Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
Azt hogyan tudom megállapítani(szétszedés nélkül), hogy 42Wh vagy 63Wh van a gépben.
Illetve ha itthoni webshopban van vásárolva és nincs külön kiemelve a helyszíni garancia
kezelése, attól még az él? Köszönve a válaszokat ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
arcitec
addikt
Garancia: 1 év jogszabály szerint ez miféle jogszabály, amikor megváltozott érték szerinti időtartamban 250eft felett 3 év. Most hogy az 1 évhez jön +2 év az ok, de az 1 év az nem a jogszabály szerinti. A súly adat sem jó .. A billentyűzetről az sajna nem derül ki miféle..
U.I: Hát igen sajna vásárlás előtt nincs kézben a serial number.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Benőke #71795 üzenetére
Latitude 5520. Részleteznéd, hogy mi az benne ami gyengusz? Vagy mi az amitől kevésbé jól használható? Mert ha műanyag, attól még jó lehet, mint a telefonoknál sem értem miért vannak oda, ha nem fém. Csak ne nyöszörögjön a többi nem számít. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Ez a Dell bátran vehető? 63Wh az akku, Linux, de gondolom megy fel rá a win is.
Vagy esetleg lehetne más jobb választás is? Az akku idő az számít...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Még azt szeretném kérdezni, a gyári csomagolás az milyen? Le van fóliázva minden, vagy csak a kijelző, vagy az sem? Mire célszerű figyelni kicsomagoláskor?
Még is csak majd fél milla.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz adika4444 #71937 üzenetére
Tudomásul veszem a véleményt, bár csodálkozom, mert többségében céges gépek is és nem tudok problémákról. Az a baj a milyen notebookot vegyek topikkal, hogy ott HP-es érdekeltségek vannak többségében. Nem is látok Lenovo ajánlást stb. pedig azoknak a billentyűzete nagyon kellemes.
U.I: Apropó ez a feltételezésed csak a Dellre alapozod, más gépre nem?
Amúgy meg nem most adták ki a jelzett Dell gépet, szóval kell, hogy legyenek már használatban....[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Még egy kérdésem lenne, javallott-e hűtőpad használata?
Nyilván több órás használatot figyelembe véve.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Még aprócska kérdés, ha Linux van telepítve eredendően, kell-e a formázáson kívül mást is csinálni, a win11 telepítéséhez? Esetleg biosban?
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Azt kérdezném léteznek-e javallott programok a Dell 5520- hoz? Mint akku figyelő, vagy bármi más, ami hasznos lehet. A win11 a jobb alsó sarokban jelzi az akku töltöttségét..
Az ellenben érdekes, hogy vadi új telepítés történt és volt amit nem tudott frissíteni a windows11. Khümm ...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Apropó, egy halk picike bluetooth-os egér is jó lenne. Kell az USB-n használni az egérhez adott adaptert? Vagy jó a beépített?
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
Van jelentős különbség akku használatban wifi vs. lan esetén?
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Pyttawrx #72007 üzenetére
Köszi. De ha már itt tartunk, ha állandóan töltőn van, az nem károsítja az akkut? Vagy itt másképp van mint pl a telefon. Ügye a telefont azért nem célszerű töltőn hagyni, mert merül/tölti és ez megy ciklusban. Az lenne a jó, ha töltőn leválasztaná az akkut. Lehet, hogy itt ez meg van oldva?
-
arcitec
addikt
Apropó a funkció gombokat mint F1-F12, hogy lehet bekapcsolni, hogy ne az alternatív funkció működjön? Latitude 5520.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Az egérpadot azt ki lehet kapcsolni? Basszus elég sokszor beleér a kezem és elnavigál, én meg gépelek a semmibe...
-
arcitec
addikt
válasz arcitec #72064 üzenetére
No megtaláltam a funkció billentyűket mivel lehet elsődlegessé tenni az 5520-on.
Az Esc +fn váltogatásával ki-be lehet kapcsolni, van is rajta egy lakat.
Érdekes van számológép futtató gomb is.
De egyet kérdeznék még, a CE gomb az mi célt szolgálhat? Köszönve...
Érdekes, hogy nem találok olyan manuált ahol ezek le vannak írva. Az ami van bakfitty.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz lsebestyen #72074 üzenetére
Ez nem új az enyémen is hasonló, a Recuva 1 ével korábbi win10 installált környezetét találta.
De amúgy minden rendben vele zsír új... Mondjuk én is kíváncsi lennék rá, de valószínű nem fogjuk megtudni a tutit....[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz lsebestyen #72078 üzenetére
Ki volt a fentebb említett cég, mert azt nem látom? Mondjuk az enyém magánvásárlás és Latitude 5520. A ProSupport egyébként már májusban el lett indítva. Megkérdeztem a supportot, hogy van ez, azt mondták, hogy amikor beérkezik az eladóhoz egy adott szállítmány mennyiség, az egészet aktíválja, hogy így egyben akkor meg van. Valszeg azt nem a userra bízzák, mert Mariska néni lehet soha nem jutna el oda.
Szóval a garanciába nem számít be az a vásárlási számlától él. Eleddig egyébként tökéletesen teszi a dolgát, minden funkciójában rendben van. Semmi hiba sehol.
Simán ráment a win11 is. Alapként Linux volt rajta.
Szóval számomra kellemes használni, a billentyűzet is frankó...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz lsebestyen #72080 üzenetére
És valami lett bővítve, hogy szerelni kellett? Mert az enyém bontatlan doboz csomagolás volt. Szóval az ssd a gyártó által került be, nem lehet tudni hogy van a beszerelés, lehet tesztelve volt vagy akármi. Minden esetre pár 100 giga megfordult rajta a HDD Sentinel szerint, amúgy nyilván 100% az állapota szóval ha tökéletesen működik nincs jelentősége. Amúgy nekem a PC-be van 128GB ssd vagy 15 éves 1386 napot ment 38.8 TB lett rá írva és még mindig 94%-os.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Előre elnézést az alap kérdésért, csak most kezdem az alvó funkciót használni - bár a pc-n is használhattam volna, de nem -, no a kérdés az lenne, hogy alvó módban mi megy a gépen?
Az tény, hogy a bill., egér az résen van, de még mi? pl a proc. az teljesen leáll, vagy alap frekin megy? Úgy tudom maga a fogyasztás az minimális. Estétől reggelig melyik opciót célszerű használni? Alvó, vagy a kikapcsolt módot?Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Egy külső monitorra mivel célszerű csatlakozni. HDMI vagy USB Type-C célszerű.
Számomra talán az USB Type-C lenne szimpatikusabb "kisebb" méreténél fogva.
De ha jobb a HDMI akkor nyilván azt használnám. Köszönve...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Benőke #72156 üzenetére
USB-C-vel nem működik, igaz csak "átfordítóval" tudtam - mert usb-c /usb-c kábelem nincs.
HDMI-vel tökéletes, csak az a "marha" nagy csatlakozó és kábel egy borzadály.
Elvileg a laptop Latitude 5520 tudja az usb-c-n is. Speciális usb-c kábel kellene?Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Benőke #72159 üzenetére
Portok
1 RJ-45
1 USB 3.2
1 USB 3.2 PowerShare funkcióval
2 Thunderbolt™ 4 tápellátással és DisplayPorttal (USB Type-C™)
1 HDMI 2.0
1 Globális headset-csatlakozó
Kiderül majd egy jobb kábellel.
Most nézem itt a PowerShare funkciót azt nem is tudom, hogy kell elképzelni, pláne, hogy csak az egyik usb támogatja, na de vajon melyik.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Micsoda rejtett dolgok vannak és ez talán a doksiban sincs, de most át fogom nézni.
Megnéztem az 2 egyforma piktogram, de az egyiknél még pluszban van egy ssd jelecske is.
Az USB-C is trükkös, mert mindkettő mellett van egy villámjel, de az első mellett szintén pluszban (szó szerint) egy dugvilla jel is. Na most átraktam a "simába" de ott is tölti.
Ezeket azért jó kideríteni és teljes körűen most már meg is fogom tudni, az USB Type-C monitorra csatlakozásával együtt. Köszönöm a válaszod...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Itt van diagnosztika: [link] és ezt pedig a laptopra kell telepíteni : [SupportAssists] alkalmazás
Múlt hónapban, talán nekem is frissített firmware-t, teljesen rendben lement és azóta is hibátlanul fut a win11-en. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
De vannak itt profik is, talán többet tudnak majd.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz hhgygy #72299 üzenetére
SeniorTilla azt írta kissé kihajtva használja mert, hogy jobban hűl. De valóban most nézem tök hideg. Bár a fene tudja, a kijelző alatt azért langyos... (Bill, monitor külső.)
Ja a monitor már miért ne kapcsolna ki. Be kell állítani a win-ben, hogy ne tükrözze, hanem csak a másodlagos működjön. De, ahogy írtam azért kissé melegszik a zsanérok közeli 2-3 cm-en. Én kihajtva, kb a felére mintha használnám, hogy ne legyen nagyon terhelve, ellenkező oldalról nézve lenne normál használatban. (az arányok ).[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz hhgygy #72324 üzenetére
És mifélék konkrétan? Azt tudom a Latitude 5520, minő érdekes a win11 alatt az Edge tudja leginkább megnyúzni ha sok ablak van megnyitva és nyitogatva. Sima szövegszerkesztés
nyilván az semmi az majd olyan mintha nem is használnád. De pl most telepítette a win11 22H2 bizony melegedett, nem azt mondom, hogy túlságosan, de ha a proc megindul, akkor vele a hő is. Nem is csoda hiszen zárt zsúfolt helyen mi mást is tudna. De szépen működik a hűtése, aktivizálódik egyből és nem is megy sokáig szépen lehűti. Egyébként laptop hűtőn(csak mint támaszték) van nem közvetlen az asztalon, így tökéletes.
A két zsanér meg úgy tartja, mintha pille lenne a fedél. Összességében, igaz pár hónapja használom, de azt tudja ami benne van, teljesen meg vagyok vele elégedve.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Tsebacsi #72439 üzenetére
A korábban linkelt videó szerint Dell Inspiron 15 3511 3515 Hinges issue resolved: calibrate hinge of any slim laptop to avoid damage látszik hogy szorul és hogy korrigálható.
A videó mutatja, hogy a fedelet nem lehet magában felemelni, mert emeli az elején a készüléket is. Nos ezt nem értem, mert ez nem egy olyan nagy gond, a Latidude 5520 is így működik. Két kézzel kell kinyit, le kell "fogni-szorítani" majd finoman felemelni a fedelet.
Ahány videót találtam, ahol a fedelet felemelik, egy újjal le van támasztva az alsó rész.
[link] Ellenben tartja is mint a cövek ...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
válasz Atlantis #198 üzenetére
Szerintem elég pár havonta lemeríteni, ha nincs cipelve. Hiszen ez is úgy működik, mint egy külső akku használata, azokat 3 havonta merítem - használaton kívül - és töltöm fel.
A külső power bankokra ez kb a gyári ajánlás.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
5520-on most használtam volna először a hangkimenetet egy Samsung fülessel. Sajna fel sem ismeri. Bluetooth-on füles és sztereó hangfal, belső hangszórók működnek.
A füles kimentre azt írja a doksi, hogy globális headset csatlakozó. Csak sima mezei fülessel nem működik? Hümm?Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Dell 5520 laptopon egy 27" monitor van használva.(HDMI-n.) A monitor elvileg 165HZ is tud.
Állíthatom-e 60Hz-ről nagyobbra, bírja-e a laptop, illetve melegszik-e jobban és
megnövekszik-e a fogyasztása? Vagy maradjak 60Hz-en a monitorral, ha a laptop-ról megy.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Tsebacsi #72864 üzenetére
Köszi. No szóval az történt, hogy az az opció a windowsban, hogy a frissítési frekvenciát állítsam az a laptopra kapcsolódva nem lehetséges. A monitoron (beállítások) megnézvén 60Hz-en megy. Valószínűleg, a laptop fixen 60Hz-t állít elő a GPU és a saját kijelző kapcsolatában és ezt adja tovább az esetlegesen csatlakoztatott külső monitornak is.
Az hogy ez így ató rendben is van, legfeljebb, ha a PC van játékra használva, akkor azon a
win-ben ne lesz állítva a szükséges frekvenciára.Ellenben a füles az csak nem akar működni, már minden ajánlott driver fent van.
Több féle fülest is próbálta, talán kis "kattanás, zörej" hallható csatlakoztatáskor,
de ezen túl semmi. Elképzelhető, hogy hívjak szervizest? A Gari még 2,5 év helyszíni.
Apropó a belső és a bluetooth-on keresztüli füles, külső hangrendszer(bluetooth) tökéletesen működik. Minden egyéb is tökéletes, kivéve a füles csatlakozót.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Sanyi52 #72928 üzenetére
Jó az úgy ahogy van, egyébként nálam is érdekes míg új volt talán kicsit tovább kellett nyomva tartani 2sec? De most így 4-6 hónap után már hamarabb elindul. Lelke lehet...
Nem a benyomás erejéről van-volt szó, mint ahogy tévesen értelmezték, hanem a nyomvatartás időtartamáról.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Stornó ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 845 G8 / Ryzen 5 PRO 5650U / 32GB/512GB
- Eladó Sony Vaio PCG-71211M notebook / Intel i3 / 4GB DDR3 / 120GB SSD / 1 TB HDD
- Lenovo Thinkpad X280 notebook
- Eladó hibás Asus F5SL notebook alkatrésznek / core 2 T4300 / AMD HD 3470
- 1 év garanciával THINKPAD X1 YOGA G2 - 14" FHD TOUCH 360 +wacompen, I5, 16 / 256
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest