Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
B-L-A-C-K
titán
Igen tudom van mSATA viszont én nem szeretném eladni a jelenlegi SSD-m, na meg gyorsabb is mint egy mSATA.
Ha veszel mindenképpen FHD kijelzővel vegyél, mert sajnos ezeknek a gépeknek a sima HD kijelzőjük nagyon gyenge, a FHD már rendbe van. Sokat foglalkozom Latitude gépekkel szóval azért mondom...Na meg az E5530-asom mivel céges sima HD-vel kaptam én is, vagyis nem választhattam, az E6540-es már szerencsére FHD-val érkezik.
-
-
B-L-A-C-K
titán
Kétlem hogy ne lehetne cserélni, szerintem utána se néztek...Nekem hétfőn érkezik meg az E6540-esem (igaz az nem középkategória) és már megvan bele a Caddy is, szóval meg is tudom nézni. De a mostani E5530-asomba is van, és ilyen alapon akkor ezt se lehetne cserélni...
Amúgy mivel E5540-esbe is kiszedhető az optikai meghajtó, és létezik hozzá mint mutattam caddy is, nem értem miért ne lehetne cserélni benne...
-
dbala
tag
válasz
B-L-A-C-K #38791 üzenetére
Az ipon cikk akkor miért írja ezt?
"Az optikai meghajtó egyik középkategóriás üzleti modellnél sem cserélhető, így kiegészítő adattároló vagy akkumulátor használatára sajnos ezúttal nincs lehetőségünk."DoItYourself:Ha van mSATA akkor az még jobb, az E5530-ban nem láttam azért gondoltam, hogy ebben sincs. Az E6540 már sajnos drága, 300 fölé nem szeretnék menni. Az M-es proci nem lenne hátrány, jobban is örülnék mint ennek az ULV-nek.
-
DoItYourself
addikt
Azért menj el valahova, tapogasd meg. Első körben felmerült ez a típus nálunk is, de végül az aluházas E6540 mellett döntöttünk, az árkülönbség br. 50e körül van, ezért erősebb proci jár (igaz, M-es, 35W TDP-vel), aluház, világítós billentyű.
A kézikönyve szerint az E5540-be is tehetsz mSATA SSD-t, nem kell a caddy. -
dbala
tag
Dell Latitude E5540-nél a DVD meghajtót ki lehet cserélni optibay HDD keretre?
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
ZavaBalazs #38785 üzenetére
Kijelzőkábelt is cserélni kell!
-
ZavaBalazs
őstag
sziasztok!
mennyire járható út belerakatni egy matt fHD kijelzőt ebbe a 7537-esbe? vállalnak ilyet a szervizek? ha igen, kb mennyiből jönne ki?
köszi előre is!
-
Marci93
tag
Mától én is boldog tulajdonosa vagyok egy 7537-es laposnak
Olyan kérdésem lenne, hogy az integrált és a dedikált VGA közötti váltás hogyan történik? Nyilván játékoknál a 750-t szeretném használni, ezt manuálisan kéne valahol átállítani vagy a telepített nVIDIA szoftver végzi a dolgát intelligensen?
-
dbala
tag
válasz
DoItYourself #38780 üzenetére
Köszi!
FullHD lesz, SSD meg +4GB memória megy a gyári 4 mellé akármelyik típus mellett döntök.
Az újabb típus mégis csak újabb fejlesztés, de lehet kevesebb benne az extra (trackpoint, billentyűzet világítás). -
Monolith
tag
Hello!
Valaki valami tipp miért lehet hogy "Az eszköz nem indítható el" Kód10 üzenettel nem megy egy 82579lm intel lan adapter? Latitude e6230-ról van szó, chipset driver előbb került a gépre, most már akármelyik drivert próbálom nem indul. Ma még ment, és anélkül, hogy a windows frissített volna, azóta se lehet működésre bírni. Még rendszer visszaállítás után sem változott semmi.
-
DoItYourself
addikt
E5530-at fogdostam, korrekt gép a mai fostengerben, de ha leszeded a fenéklemezt, olyan mintha joghurtos flakonból fröccsöntötték volna. Egyébként egyben van, nem nyiszog, nem recseg különösebben, FullHD felbontással venném... az E5540-ről mostanában volt teszt az iponon, dettó mint az elődje.
A procikról a weben mindenféle összehasonlító teszteket találhatsz, órajel arányos a sebességkülönbségük. Ha nincs vmi erőforrás igényes szoftver, akkor az U-s is elég lehet, egy SSD többet dob a rendszeren, mint a gyorsabb proci. -
sirszevenap
addikt
14.4 RC1-es driver hibátlan működéséhez szükséges lépések:
1, DDU -val teljesen tisztítsuk meg a gépet a grafikus driverektől, kezdjünk tiszta lappal így könnyebb.
2, Telepítsük az Intel A00-ás driverét (9.18.10.3234, A00) a Dell oldaláról. <<DRIVER LETÖLTÉSE>>
3, Telepítsük a 13.12-es SG FIX-es AMD drivert, ami minden honnan eltünt, így feltöltöttem a saját dropboxomba, remélem hasznotokra lesz. <<DRIVER LETÖLTÉSE>>
FONTOS! Telepítés előtt ki kell kapcsolni a driverek aláírását! Ennek folyamata ITT. Indítási beállításoknál ez a 7. funkció!
4, Majd erre közvetlenül rátelepíted a 14.4 RC1-et.Így tökéletesen kell működnie a dolognak!
-
dbala
tag
Sziasztok!
Megosztanátok velem pár tapasztalatot a Dell E5530 és az E5540 típusokról?
Anyaghasználat és összeszerelés szempontjából melyik a jobb? Nem igazán tudok dönteni a két gép között.
Nem tudom mennyivel gyengébb processzorban az E5540 i5-4200U mint az E5530 i5-3230M, de az ULV-nél meg előny a fogyasztás.Az E5540-nél nem háttérvilágításos a bill és nincs trackpoint sem és a másikon vannak plusz gombok a touchpadhoz. Használat szempontjából melyiknek jobb a billentyűzete, touchpadja? Az E5530-nál meg nincsen kamera, bár ez könnyen pótolható. -
Atish19
őstag
válasz
sirszevenap #38776 üzenetére
Köszi, hogy szóltál! Én gyári dell-re dobtam volna
-
sirszevenap
addikt
válasz
Atish19 #38775 üzenetére
A00 Intelből.
Tessék a 14.4 RC1Viszont hozzá kell tennem, hogy csak úgy funkcionál rendesen a a 13.12 sg fixre pakolod rá. Tehát felrakod az intel A00 drivert, majd az 13.12 SG fixes driver és erre rá a 14.4 RC1-et.
-
Atish19
őstag
válasz
sirszevenap #38774 üzenetére
Egy linket tudnál dobni esetleg? Az oldalról letöltött fájl mindenképp a 13.12-t erőlteti. Előre is köszönöm! Illetve melyik Intel driver-el használod?
-
sirszevenap
addikt
No, megtörtént amiben már rég nem hittem!
Kiadott az AMD egy működő drivert, név szerint 14.4 RC1
Alszik a gép, fel kel a gép. Nem omlik össze, tényleg kóser. Méréseket nem csináltam, csak gyorsan kipróbáltam egy két játékkal. Hát rosszabb biztosan nem lett!
Viszont ezt a furcsa dolgot produkálja:
Fogalmam sincs miért nézi a 8850m-emet R9-nek. Ötlet? Befolyásolhat ez valamit teljesítményben? ( a feltüntetett r9 picivel gyengébb mint a 8850 )
Üdv.
-
norakrisz
csendes tag
Sziasztok! Van egy teljesen legálisan vett Windows7-em, még sehova nem lett installálva. Ha veszek egy Dell laptopot, amin gyárilag Linux van és ráteszem ezt a Windowst, megmarad a garancia?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
BoC1ka #38770 üzenetére
Olcsóbban csak úgy úszod meg ha bontásból kérsz egyet valakitől, ami ugye elég ritka hogy oda ad valaki egy bill gombot...
Viszont 1800 Ft nem sok szerintem egy komplettért, sőt ha eladod a gépet jól is hangzik mellé hogy van egy tartalék.
Szerintem wifi kártyát használtan vegyél, pár ezres tétel, és van lehetőséged ugye kipróbálni az aktuális gépbe.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #38769 üzenetére
2. Igen, azt találtam én is a legolcsóbban. Gondoltam hátha foglalkozik vki ilyennel helyileg, de csak nem úszom meg. Eladásra szánom a lapit, de ugye így nem fogom eladni, tré lenne.
A wifi kártyát keresgéltem neten, de sajna nem találtam infót hogy megenné-e az AC kártyát. Testvéremmel cseréltünk lapit, és neki kellene mivel ódákat zeng az AC wifi adta élvezetekről...Én meg nem merem mondani neki, hogy gyakorlatilag belepasszol beletehető, de lehet a Bios nem eszi meg,,,
Olyannyira megszállott képes volt 64 é venni appléktől AC wifit
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
BoC1ka #38733 üzenetére
1; Wifi kártyát passz meg kell nézni, sok olyan géppel találkoztam már ami nem minden kártyát evett meg.
2; ebay -> link. Darabra is lehet amúgy venni innen ~5 dollárért (nem tudom a posta benne van e az árban) de ugye majdnem egy komplett billt veszel annyiért. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
soldi3r #38765 üzenetére
Azért mert nem tudsz értelmesen elolvasni valamit és felvilágosítalak én leszek a hibás
Plusz meghazudtolod magad, hogy nem mind1 milyen proci van a gépbe, erre azt szajkózod nekem végig miközben nem is ez volt az eredeti lényeg. De írjam le neki hány % van közte...
Vicces egy gyerek vagy beégsz itt az felesleges okoskodásoddal, és még Te mondod nekem meg hogy beszéljek! Semmi sértőt nem írtam, egyszerűen leírtam hogy teljesen feleslegesen rizsázol több hozzászóláson keresztül. Ha legalább már nagyot akarsz mondani olvasd el mit ír az ember.
-
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Janika-1982 #38763 üzenetére
Használd a link gombot legközelebb. Az ssd- az igen , a hdd helyére simán berakhatod garivesztés nélkül, az ram meg nem jó bele
-
Janika-1982
tag
Sziasztok ez a gépem van,nem rég vettem:
http://www.euronics.hu/DELL-3537-157808-p33694
És ezeket szeretném beleépítettni,természetesen garanciálisan:
SSD:samsung-500gb-evo-840-series-mz-7te500lw-ssd-meghajto-26593
MEMÓRIA:
kingston-hyperx-4x2gb-ddr3-1600mhz-khx1600c9s3p1k2-8g-notebook-memoria-78088
Szerintetek működni fog?Mert a szervizeseknek is írtam,de nem voltak hanyattesve a kérésemtől,vagy felejtsem el örökre.Vagy vehetek egy millióért olyan gépet?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
soldi3r #38761 üzenetére
Nem itt az a gond feleslegesen okoskodsz. Az illető játékra keresett gépet ajánlottam a G580-as GT635-tel, a proci nem is volt lényeg. Majd megemlítette hogy a "CPU-k is nagyon gyengék bennük". Én meg elmondtam neki hogy a proci jobb mint a T500-ben. Erre ugye jöttél Te hogy azért az nem úgy van, majd kiderült mivel elsem olvastad rendesen a hozzászólásokat hogy te az 5010/5110-es Dell gépekre értetted. Utána ugye felvilágosítottalak, majd lebaszol hogy nem említem hány % van köztük...
Most kérdezem én mi értelme van ennek? Okosnak akarsz tűnni feleslegesen, vagy ennyire unatkozol
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
cellpeti #38749 üzenetére
Látom nem figyeled amit írok. Nem azt írtam a Dell összes Inspiron gépe sz@r, hanem azt hogy az 5010 és az 5110-es förtelem. Utána már persze rájöttek nagy a gond, és normális inspiron gépeket csináltak...
De itt prohardveren, vagy neten máshol keresgélj utánuk, és rájössz a vélemények alapján miről beszélek...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
cellpeti #38746 üzenetére
Persze hogy nem lesz az anyaghasználata olyan mint egy T500-anak, hiszen nem is az a dolga 100 ezerért hogy fullos anyaghasználata legyen. Ez egy belépő játékos gép, viszonylag erős VGA-val, azaz tudsz rajta játszani is, T500-assal meg ezt nem tudod megcsinálni. Ha olyan gép kell amivel normálisan játszani is tudsz, és az anyaghasználata is rendbe van az nem 100 ezres kategória használtan...
A másik meg a T500-as prociját veri az újabb generációs i3 csak szólok...
-
cellpeti
nagyúr
Dell Inspiron 5010/5110 mennyire alkalmas játékra? Főleg BF3 érdekelne játék szempontból. GT525Meseket néztem. LOWon játszanám 1366x768 felbontáson
-
BoC1ka
senior tag
Sziasztok,
két problémám akadt:
1. Van egy dell e4300, és ki szeretném cserélni benne a wifit AC re. Ez jó bele?
Ha nem ez, más AC s wifi kártya jó bele?
2.
Van egy dell e6510, és a keresztlányom frankón kiszedtem a bal ALT gombot, sehol nincs meg
Ezt hogyan tudnám pótolni legegyszerűbben? Backlit magyar.
Köszönöm előre is.
-
mis69
tag
Elmondom nekem mi volt.Két magos processzorom van 2 magot állítottam be és akkor pörgette. 4 mag beállításnál és úgy hogy nem volt bepipálva normálisan működik.Próbálgasd abból nem lesz semmi baj de várhatsz is hogy valaki hozzáértőbb mit mond erre vagy konkrét megoldást is tud.
-
-
Chabi
aktív tag
igen tudom csak se időm se energiám most újratelepíteni annyi dolgom van ezért örülnék más megoldásnak, de nyilván ha nincs akkor megcsinálom valamikor.
(Egyébként ha win7 után win8 at rakok ugyan oda akkor is ugyan úgy megmarad a másik meghajtó ugye?) -
Chabi
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #38716 üzenetére
Üdv.
Most újra szeretnék segítséget kérni, azzal kapcsolatban hogy maxon pörög a venti és fogalmam sincs miért, hiszen csak netezek. egyszer valahogy sikerült megoldanom de nem tudom hogyan és mint kiderült nem volt elég hatékony így kérnélek titeket hogy légyszives segítsetek, köszönöm.UI.: Bocs nem válasz akart lenni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
CsMarc #38691 üzenetére
Laptopszalon-t hívd fel konkrétan van e kirakva nekik ilyen...
-
Gabbana
aktív tag
válasz
kornél88 #38710 üzenetére
Több esetben sem értem a logikát...
Dell Wireless 1704 Wi-Fi + Bluetooth Driver View details
Network|Release date 11/18/2013|Last Updated 11/20/2013|Recommended
Other file formats available
Version 6.30.223.99,A01 | Other versions available
Download Add to download listDell Wireless 1705 Wi-Fi + Bluetooth Driver View details
Network|Release date 11/18/2013|Last Updated 12/10/2013|Recommended
Other file formats available
Version 10.0.0.255,A00 | Other versions available
This file will automatically self-install after downloading.Mindkettőt írja, tegyem fel mindkettőt? És akkor ezen belül szintén van még két verzió:
1.
DW1705_W7_X01_A00_Setup-FC3T1_ZPE.exe (260 MB)
Download
Add to download list2.
Network_Driver_FC3T1_WN_10.0.0.255_A00.EXE (267 MB)
Download
Add to download listNem érteeeem...
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne a Dell drivereivel kapcsolatban. Telepíteném pl. az audio drivert. Az én gépemhez - Inspiron 5537 - van két féle:
1. Audio_Realtek_W7_X01_A00_Setup-XKKPG_ZPE.exe (216 MB)
2. Audio_Driver_XKKPG_WN_6.0.1.7023_A00.EXE (221 MB)Win 7-hez csak az elsőt kell feltenni? Mi a másik? Több kategóriában is van ez a WN jelzés... nem értem.
Segítene vki... -
sirszevenap
addikt
Kollegak!
Mennyire vannak jelen win 7 tarsosagaba ezek az iszonyatos amd driver hibak? ( nem alszik , nem kel fel csak az osregi driverrel ) erdemes vissza tennem? Nem hiszem el h ilyen ocsmany modon kene tobb szempontbol is uzemelnie egy ilyen hardverrel szerelt gepnek. -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell 3537-es notim. Szeretnék bele SSD-t tenni. Ennél a típusnál mennyire működik a odd caddy-s megoldás? A winyó helyére menne az SSD, az optikai meghajtó helyére pedig a winyó.
Csak azért kérdezem, mert mintha olvastam volna, hogy a dvd meghajtó helyére betett caddy nem mindig működik rendesen ennél a laptopnál.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #38679 üzenetére
Kiválóan megy win7el a 3537, de Win8.1-el is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest