Hirdetés
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen processzort vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MlbMatic
tag
válasz
Geller72
üzenetére
Lehet, kicsit túl toltam,, bocs !!!!
de azért kellőképpen kiakasztó az, hogy van egy dolog ami engem zavar a miniben, okom is van rá , te meg győzködsz hogy ez nem is baj,,, illetve el is magyarázod hogy miért jó, pedig nem az,, először azt hittem nem érted, majd már látom, nem érdekelt amit irok, csak fújtad rá a válaszaid,,
pedig nekem gondot okoz,,, és okozhat másnak is,,
- ..ezzel egy sűrű erdőben nem fogsz elmenni 160 métert..fák között..gondolom, ez sem zavar. De nyugodtan repkedj csak ott -és de elmegy, még 300 at is, de ez ,mellékes,,,
-
MR007RM
addikt
válasz
MlbMatic
üzenetére
Nem tudom min kaptad úgy föl a vizet és bevallom egy szót sem értettem az egészből, mint mondtad különbözünk egymástól, ennyi. Aki segíteni akar,( még ha vélhetőleg félre is beszéltek egymás mellett akaratlanul) azzal azért nem így kellene beszélni!! Valamit nagyon rosszul vettél le és berágtál. Ki kellene elemezned egyedül aztán levonni a konzekvenciát.
Volt már nálam is hasonló, igaz akkor nem kicsit voltam piás, aztán másnap átolvasva dühöngtem önmagam előtt a szégyentől.
Remélem nincs harag.
-
MR007RM
addikt
Ide is beteszem azért.
[link] -
-
thomasvold
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Sötétben egyik drón sem jó igazán, kivéve a drágábbak, ez meg csak játék drón. Szerintem ki is írta neked, hogy nem igazán jó az ambient light
Drágábbaknak van alul világítás, ami segíti a föld felett egy helyben tartani a drónt. Félhomályban az enyém is le fel ugrált
Biztosan jó más táv is, talán még a Mad Catz-nek van olyan kontrollere, ami jó hozzá, de az még drágább. Valószínűleg jó más táv is, aminek van teló tartója és BT-s.
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Más táv nem jó hozzá? Olcsóbb.
power bankból áll a ház, minden fiókban van kb.
Mivel tegnap este hozta nem tudom még van e benne fantázia, sötétben lámpa mellett a ház felett hát érdekes volt nah. -
thomasvold
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szia!
Én most vettem hozzá +2 aksit, hozzá töltő HUB-ot, abba 3 aksi belefér. Az általad említett Xiaomi jelerősítőt és igen, egy kontrollert is érdemes, azt én még nem rendeltem meg, ezt szokták a Tello-hoz: [link] Csak nézz egy olcsóbb helyet, mert itt drága.
Jelerősítőhöz ne felejts el egy power bank-ot is venni. Úgyhogy igen, elég sokminden kell hozzá. Nekem egy Xiaomi 20 ezres volt is itthon, amit nem használtam, most értelmet nyert.
Egy hordtáskát is rendeltem még hozzá, amibe kompletten minden belefér.
-
Reggelt! [Hozta a Mikulás] Tello.
Mit érdemes mellé venni? A MI jel erősítőt olvastam meg egy rendes távot, na utóbbiról érdeklődnék melyiket érdemes venni, nem kell nagy hacacáré csak ne egy kijelzőt tapizzak.
-
Geller72
veterán
Ez ok, de ahogy írják többen is, tök nyolc, mert az ECC verzió amcsiban is csak 2km-t tud, mert FCC módban a sugárzott jelerősség alacsonyabb, mint a gyárilag FCC verziónál. Mivel az 5.8Ghz ugyanolyan jelerősség esetén xarabb ugye, mint a 2.4Ghz, így nekünk az 5.8Ghz az (ECC verzió) alacsony jelerőssége miatt semmit nem jelent. Sőt, jobb, ha egy erős chanelt manuálban kiválasztunk a 2.4ghz-en, azzal jobban járunk. Szerintem. A yt-n a srác is ezt tette, így majdnem megvolt neki a 2 km. De kell neki a magasság és a fizikai ráláthatóság, mert ha leárnyékolja valami, akkor gatter.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
"What worked for me:
- Connect AC + RC (if I skip this step and startup with fake gps enabled, the map in the app will stay at the fake gps position)
- Turn off AC
- Enable Fake GPS
- Reconnect AC. Now it restarts due to wifi changes. The channels switched from 1-13 (CE) to 1-11 (FCC)
- Now start the motors and turn off fake gps. Again it wants to restart due to wifi changes, but because of the running motors it will not restart.
After these steps my mini stayed in FCC mode. (sry for my bad english )"Egyébként van a mininek egy Japán verziója is, ami 199 grammos (a Japánban érvényben lévő szabályozások miatt). A különbség az akkuban van, ami csak 1100 mAh-s (18 percet tud papíron, cserébe 50 grammal könnyebb a nemzetközi verzió akkujánál, ami 2400 mAh-s). A vicc az, hogy egyforma az árazásuk, viszont ahogy a Yen áll, a kisebb tudása ellenére is drágább.
-
MlbMatic
tag
válasz
Geller72
üzenetére
ugy látom eddig se értetted,,,,, probálom egyszerűbben,
adott egy enyhe labirintus, esetemben egy erdő, a lombkoronát képzeld el plafonként 6 méteren, ja és sűrün,,, elindul a dron, 2-3 méter magasságban, megy megy mendegél, előre jobbra balra 160m cikk cakk, monitoron irányítva,, majd wifi error, autó rth on, felreppen 20 méterre, ja nem, ott a plafon,, mi a szarrol beszélsz ?
igy se megy a probléma ?,,, egyébként van mavik2 m is, abban pl eldönthetem mit tegyen, home, hover vagy leszáll,,
de úgy egyébként nem zavar téged hogy nem mindenki ugyanolyan mint te ? furi hogy mások másképp használják ezt a repülő izét ?,, örülök hogy neked minden ok vele, de én nem te vgyok,,,
na mind1 -
Geller72
veterán
"2.4GHz re úgy tudsz átváltani, hogy az appban a transmission fülön manualba rakod és kiválasztod a legerősebb csatornát 1-13 között."
-
Geller72
veterán
..A Mini FCC és ECC verziójánál még a táv sem egyforma..és nem is kompatibilis egymással..
-
Geller72
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Az elején is értettem, mire gondolsz, csak én az elmúlt ~5-6 év drónozási szokásaimmal nem igazán értem, hogy minek? egyik Dji drón sem lebeg neked Failsafe RTH esetén.
. A 2000 dolláros M2Pro sem. 
Amúgy mi a jobb neked? Ha visszajön és épségben leszáll, vagy mire odaérsz gyalog, addigra leesik és lesz egy marék ABS-ed.
.
Na ezt nem értem. A biztos RTH-t cserélnéd le a - faxtudja hol lebeg, meg lebeg e még, vagy már elvitte a víz - opcióra..
.
Más:"If your Mavic Mini is the CE version, then you can fly it normally in CE, SRRC, and FCC countries and regions. In an unobstructed environment free of interference, the max image transmission distance is as follows:
If it is a CE country or region, the Mavic Mini’s max image transmission distance can reach 2 km in 2.4 GHz and 500 m in 5.8 GHz (if supported by local regulations);
If it is an SRRC or FCC country or region, the Mavic Mini’s max image transmission distance can reach 2 km in 2.4 GHz and 500 m in 5.8 GHz."Azaz egyelőre ennyi. Az FCC-s verzió sem jár jobban nálunk..
-
Geller72
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Nos.
.Dji Mini Operating Frequency:
Model MT1SS5: 5.725-5.850 GHz
Model MT1SD25: 2.400-2.4835 GHz, 5.725-5.850 GHz - AZAZ DUAL!!!
Viszont..Transmission Power (EIRP)
Model MT1SS5
5.8 GHz: <30 dBm (FCC); <28 dBm (SRRC)Model MT1SD25
2.4 GHz: <19 dBm (MIC/CE)
5.8 GHz: <14 dBm (CE) Azaz a CE verzió le van korlátozva FCC módban is. Ez most vagy hw-es (nem hinném) vagy FW kérdése.Viszont:
A táv is különbözik. Gyanítom, hogy itt is van egy kis trükk.

4 gramm difi van a két fajta drón közt.
. (Az FCC a könnyebb). -
Geller72
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Phantomnál, ha annyira alacsonyra állítottam az akkuszázalékot, hogy semmiképp sem tud hazajönni, akkor fogja magát és leszáll..ha elfogy a szufla. Persze signal failnál ez nem áll fenn. De miért baj a 100 m set? Nem vagyok egy nagy erdész, de 50m-nél nagyobb fát ott láttam, ahol kifejezetten ilyen arborétum van. Mire nem elég neked 100m az RTH-hoz?
Egyébként, ha nagyon parázol, úgy is észre fogod venni, ha szarakodik már a jel de még van bőven, mert először a video jel megy el, aztán a táv. Szal még simán azt tudod csinálni, hogy elengeded a sticket és megáll a levegőben a géped, te meg odamész, vagy közelebb mész addig. Tényleg nem tudok azonosulni a problémáddal.
. -
MlbMatic
tag
válasz
Geller72
üzenetére
ennyi erővel vehettem volna spárgás helit is,,
nekem erdőm van, közte repkedek, s ha burul a wifi, meglátogatja a bagolyt a fán,,, szóval vicc hogy nem álithatom a hovert, mondjuk ez itt a házban is probléma,, de annyi szerencse van, hogy annyira gagyi a gps vevője, hogy még a baktert se látja, nem hogy hóóódat, -
Geller72
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
"Ha eddig nem találkoztál ezzel az infóval akkor most elmondom hogy hardveresen le vannak korlátozva az EU-s modellek CE-be."
-Tudom, hogy HW ID alapján 2 verzió van. A Dji azt a választ adta, hogy míg az ECC verzió simán használható az USA területén, addig az FCC verziót nem ajánlja, hogy EU területen használják, lévén törvényekbe ütközik, mivel az FCC verzió CSAK egy sávot használ és nem is tud ECC üzemmódban repülni. Ebből nem derül ki, hogy vajon mi alapját használhatom az ECC verziót USA-ban. Ha valóban két eltérő HW verzió van és nem csak FW-ben különböznek, valamint az FCC kizárólagos 5.8Ghz-es frekvenciájnak analógiája alapján az ECC verzió nem dual wifis (mintha ezt olvastam volna róla) hanem csak 2.4Ghz-et használ, akkor az állításod igaz lehet. De ha az ECC verzió dual rendszerű, akkor a dolog innetől csak SW - azaz - FW kérdése szerintem.
-
BWX
újonc
válasz
sityupityu
üzenetére
Sem utódja, sem boldog őse...
Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek,Legalábbis ebben a mocskos városban. mert amúgy tényleg két katt lenne. így meg..amikor már kapcsolnám be a drónt, látom, hogy a wifi kártya kifingott a laptopon

-
"lehet félreértettem, és arról volt szó, hogy az FCC-s mini nem megy úgy CE részen, de ez érthető is."
Mármint egy egy FFC-s gép FFC módban nem úgy menne itt? Ha így érted akkor én kérdem, hogy miért nem? Na mindegy.Én a helyedben a sok kínlódás helyett inkább már kértem volna kölcsön negyed órára egy ismerőstől egy rendes androidos telefont, és megcsináltam volna úgy.
-
BWX
újonc
válasz
sityupityu
üzenetére
Mini: lehet félreértettem, és arról volt szó, hogy az FCC-s mini nem megy úgy CE részen, de ez érthető is.
Gyakorlatból kiderül majd mi a helyzet.Air: Remélem igazad lesz, de érted a problémát. Tehát miután fake gps-elek egy másik device-n, utána az iphone 7en kéne továbbmennie a GO4-el a drónnak.. Mivel egy ezeréves viharvert android LG telóm van, egy Lumia 635öm meg egy iphone 7-es, ezért most bluestack emulátorral kínlódom a laptopon, hátha..
https://mavicpilots.com/threads/enable-mavic-air-fcc-mode-with-windows-laptop.51995/
-
Geller72
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Miért? Állítasz neki 100m-t és hali. Ha hétvégén nem lesz ramaty idő, megpróbálom az FCC módot a fake gps-el. (Vki próbálta már vele?)
Sík terepen ugyanazon az útvonalon. Nyomok majd pár RTH-t is, megnézzük, milyen. Tartok tőle, hogy ez a gép azért nincs benne a GO appban, mint támogatott cucc - ellenben a Spark/Air-el - mert ugyanúgy semmi köze a Dji-hoz, mint a Tello-nak. Mert mennyivel nagyobb truvaj lenne ha az az app kezelné ezt a gépet, és egyben a Litchi-t is.
-
Geller72
veterán
Nos. Sokkal stabilabb az új firmával a mini, már nem akar automata felszállásnál azonnal nekimenni a falnak.
. Sokkal stabilabb lett, már nem kapkod, nem kóvályog hovering közben. A felvétel sokkal jobb, nincs billegés, amit a gimball nem tudott lekezelni. Alakul.. Lehet, hogy megkedvelem? .D. -
Mitől muzsikálna rosszabbul egy FFC verzió CE területen? A földrajzi adottságok és egyéb tényezők ronthatják bármelyik verziót (tök mindegy, hogy hol vagy), de magára a wifi erősségére milyen hatással lenne ha egy FFC-t pl itthon használnál? Tényleg érdekelne, hogy mi lenne az a dolog a háttérben...
(#3760)
Ugyanúgy át lehet állítani a legújabb GO4-nél is FFC-re, semmi ilyesmi nincs benne. Pont alig több mint egy hete állítottam át egy ismerősömnek az újonnan vásárolt AIR-jét. Legújabb GO4 lett letöltve.
-
Geller72
veterán
Én
is így gondoltam de nem így van. Valóban két fajta van, azzal a különbséggel hogy az ecc megy fcc módban is, mert az mindkét wifi frekit tudja, az fcc meg csak az egyiket. Azaz ha kiviszel egy ecc verziót egy fcc területre, simán átáll arra. Az a bajom, hogy nem látni a chaneleket ebbe a buta fly appban űgy mint GO-ban, mert ott egyértelműen látszott hogy melyik módban van a csatornák száma alapján. Csak tesztelni tudom majd hatótávbann hétvégén talán. -
BWX
újonc
-
BWX
újonc
Nekem viszont nagy gondom van, egyelőre nem megy FCC módban az air, régit ellopták, most vettem újat, régi távirányítóval összepárosítás.
Aztán visszarakott a CE régióba, nincs apelláta hogy cancel v ilyesmi. Ez most vagy azért van mert maga az új drón FCC-s vagy frissítette magát a GO4, és az új már szoftveresen is küzd az FCC ellen.
Ez majd kiderül, ha újra csinálok FCC hacket, egyelőre nincs androidom hozzá, amin fusson.
Laptopon volt régen android emulátor, amivel van akinek sikerült ez..De: ha lenne is valami jó androidom amin fut minden: honnan tudok régi, frissítetlen DJI GO4 appot letölteni, ahol még nincs gátolva az FCC hack ?
Tehát várom a javaslatokat, mit tegyek.
Jailbreakeljem az iphone 7et (nem szívesen csesznék szét egy jól működő rendszert) hogy a régi GO4et (honnan?) visszatehessem ahol már megy az FCC hack?
Vegyek egy jailbreakelt IPAD-et?
-
-
válasz
tirszin
üzenetére
Persze! Van az akkuban valami óra-szerűség és be lehet állítani hány nap után kezdje meg az önkisütést. Nekem 3 napra van állítva, így, hogy nem használom a drónt. Szezonban 10 nap. Addig biztosan sorra kerül és akkor nem ér meglepetés a helyszínen, hogy közben elpunnyadt

-
trophylaci
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem Mavic Air vásárlását, viszont nem találok olyan infót hogy milyen telefonokkal lehet használni. Lehet láma a kérdés, nekem egy Honor 7A van, az alkalmas lehet az Airhez?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
*Ropi*
félisten
válasz
tirszin
üzenetére
Miért, mekkora méretű ellenállást vártál, mint a régi viccben volt az orosz lehallgatókészülékkel, hogy egy szekrénnyel több van a szobában?
Ilyen szempontból jó, hogy a vezérlő logika is az akkuban van, mert így ha áramtalanítod a cuccot, akkor tényleg feszültségmentes lesz, nem úgy mint mondjuk a fényképezőgépeknél, hogy a ki/be kapcsolójuk nem fizikai kapcsoló csak logikai és kikapcsolás után még a fél gép ha korlátozottan is, de áram alatt van, mert a táp segédköre akív, hogy adott esetben éleszteni tudja a többi részt. -
tirszin
senior tag
Persze, tudom ezeket. Csak a kisütésre hiányoltam egy méretesebb ellenállást, ha már az áll a manuálban, hogy melegedhet is olyankor.
Egyébként olyan egyszerű a power off/on, ha kikapcsolod a gépet, tulajdonképpen csak annyit csinál, hogy lekapcsolja a cellákat az akku két oldalán lévő 4-4 érintkezőről. (Mavic2)
Szegény drón persze, hogy "összeomlik" ilyenkor, mert elveszi tőle a teljes tápot.
-
*Ropi*
félisten
válasz
tirszin
üzenetére
Elég komplex, célhardver mikroprocesszor által vezérelt elektronikája van ezeknek az akkuknak (ez éppen egy Mavic 1-é): túltöltés, túlmerítés, túláram és zárlat ellen is véd, meg persze balanszolva tölti és ha kell, ki is süti a cellákat tárolási feszültségre. Ebben pl. ott figyel 2 darab 100 Ohmos ellenálló...
-
tirszin
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Valamire terhelésre rá kell kapcsolja magát, amin legnagyobb valószínűséggel hővé tud alakulni. De ha 3-4 nap alatt merül le, ahhoz elég egy 0.1W-os SMD ellenállás is.
Van egyéb ötleted, hogyan merítenéd le? Pl. a cellákat ns-okra egymás ellen kapcsolni és bennük keletkezne a hő? -
jozsi252
veterán
Mavic Mini fw update
Overview
Date: 2019.12.04
Aircraft Firmware: v01.00.0300
Remote Controller: v01.00.0300
DJI Fly App iOS: V1.0.3
DJI Fly App Android: V1.0.3
What's New
Increased flight stability in some scenarios.
Optimized propulsion system status prompts.
Optimized performance when taking off in areas of high elevation.
Optimized aircraft orientation control.
Optimized gimbal control.
Fixed issue: some remote controller model numbers were displayed incorrectly. -
tirszin
senior tag
A minap szétszedtem egy Mavic 2 akkut, nyoma sincs benne semmi fűtő/kisütő ellenállás félének. Csak egy lapos SMD-s nyák. Nem tudom, hogyan süti ki magát a hirdetett 60%-ra. (Mondjuk nekem még nem is tett ilyet.) Valakinek merítette már le magát automatikusan a tárolási feszültségre?
-
S.J.
tag
válasz
KillHates
üzenetére
most is elmebeteg, nem?:D eseti engedely 30 nappal elobb, dij elleneben..stb
svajcban 2.5kg alatt reptetheted, biztositas kell ra (amugy is erdemes, es olcso), varosban, embertomeg felett nem lehet, es latotartomanyban kell maradjon, stb. de lehet minden engedely nelkul repkedni
-
S.J.
tag
sziasztok:)
szoval alaphelyzetben nem serceg, csak ha fejére forgatom a phantom4 et vagy piszkalom a fejet.
olcson vettem itt svajcban a ph4 pro t, jatszom vele es majd eladom itthon. (hazautazasom arat meg tudom sporolni vele) emiatt kerdeztem, nem szeretnek hibasat eladni.
vettem egy zoom ot is olcson, meg még veszek parat, es nyitok egy "kisboltot" itt a hardverapron

-
epicsepi
újonc
Dji Mavic Air drónomat nem tudom aktiválni. Ezt írja: Activation Failed: The device being connected to is not the one being activated. Please connect to a genuine DJI device.
Tudnátok segíteni, hogy hogy tudnám aktiválni. (tökéletesen működik a drón) -
Geller72
veterán
Hali all. Bezsákoltam egy minit, FMC... Háááááát... :/.. Racerek/P4 után...khm... Azt hittem, nem lesz ennyire fapad. Legalább szoftveresen nem. Fényképügyileg nulla.. Videó egész tűrhető - de ennyi pénzért nem annyira.. Már kis szélben se akarjál hibátlan vidit, ereszkedni csak lassan, mert beremeg, kimondottan az a hiba, amikor a kettes propok miatt szarba kerülsz. Reméljük, jön rá ki valami (ha más nem, sufni kínai) hármas prop-szett. Az sokat dobna a stabin. Érzetre nagyon gagyi, müa feelingje van. Ha ez esik, már 5 méterről porított ABS marad csak belőle. Soha nem éreztem egyik gépemnél sem a care-t, de erre lehet, hogy veszek 12k-ért egyet.
. Csúnya ilyet mondanom, de egy 100 dodós, budget kategos, karbon vázas DIY racer hatszor jobban össze van rakva.. Nah, mindegy, hétvégén jobban ránézek majd. Próbélok egy FCC hacket is rá, mennie kellene, mert ez a típus, mindkettőt tudja, az FCC meg csak azt és semmi mást. Szal a fake gps-nek működnie kellene. Nem néztem iOS alatt, mert liscim csak azon van, de úgy hallottam, hogy eddig nincs Licsi support. Az pedig gáz, mert megnéztem volna VR-boxban is. A táv nagyon szűk, a legtöbb mai telefon Coverrel be sem fér, mindig le kell venni a case-t a telóról, utána visszarakni.. A gyári app valami bődület ratyi, nem gondoltam, hogy a 2.7-es értékelés még túl is van tolva.
. Még az akkura is jött update, kellett is. Egyelőre kizárólag két pozitívumot tudok felmutatni:
-Kicsi, mindennel együtt is.
-Hosszú repidő. A 3 akkus FMC bőven elég egy kirándulásra, biztos nettó 1 óra össz repidővel.
Slussz.
Itthon nagyon nem lehet kapni az FMC-t, és idén szerintem nem is fog jönni. A hétvégén letesztelem és ha nagyon kiábrándulok belőle, megy a háztól.
. -
-
-
válasz
tittipecci
üzenetére
Nekem van. Írj pü-t, hátha tudok segíteni.
-
tittipecci
csendes tag
DJI Osmo Pocket-et használó társakat keresek.
-
S.J.
tag
serceg a gimbal, de jol mukodik, akkor az problema? (ph4 pro)
-
El Joe
tag
Na, megvolt az első reptetés. Először minden beállítva, különböző repülési módok kipróbálása (szerintem ez a drón hülye biztos), utána fotó-videó, minden műkszik, de .....
Az egyik aksinál nem enged felszállni. Azt írja ki, hogy: "cannot takeoff. Ensure the aircraft battery is properly connected".
Kipróbáltam mindent, amit lehetett, de nem jutottam semmire. Any idea?
-
MR007RM
addikt
válasz
Bagira01
üzenetére
Ha nem írtad volna "mikor leszállt a földön is remegett......(habár nálam más drónnál leáll a felvétel mikor leteszem.)" akkor azt mondanám az erős szél miatt van. Főleg mikor inkább úszik a kép mint remeg. Sajnos van ilyen. Ma is voltam drónozni, itthon nézve itt-ott észrevettem hogy volt szél is a felvételen.

Habár másfél órát sétáltam ki a városból egy jó kinézett helyre a célig bicikli és autó híján nem sikerült 800m -nél jobban eltávolodnom a drónommal úgy, hogy gyakorlatilag nem volt ott semmi sem.
A fene sem érti mi blokkolta a jelet, kész röhej. Persze még az új 5.8GHz helical antenna nem jött meg. Annyi haszna volt hogy találtam jó helyet ahol drónozhatok és tesztelhetek ezután tök egyedül, a madár sem jár arra, mármint igazi.
Csak nem a felettem terpeszkedő légi folyosó miatt?
Két nagyobb vas madár ereszkedését figyeltem meg, persze még jó magasan tőlem jóval távolabb. Sasolni kell az eget és fülelni jó távol a bajtól és ehhez mérten használni kedvencünket....... -
Bagira01
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
Elég gázos. Én még nem találkoztam ilyen hibával. A drón amúgy amikor előtted van olyan 1-2m magasban akkor látsz hasonló remegést a drónon?
Így első blikkre szalagkábel/gimbal hiba. Írj a Duplitec-nek egy mailt, amibe csatolod a videót is hogy mit mondanak rá. De esélyes hogy el kell nekik küldeni a drónt.
Honnan vetted a drónt amúgy, Duplitec hozta itthon forgalomba? -
Revoltek
aktív tag
Javaslom a firmware frissítést, újrakalibrálást, gép kicserélését. Ebben a sorrendben :D
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Mavic Minit, most nézem a videót amit készítettem vele, de valami botrányos. Olyan mint ha nem lenne stabilizálva a kép. Remeg az egész, olyan mint ha úszna a kép. Találkozott valaki ilyen problémával? -
Jaj ne is mondd!
Én nehéz gépeket szerelek. Ott is megy a b@szakodás már. Azt állítanám a 144 tonnás kotró mögé tolatáskor, aki ezeket jogvédő f@szságokat kitalálja.
Nem lenne az egyszerűbb ha az emberek becsületesek lennének és qrvára nem számítana, hogy mikor és hol akad lencsevégre. -
Revoltek
aktív tag
Jó ég! Akkor a menetrögzítő és a tolatókamerák is legyenek minél hamarabb engedélykötelesek! Mindenki tartson szépen magánál egy kidolgozott, a GDPR-nek megfelelő adatvédelmi tájékoztatót meg beleegyezőnyilatkozatokat és tessék szépen aláíratni azokat minden megkezdett tolatás előtt!
Egyébként meg az átlagember (ilyen lehet az is, aki csak tolatni próbál vagy az is, aki kamerás drónt reptet) mi olyat tudna kezdeni a felvételekkel, amik az esetleg rajta szereplő tök idegen, számunkra ismeretlen emberek jogait sérti? Pornóoldalra nyilván nem egy drón vagy tolatókamera felvételét teszi ki az ember... -
-
Revoltek
aktív tag
Azért álszentek se legyünk! Aki nem üzletszerűen használja a drónját az nem azon agyal, hogy 33 nappal a repülés előtt ő már tudni fogja, hogy mikor, hol és milyen magasan fog repdesni... Amikor sárkányrepülőt reptetnek a réten az emberek, akkor is kikérik az eseti légtérhasználatit? Vagy szilveszterkor, amikor tűzijátékoznak? A madarak is kötelezővé teszik a légtérhasználatit?
Aki néha-néha hobbiból repül egy kisebb drónnal, amire tesz mondjuk egy goprot vagy bármi egyéb kis mütyürt és 800 gramm főlé kerül, az nem fogja megcsinálni a 300 eurós pilótaképzést. Amikor jogalkotásokról van szó, akkor hirtelen mindenki olyan szigorú lesz. Az jogos, hogy korlátozzuk zónákra a használatot, de ahol nem áll fenn a veszély lehetősége, ott engedjünk már egy kicsit a hétköznapi embereknek is teret. Egy kisgyerek, ha biciklivel nekimegy egy autónak, abban is keletkezhet többszázezres kár. Ne szálljunk már el ezzel kapcsolatban. Inkább Fly As You Are! -
-
Én támogatom, hogy legyen egy felmérés, hogy reptethess drónt.
Egy rövid sztori felvezetésképpen: Tegnap berepültem egy ingatlant aminek az értékesítéséhez kértek fotókat fentről. Nem igazán küldtem messzire a gépet, de kirepült a látómezőmből, tehát a közvetített képpel repültem. Éppen tripod üzemmődban álltam amikor egyszercsak berepült valami a képbe baromi gyorsan és már jött is a propulsion overdrive hibaüzenet, a kép elkezdett remegni. Túrtam is neki az RTH-t mert gyanítottam, hogy megtámadta egy szerencsétlen madár a gépet. Mikor jött felém már messziről láttam, hogy elég kajlán repül, de szép egyenes vonalban, borzasztó hanggal. Szépen leszállt és láttam, hogy odalett az egyik prop:
Elkezdtem hátra bepakolni a gépet a kocsiba és néztem a tabletet, hogy hol jártam, mikor történt az esemény, hogy megkeressem a szerencsétlen madarat, hátha lehet rajta segíteni.
Ekkor megjelent egy figura a kezében fogott egy rommá tört Mavic-et és mondta; "úgy gondolom vesztettem" és magasra tartotta a roncsot. Először nem is értettem, aztán mondta, hogy látta az Inspire-t és "meg akarta nézni" az ő gépével, de nem tudja mi történt mert egyszercsak nekiment az övé!
Dühös voltam, de nagyon sajnáltam is mert baromira összetört a Mavic; lógott mindene, ami gondolom azért történt mert leesett magasról miközben összeakadhatott az Inspire-el. Egyébként a tag nagyon korrekt volt, megadta az elérhetőségét és mondta, hogy nézzem át a gépemet és mindent fizet ami kár keletkezett benne, de szerencsére csak a prop sérült és lett rajta pár párhuzamos karcolás amit a kis gép propja ejthetett rajta.
Sokan nincsenek tisztában a forgószárnyas gépek fizikájával; azzal, hogy hogyan generálódik a felhajtóerő, miképpen mozog a levegő körülötte és milyen hatással vannak rá a körülötte lévő tárgyak. Emberünk ha tudta volna mi a helyzet akkor eleve meg sem közelíti a sokkal nagyobb és nehezebb gépet vagy ha már mindenképpen ilyenre vetemedik, akkor messzíről és szemből, hogy én is észrevegyem és tudjak reagálni ha valami gubanc van.
Szóval kell az a vizsga, mert tényleg nem lehet emberek felett reptetni gépet, mert még egy kis drón is tud komoly sérülést okozni, ha magasról jön. -
válasz
sityupityu
üzenetére
Várható volt ...
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- LEGO klub
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Linux felhasználók OFF topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Extraflame pellet kályha
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Remélem nincs harag.

Természetesen pont nem rád értem.
. A 2000 dolláros M2Pro sem.
.
Hideg kétlem, hogy megzavarta volna. Mert már a felszállás utántól rögtön remeg a kép, kocsi lábtérből melegből vettem ki.
Dühös voltam, de nagyon sajnáltam is mert baromira összetört a Mavic; lógott mindene, ami gondolom azért történt mert leesett magasról miközben összeakadhatott az Inspire-el. Egyébként a tag nagyon korrekt volt, megadta az elérhetőségét és mondta, hogy nézzem át a gépemet és mindent fizet ami kár keletkezett benne, de szerencsére csak a prop sérült és lett rajta pár párhuzamos karcolás amit a kis gép propja ejthetett rajta.