Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Diablo 3 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SQX_Barto
addikt
150-es GR seasonban NA serveren support DH-val
(termeszetesen csak a season buff miatt) NS-ben ezt nem lehetne, mivel nincs bosskiller. -
Gyuri27
félisten
válasz
AxBattler #109790 üzenetére
Mondom ha majd jogszerüen jár el a blizz vagy bàrmelyik cég akkor kérjen szàmon bàrkit. Mert ugy vicces, higy csak az usernek kell bàrmit us betartani. Meg lehet nézni tàvolkeleten, belgiumban hogy szabàlyozták a boxokat, pakkokat. Mert ott felusmerték pofàtlansàg amit müveltek. Az, hogy a game accounthoz van kötve az lószar. Ahogy ràkerült úgy le is lehet azt venni. Szimpla hazugsàg, hogy nem lehet. Az elua nem törvény. Egy cég sem tèrhet el hàtrànyosan a vevö, felhasznàló kàràra. Szóval irhatnak ök oda bàrmit. Az is érdekes, hogy 3 accod lehet. Ezeket tolhatod egyszerre. Pedig loot szempontjàból az is chet. Azaz nem. Mert pénze van belöle a cégnek. Milyen érdekes ez.
-
persil
nagyúr
válasz
rumkola #109791 üzenetére
Szuper, nagyon szepen koszonom. Most beidezned belole azt a reszt, ami a felhasznaloi fiokra beaktivalt jatekokrol szol...?
Mert, hogy errol beszeltunk.
Illetve ezt kovetoen akar fel is sorolhatnal mondjuk 5 olyan jatekot, ami felhasznaloi fiokrol tovabb ertekesitheto.Tovabbra is, konkretan nevetseges, hogy eu-s torvenyekkel, meg btk-val, meg bibliaval, meg talmuddal jonnek egyesek egy jatek eula-ja kapcsan.
En tenyleg befejeztem, meddo az egesz beszelgetes.
Ugyis foznom kell. :D -
válasz
Gyuri27 #109787 üzenetére
Egyrészt EULA.
Másrészt gondolom itt a használt szoftverek újraértékesítéséhez való jogra gondoltál.
No igen, van benne valami, mert elvileg az EU álláspontja szerint tovább lehetne passzolni használtan a kulcsokat, a gyakorlatban viszont ha beregizted account-ra, onnantól kezdve nem tudsz megszabadulni. Kíváncsi lennék ennek a jogi hátterére.Viszont ne keverjük a dolgokat, ennek nincs köze a moddinghoz - annak tilalmát Te elfogadod az EULA-val, és erre nincs EU-s jogszabály. Ez egy szerződés a felhasználó és a gyártó/jogtulaj között.
Nem tetszik? Nem fogadod el.
Igaz, így nem is játszol a D3-al, de az legalább tuti életszerű lesz.Hasonlóképpen a Destiny 2 alatt kirúgtak sokakat MSI Afterburner használata miatt... érdemes utánaolvasni. Nem is telepítettem a játékot...
-
persil
nagyúr
válasz
Gyuri27 #109787 üzenetére
Jezusom. :D
Pontosan hol is tudjuk elolvasni a te istenadta es eu-s jogaidat, ahol kimondjak, hogy el lehet adni egy digitalis jatekot...? :D
Hagyjatok mar abba, tragikomikus, de komolyan.
Menjunk, csapassunk egy griftet, a crus-omra ugyis rafer egy kis izmozas, mert nagyon le van maradva. :/ -
Gyuri27
félisten
válasz
shotika #109783 üzenetére
Szarom le az eluát. Komolyan.
Két dolog miatt.
Az egyik, hogy sokszor amit leirnak életszerütlen. Ez a kisebbik baj.
A másik, hogy sokszor szembe mennek a törvényekkel.
De ha itt tartunk és olvasgatod az eluát. Kérlek mutastd meg ahol a blizz leirja, hogyan tudom eladni a gamét, levakarni az acc-ról. Amihez isten adta és eus jogom is van. -
persil
nagyúr
válasz
shotika #109785 üzenetére
Ezt en is akartam mar korabban kerdezni amugy. Mitol lesz speed...?
Nagyon szeretem a ww barbit, de csak a bk bicskakkal, a ww miatt. A rend speed mitol lesz gyorsabb? Nyilvan sebzest, meg allokepesseget veszit. Ha esetleg istvanos fegyverekkel nyomjatok, akkor honnan lesz rage? Mert, ha runakbol, passzivbol, akkor tul sokat veszit, nem?
-
proci985
MODERÁTOR
hogy terjunk vissza onba: barbarnak eppen mi a meno speed build amihez nem kell makro / nem csinalja ki a csuklom?
-
shotika
őstag
válasz
Gyuri27 #109781 üzenetére
De a vita nem is erről szólt. Nem azok kezdtek kardoskodni, akik nem használtak ilyeneket, hanem azok vitatták a Blizz lépését, akik igen.
Sérti az EULA-t? Igen. Ha valakit zavar, ne ide böfögjön, hanem írány az ügyvéd - ezt is megírtuk.
A másik (hosszabb hsz-re, amit Lélekvándor írt) a válaszom, én akkor hátrálok ki egy vitából, ha a partner hiteltelenné válik.
Az egyik fórumozó írta is, hogy mint moderárort jelentené - nos mindkét félnek igazat adok, tehát nem kell egyből rohanni jelentgetni, de ugyanakkor egy moderátor, ha személyesen érintett egy vitában, onnantól kezdve adott helyzetben nem számít moderátornak, hanem egy külső személynek kell döntenie az adott szituációról.
Az meg, hogy általánosságként ír valaki egy olyan dologról, amiből egyértelmű, hogy a saját véleményét fogalmazza bele... és utána számon kér, hogy miért személykesedek... Nos, nem szeretem ha hülyének néznek. -
malacka87
őstag
-
malacka87
őstag
-
MegalodonS
őstag
válasz
philoxenia #109756 üzenetére
Te csalo vagy es kesz
es legyszi ne irogass nekem privat uzeneteket,nem vagyok rad kivancsi, TE piti csalo!!!
-
dark2
tag
Köszönöm persil és Daelion válaszát!
Csak annyi, hogy nem tudom, "amerikai-e" a nekro és a másik dlc, mert nem én veszem, hanem az egyik hardveraprós hirdetőtől, aki nem tudom, hol fogja venni.
-
Daelion
őstag
válasz
persil #109775 üzenetére
Szerintem is működni kéne ahogy mondtad.
Nekem is Magyar dobozos verzió van meg és én ahhoz vettem Amerikai Nekrót mert ugye 15$ az kevesebb mint 15 euro,közvetlen Blizzard oldalán vettem és simán működött global szinten.
Van pár lehetőség itt ott módosítani rajta,ez csak ahogy én játszottam vele de alapvetően valami ilyesmi.
Ha nem használod a Life leech rúnát Zombie Dog-on akkor kesztyűnek igazából akármit használhatsz és nem lényeges a Tasker mivel az nem segíti a Fetishek köpési sebességét. -
tiborv
aktív tag
válasz
LélekVándor #109767 üzenetére
Itt kialakult azon egy vita, hogy a hud hasznalata csalas-e vagy sem, jogos e hogy a jatek keszitoi ennek hasznalatat szankcionalni fogjak.
Egy vita attol vita hogy erveket szembesitesz, itt egyik oldalt preferalok eleg sok ervet felhoztak az elmult X hozzaszolasban ellenben -- bar lehet en gondolom rosszul -- az miota erv:
- nem tudok angolul es mivel nem magyar ezert ok.
- buntetotorvenykonyv hogy definial fogalmakat
- en nem ugy hasznalom akkor ok
- en singlet jatszanek nem online hiaba online a program
stb.
Egy kulso program hasznalata mellett amugy is okafogyott barmifele vitaba bocsatkozni mikor
1. egyertelmu hogy masokkal szemben -- bizonyos korulmenyek kozott -- elonyhoz juttat. (mar ha az LB a cel peldaul)
2. Ha egyszer elonyt ad a szuz programmal szemben akkor az nem teremt azonos felteteleketMondom ezt ugy, hogy mas idoben mas jatekot en is vegig "csaltam" mert parhuzamosan futtattam 2-3 programot ugyszinten, de ugy sem tudom vedeni magam, mar ha barmi miatt kellene is. Nem is bocsatkoztam soha emiatt vitaba-veszekedesbe.
Ha egy olyan programrol beszelgetnenk, ami mondjuk felbontast javit, skineket modosit mittudomen akkor ertenem hogy van pro-kontra reakcio de ennel a konkret esetnel megis mi az ami miatt mas szemszogbol kellene nezni.
Ez ugyanugy csalas kategoria ahogy itt emlitve lettek a konzolos buheralt cuccok, de nyilvan mindenki erzi hogy melyik a "nagyobb bun" hogy 746174781284716 dmg fegyver 8 sockettel nyilvan sokkal erosebb, mint egy konnyebb tajekozodast es effektivebb farmolast ado plusz . Ez meg nem elitelese senkinek-semminek szimpla tenyek. -
dark2
tag
Üdv Mindenki!
Kis segítséget kérnék, mert próbáltam keresni, de nem találtam választ. (Lehet rosszul kerestem.)
Szóval venni szeretnék az alap Diablo3-hoz egy reaper of souls és egy necromancer DLC-t, de nem tudom, hogy european vagy global kulcsot kell venni? Illetve dobozos az alapjáték, Magyarországi hivatalos beszerzés - amiben csak az eredeti telepítőlemez, a kód meg valami vendégkódok voltak. A doboz nekem most nem elérhető, nincs kéznél - így sem a dobozon nem tudom megnézni, milyen fajtám van (ha rajta van egyáltalán), sem pedig a battlenet kliensben nem találom.
Hogyan tudnám kideríteni, melyik fajta kulcs jó nekem? Esetleg tudja valaki a megoldást?köszönöm!
-
persil
nagyúr
válasz
Kar volt.
"És mivel a csalasnak..."
Innentol kerlek gondold at, amit leirtal es, ha szerinted tovabbra is megallja a helyet, akkor ott baj van.
A bolti lopasos peldad egyszeruen netto hulyeseg es teljesen osszeegyeztethetetlen azzal, amirol fentebb beszeltunk. Kifejezetten ertelmes figuranak tunsz a hsz-ed alapjan, igy szerintem ezt te is erzed, ha atolvasod ujra.Leirom meg egyszer a tenyeket. Ha megveszel egy jatekot, akkor azzal szerzodest is kotsz egyben. Ez az eula, amit "alairsz" a vasarlasoddal. Ebben nem bolti lopasrol beszelnek, hanem a szellemi tulajdonuk megvedeserol. Mint minden egyes jatek eula-jaban, ebben is benne van, hogy a jatek nem kepezi a tulajdonodat, igy abban third party programokkal modositast nem vegezhetsz, abbol third party program altal infot ki nem nyerhetsz. A hud ezt csinalja. Innentol ez "illegalis" tevekenyseg, amit a fejleszto/kiado, a jatek tulajdonosa szankcionalhat. Ezek tenyek, nem en talaltam ki.
Az, hogy a csalas szo btk-bol idezett definiciojat veszitek elo mar masodjara, konkretan nevetseges. Hack, cheat, exploit, dupe nevezhetjuk barhogyan, ez egy jatekban "csalas" es az eg egy adta vilagon semmi koze a magyar btk-hoz. Nem mellesleg nem attol lesz csalas(tovabbra is jatekokrol beszelunk, nem a btk-rol, vagy a Bibliarol), hogy mast karositasz vele, hanem attol, hogy elonyre teszel vele szert, a jatekban alapvetoen nem megengedett modon. Te sem gondolhatod komolyan, hogy csalas alatt barki arra gondol, amikor a hamiskartyas elnyeri a fizudat.
Szo nem volt arrol, hogy a "blizzard aprobetus firkalmanya" szembemenjen barmilyen orszag buntetotorvenykonyvevel. Ez konkretan vicc kategoria.Az meg, hogy mast minositesz azert, mert kihatral egy teljesen meddo szelmalomharcbol, igazabol csak teged minosit. Amit philoxenia levergodott pusztan azert, hogy sajat maganak bizonygassa a hud legalitasat pedig szinten vicces.
-
czpitti
senior tag
válasz
Majdnem válaszoltam az utolso bekezdésre de ismerjuk egymást inkább kihagyom.Nem azért mert sérto lenne de tudom hogyan gondolkodsz.Maradjunk abban hogy én nem értek egyet semmilyen formában
Hangsulyozom az utolso bekezdést a tobbi része nem érdekelt ugyse.
-
LélekVándor
tag
Nos azt hiszem nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá ehhez a vitához. Előszőr is név nélkül kiemelnék pár hozzászólást, ami sztem egészen elképesztő, ugyanakkor jelen társadalmunk ingerküszöbének és vitakultúrájának(ill. annak a teljes hiányának) ékes bizonyítéka.
"Részemről rövidre zárom a dolgot, nem látogatom tovább ezt a topikot."
"az erveleseddel senki nem ert egyet "
"ilyen felfogassal es hozzaallassal velhetoen nem tudsz elfogulatlanul moderalni."
"barokki kormondatokban fogalmazod meg a hulyeseget."" szanalmasak az erveid a stílusod meg bicskanyitogato"
"az az ember vagy akit ignoralni kell, mert csak trollkodas az egesz, valaszok nincsenek"
"Irok is nekik hogy nezzek mar meg miket irogatsz!!"
Nagyon jól érződnek ezekből az idézetekből az indulatok, valamint sok esetben személyeskedés is szépen körvonalazódik. Philoxenia azonban gondosan ügyelt rá, hogy általánosságban fogalmazza meg a véleményét, mégis a legfurcsább számomra nem ez, hanem, hogy azt hiszitek, hogy a Turbo Hud-ról folyik ez a vita, pedig ez már régen nem arról szól, hanem arról, hogy valakinek lehet e más a véleménye mint a többségnek. A legtöbb megszólaló szerint nem, ami elkeserítő. De miért ne lehetne? Szerintem is csalás a THUD azokkal szemben, akik nem használják, de csakis azokkal szemben. Ettől még el tudom fogadni, hogy más ezt nem így gondolja. Feljebb írta valaki, hogy az érvei baromságok. Ez milyen nagyszerű egy vitában nem? Hiszen ha olyan baromságok az érvek, akkor nagyon könnyű őket megcáfolni, akár triviális ellenérvekkel nem? De ezt nem látjuk sehol, csak ez a reakció, hogy baromság.
Szomorú tény, ugyanakkor sajnos igen sokakra jellemző az a habitus, hogy a legkönnyebb utat válasszák, és egyszerűen kiiratkoznak egy diskurzusból, ahelyett, hogy bebizonyítsák, Nekik van igazuk, vagy egyszerűen konstatálják a másik fél hajthatatlanságát. Az utolsó idézet, az önmagában megér külön pár sort. A jelentgetés kényszere számomra önkéntelenül is a Dosztojevszkij kisemberi szerepköréből épp kitörni akaró egyént mutatja, mint gyakori jelenséget hazánkban. Aki mindenben a hatalommal való visszaélést sejti, és semmiségek miatt képes lenne annyira messzire menni, hogy akár a másik embert teljesen ellehetetlenítse. (Ezt kérlek ne vedd magadra, csak általánosságban írom, hogy ez egy létező jelenség, sőt inkább szeretnélek óva inteni az effajta felesleges köröktől). Jelen esetben ezt véleményem szerint teljesen alaptalanul, mivel semmilyen visszaélés nem történt, sőt kifejezetten kérte, hogy ne moderátorként bánjatok vele, hanem úgy, mint bárki mással.
Nem kell az etimológia nagydoktorának lenni ahhoz, hogy megfejtsük a nevének magyar jelentést, ami sztem fordítható "idegen szerető"-nek. Én a fenti polémiából arra engedek következtetni, hogy igen is jó moderátor lehet, senkit nem illetett oda nem illő kifejezésekkel. És lássuk be, hogy egy olyan moderátor, aki már a nulladik lépésben, azaz a nevével az elfogadásról és a mások felé történő nyitottságról árulkodik, az üdvözlendő.
Most, hogy ez megvolt, beszéljünk kicsit a jogrendszerünk hierarchiájáról, hogy megértsétek mire célzott azzal, amikor a BTK-ból idézett. Jelenleg Magyarországon egy ún. jogforrási hierarchia van, ahol is egy olyan piramist kell elképzelni, aminek az alaptörvény áll a csúcsán. Alatta helyezkednek el a Törvények még lejjebb a rendeletek, majd a hierarchia kvázi legalsó fokán, mondjuk így szervezeti rendeletek, ahová pl. egy játék és a kis birodalma, valamint a saját kis szabályai tartoznak. Fontos tisztázni, hogy az alacsonyabb rendű szabályok, vagy rendeletek nem mehetnek szembe a magasabb rendűekkel. Tehát vicces lenne ha Blizzard beleírná a kis apró betűs firkálmányába, hogy aki ezt aláírja, annak a bolti lopás engedélyezve lesz a hazájában. Ez nonszensz értelemszerűen, viszont a saját játékában, vagy beszélhetünk egy cég házi szabályzatáról is, (azt hiszem volt fentebb egy felvetés munkahellyel kapcsolatban) az is kb. ide tartozik, hozhat saját intézkedéseket. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez semmit nem írhat felül, ami magasabb rendűen szabályozott. És mivel van a csalásnak a magasabb rendű törvények között egy cikkelye, ezért teljesen jogos a felvetése, hogy nem beszélhetünk az ott leírt értelemben csalásról. Elég bonyolult morálfilozófiai fejtegetés lenne, és sztem sokan nem lennének rá kiváncsiak, hogy erkölcsi értelemben mi számít csalásnak és mi nem, hiszen Bibliai értelemben is max. a jóra való restséggel hozhatjuk párhuzamba. -
Daelion
őstag
válasz
tiborv #109762 üzenetére
Nekem is a LoD Dagger of Darts build ment de nekem annyira nem volt gondom vele.
Egyedül ami ki tudott akasztani az a fetishek baromságai,lépcső meg akármilyen nagyobb talaj egyenetlenség és már nem képesek eltalálni az ellenséget rendesenMászkálhattam le fől,hogy újra pozicionáljam őket valamennyire.
[link]
Ugyan ezt a karit SC-be játszottam akkor de 110+ fölé nyugodtan vinném HC-ba is,a Zuni verziót meg nem szeretem mert macerásabb játszani illetve könnyebben meg is fekszik szerintem. -
tiborv
aktív tag
válasz
persil #109761 üzenetére
Hat en vagyok vele velhetoen a bena, ezt a kopkodos zuni ill LoD-os buildet kiprobaltam ra is haltam.
Helltooth build eleg jo defenziv azzal nem is volt problema hogy lehalok, csak magasabb grben a dam keves.
Jade szettel meg a trash mobok hullanak viszont a bossharc az a vegen 2 perc mire megolom.
Nyilvan user error van, csak valahogy nem jovok ra hogyan es mit kene valtoztatnom.
(Arachy szettet meg nem eroltettem ebben a seasonban pedig az is meg van) -
persil
nagyúr
válasz
tiborv #109760 üzenetére
Szerintem a wd teljesen ok minden teren, nem ertem, hogy sokan miert nem szeretik.
A nekrot megertem a teljesen kotelezoen hasznalando 3 millio eves cd-jei miatt.
Btw en is sokkal jobban elvezem, amikor meg kis senki a karakter es egy kieso rare dob rajta tiz sebzest, mint mikor mar a kov 1% fejlodesert is min. egy perfect primal kellene. :D
-
tiborv
aktív tag
válasz
persil #109757 üzenetére
Akkor jol ereztem koszi.
Bosszant ez a wd meg nekro, az lb annyira szegenyes hcban a tobbi kaszthoz kepest hogy most valahogy muszaj egy 90-100 koruli grt valahogy mennem veluk. Valahogy ossze szeretnem hozni, szegeny monkom nagyon hatterbe szorult, ott mar csak augmentekkel mehetnek feljebb (vagy nyilvan primal cuccokkal) de az annyira nem ajz fel :-)
-
MegalodonS
őstag
válasz
philoxenia #109756 üzenetére
Tudod ''TE'' mint, MODERATOR a PH szinvonalat mutatod es leszarom,hogy kidobnak,de te ilyet megengedsz magadnak,ez tukrozi valahol a Prohardver szinvonalat!!Irok is nekik hogy nezzek mar meg miket irogatsz!!
-
persil
nagyúr
válasz
tiborv #109755 üzenetére
Ha "uj" karinak, abszolut nullarol kell cucc, akkor nekem leggyorsabbnak a bloodshard valt be, amig ki nem jon legalabb 2-3 ertelmezheto targy, amibol latom, hogy elso build-nek mit lesz ertelmes hasznalni. Utana meg rare upgrade. Griftelni tok felesleges az uj karival, ugye johet barmi, plusz kisebb szinten az eselyek es a mennyiseg is gyengebb.
Mindenkepp gyorsabb a pimpelt karival kiszedni az alapanyagot.(plusz kozben is eshet barmi)
-
tiborv
aktív tag
válasz
philoxenia #109754 üzenetére
Alkalmatlan vagy a vitara, ez tényleg csak egy csaholas a reszedrol. Te tipikusan az az ember vagy akit ignoralni kell, mert csak trollkodas az egesz, valaszok nincsenek.
jatekhoz kapcsolodan, mivel sajnos így is sok sallang szuletett miattad:
Masodik vagy sokadik karival mi a gyorsabb cuccszwrzesre, ha tolom vele a riftet-grt amit bír kis szinten vagy az elsodlegessel gyorsan kimaxolom a bloodshardot aztán elportgetem a kisebb karival?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
persil #109752 üzenetére
Hát vannak olyan skilljeim, amik az itt fórumozók többségének nincsenek, például éltem biztosan már 54 évet, amire biztosíték senkinek sincs, aki mondjuk a felét élte. Viszont mivel mi nem tanultunk angolul, így kicsit más a nyelvvel a viszonyom, mint annak, aki már tíz-tizenöt-akár húsz éve ismerkedik vele. Mondjuk némelyek az imént hozzászólók közül, (nem Te ) a magyar nyelvvel gondolom részben emiatt hadilábon állnak.
-
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109745 üzenetére
De meg abban is ott van a cheating, amit te linkeltel, legalabb az ongolokat ne gyujtsd mar. :D
Komolyan arrol is mas tehet, hogy nem tudsz angolul? :D
-
Elemental
addikt
Nem értem mit vergődtök már. Nektek más lesz a játék, ha ő ilyet használ? Vagy ettől lesz valaki szar ember? Ugyan már.
-
chopin42
őstag
válasz
tiborv #109748 üzenetére
Én csak egy online játékban csaltam, először és utoljára: az nfs world. Már a vége felé kezdtem el játszani, amikor free to play volt, mindenki csalt, vagy prémium volt, elérhetetlen autókkal garázshellyel stb...Így használtam egy botot, ami segített jobb alkatrészeket szerezni, megy egyéb csalások is voltak. Majd kitiltottak. Volt benne pár órám, szórakoztam, nem érdekelt, tudtam, hogy hülyeséget csinálok. De a játék ezek nélkül élvezhetetlen(ebb) volt. Ennyi részemről a csalós off.
-
tiborv
aktív tag
válasz
philoxenia #109739 üzenetére
Te probalsz intellektualisnak tunni azzal hogy barokki kormondatokban fogalmazod meg a hulyeseget.
Most epp annyira voltal objektiv hogy semennyire. Leirod hogy TE sokezredik vagy velhetoen az LBn amin nem is latszol igy ez nem csalas. Ez elarulom a szubjektiv megkozelites, mint fogalom, mivel TE casual jatekoskent hasznalod. A hud leehtoseget biztosit elite pakkok konnyevb behatarolasara? Minimapot noveli? Latszanak a lila-sarga stb gombok? Ez mind elonyt jelenthet valakinek lb-n? (Sicc, igen) akkor ez megis csalas.egyszeruen szanalmasak az erveid a stílusod meg bicskanyitogato ahogy masokat akarsz meg kioktatni es komolyan leirod/belinkeled — feltetelezem felnott emberkent — a jogi passzusokat meg hogy te nem tudsz angolul ezert is a blizzard a hulye.
Az hogy a sajat jatekelmenyed hogy teszed tonkre vagy javitod a te dolgod egy singe jatekban abba nyilvan nem szol bele senki, legalabbis olyat singleplayer jatekrol nem tudok hogy ha feraksz hozza valamit a gepre a studio akarmilyen formaban korlatozna emiatt, leven a kapcsolat hianyzik. Tekintettel viszont arra, hogy ez egy online kapcsolatot igenylo jatek kenytelen vagy elfogadni hogy annak ellenere hogy TE single-hozzaallassal jatszol mar korlatozhatnak emiatt.D2ben a letezo osszes szart hasznaltam mert a jspn kereskedtem, ladder nem erdekelt engem se de maphack/bot/csirke minden ment. Mégse merült fel bennem 15-16 eves fejjel sem hogy haborogjak ha ezert banoltak a cdkulcsom hiszen tisztaban voltam vele. Mentem mediamarktbe és vettem ujat. Benne volt a pakliban hiszen tudtam hogy csalok.
-
chopin42
őstag
válasz
philoxenia #109745 üzenetére
Max úgy szűrhetik ki, hogy bizonyos rifteket rögzítenek és visszanéznek (challenge rift is ilyen, rögzített rift). Ha a játékos túl "könnyen" talál elitet, pylont, mármint a véletlen faktoron felül, akkor esetleg elkezdhetik nézni, ahogy élőben játszik. Mivel a játékfájlokat csak olvassa, a szerverre nem küld semmit, csak a memóriában matat, így a blizz közvetlenül nem néz a gépre. Legalábbis én így gondolom (pl hs-be is volt, hogy rögzítették meccsemet, de sosem csaltam, vagy ilyesmi, pusztán szúrópróba).
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
philoxenia #109741 üzenetére
Mondd, hogy csak trollkodsz... -
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109739 üzenetére
Tokeletesen ertjuk, hogy szerinted nem csalas, azt is elfogadjuk, hogy aki nem hasznalja az nem tesz szert tetemes elonyre, az is rendben van, hogy szerinted nem piszkal bele a jatek fajljaiba, azzal is oke, hogy te csak a magad szorakoztatasara hasznalod es tiszta sor, hogy a magyar btk nem tartalmaz a HUD-rol informaciot.
Ennek ellenere szaraz teny, hogy a blizzard eula-ja szerint ez egy csalas, hasznaloja csalo, hasznalata illegalis, a szankcio pedig permanens ban is lehet. Ennel egyszerubben keptelenseg elmagyarazni.
"Ha a Blizzard nem enged majd HUD-dal játszani"
Nem enged, eddig sem engedett. Mas kerdes, hogy fellepnek e ellene es, ha igen, akkor hogyan. -
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109741 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Balesz1899 #109740 üzenetére
Cheat volt, de nem csalás....
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
philoxenia #109737 üzenetére
Feladom...
Anno az IDDQD-val kit károsítottál meg? Senkit. Csalás volt? Az, de akkora, mint egy ház.
De teljesen reménytelen ezt magyarázni, széllel szemben pisálunk kb tizen...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
persil #109736 üzenetére
Tetszik, vagy nem, az objektív tények szerint a két állításod közül a második valószínűleg nem áll : "es modositja is annak fajljait." efölött
nem túl elegánsanátsiklottál.
Pont azért lehetek amúgy moderátor, mert alkalomadtán két vitázó fél közül mindkettő véleményét megpróbálom megérteni, ráadásul nem alkotok véleményt hallomás alapján. Kipróbáltam anno a HUD-ot és közel sem úgy működik, mint ahogy a híre szerint kellett volna. Nem nyújt akkora előnyt, hogy jelentősen befolyásolja az elért (csekély) eredményeimet. Egyébként engem nem zavar más "sikere", annyit és akkor játszom, amikor időm és kedvem van. Igazából, ha Boxon megveszem majd a 4-et esetleg, akkor sem fog zavarni a másik kétszer annyi (akár e-bay-en vett) paragonja, mert nem ellene játszom.... Csekély angoltudásom és a makacsul nem használt szemüveg miatt idegenekkel max. alkalomszerűen bounty-ban futok össze, nem csetelek/versenyzek velük. Nem vagyok versenyző alkat. Sok játékkal játszottam úgy is, hogy elolvastam a végigjátszást, az is csalás? Ha gyenge a film, eltekerek a végére, az is csalás? Saját magam élményét had "tegyem tönkre" tetszés szerint. Ha a Blizzard nem enged majd HUD-dal játszani, akkor majd eldöntöm, hogy játszom nélküle, mint most is gyakran, vagy nem játszom a játékkal többé. Egyelőre semmilyen figyelmeztetést nem kaptam.
Ja és vitatkozni a vita miatt szeretek, ennek a témának nincs is különösebb prioritása számomra.
Nem igazán könnyű meggyőzni engem bármiről, körömszakadtáig ragaszkodom akár a hülyeségemhez is. -
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109737 üzenetére
Es idezel a btk-bol, na ez mar tenyleg kegyetlen. :D
Ertsd mar meg, hogy a blizzard nem engedi, hogy mas program infot nyerjen ki a jatekukbol, illegalis tevekenysegnek minositik es csalaskent is szankcionaljak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Balesz1899 #109734 üzenetére
Csűrheted, csavarhatod, de senkit nem károsítok meg vele, ergo nem csalás. [link]
Azt írtam sokszor, hogy versenyszerű körülmények között az lenne, itt azonban nem versenyzek senkivel. Ha majd jegyzik az ezer fölötti LB-t, - mondjuk olyan tizenöt-húszezredik helyen lehetek, gondolom- akkor nem fogom használni. -
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109733 üzenetére
Tetszik, vagy sem, szubjektiv velemenyem, hogy ilyen felfogassal es hozzaallassal velhetoen nem tudsz elfogulatlanul moderalni.
De, ha ezt tamadasnak eled meg, az mar nem az en problemam.Egyaltalan nem akarod megerteni, amit korulbelul tizen irtunk le neked, meghozza sokfelekeppen, megsem megy at, csak gyozkodod sajat magad a velt igazadrol.(es probalsz mindenki mast is)
-
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109730 üzenetére
"Erre mi a bizonyíték?"
Az, hogy kulonben nem mutatna semmit.
Komolyan ilyet kell megmagyarazni? Ha nem nyer ki infot, akkor megis hogyan mutatna neked BARMIT is a terkepen?"Infót természetesen nyer ki a játékból, de csak a kliensen megjelenő cache-ből tudtommal. Azaz nem ír, csak olvas, ha jól gondolom..."
Hiszen meg is valaszoltad magadnak. Innentol pedig a BLIZZARD ALLASPONTJA szerint ez csalas. Es kesz, pont, tovabb tokeletesen felesleges ezt eroltetni, en is befejezem. -
Balesz1899
aktív tag
válasz
philoxenia #109730 üzenetére
Csűrheted, csavarhatod, ahogy szeretnéd. Több infóval rendelkezel játék közben azoknál, akik a szűz játékot használják? IGEN
A Blizzard szerint ez legális? NEMTehát csalsz. Nevezheted ahogy akarod, próbálhatod mosdatni magad, hivatkozhatsz arra, hogy mi nem használjuk, úgy szóljuk le. Az viszont feltűnhetne már, hogy rengeteg hülye megy szembe az autopályán...
-
korren
aktív tag
Vki árulja el kérlek mi ez a Turbo HUD mit csinál és ez miért jó a playernek.
Csak pár szóban.Köszönöm!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
persil #109726 üzenetére
De a hud infot nyer ki a jatekbol es modositja is annak fajljait.
Erre mi a bizonyíték?
Most néztem, módosítás nincs a fájlokban, legalábbis dátum szerint, az utolsó módosítás az utolsó D3 patch dátumával egyezik meg. Infót természetesen nyer ki a játékból, de csak a kliensen megjelenő cache-ből tudtommal. Azaz nem ír, csak olvas, ha jól gondolom...
-
Bird
addikt
válasz
reelc #109719 üzenetére
Sajnálom a döntésed, de maximálisan megértelek. Ez a topik árnyéka önmagának, az elmúlt két évben nagyon felhígult itt minden.
Számomra a vég, hogy ha valaki a moderátori státuszára való hivatkozást is beveti egy ilyen tök egyértelmű helyzetben. Amióta van HUD azóta tudjuk, hogy illegális, ez tény az UELA-ban is le van írva, csak valamiért eddig a Blizzard tűrte.
-
persil
nagyúr
válasz
persil #109726 üzenetére
Az meg, hogy valaki nem olvassa el, nem erti, nem akarja erteni, nem erdekli az eula, senkit sem erdekel. A program megvetelevel letrejott egy szerzodes kozted es a kiado/fejleszto kozott. Pont.
Btw MINDEN jatek eula-jaban benne van, hogy a program nem a te tulajdonod, csak hasznalod, tehat a fejleszto/kiado barmit tehet azzal az engedelyed nelkul. Az meg, hogy azt nem modosithatod, igazabol annyira evidens, minthogy a konyhan sem szarunk bele a fozelekbe, megis bele kell irni, mert mindig van, aki megteszi.
"Nem csalok."
De. Tetszik, vagy sem. A blizzard eula-ja szerint csalsz. Pont.
-
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109710 üzenetére
Mivel a jatek nagy resze(pc-n legalabbis) a sajat szervereiken fut, igy magaba a jatekba nyilvanvalo modon belelatnak. Ha mas fut a hatterben a te gepeden, ahhoz persze semmi kozuk, De, ha a jatekot modositja(ami amugy is az o tulajdonuk) valami - akar a hud is - azt is latjak es jarHAT erte bann.
Ha egy prog nem modositana semmit a jatek fajljain, azokhoz nem ferne hozza stb, akkor te sem vennel eszre belole semmi elonyt/hatranyt - mivel nem nyul a jatekodhoz, evidens. Pl zene, bongeszo a hatterben stb.Szoval nem, nincsen semmilyen kemprogram(lol...) egyszeruen, ha modositod a jateklt barmilyen formaban, azt latjak es szankcionalhatjak is.
De orulj neki, hogy pc-n jatszol, konzolon 600(!!!) ezres sebzesu fegyverek vannak, mert minden a gepen van, hozzaferheto es modosithato...
"játék megvételekor nem fogadtam el olyan feltételt, hogy nem futtathatok más programot egyszerre, míg a játék fut."
Ilyet nem is kert senki, azt futtatsz a gepeden, amit akarsz. De pl egy explorer, egy winrar, egy winamp, egy szamologep stb alapvetoen nem fog infot kinyerni a diablo 3 fajljaibol, ahogy modositani sem fogja oket. Igy a blizz nem is latja, hogy diablo kozben pornot nezel.
De a hud infot nyer ki a jatekbol es modositja is annak fajljait. Tehat, aki hasznalja, az csal, kimutathato modon. Ezt pedig szankcionalhatjak.Ezt igy vegszonak, ha tovabbra sem erti valaki, akkor "evvan".
-
tiborv
aktív tag
válasz
philoxenia #109722 üzenetére
Amit te muvelsz az olyan szinten szorszalhasogatas, hogy az mar atcsap a szanalmas vergodes kategoriajaba.
Leirtad amit gondolsz, ala is tamasztottad (baromsaggal) gyakorlatilag az erveleseddel senki nem ert egyet (mostjon az hogy ez egy forum es a te velemenyed ami persze igaz) miert nem tudod elengedni? -
shotika
őstag
válasz
philoxenia #109722 üzenetére
Na ha teljesen kiforgatod, azt amiről szóvan, akkor részemről is ennyi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
shotika #109721 üzenetére
SZerettél volna tovább csalni, most már nem tudsz, fogadd el - minden más esetben, ahogy reelc és én is írtam, keress fel egy ügyvédet.
Ne személyeskedj légy szíves!
Mert ez meg ennek az oldalnak a szabályrendszeréhez tartozik,
érdekes ez meg nem fontos itt sokaknak.
Nem csalok, nem kapok semmilyen komolyabb előnyt, teszem azt szerintem meg mindenki csal, aki jól tud angolul, akinek jobb a netje, jobb a hardvere , a monitora, az egere, a billentyűzete, mint az enyém. Tiltsanak be minden ilyesmi előnyt szerintem meg, mindenki legyen köteles 15-20 FPS-sel, 1024-ben és ADSL-en futtatni a játékot.
-
shotika
őstag
válasz
philoxenia #109718 üzenetére
Az előbb is leírtam, a Blizzard nem tiltja meg hogy más programokat futtass a háttérben, nem is tehetné - ellenben a saját programját szeretné védeni, és nyílván meg van rá az oldalukról a módszer, hogy azt ellenőrízzék, szivárog e vmi olyan info ki a játékból, ami sértené a felhasználási feltételeket. Nem hiszem hogy egy Frapsra bárki is permabant kapna... Kicsit túlgondolod. SZerettél volna tovább csalni, most már nem tudsz, fogadd el - minden más esetben, ahogy reelc és én is írtam, keress fel egy ügyvédet.
Az meg hogy mennyire tiszta egy verseny PC-én... úgy érzem tényleg annyira nem akarod már elfogadni, ami van, hogy tényleg fölösleges erről tovább beszélni. Ilyen alapon szarjunk le mindent, azt nosza, legyen Hero Editor is, amivel belepiszkálsz a játékba meg minden... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
shotika #109714 üzenetére
Nem vagyok programozó és nem is érdekel a működése a dolognak. Viszont a tiltás túl általános, ennyi erővel bármilyen programra rá lehet húzni a sémát. A játék megvételekor nem fogadtam el olyan feltételt, hogy nem futtathatok más programot egyszerre, míg a játék fut.
A leaderboardhoz meg semmi közöm, bár nem is tekintem legitimnek a listát, hiszen messze nem egyenlő feltételek alapján működik. Kicsit olyan, mintha ugyanazon a versenyen indulnának emberek Simsonnal és Hayabusával. Azaz nevetséges a verseny tisztaságáról beszélni bár PC-s játékok esetén mindenképp, de ennél különösen. -
reelc
veterán
válasz
philoxenia #109713 üzenetére
Már ne haragudj, én nem említettem egy szóval se, hogy MODERÁTOR vagy. Nem is kezellek másképp emiatt.
Azt csinálsz te is amit akarsz, mindössze ennyit kértem, és meg is indokoltam miért:
"Szerintem felesleges agyalni ezen, legalábbis én nem szeretnék megint belemenni egy ilyen meddő dologba, mint nemrég.
Ne címezd nekem a továbbiakat, légy szíves, hidd el jó ügyvédei vannak az Acti-Blizznek.
...
Majd valaki okosabb hátha válaszol neked, én hülye vagyok. Ennyi telik tőlem."
Én ezt kiszállási pontként gondoltam magamnak. Szerintem tisztán látszik a megfogalmazásomból, hogy én így gondolom és nem érdekel a továbbiakban a téma, okulva a múltkoriból.
Ugye az egész úgy kezdődött, hogy linkeltem a Blizz álláspontját, és kiemeltem pár mondatot, amivel kapcsolatban nem olyan régen ment a vita. -
reelc
veterán
válasz
_ocsisajt #109712 üzenetére
Tőlem bárki bevizsgálhatja a Blizz licenszeit és viheti bíróságra.
Engem nem érdekel.De most egy 7 éves licenszről beszélünk, és abban gondolom egyetértünk, hogy akkoriban legális volt amit elfogadtunk telepítéskor.
Azóta az EUba, USAba, Kínába, mit tudom én hol, milyen törvény változott, és ennek megfelel-e az azóta esetleg updatelt licensz, hadd ne tudjam már.A Diablo IV topikban sok az engine szakértő, akiknek mindegy mit nyilatkozott a dev, akkor is úgy néz ki, mind a D3. Vagyis alig fejlesztettek valamit, és már jövő nyáron itt is a játék. Ezt gondolják.
Itt meg a D3 esetében a Blizz érvényesíteni akarja a jogait, és tiszta jogász mindenki, hogy nem teheti meg, nem védheti meg ami az övé. Mert pl. nem magyarul volt egy jó hosszú szöveg amit kb. a kutya se olvas el telepítéskor, és ha nem tetszik, nem fogadod el, akkor nem tudsz játszani, és már a boltba se viheted vissza. Meg biztos kémkedik, és ezt az EUban nem szabad, mert ugye senki sem kémkedik az ember után? Meg véletlenül sincsenek adatkezelési botrányok egyre többször?
Ne vedd támadásnak, direkt így fogalmaztam, kicsit abszurd, nem?
Mindegy mit gondolunk, akik értenek hozzá, lesakkozzák. Az győz, akinek jobb jogásza van, jobbat tud megfizetni. Igazság? Nem erről volt szó, hanem a jogszerűségről. -
shotika
őstag
válasz
Nem hiszem hogy a gépeden futó programokat ellenőrizné, hanem azt vizsgálják, hogy a Diablo 3-ból szed-e ki bármilyen információt külső program, azaz egy, az általuk kiadott EULA-t sértesz-e meg, amivel fenn tartják a jogot, hogy letiltsák a játékot. Nem olvastam el a teljes reelc által megosztott Blizzes infot, de kötve hiszem, hogy kémprogramot telepítenének a gépre.
Nincs jogi végzettségem, de egyelőre nem találok kivetnivalót abban, ahogy csinálják.Örülök, hogy végre van esély arra, hogy letisztuljon a játék, és a leaderboard is. Az hogy sokan emiatt nem tudnak tovább csalni, és jogosulatlan előnyre szert tenni (ami sérti az ő általuk megfogalmazottakat), és emiatt tovább állnak - hát ez ezzel jár.
De ha esetleg további jogszabálycikk linkek jönnének, én inkább azt javaslom, fordulj/ forduljatok ügyvédhez, ő elmondja mennyire áll meg vád, és pereljétek be a Blizzardot.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
reelc #109711 üzenetére
Ne kavarjuk a dolgokat. Ez olyan, mintha megtiltaná neked pl. az MS, hogy arra a gépre, amin Win fut Linuxot telepíts, vagy Live Linux CD-t tegyél be... Szűrjék a programjukban az adatokat, oly módon, hogy ne tudjon működni a HUD, lépjenek fel a program készítője ellen, ha van rá jogi lehetőségük. Mi módon bizonyítják, hogy az én gépemen fut a program, mikor még azt sem sikerül nekik mostanában, hogy a szezonos karakteremmel más szezonoshoz csatlakozhassak, mert NS karakternek látja. Nevetséges az egész cég. Hozzájuk képest az MS még egy modern és szabad szellemű hozzáállással bír a szememben, pedig szokás őket szidni...
Egyébként bannoljanak, ha akarnak, le... viszont a véleményem nehogy ne lehessen már meg a dologról...
Az idézett szöveg szintén egy vélemény miatt került a topikba, nehogy ne reagálhassak már rá....
Azzal az érvvel meg ne jöjjön újra senki, hogy moderátor vagyok és akkor már véleményem sem lehet, mert ez egy vitában érvek helyett csak elég durva személyeskedés. -
_ocsisajt
őstag
válasz
reelc #109711 üzenetére
"Te ugye elfogadtad telepítéskor a licensz feltételeit, létrejött egy szerződés."
Na, ez kicsit olyan mint amikor munkahelyen vitatkoztunk, hogy a szerződésünk és a szolgálati szabályzatunk mit szabályoz/követel meg. Én erre azt szoktam mondani, hogy olyan dolgot nem írhatnak felül ami az aktuális törvényeket (mtk, btk pl.) sérti.
Ergo (csikidám) , ha van olyan szövegezés az elfogadott szerződésben ami esetleg felül szeretné írni az épp hatályos törvényeket, akkor azt elvileg nem tehetik meg, nem?
(nem hasonlítottam össze a blizzes licencet vs amit Philoxenia is linkelt. Nem is értek hozzá, csak kérdezem.)
-
reelc
veterán
válasz
Korábban írtam már neked, hogy ehhez nem értek.
De szerintem te sem.
Telepítéskor elfogadtad a cég feltételeit. Megvan az álláspontjuk. Amibe beletartozhat az is, hogy megvédik a szellemi tulajdonukat. Ebben biztos lehetsz.
Mindenki védi a termékét, a szabadalmait is. Microsoft, Intel, mindenki.
Ha nem értesz egyet velük, nem játszol.
Szerintem felesleges agyalni ezen, legalábbis én nem szeretnék megint belemenni egy ilyen meddő dologba, mint nemrég.
Ne címezd nekem a továbbiakat, légy szíves, hidd el jó ügyvédei vannak az Acti-Blizznek. Nem féltem őket, ahogy a többi nagy céget sem.Ha már linkeltél, csak belenéztem:
"Mikor megengedett a személyes adatok kezelése?
- szerződést kötött Önnel – például áruk vagy szolgáltatások értékesítéséről (például ha Ön az interneten vásárol valamit) vagy munkaviszony létesítéséről (munkaszerződés);"
Te ugye elfogadtad telepítéskor a licensz feltételeit, létrejött egy szerződés. Elfogadtad a leírtakat. - Légyszi ne gyere megint azzal, hogy nem az anyanyelveden volt, ezt korábban kiveséztük, köszi. Ha az EUnak ezzel gondja lenne, akkor nem nagyon lennének kapható játékok. Mert a sok indie cégnek nincs kapacitása sok kis nyelvre lefordítani a feltételeket, és a nagy kiadók se fognak tolongani.Az EU jog sem ismeri a használt letölthető játékszoftver visszaadását. Kivéve pl. a Steamen a 2 órás időintervallumot. De ha túlléped, nincs refund. Szóval ha ez jogellenes lenne, hogy nem adhatod vissza bármikor, mert most attól tartasz ők is kémkednek utánad - nincs lehetőséged visszaadni a játékot. Uninstallálod, nem játszol és kész.
Majd valaki okosabb hátha válaszol neked, én hülye vagyok. Ennyi telik tőlem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
reelc #109708 üzenetére
Milyen olyan módon láthatják az én gépemen futó programokat, ami megfelel az európai adatvédelmi szabályozásnak?
Futhat számtalan program a D3 mögött a háttérben, amihez semmi közük. Kémprogramot telepítenek a gépemre a tudtom nélkül? Gyakorlatilag a gépemen futó bármilyen program vizsgálatához az engedélyem kell, vagy bírósági/rendőrségi határozat szerintem. [link] Teszem azt a D3 ablakban fut és mellette pl. olyan pornót nézek, ami Mo-on legális. -
reelc
veterán
SEASON 19 ABUSE OF GAME MECHANICS
+ idézek:
"
Lastly, this is a good time to remind the community of a few things:
Third party addons of any kind are strictly prohibited. While any kind of botting software falls clearly under violation of our Terms of Service, for Diablo III, this also includes any kind of overlay software, map hacks, or any other addons or alterations to the client. Addons are not supported for Diablo III and use of them may result in account warnings or permanent account closure."
Na ez szerintem elég egyértelmű, a múltkori legális-e a HUD dolog miatt emeltem ki ezt a részt. -
Daelion
őstag
válasz
shotika #109705 üzenetére
Én is szeretem az első 1-2 végigjátszást egy játékban meg úgy alapvetően amikor még megvan az újdonság érzése,vakon csinálni ahogy én gondolom.
Aztán ha hosszabb időre is leköt meg tervezem játszani akkor szoktam mindennek utána nézni meg olvasgatni +saját magam is tesztelgetni dolgokat.
Ha napi szinten játszom valamivel akkor szeretem bele ásni magam a játék mechanika részleteibe is.Van egy régi haverom aki most kezdte D3-at asszem S17 vagy 18-ba úgy,hogy neki D3 az első Diablo.
Angolul tud meg alapvetően elég értelmes ember és ahogy néztem karaktereit egész jól megcsinálta őket ahhoz képest,tőlem is alig kért segítséget de gondolom utána nézett dolgoknak saját magától. -
shotika
őstag
+1
Én is most nevelgetem az egyik régi jó cimborámat a 3. részre, nagyon régen aktivan tolta a D2-őt, de egy csomó dolog annyira más ahhoz képest, hogy még az se volt egyértelmű számára, hogy már nincs normal - nightmare - hell fokozat. Persze utána is olvasgat, de közben leköti a játék, és szerintem senki nem úgy kezd el egy játékot, hogy minden szarnak utánanéz, hanem először szeretné élvezni.
A másik meg hogy persze, sok dolog le van írva, meg sok a segítség neten is, de elsőre, főleg az első néhány napban, rengeteg az info, főleg egy olyan játéknál ami ennyit változott az évek alatt. (ő még vanilla D3-mal játszott pár órát megjelenéskor) - ami számunka egyértelmű, az más számára egy szokni való dolog.
Viszont értékelem a srácban, hogy először magatalálósan szenvedget, néha rám ír (szerencsére egyre kevesebbszer), de nagyon tetszik neki. Őszintén, még irigylem is, én is imádtam amikor először végigmentem a kampányon.
-
reelc
veterán
"Utóbbi időben eléggé le lett köpködve ez a játék egy egyszerűsége miatt, de mai játékokhoz képest azért annyira nem egyszerű."
Na, igen.
Régen a Diablo 3 rálépett erre az útra. Beszűkült. Kevés szet, kevés használható tárgy, kevés használható skill. A végtelenségig buffok, ezzel együtt elszabott nehézségi szintek, Paragon, persze le lehet könnyűzni ezek miatt.Kevés kreatív játékos kevés lehetőséggel. Barátok, LB, build leírások másolása.
Ami nem baj, ez műfaji sajátosság. Csak a lehetőségek száma kevesebb, mint máshol, és nem lehet véglegesen elrontani a karit.
7,5 éves a játék, bármennyire is "egyszerű", a játékos bázisát több azóta kijött ARPG is megirigyelné.Az eddigi Diablo IV-gyel kapcsolatos kommunikációk alapján: nem csak mondják, hogy odafigyelnek a rajongókra, ezúttal úgy néz ki nem akarják elkövetni a múlt hibáit.
-
_drk
addikt
válasz
persil #109696 üzenetére
Én nem azt mondom, hogy bonyolult, de egy bizonyos időt rá kell szánni azért mire képbe kerülsz.
Itt is meg megjelennek hétről hétre arcok akik a nyilvánvaló leírtakat nem értik. De egyébként ezek a leírások elég semmilyenek a játékba.
Szerintem csak a játékból nem szedsz ki annyi infót, hogy legyen egy erősebb karaktered, például Torment 10-re.
Mondjuk most ez a Torment 10 is olyan, hogy 1-2 set olyan buffot kapott, hogy simán meg van ha kiszeded a cuccokat. Előtte azért torment 6-7nél eléggé meg állt a fejlődés és csak a grind segített.
De mit Grindolsz és hogy a leghatékonyabban?Utóbbi időben eléggé le lett köpködve ez a játék egy egyszerűsége miatt, de mai játékokhoz képest azért annyira nem egyszerű.
Most persze, ha felhúzol 1 karit gr100-ra, közben napi szinten olvasod mit és hogyan, meg feljössz ide fórumra, mire eléred képbe kerülsz de azért ez nem 1-2 óra...
Egy durván saccolva 20 órás tanulásos szezon meg minden csak nem egyszerű.Legviccesebb példám: A pali irkálta be hogy "nemesis". Nah én csak arra gondoltam, hogy ez találkozott az ős ellenségével de nem bír vele! Több segítségre van szüksége shrine-ok által!
-
persil
nagyúr
válasz
philoxenia #109701 üzenetére
Es hol olvastad, hogy nem...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egér probléma
- További aktív témák...
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest