- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- HDMI topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
Sziasztok
Van egy kis gondom. Vettem egy 6630-at, de nem tudom, hogy miért nem lát semmilyen wifi hálózatot...Lehet nincs telepítve?
Hol lehet egy teljes driver telepítést eszközölnöm a gépre?
[ Szerkesztve ]
-
Petyuske
csendes tag
Sziasztok!
Ebay-en USA-ból vásárolt notebookhoz (manufacturer refurbished) lehet-e érvényesiteni M.o.-on a 3 éves NBD garanciát.[ Szerkesztve ]
-
13128814
tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy előhozom ezt a témát, mert már olvastam, de elfelejtettem.
Vettem egy 3537-es gépet, és nemsokára kezdetét veszi a win telepítés. Miyen sorrrendben kell a drivereket felpakolni? Arra emlékszem, hogy az első az integrált VGA, aztán a dedikált.
(Bocsi, de telefonról vagyok.)
Köszönöm!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz szabonagyur #37387 üzenetére
Én pont az asztali gép kiváltására vettem, nagyrészt kábelen lóg, de amikor kell, akkor akárhová vihetem könnyedén.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
félisten
-
kecz
aktív tag
válasz szabonagyur #37385 üzenetére
Egyébként akinek vezetékről csorog a net, vagy 90%ban a routere 1m-es körzetében haszálja, annak így is melegen ajánlom, tényleg nagyon király gép! Most az más kérdés, hogy ennyi pénzből milyen asztalit veszel milyen monitorral
Igen, bánom is, hogy hűbelebalázs módjára megbíztam ebben az ISY-ben. -
félisten
Hát igen tanulságos volt az tuti, itt kellett volna maradni a TP mellett maradni ha törik ha szakad, főleg ha esetleg a routered is TP
Hát mindegy sehogy sem volt normális a gép dolga, extra usb wifi sem elfogadható igazából.
Ja én nem mondtam volna, hogy meg kellett volna tartani, csak hogy az az USB termék nem érte meg.[ Szerkesztve ]
-
kecz
aktív tag
válasz szabonagyur #37383 üzenetére
Nem gondoltam, hogy noname, mert a MM-ben volt többféle termékük is. Attól még hogy nem ismerek egy márkát nem feltételezem, hogy gagyi. Főleg, ha 2x annyiba kerül, mint a TP-linkes társa. Nade eső után köpönyeg, utólag könnyű okosnak lenni.
Most amúgy azon vitatkozunk, hogy egy gyártó terméke mókolással ha helyrehozható, akkor megéri-e megtartani? Szerintem minden gyártónak olyan terméket kell eladnia, ami úgy használható, ahogy hirdetik. Ez most sajnos nem teljesült. Akár hardver vagy driver baja volt a gépnek, de volt baja.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Ateess
tag
Hát ez így elég lehangoló, mert a Lenovo IdeaPad U430P is ha jól tudom teljesen alul, felül fém és ott nem hallottam wifi gondokat, lehet akkor az lesz a jobb választás. Bár nekem is nagyon tetszik a 7537-es Inspiron, de tényleg 30 ezerrel drágább kb. és a wifi egy hordozható notebook-nál elég érzékeny pont. Hiába az erősebb VGA, ha netezni csak mankóval lehet rajta. És a csere, v külső wifi ok, h megoldás lehet, de csak jobb, ha nem kell ezekkel babrálni.
Ettől függetlenül még várom az infókat, mert E-digitalba jelenleg egyik modell sincs, szóval még van egy kis időm eldönteni. -
kecz
aktív tag
válasz szabonagyur #37379 üzenetére
Javított sokat a cucc, de egyrészt nem ismerem ezt az ISY márkát, eredetileg egy TP linket szerettem volna, másrészt a régebbi Asusommal ami csak b/g sokkal messzebbről tudok rendesen netezni, sokkal több fallal a router és a gép közt. A routeren számtalan beállítást próbáltam, és próbáltam más routerrel is. Ezekkel és a fórumokon olvasottakkal együtt már nem tudtam nem a 7537-hez kötni a rossz netsebességet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mondjuk ez elég érdekes ha külső Wifi-vel sem ment jól a dolog... nem biztos az, hogy teljesen csak a gép volt a hibás.
A beépített Wifinél a feltételezés az, hogy a ház anyaga miatt a Wifi antenna gyenge jelet fog, de ha függetlennel sem megy az már kérdéses dolog, hogy hol a hiba. -
kecz
aktív tag
válasz somasz #37377 üzenetére
Az volt a bajom, hogy még egy ilyen mini usb adapteres wifi cuccot is vettem, plusz még vonatjegy, amiért felvonatoztam Szombathelyre, szóval több mint 7 ezret elköltöttem (utólag azt mondom átgondolatlanul). Szóval ezzel is kipróbáltam és bár jobb volt vele, de még így is csapnivaló. Jól felmérgeltem magam és eldöntöttem, hogy csak azért is elállok a vételtől. Arra és ahogy nem tudtam használni, ahogy akartam, szóval nem láttam értelmét, hogy mindig vissza-visszaküldjem szervizbe. Arra meg nem akartam alapozni, hogy "majd egyszer valamikor talán" a Dell vagy az Intel vagy a Microsoft vagy mindhárman együtt kijavítják ezt a hibát. Túl bizonytalannak tűnt számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Smchr
csendes tag
válasz molnarpeter #37373 üzenetére
A RAM fentebb van, én is gondoltam arra. Csavarok nem nagyon hiányoznak, kivülről nézve. Biztos valami kontakthiba lehet, mert tegnap a CD lejátszót nem érzékelte. Egy kicsit megkocogtattam, restartoltam és utána látta. A hangszórók is elkezdenek maguktól recsegni, aztán ha ugyanott megpöccintem akkor elcsendesülnek.
TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ
-
Tealc
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy többeknek előjött a 0 fényerőnél való LCD fényerő vibrálás (fényerő ingadozás).
Megoldás:
Vezérlőpult->Intel Grafikus és multimédia -> Részletes mód ->Energiaellátás->Akkumulátorról üzemel (jobb felül kiválasztani); Itt a "Kijelző energiatakarékossági technológia" mellől ki kell venni a pipát és megszűnik a vibrálás.
DELL szervizes sráctól tudom. Sajnos a call center nem tudja/nem foglalkozik vele.[ Szerkesztve ]
-
Ateess
tag
Akinek Dell Inspiron 7537-es notebookja van, az tudna nyilatkozni, hogy a wifi mennyire vészes, mert ez az egyetlen, ami eltántorítana ettől a géptől!
Elég fontos lenne és sürgős! Köszönöm!
-
Smchr
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Van egy DELL Inspiron B130-as laptopom. Van egy olyan érdekes baja, hogy nem hajlandó betölteni az op. rendszert, csak ha a képen látható, nyíllal megjelölt helyen megnyomom. Ha betölt, előfordul, hogy megfagy a rendszer (egérre/bill.re nem reagál) de ha szintén megnyomom a nyilas helyen, akkor működik rendesen. Először HDD lazulásra tippeltem, de a vinyót már megmozgattam, kiszedtem, visszatettem de ugyanúgy jelentkezik ez a hiba.
+1) CD lejátszóhoz fedlapot hol tudok ilyen gépre keríteni?
[ Szerkesztve ]
TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ
-
DoItYourself
addikt
válasz mghltm #37366 üzenetére
Érdekes... legutóbb az E6540 tesztjét olvastam ott, dettó: nincs említve az mSATA képesség + a fotókból se derül ki (4G kártya volt a WAN slotban, kitakarva a nyákon lévő feliratot). Egy célzott google keresés persze azonnal kiadja a találatot a Dell fórumáról. Ha jól emlékszek az E6540 kézikönyvében sincs egy huncut szó se erről, míg az E5540 könyvében már említik.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
xtremez
aktív tag
Üdv!
Inspiron 7520-as gépem van. Ivy Bridge Hd 4000 integrált és egy HD 7730 M diszkrét vga. (win 7 64 bit, 8gb ram)
A gond: Intel oldaláról nem tudom telepíteni az új grafikus driver(-eket), pedig ha jól tudom csak a Toshiba, Sony és a Panasonic-nál van, hogy gyártótól engedélyezett. Azt írja nincs bevizsgálva a géphez ezért kilép. Dell oldalán ősrégi verzió van csak.
Másik: MPC - HC-t használok és szeretném, hogy a diszkrét karin menjen, de catalystban kiszürkülve intelre van állítva és nem engedi sehogy módosítani.
Valami ötlet ?
Előre is köszönöm! -
mghltm
addikt
válasz DoItYourself #37364 üzenetére
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
eastsider
nagyúr
válasz DoItYourself #37364 üzenetére
következő gépem jópár év múlva ahogy nézem ugyan az a csecse bill, mint a 20-as szériába
-
DoItYourself
addikt
Review Dell Latitude E6440 Notebook @ Notebookcheck.net
A WAN slot mSATA fogadóképességéről egy szó sincs a tesztben. (szerintem szándékosan)[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz Ateess #37358 üzenetére
Nincs, a régebbi szériával volt szakadozás (3520, 5520), az újakkal nem volt még panasz. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy kb 3k értékű wifi kártyákról beszélünk, amit akár ki is lehet cserélni másmilyenre...
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
sirszevenap
addikt
-
SzaboZE
addikt
válasz sirszevenap #37346 üzenetére
Intel drivert tedd előtte újra, hátha.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Tussky
tag
-
Nethunter
csendes tag
Köszi a választ Ezek szerint akkor már a mobility is kijött?
-
B-L-A-C-K
titán
Múltkor egy HP gépbe ugyan ebbe a hibába futottam, újra raktam az egészet mert nem jöttem rá a hibára, ezzel meg is javult. Viszont utólag kiderítettem csak a net framework-ot kellett leszedni majd újra telepíteni. Azaz szedd le a vga drivert/szoftvert, majd a net framework-is, indítsd újra net framework-ot tedd vissza, majd a drivert is, és elvileg megjavul.
-
somasz
Topikgazda
így sem?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
sirszevenap
addikt
válasz Nethunter #37341 üzenetére
Mindenképpen Mobility kell!
Más: Szórakoztam egy másik driverrel és hazavágtam az egészet ezzel. Bármit rakok fel, legyen az akár a Dell oldaláról leszedett AMD driver akkor is csak ezt a hibát kapom:
Mit tudok ez ellen tenni? (Driver cleanerrel is leszedtem már, de semmi eredménye. )
Bankkártyával? Hát persze!
-
Ateess
tag
Sziasztok!
Wifi gondok tényleg ennyire súlyosak a 7537-es típusnál?
Illetve ezen kívül mik a tapasztalatok, mert e között és a Lenovo IdeaPad U430P között vacillálok? -
Nethunter
csendes tag
válasz sirszevenap #37335 üzenetére
Én még új vagyok a laptopok világában, ezért itt feltennék egy olyan kérdést, hogy az AMD Catalyst is az AMD Mobility Catalyst az 2 külön dolog igaz? tehát laptopokhoz a mobility-t kell letölteni? Vagy a Catalyst-tet letöltöm aztán majd eldönti magának mit kell felrakni?
-
premete
veterán
válasz soldi3r #37339 üzenetére
Valami nem frankó a 8.1-gyel sem, feltettem szűz telepítéssel, hagytam, hogy megformázza az ssd-t gpt-re, látszólag működött minden, majd pár nap múlva közölte, hogy a particiószerkezet nem tetszikneki, és el sem indult. Már gyalultam is le, windows 7 fel, ugyanarra a particiószerkezetre, azóta is megy rendben.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
SzaboZE
addikt
válasz soldi3r #37332 üzenetére
Arra azonban vigyázz, hogy a win8.1 jópár régebbi hardvert nem támogat (pl intel wifi kártyák) és kékhalálozás lehet a vége. A folyamat nem fordítható vissza, ha felment a 8.1, akkor csak újratelepítéssel javul a helyzet meg.
http://www.hwsw.hu/hirek/51420/microsoft-windows-8-1-intel-wifi-vezerlo-tamogatas-support.html
-
somasz
Topikgazda
van valakinek estleg i7-820qm-mel szerelt garis gépe?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
sirszevenap
addikt
14.2 v1.3-as AMD Drivert próbálta már valaki?
Bankkártyával? Hát persze!
-
soldi3r
veterán
válasz barnabasss #37333 üzenetére
Koszonom! Akkor raengedem az update-et, t@k@nszurnam magam, ha utana ujra kellene raknom a programokat.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz barnabasss #37331 üzenetére
A kezembe akadt egy Vostro, Win8 van rajta es a 8.1 szeretne telepedni. Raengedhetem? Az adatok, programok nem fognak torlodni?
E30 (oo=[][]=oo)
-
barnabasss
tag
válasz molnarpeter #37327 üzenetére
Koszi majd ha hazaerek megnezegetem..
-
adalbert1
veterán
válasz mghltm #37323 üzenetére
Hmmm, akkor nem értem, nekem miért nem mehet... Úgy is működik, hogy dokkolóról 2 monitor, és a harmadik a laptop screen? Csak hogy meglegyen később is (vagy hátha másnak kell): Intel Configuration 3-Displays FAQ
-
kecz
aktív tag
válasz Tussky #37274 üzenetére
Ha nagyon tetszik és tudsz kompromisszumot kötni, akkor vedd meg nyugodtan. Mondjuk egy ilyen kis kiegészítővel lehet meg tudnád oldani a wifi kérdést.
De ahogy ismerem a szerencsémet, most elállok a vásárlástól, aztán meg 1 hónap múlva megoldják az issue-t.
Amúgy nagyon király gép, nagyon fáj a szívem, hogy meg kell válnom tőle, de nekem nagyon fontos, hogy tudjak netezni, mert a családommal, haverokkal és a barátnőmmel csak így tudom tartani a kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz barnabasss #37324 üzenetére
Kéne hőmérsékletet és órajeleket figyelni, valószínűleg a hűtés a ludas (alultervezett annál a szériánál).
-
somasz
Topikgazda
Elfogyott az ötletem...
Minden eszköz ismert az eszközkezelőben?Próbáld meg akkor szerintem korábbi biosszal, de nem kéne ilyet okoznia. Egyre gyanúsabb valami hardverhiba.
-
barnabasss
tag
Sziasztok!
Van egy dell inspiron n5110es notebookom (i7 2670qm nvidia gt525m 16gb ram) es olyan problemam volt hogy nagyon melegedett de megcsinaltattam kitakaritottak es egy szep hutot is vettem hozza.. 2hetig minden jatek laggmentesen (cod2 cod4 250fps-en) ment fixbe.. Majd a mai napon ismet eszre vettem hogy belelaggolgat igy percenkent codokba 100kornyekere ledobja az fpst majd vissza ugrik de akkor is laggol.. Valami beallitas vagy ilyesmi van erre? -
B-L-A-C-K
titán
-
mghltm
addikt
válasz DoItYourself #37316 üzenetére
ez nem csak elmelet, dokkolon a gep es 3 monitor megy rola...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
molnarpeter
nagyúr
válasz bazsimano #37307 üzenetére
Gyári HDD helyére az SSD, az ODD helyére meg egy HDD. Caddy szempontból nem válogatós, én az egyik legolcsóbbat tettem bele (tudok szerezni, ha kell valakinek). A DVD drive egy külső házba költözött át. Nekem egy Samsung 830 128GB-os SSD-m van, caddyben pedig egy 500-as WD LPVT.
-
HUNRobar
tag
Helló!
Megbízható notit keresek grafikai munkákra, programozásra, indie játékokra, amit majd egyetemre is hurcolnék a jövőben. Ez újonnan a legszimpatikusabb jelenleg, láttam hogy többeknek van is ilyen: Dell E5530 FHD A tesztek szinte csak jókat írtak róla, de én most azok véleményére lennék kiváncsi akik nap mint nap használják. Nagyon érdekelne a FHD kijelző minősége is, milyen a többi hasonló panelhez képest? Fontos lenne nekem hogy a lefedett színtartomány minél nagyobb legyen (sajnos mindenhol hd panellel tesztelték, de az egész biztatóan szerepelt, 80% srgb). Tudom a fhd ips az igazi, de már ezzel a géppel is feszegetném a keretet. A lényeg hogy az otthoni (Dell u2312hm) monitoromon ne fél óra legyen helyreállítani a vélt színeket nyomtatás előtt. -
soldi3r
veterán
válasz DoItYourself #37309 üzenetére
Van hozza atalakito, de kulonben is dragabb az a tokozas, felesleges msata-val bajlodni, ha nincs hozza dedikalt slot.
Samsung-gal, Crucial-lal nem igen lo melle az ember.E30 (oo=[][]=oo)
-
bazsimano
őstag
válasz DoItYourself #37309 üzenetére
köszönöm szépen a választ! elnézést, hoyg nem olvastam el az előzőeket...de most ha van egy kis időm megteszem!
üdv
b. -
DoItYourself
addikt
válasz bazsimano #37307 üzenetére
2.5"-os, a HDD helyére, tudtommal mSATA nem építhető bele.
Milyen SSD-t vegyek?
Ha kell a tárhely is, akkor a DVD meghajtó ki, helyére pedig egy spéci keretbe mehet vissza a HDD (olvass kicsit vissza, voltak linkek-tapasztalások is ez ügyben fentebb).Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
paulkaresz
aktív tag
Sziasztok!
Kipróbáltam egy caddy-t a Dell 3537-ben sajnos nem volt jó,hol felismerte a Win7 hol nem.A BIOS-ban mindíg látszott.Kinek sikerült ezt megoldani belföldi forgalmazótól?
Bosszant hogy van egy 1TB vinyóm amit nem tudok használni.Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
dell latitude e5430ban mi a legkonnyebb modszer, hogy ssd-t tegyek? es milyet erdemes?
elore is koszonom a valaszokat
udv
b -
kellcucc
aktív tag
Üdv!
5537-en nem tudom működésre bírni a bluetooth-t, pedig néha nagyon hasznos lenne. Már több drivert próbáltam, tudna nekem valaki mutatni egyet ami biztosan működik ?
Köszi -
haddent
addikt
válasz B-L-A-C-K #37303 üzenetére
Igen, ezt mondom, mindegyik dokkolón csak buzi display port van
A következő jó kérdés: a DP elviekben képes hangot is átvinni, tehát DP-HDMI teljesen kompatibilis. A kérdés már csak az, hogy a dokkoló DP portja ki fogja-e tolni a hangot, azaz egy DP-HDMI kábel elég-e.Egyébként most megmozgattátok a fantáziám a csere-berével. Létezik IPS kijelző ezekbe? Hol kéne körülnézni?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz DoItYourself #37301 üzenetére
Szerintem amúgy a E5520-as dokja is belefog menni az E6540-esbe is, csak ugye az nem usb 3-as annyi hátránya van.
Most nézem amúgy ezen a Dell EURO2 Simple E-port II-esen tényleg nincs HDMI, vicc hogy kihagyják róla...
leslieke: Én is leakartam pár hónapja mert már nagyon idegesített ez a HD, de mondták kapunk új szériát így úgy voltam vele megvárom akkor, feleslegesen nem cserélgetem addig.
-
DoItYourself
addikt
válasz B-L-A-C-K #37297 üzenetére
Ezért kérdeztem, mert erre a dokkolóra ezt írják:
Display Port 1.2
- Adds the ability to daisy chain displays (4 displays via 1 connector)
- Only enabled with discrete graphics on current generation of Latitude laptops
Ha pedig nem megy a DP csak dedikált VGA-val, akkor marad a DVI+D-SUB ( )
Amelyik dokkolón két DVI van, az biztatóbbnak néz ki...Az asztali gépemet tervezem leváltani, de kell a két monitor, nincs mese.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest