kipróbálod úgy, aztán sportra. Ez kb pont az a difi, ami egyébként is megvan a két mód közt. Nem kicsi, ugye.
. És itt lehet finomhangolni. Bőven.
Ki lehet hozni az állatot a gépből.
.
Először kizárólag ha állítod, a throttle Y tengelyét állítsd, azaz az értéket megadhatod 0.20 és 0.80 közt.
Elsőnek ezzel kísérletezz, ha akarsz. -
Geller72
veterán
Látszólag az adatok alapján két szignifikáns differencia van:
A P4P V2.0 maximális szögsebessége S módban 250 fok/sec, míg a P4-nek csak 200. A módban nincs difi.
A másik, a max dőlésszög, ami szintén nagyobb a P4P V2.0-nál, egész pontosan P módban és eléggé eltérő, ugyanis P4P V2.0 esetében 25 fok míg P4-nél ez az érték csak 15 fok. Kizárólag itt is csak egy módban van eltérés. A max dőlésszög ilyen arányú változása már érezhető lenne, de pont hogy pozitív irányban.Szerintem a P4P V2.0 esetében finomítottak a repülésen, mert azért a P4 mondjuk sport vagy A módban igen durva tudott lenni, ha bevállalós pilóta vereti neki. Talaj közelben, FPV kamera módban elég nagy élmény már az a sebesség és szerintem is jól manőverezik a gép annak ellenére, hogy mekkora. Gondolom, féltik a gépet a beginner tulajoktól, gondolom, sok crash volt altitude/sport módban, mert meglepi volt a vas -
-és lejjebb vették az agility-t.
.Az is érdekes, hogy a P4P V2.0 5 grammal könnyebb a sima P4-nél annak ellenére, hogy az akku előbbinél majd 10%-al nagyobb.
Az is hatással lehet a fogyasztásra, ha nem olyan agilis a szoftver. Simán lehet elég komoly repidőt spórolni vele.
-
twine
veterán
Most elolvastam a régebbi hsz-om is,, és homok egyenest ellent mondok magamnak...
Ott azt írtam, tetszik az ESC változtatás,,, itt azt, hogy nem...
Ne tartsatok skizofrének...
Egyszerűen arról van szó, több tapasztalatot gyűjtöttem azóta...
A motor indítás tényleg finomabb, ez tetszik és jobb...
Repülés közben viszont mintha kicsit lomhabb lenne... Ez nem tetszik...
De most, hogy ezt így leírtam,,,
Eszembe jutott, hogy ki fogom próbálni a régi propokkal...(maradt egy szett leharcolt prop a régibol) hogy vajon ez a lomhabb hatás az uj propoknak köszönhető e, vagy az új motor vezérlésnek...
Ahogy kiderül írok, ha érdekel
Én most kíváncsivá tettem saját magam

Mert ha kiderül hogy az új propok miatt lomhább a gép, engem nem érdekel a zaj,,,a régi rotorokat fogom megvenni....
Mondom a "végsebesség" ugyan az... De lassabban indul meg, és később éri el a végét a gép.... -
twine
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Szerintem "placebo" hatás az egész "halkabbság"...
Lehet, hogy írtam ilyet, de próbáltam mindig jelezni, hogy egyébként meg "ugyanúgy üvölt" mint a P4.... Ha halkabb is lett, az szerintem csak műszerrel mérhető,,, "fülre" üvölt ez is piszkosul..
Simán cserélhető a két prop... Rendelj egy szettet, próbáld ki
sokat nem buksz rajta....Szerintem amit üzemidővel pluszban elértek, azt csak aksival érték el...
5350vs5870mAhAz viszont biztos, hogy az ESc-en csiszoltak valamit, mert másként működik a gép...
Lehet itt is hoztak 1-2 percet,, de ez már számomra nem mérvadó/mérhető...
Sosem repülöm ki csutkara az aksikat...Az ESC vezérlés változtatás nem is igazán tetszik.. Lehet hogy hoztak 1-2 percet vele, de nekem lomhabbnak tűnik így a gép.... Mintha lassabban érné el a max sebességet,,,a P4P v2.0 mint a P4...
Ugye rally-nál ezt megérzem....
A vége ott van ahol papír forma szerint,, de nem olyan fürgén mint aZ előző gép... -
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Úgy bizony
Még ha látod is a madarat, még nem biztos, hogy 100%-os hatékonyságú az adatátvitel, a komplett Fresnel-zónának tisztának kell lennie, ezért igyekszek mindíg dombra mászni, ha madarat indítok:
Bár a p4p v2-t nem tőlem kérdezted: a propellereken kívül még megkapta a 1080p-s ocusync-ot és új ESC-ket, egyéb különbség nincs, pont egy hónapja tárgyaltuk

-
Geller72
veterán
Senkit nem akarok kiábrándítani, de a komolyabb gépeknél is ha nincs meg a magasságod, nincs fizikai rálátás drasztikusan visszaesnek a teljesítmények. Ha P4-el nem megyek 50m fölé, de inkább 200, már pár száz méter után sikít és ha nem csinálnék semmit, csak mennék tovább azon a magasságon, akkor egyszer csak jönne haza a gép, mert RTH-ba rakná a szekeret. Ezek a cuccok akkor jók, ha vagy közel vagy a géphez, és/vagy fizikailag rálátsz. Olyan mint a wifi, hogy ha nincs közte semmi egy jó cuccal 40km-t átlövök, de ha már csak egy fenyőfa, akkor meg 200m.
. Sógoromék körbe, közúton ~800, légvonalban kb. max 300m-re laknak tőlem, lent a völgyben...nem mindig jön össze, hogy leküldjek egy doboz cigit.
.Olyan mint az okos kutya:visszahozza.
. Ezért is szoktam írni, hogy sokan rózsaszín ködben élnek, azt hiszik, hogy ez egy mennyire űrtechnika. Csapatok a "mecsekben" az STI-vel a gépem meg veszi, hogyan driftelek fel a "misinán". Aham.
.Szóval a nagy gépek sem képesek nagy dolgokra, a kisebb - főleg wifit használó - gépek meg kb szinte semmire. Az alap dolgokra szabad őket használni, a látómezőből nem kiengedni és akkor nincs meglepi.. Szelfizgetni 20 méterről a tengerparton, a dombtetőn, a bicajjal menni 10-el pár tíz métert és kb ennyi. A legtöbb embernek ennyi is bőven elég. Aki többet akar az vagy vár, vagy vesz drágább/nagyobb gépet.
A zoomos Mavicra én speciel kíváncsi lennék, mert 1080p-n eddig is volt zoom Mavicon és P4-en is. Lehet hogy az digitális volt ez meg optikai.
To twine: Azt írtad nem rég, hogy a P4P szerinted halkabb is lett. Kapott vajon másik propot, mint a Mavic platinum és/vagy szoftveresen is csiszolhatták? Csak mert ha hardveresen halkabb csak - azaz csak a prop a difi - akkor azt a propot rá lehetne tenni a sima P4-re is(?). Lehet, hogy a repidőn is csak az emelt egy leheletnyit, ahogy a Mavic platinumnál pl. (?)
-
t72killer
titán
Ja, a 120m magasság nekem is bőven elég, ha meg extra távolság kell, bevágom a madarat a csomagtartóba és odébbviszem 10km-rel, a dízel olcsóbb az akksinál
. Valahogy a tereptárgyak, leginkább fák zavarását kéne orvosolni, de attól tartok, ezen nem segít az fcc mod se, kéne valami 4G-s failsafe megoldás. -
twine
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Olyan körülmények között 3km-re is simán elrepulsz a P4P-vel

Ha emeltem volna a gépet,valszeg még tovabb
De mivel csak az új masina "tesztelése" volt a cél,,,és a gyakorlatban soha nem repülök ilyen távokat...120fole meg csak nagyon ritkán megyek ,így ennyivel meg is elégedtem...
Nem érdemes a sparkot meg egy Phantomot repülési távolságban hasonlítani

A Spark szerintem tök jó masina....de nem egy kávéház a PhAntom szériával....
-
t72killer
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Hajrá akkor. A #1155-ben leírtak szerint végülis megcsináltad az fcc trükköt? most gondolkozom, hogy a p4p-nek firmware-hackje legyen-e (amiben ez is természetesen benne van), vagy csak toljak neki egy fcc-t, a random nfz-kkel meg megpróbálok "könyv szerint" elbánni, imádkozva, hogy ne legyen balhé.
-
t72killer
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Kemény... Gondolom kisebb antennák fértek csak fel a spark-ra, illetve lehet spórolnak az adóteljesítménnyel is.
-
Tibcsi68
tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Köszi szépen!
-
t72killer
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Valószínű ez még CE-ben is gyengusz kategória. Tiszta rálátással/zavarás nélkül a p4p-vel CE módban 500m távolságig simán elrepülök. Az esetleges zavarások miatt viszont én is tudnám értékelni az fcc módot.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Tibcsi68
üzenetére
Miután összekapcsoltad a drónt, távot, telefont, a drón beállításainál a wifi fülön ha 13-ig tart a számozás és azután a nagy számok akkor CE ha 11-ig és utána jönnek a nagy számok akkor FCC.
Nekem tegnap teljesen tiszta terepen 120m messze már megszakadt a kapcsolat a Sparkkal... semmire nem jó ez a CE mód... vicc..
-
Tibcsi68
tag
Tegnap gondoltam megnézem a mi kis falunkat a P4P-mel felülről, aztán olyan 200 m körül olyan szinten elvesztette a jelet, hogy elindult hazafelé, jelen esetben csak lefelé, mert pont a fejem felett volt, aztán gondolkodóba estem, hogy az előző, korábban említett 3 drónon minden gond nélkül felment 500 m-ig ugyanitt, ugyanígy a házak között....
-
t72killer
titán
válasz
khorvat
üzenetére
+#1157-8: köszi mindenkinek
Így még1x átolvasom, mi kell hozzá és ki fogom próbálni a p4p-n
. Ma kb 400méteres távolságban hirtelen benyávogott, hogy kevés a jel, igaz, pár fa közénk került. Megaztán alkalmasint wifi-vel telesz.rt területen is szeretnék repülni, ami gondolom elég komoly kihívás lehet manapság, amikor a Kovács Rózanéni is maxon pörköli a szolgáltatótól kapott ácémimóduálband modemrouterét. -
khorvat
senior tag
-
Geller72
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Nos, amikor sikerült nekem a következőképpen oldódott meg.
Androidos tabletre telepítettem egy fake gps progit, azon beállítottam egy USA pontot, utána indítottam a gépet. A távhoz raktam a tabot persze előtte. (P4). Indítottam a Dji Go appot. Megvártam, míg átállt, ennek általában kellett némi kis idő, nem azonnal történt. Többször megnéztem és amikor ok volt, akkor szépen kikapcsoltam mindent.
Azután rácsatlakoztattam a 6S-t a távra, indítottam a gépet és az appot. Nekem a P4 esetében NEM kérdezett rá, mint általában ahogy olvastam, több dji gépen, de FCC módban maradt. Sajna mostanában nem volt a Phantomra időm, de ha most hazamegyek ismét előveszem, mert már csak az akkuk miatt is kell egy töltést csinálnom, és ha lesz időm repülök is vele. Akkor megint ránézek. Ahogy nézem, azóta, mióta én utoljára repültem, jött ki újabb firma, megflashelem és megnézem, azzal is megy e. Én sem akarok egyéb hacket, mondjuk ha egy moddolt konfig fájl lenne csak az ára, az még beleférne nekem is. Nekem nem a táv miatt kellene, hanem szinte mindig olyan terepviszonyok közt kell repülnöm, hogy kell a kakaó.Más eszköznél rákérdezhet az újabb indításnál, hogy megváltoztak a regionális adatok, akarod e menteni (amikor érzi, hogy megint EU-ban vagy) na arra kell nemmel válaszolni és nem leokézni.
Fake gps appok közt is vannak kamuk, meg kell keresni a jót. Nekem kb az ötödik lett a jó. -
Geller72
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Nos, amikor sikerült nekem a következőképpen oldódott meg.
Androidos tabletre telepítettem egy fake gps progit, azon beállítottam egy USA pontot, utána indítottam a gépet. A távhoz raktam a tabot persze előtte. (P4). Indítottam a Dji Go appot. Megvártam, míg átállt, ennek általában kellett némi kis idő, nem azonnal történt. Többször megnéztem és amikor ok volt, akkor szépen kikapcsoltam mindent.
Azután rácsatlakoztattam a 6S-t a távra, indítottam a gépet és az appot. Nekem a P4 esetében NEM kérdezett rá, mint általában ahogy olvastam, több dji gépen, de FCC módban maradt. Sajna mostanában nem volt a Phantomra időm, de ha most hazamegyek ismét előveszem, mert már csak az akkuk miatt is kell egy töltést csinálnom, és ha lesz időm repülök is vele. Akkor megint ránézek. Ahogy nézem, azóta, mióta én utoljára repültem, jött ki újabb firma, megflashelem és megnézem, azzal is megy e. Én sem akarok egyéb hacket, mondjuk ha egy moddolt konfig fájl lenne csak az ára, az még beleférne nekem is. Nekem nem a táv miatt kellene, hanem szinte mindig olyan terepviszonyok közt kell repülnöm, hogy kell a kakaó.Más eszköznél rákérdezhet az újabb indításnál, hogy megváltoztak a regionális adatok, akarod e menteni (amikor érzi, hogy megint EU-ban vagy) na arra kell nemmel válaszolni és nem leokézni.
Fake gps appok közt is vannak kamuk, meg kell keresni a jót. Nekem kb az ötödik lett a jó. -
LordAxwell
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
De nekem nincs szükségem ilyen firmware hack dologra, egyszerűen csak át szeretném állítani, hogy ki tudjam használni amit a drón tud, csak nekem valamiért a fake gps programmal nem akarja átrakni, nem indul ujra a drón miután rányomok hogy Ok, amikor feljön az ablak hogy más régióban van.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, hogy utána néztél aminek köszönhetően rábukkantam a konkrét 4K body-ra, mert a lap alján böngészgettem a "similar" ajánlatokat és ott bukkantam rá erre. Igaz drágább kicsit, mert benne van a GPS modul is, meg a lábaiban a Vision Systemnek a cuccai, de így is megéri, mert itthon 13-ért láttam a Pro házat (ami nem is biztos, h talál) és a lábak meg a belső aksi és főpanel tartó több mint 10.000 szóval még drágábban is jönnék ki... Nos ez örömhír, de viszont sajnos van egy szomorú hírem is...
Kb 19 óra körül kimentem repülni egyet ide, mert egy walkera gimbal műkődését próbáltam és a második akksinál sajnos konkrétan lefagyott a levegőben, vagy mi történt, mert nem reagált semmire... Gyorsan kikapcs, hogy aktiválódjon az RTH és azt láttam, hogy narancssárgán villog, de ugyanaz volt, semmi reakció... Sajnos távolabb volt és magassan picit, mert ugye próbálgattam a gimbalt, hogy ha döntöm, akkor milyen is a felvétel, mert volt rajta egy sjcam is. Nagy hiba, hogy nem írtam rá a telefon számom, vagy elérhetőséget, de a kamerán megvannak a felvételek és hátha valaki aki megtalálta kiveszi a kártyát és valahova felrak belőle egy fotót vagy valamit, hogy megtalálta a fotón látható fiatalember drónját... Az tuti, hogy átment az M5 fölött és valahol a túl oldalon a meki irányába zuhanhatott le... Ha netán valaki hallott volna róla, akkor kérem jelezze és mindenképp jutalmazom a megtalálóját is nyílván... Ja, azt nem írtam, hogy egy Phantom 1.1.1 amiről írtam. Előre is köszönöm. -
t72killer
titán
Az új Mavic pro 2 kamerája visszalépés az azonos árkategória/szintén 1"-os szenzorú p4p-hez képest.
Más, kérdés: le lehet szedni a felvett tartalmat a dji drónokról (engem ugye a p4p érdekel) anélkül, hogy rákötné őket vmire az ember vagy kivenné az sd-karit? Azaz wifin van (eredeti) fájlmegosztás?
-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Ettől függetlenül 100%-ban kompatibilis alkatrészek is kaphatnak eltérő számot, pl az obsidian 5870-es akku az p113.
"Ja és 5k-ban lábakkal jön." - hmm, kellett nekem egészben venni a p4p-t, darabokban lehet feléből megúsztam volna
.#1147: azért a dji fcc vagy nfz hack témára elég sok gugli találat van. Nemrég linkeltem egy fizetős megoldást, pl.
-
Geller72
veterán
Annyit sikerült kiderítenem, hogy a #part72 az a standard váz, a part#30 meg a fentebb említett pro/advanced váz. Ezek szerint volt valami módosítás, ami az utóbbiakban már benne van, de a standardban még nem volt, így mondjuk érthető, ez nevezhető mondjuk egy revizió 2-nek is. Tehát úgy gondolom, hogy a part#30 az a pro/advanced váz, ami neked kell.
-
Geller72
veterán
A Dji-nak is part list-je, azaz part number szerint kategorizálja az alkatrészeket. A géptestnél is van, hogy egyben listázza, de van, hogy külön magát a géptestet is. Az egyes alkatrészeken általában szerepel az egyedi azonosítója az alkatrésznek, pl az 5870-es P4 akkun az, hogy Part 64. Sokszor csak egy P és a szám, de jó esetben szerepel rajta a part number.Pl a P3 SE-hez a middle shell az P3SEMS.
Ez az alsó test csak.
A komplett P3 váztest az meg a PART 30 ha jól tudom. Logikailag nem indokolt, hogy ahány P3, annyi fajta géptest legyen, ez gyártástechnológiailag felér egy ön-tökönszúrással.
. Ahány verzió, annyi fajta szerszámgép, stb. Nem hinném.Itt a komplett P3 váz 60 usd igaz, ő pont nem szállít magyarba, de itt is látszik, hogy egy és u.az az összes.
A termék nevében is benne van, hogy:"DJI Phantom 3 Professional Advanced Body Replacement Shell Part 30"
Gondolom, nem kamuzik, mert alatta meg az van, hogy:
DJI Official eBay Outlet Store, DJI Warranty Included.
Kínából ez már cirka 5 ezer huf-ért megjön, ami azért nem gáz. Ha nem jó, max eladod, törött P3 elég sok van a piacon.
.Ja és 5k-ban lábakkal jön.
.
Szerintem -
lutyo78
újonc
Sziasztok!Spark problémám lenne ismét. A Spark RC-t telefonnal összekapcsolva wifin picit késik az élőkép,és nem is túl jó minőségű.Hullámzik és pixelesedik.Mi lehet a probléma?Még egy kérdés,a gép új,az iránytűt kalibrálnom kell?
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Mondok még egyet, mielőtt beleszaladsz. Ha a kameratartót nem veszed le, csak hátrébb húzod, a szenzorok meghülyülnek és a minimum az lesz, hogy olyan tetű lassan akar visszajönni és leszállni a gép, hogy ha 10% alá hagyod az akkut menni, leesik, mire csak leszállsz 50m magasból.
. Én ezt eljátszottam és egészen addig nem is derült ki, amíg le nem akartam szállni. A víz kivert.
. Olyankor jutnak eszedbe a legkevésbé logikus megoldások. The panic is a first.
. -
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Na mondjuk én P4P-vel repültem életemben először, de elképed az ember néha, hogy milyen csapdák vannak, amit minimális odafigyeléssel kigyomlálhattak volna, akár szoftverből.
Ma pl ez a sztori jött szembe. A gép folyamatosan azt hitte, hogy a földön van, azaz nem volt hajlandó lefelé menni. Állítólag kikapcsolható a kontroll szoftveresen - csakhát az ember ezt kezdőként nem tudja+nem is feltétlen kapcsol, mi a baj.
-
Geller72
veterán
. Azért tartom furának, ha valaki véletlenül ilyen karállást kapcsol, mert abszolút nem is logikus. Ugye külön még ok, de a bal kar balra le és jobb kar balra le vagy épp fordítva nem igazán megmagyarázható később, hogy a delikvens "merre is akart kanyarodni a szekérrel".
. A bal kar balra le ugye fordulás lenne kis vagy inkább nulla gázon, de null agáz ugye nincs, csak földön, leállást követően. Tehát jobbra fordulna, de balra billentene?
.Vagy mindkét kar balra, vagy mindkét kar jobbra. Racernál vannak látszólag amorf gimball mozgások, de ott ha csinálok is ilyet annak egyrészt oka van, mert mondjuk freestyle-ban akarok valamit, másrészt ott van zéró gázállás és acroban ellentétes, giro/accelero nélküli forgás, fordulás. De itt nem értek egy ilyen karállást. Gondolom, ezért is rakták ki először karokra ezt az opciót és később kar+buttonra. 
-
-
twine
veterán
-
t72killer
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Az ilyesmihez már firmware hack kell, ha jól tudom, a githubon vannak ilyenek.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Sikerült bárkinek a Sparkot átállítani FCC-be az utóbbi időben? Akárhogy próbálom nem sikerül.
Egy Budapesten lakó kolléga nem tudna segíteni? Elgurulok hozzá...Köszi előre is.
-
t72killer
titán
" Miért nem lehetett volna úgy megoldani, hogy figyelje a repülési adatoknál a magasságot amit viszonyít a felszálláskor rögzített szinthez"
Persze, a sík alföldön ez működik, de ha dimbesdombos területen nem pont ott akarsz leszállni, ahonnan indult a madár? Sztem szimplán jól meg kell bonyolítani az extra motorleállítást, pl két kar egy bizonyos pozíciója ÉS egy gomb 2x megnyomva v hasonló.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Sajnos a manual szerint is le tudod kapcsolni repülés közben... A 47 oldalán a user manual-nak fel is hívják a figyelmed arra, hogy repülés közben ne használd ezt a kombinációt, mert leállítod a motorokat... Ez mekkora egy "krtén" megoldás... Miért nem lehetett volna úgy megoldani, hogy figyelje a repülési adatoknál a magasságot amit viszonyít a felszálláskor rögzített szinthez és ugye akkor meg tudná határozni, hogy levegőben van-e vagy sem... Egyébként köszönöm az infót és a manualt

-
válasz
t72killer
üzenetére
Köszi a tippet, ezt én is megtaláltam, csak elvileg a 4K verzió háza nem ugyanaz mint a standard az advanced vagy a professional... Épp most végeztem a szétszedéssel, szerencsére túlélte a fő panel, de 2 darab motor cserére szorul, illetve az akksi ház rögzitő csavarjai letörtek, ezért ő is cserére szorul no meg a gimbal rendszerét is át kell néznem majd, mert ott a csati is kiszakadt... Ha valaki meg tudná erősíteni, hogy a standard, advanced, vagy a pro ház talál a 4K verzióhoz is, akkor nem is gondolkodnék a megvételen. Pontosan ugyanezt mondtam neki én is amit te írtál, de azt mondta, hogy egyszerűen leállt az összes motorja amikor maga és be felé húzta a stickeket a manőverek során... Elvileg lehetséges, ezen a youtube videón a srácnak sikerült megerősítenie a feltételezést.
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Van egy failsafe leállítás is, de az nem ezekkel a kombókkal, így nem is értem, miért álltak le a motorok. Ezzel a kombóval nem kellene failsafe módba kapcsolni, pont ezért nem is tették ki két gimballra ezt hanem az egyik gimball+gomb megnyomása kell hozzá...(P3 manualt nem tudom fejből, de nem hinném, hogy ott is két gimballra lenne programozva) Nem lehet, hogy más miatt kapcsolt failsafe módba esetleg?
Nagyon tré netem van itt a hegyekben, nem szedem le, de biztos benne van ebben is..
-
t72killer
titán
"kikapcsolta a motorokat repülés közben, mert a manőverek során sikerült neki mind2 kart le és befelé húznia"
Egy tipp. De a gugli dobál még fel lelőhelyeket.
Ezt hogyacsudába sikerült?? Nekem a csak akkor hajlandó leállítani a motorokat, amikor már nem tud lefelé tovább haladni, azaz vagy megfogtam, vagy talajt ért.
-
Sziasztok. Tud-e valaki itthoni beszerzési forrást egy Phantom 3 4K házhoz? Ha jól olvastam, akkor a Pro meg az Advanced ház nem ugyanaz mint a 4K háza... Ebayen találtam, de itthoni megoldás érdekelne, mert gyorsabb, viszont a komolyabb drón alkatrészekkel foglalkozó cégeknél, vagy weboldalakon sem találtam... Gimbal alkatrészek is kellenek, azokat viszont találtam. Sajnos az ismerős akié a drón véletlenűl kikapcsolta a motorokat repülés közben, mert a manőverek során sikerült neki mind2 kart le és befelé húznia. Egyébként ez nem állítható opció valahol, hogy repülés közben ne reagáljon az ilyen véletlenszerű leállításra?
-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
"A Dji az eletben nem lesz naprakesz globalisan a legterrel ez azert szerintem evidens..."
Ezesetben legyenek kedvesek és szálljanak ki a pilótafülkéből!
Magánemberként persze "csak" kellemetlenség, ha egyszer tévesen nem enged felszállni (a gépvesztés persze már egyáltalán nem vicces), max elpörköltem 6-8liter dízelt feleslegesen. Viszont idővel nem tartom kizártnak, hogy pénzt is keressek légifotózással, ott azért elég szívás, hogy kimész az ügyféllel pl egy ingatlanról reklámvideót csinálni (itt ugye a vízbeesés nem valószínű, max az ügylet "esik vízbe") és vártok a gép indulására, vártok-vártok. Aztán bukta...
Összességében a GEO egy olyan rendszer, amire semmi szükség nincs, téves információkat tartalmaz, ráadásul ha beleszól a drón irányításába, akkor ténylegesen veszélyes. Nem is értem, hogy jogászokkal nem szedték még szét civilizált országokban...
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
A Dji az eletben nem lesz naprakesz globalisan a legterrel ez azert szerintem evidens... A legugyi hatosagok raadasul nem is kotelezhetoek az adataik kiadasara, nem beszelve a katonai jellegu repulesekrol amik esetleg titkosak de megis vannak es szamolni kell veluk. Minden orszagnak van legugyi hatosaga, a nemeteknek is. Ahogy a magyar legteret is meg lehet es meg is kell nezni mielott felszallsz meg akkot is ha az adott helyen csak neked van engedelyed.. szerinted.
. -
Geller72
veterán
válasz
Tibcsi68
üzenetére
A kalibraciot megcsinalja a gep mikor bekapcsolod? Vagyis hagyod neki hogy megcsinalja? Mi van rakotve a tavra? Telefon, szemuveg? Ha telefon akkor ha head trackinges bekavarhat a kezi vezerlesbe is, mert prioritas szerint az elsobbseget elvez. Tudsz manualban is korrigalni, de ha mozog kozben a telefon, bekavarhat. Ertem ezt Litchi alatt. Gyari szoft eseten talan nem. Csinalj meg mindenesetre mnden kalibraciot es hagyj par percet a gepnek hogy “felalljon” a rendszer biztosan.
-
t72killer
titán
-
Tibcsi68
tag
Meg aztán jut eszembe korán reggel, ha jól számolom, akkor nem is 3, hanem 4!!!
-
Tibcsi68
tag
P3A val kezdtem, aztán jött egy hirtelen gondolat, hogy kell egy Mavic Pro, mert hogy az hú, meg há, meg stb...., de a kamerájával nem tudtam megbarátkozni, csere P3P-re, na, ezzel már minden szép, és jó, csak az a fa ne lett volna ott... Aztán most meg a P4P.
Egyébként a gimballal kapcsolatos segítségeket/tanácsokat köszönöm mindenkinek. Egy dolgot nem hallottam itt senkitől, azt, hogy egyik ismerősőm szerint ezt a jelenséget 10- ből 5-6 P4P-nél egy szoftvesfrissítés okozhatja, tehát vissza egy régebbi szoft, és megoldódhat a probléma! -
t72killer
titán
Pff, ne is emlegesd az inspire-t, mert csábulok... Kb egy hete az x5s jár az eszemben - a környező fritz klubokban jópár hete láttam is egy ilyen csodát eladósorban, használtan féláron került több mint duplájába a P4P-mhoz képest, úgyhogy inkább majd a kocsit fogom cserélni, nem a drónt

-
twine
veterán
válasz
Tibcsi68
üzenetére
Remélem, hogy tévedek, és valamit csúnyán félre értek a leírásod alapján... De amit te itt leírtál, az eléggé hibás működésre utal... A gimbalnak nem szabad, hogy késése legyen ilyen formában ahogy te leírtad, és (kis túlzással) pontosan az egyetlen dolga, hogy kvára vízszintesben maradjon a kamera... Nem késve, meg "lötyögve" , egyszer csak "utol érve a drónt"...

YouTube-on beütöd hogy Dji go4 gimbal settings, és millió videót dob a gimbal beállításairol....
De ezek között a beállítások között én ilyesmit nem ismerek, amit te leírtál...
-
Tibcsi68
tag
Friss P4P tulajként kérdezném, mi az oka annak, hogy a kamera mozgása nagyon lassan követi a drón mozgását a függőleges tengely mentén, illetve nem áll be vízszintesbe, miután "utolérte" a drón helyzetét. Megnéztem, kikapcsolt állapotban szépen, könnyedén mozog a gimbal mind a 3 tengely mentén, tehát nem szorul. Van erre valami beállítás a menüben?
-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Honnan a frászból tudjam 0 éves DJI userként, hogy szar? Annyit tudtam, hogy a dji geofence-el, rákerestem a témára, és megtaláltam az erre vonatkozó DJI oldalt. Szted egy többezer EUR-s ketyeréket áruló prémium cég support oldalát eleve kétkedéssel kellene fogadnia az embernek?
Persze, rögtön megnéztem a hatósági oldalt is, és rájöttem, h a DJI nem fog megmenteni attól, hogy ne én végezzem ki "a következő maláj gépet" - úgyhogy a "jogi oldalt" természetesen a hatósági térkép követésével tartom be. VISZONT új júzerként persze bújom a phantom-os fórumokat és belebotlok gépvesztéses sztorikba, alkalmasint olyanokba is, ahol nem volt pilot error és a geofencing nyírta ki a gépet. Nosza, nézzük meg mégis jobban azt a DJI szerzemény térképet, hol vannak a drón-bermuda3szögek, pontosabban körök. Ez a hétvégéig egészen rendben is volt nekem, amikor repülés közben benyögi, hogy zónában vagyok. Oké, nem pirosban, csak zöldben - DE erről a zónáról SEMMILYEN térkép nem tud semmit.
Annyira fájna a dji-nek, hogy amit változtat a firmware-ben, azt odarakja a nyüves online térképére is - ha már 1x gépet is lehet választani fölötte?
-
t72killer
titán
Igen, itt azért elég komoly összeget reptet az ember a levegőben (esetemben egy P4P aktuális ára+a care, ami a következő balesetnél már jóval kevesebbet áll) plusz ott van az esetleges károkozás, neadjisten sérülés.
Ezek miatt kérdeztem korábban pl az utángyártott akksikat is (amit vígan veszek pl fényképezőgépbe - abba senki se halt bele, hogy a fotógép akksija 30%-os állás után hirtelen lemerült - itt viszont hasonló esetben 100m magasról lezúg az egész kóceráj). A következő kérdéskör a szoftver - amint látom, itt maga a DJI gondoskodik a mindennapi fejfájásról. Viszont ha az ember hackel, 3rd party progikat használ, annak is megvan a kockázata.
Szerk: igyekszem kevesebb drónhorrort nézni

-
twine
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
"Tudom, én vagyok a paranoiás"
Legalább már nem érzem magam egyedül....

Sokszor megkaptam már ezen a fórumon, hogy túlaggódom, meg "minek repül aki nem bírja "
(nem így hanem, hogy akkor nem kell repülni, ha az ember ennyire aggódik)Holott én csak -szerintem- felelős repülésről beszélek, nem arról, hogy minden aksi kirepülése alatt f0s0s lesz a bokám...
És ezt a fajta hozzáállást próbálom "terjeszteni" (leginkább a Mavic pro, és Phantom "feletti" madárral repülők körében...)Én azt mondom ,nem baj, ha az ember tisztában van a lehetséges, és vagy bekövetkezhető problémákkal....és arra fel van készülve...
Ugyanakkor,,,,,és ezt is legalább annyira fontosnak tartom...Nem szabad csak a Crash, és LOSt,topicokat olvasni, meg csak a Phantom drone crash videókat nézni a youtube-on....mert hiszem hogy azok fele emberi mulasztás, vagy felesleges "rajoskodás" eredménye, ahol a technika határait feszegetik, aztán a végén meg megy oldalakon keresztül a "hiszti", hogy kinek van igaza....a Cégnek(DJI), vagy szegény tulajnak.....
ÉS igen, van a másik 50%, ahol valóban copóba futott, a valóban szerencsétlen pilóta....
De ha csak a CRASh-t olvassuk, nem lesz örömteli a repülés....
MOndjuk úgy most ezt függetlenül az általad felvetett témától írtam....
Én legalábbis, mikor kezdtem magam belelovalni az ilyen "Crash videókba" ,(mert azt gondoltam azokból majd jó sokat tanulok) azt vettem észre egyre kevésbé repülök örömmel....
Ahogy ezeket elhagytam,,,,mindjárt más lett a kedvem....Ismétlem, nem azt mondom, hogy az ember ne tanuljon más hibájából....
CSak módjával...
ÉS kérem senki ne vegye ezt "megmondásnak, vagy (ki)oktató jellegnek"....
CSak a saját tapasztalataimat írtam le (a paranoiával kapcsolatban)....

-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
Flysafe GEO zone map. Gondoltam alapismeret

Mivel a dji hivatalos oldalán van, ráadásul ki lehet választani a saját madarát a menüből (mert persze nem egyformák mindegyikre a NFZ frissítések), feltételezné az ember, hogy ott pont azt látja, ami a gép firmware-ében van. De nem... Erről a support is felhomályosított egy mailben, készülök nekik válaszolni, hogy akkor adjanak már egy linket, hogy pontosan hol nem engedik felszállni a gépet, illetve hol nyírják ki, ha véletlen berepül.
-
-
t72killer
titán
Igen, a zónahatárokat sehol se publikálják, csak belenyomják a firmware-be
. A go app-on lévő térkép is használhatatlan - főleg, hogy a madár akksimerítése nélkül még meg se nézheted, csak egy bélyegképet mindenféle nfz-infó nélkül.Tudom, én vagyok a paranoiás, meg bef.tam a (főleg amcsi) fórumokon olvasottaktól, de ha 5 megírt gépelvesztéses sztorit nem olvastam így első nekifutásban, akkor egyet se... Tudom, Magyarországon ez nem téma, de a legtöbb nyugati ország tömve van problémás zónákkal, és a dji által meghúzott határ, ahol szerencsétlen esetben kényszerleszáll a gép, még csak véletlen se esik egybe a hatóságival (főleg, mert a hatósági legtöbbször nem kör alakú...).
Az, ha nem enged felszállni, nem zavar - odébbmegyek 10km-t és vígan repülök. De ha igen, és egy pillanatnyi gps-zavar folytán hirtelen zónán belül találja magát (gps pontosság ugyebár 10méter körüli), akkor "belülről" már aligha fog kijönni, inkább szétcsap a vadkacsák és halak közt...
A "másik oldali" példádra: tökéletes, mifelénk is van olyan reptér, amiről a DJI-nak dunsztja nincs, simán hagyna bebaromkodni a fel-leszálló gépek közé... Ez is mutatja, hogy az egésznek SEMMI értelme, ne kínából próbálják már kitalálni, hogy Svarcvaldalsóhüttén van egy aktív, folyamatosan használt vitorlázóreptér, aminek a 2x5km-es körzetét téglalap-formában lezárta a hatóság.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy ma már második helyen olvasok szoftverhibáról, amikor az ürge megcsinálta az online feloldást egy (sokkal gyakoribb!) sárga zónára, elvileg átment az infó a GO Appba, aztán mégis lockolta a gépet. Marhajó. A care-t meg ugye kenhetem a hajamra, ha nem sikerül kihalászni a madarat.
-
twine
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Érdekes dolog ez...
Mármint, hogy hol,és mikor enged repülni a szop-ver...Én Salzburgban kaptam az első ilyen üzenetemet...:

(Le is mentettem mert ez volt nekem a "first no fly zone")Hozzáteszem "baromi messze" voltam mindkét jelzett területtől...de nyilván volt "oka" szólni...és ennyit is csinált,nem többet.... szólt hogy, "figyelj haver ,a környéken ez van..."
Ennek ellenkezője Magyarország... Veszprém, repülőtér...
Konkrétan REPTÉRen volt a legutóbbi rally szervízpark...Na, gondoltam "Salzburg után"...itt tuti fel sem enged szállni a GO....
Hát pasztmek....egy szót nem szólt,,,,közben meg jött ment egy két repülő+ helikopter!

Meglepő...
-
khorvat
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Viccrovat
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Horgász topik
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Cyberpunk 2077
- Milyen program, ami...?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
Persze, nem gond, ha nincs amúgy meleg, de ez a kifejezés nem pont azt jelenti, hogy legyen lehetőleg qrva hideg, amikor kalibrálod.
. Én FW update után mindig, mindent kalibrálok, de mostanában app update után is megvan.

Írok nekik egy emailt.

. Tele van a távirányító mindenféle, kb sose használt gombbal, erre pont a karokra teszik... Ha nyugati termék lenne, hóttziher, hogy vmi ilyesmi lenne a távirányítón:

. A go app-on lévő térkép is használhatatlan - főleg, hogy a madár akksimerítése nélkül még meg se nézheted, csak egy bélyegképet mindenféle nfz-infó nélkül.