Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
B-L-A-C-K #38841 üzenetére
Igen újraindítás ki-bekapcsolás), min. 1 héten keresztül sokszor volt (amitőta sz*rakodok a problémával).
Megúntam és csináltam egy olyat, amit rühellek (és amég lehet elkerülöm) egy rendszer visszaállítást.
Így helyrejött, miután 0,5 napig töltögette a win8.1+Office2013 frissítéseket.... -
Pubszon
veterán
Üdv.
Érdeklődnék a D430-as gépről, hogy van benne egy 80GB-os 1.8"-os HDD, amit ki szeretnék majd cserélni egy SSD-re.
A gépet még nem vettem meg, mert sokat számít ha SSD-t tudnék bele rakni.
Bővebb információt nem tudok, neten sem találtam.
mSATA van benne? Vagy ez a HDD SATA-s?
Ha valakinek van ilyen, kérem ossza meg velem ezeket az infókat.
Köszi. -
sanyi1104
csendes tag
Szerintetek két teljesen azonos 2x512 rammal gyorsabb a laptop mint 2db különböző rammal??? 512 pc4200 és 512 pc5300
-
szabonagyur
félisten
válasz
formula01 #38893 üzenetére
Hello
Igen nekem is csinált ilyet, nem érzékelte a töltőt. Bevittem szervizbe ott is nézték de igazi okát nem tudták. Aksit kivették majd be és ment az egész úgy ahogy volt. Ők az akksira gyanakodtak, és igen havonta egyszer ha előjön, főleg ha nem használom akksiról. De így nézve lehet szoftveres is a dolog akkor.
-
formula01
senior tag
Akinek inspiron 3537/5537/3737/5737 van elsősorban őket kérdezem, nektek win 8.1 pro 64 bit alatt rendben működik a dell quickset? Be van állítva, hogyha 10%-ot merül az akksi, akkor töltse csak.. Havonta, 2 hetente előfordul, hogy fogja, "eldobja" a töltőcsatlakozót, és lehet csinálni bármit, nem érzi, hogy az be van dugva, egész addig, míg a dell quicksetben rá nem bökök, hogy töltse az akksit 100%-ra ekkor rögtön elkezdi tölteni, és aztán nem jön elő ez a dolog újabb 2-4 hétig.
-
Loretto
veterán
Sziasztok!
Valamiért a tegnapi reinstal után képtelen vagyok a fingerprintet működésre bírni...
Eddig nem volt ilyen még, és már kezdek kifogyni az ötletekből.
Eszközkezelőben minden ok, semmi kérdőjeles.
Legutolsó Control Vault driver is fent van.
És ilyen hibaüzi jöttVan ötletetek mi a gond? Mi maradt ki vagy, mi a nem jó? Latitude E6430.
Köszi!
-
Toxy
aktív tag
Nekem Dell 5737 van. S én is usb külső házban használom a gyári hdd-t- (1TB WD)
De nekem nem akar az usb3as portokon működni a vinyó. Így a 2.0-s porton használom.
Ez miért lehet? Chipset driver fenn.
Ha bedugom a usb3as portba akkor kiadja hangot hgy felismerte majd pár másodperc s kiadja hogy leválasztódott. több usb3as házzal teszteltem, de minddel ezt csinálta.
-
drmazsi
aktív tag
válasz
Janika-1982 #38887 üzenetére
A legtöbb új 2,5" winyó sata3-as, 5400rpm-esek ezek a laptop merevlemezek. Tárgytalannak vesszük amit írtál.
A winchesternek shemmi köze az usb szabványhoz, simán lekezeli majd, és ajánlott is az usb 3-as külső ház hozzá, usb2 kevés lenne.
[link] -
szabonagyur
félisten
válasz
bajaki #38883 üzenetére
Na akkor ezek szerint már háromféle típus van. Lehet semmi köze hozzá, de akit tudok és WD volt nekik nem ment a Caddy, nekem ST meg valaki másnak is az volt és ment. Te kakukktojás leszel, persze ha van ehhez köze a dolognak
Mondjuk azt látom, hogy az average operational power a tiednél jóval magasabb mint nálam. Nekem 1,2W, a tiedre 1,5W-ot látok. Lehet semmi köze de ki tudja.
-
bajaki
őstag
válasz
szabonagyur #38882 üzenetére
Aida64 szerint: TOSHIBA MQ01ABD100
-
bajaki
őstag
válasz
szabonagyur #38880 üzenetére
Értem. Te a Chaser-féle caddy-t használod?
-
bajaki
őstag
Dell 3537-hez van végülis működő caddy? Abba raknám a winyót és menne a dvd meghajtó helyére. SSD meg a winyó helyére.
-
kistewe
tag
válasz
redwhite78 #38870 üzenetére
Nálam E6430 és ez a Főnix madár effektus, ha nincs benn a táp csak akksi akkor minden ok, lecsukom = készenlét ( amíg bírja akkuval) , startmenüből hibernálás = ok
Ez eddig szép és jó de ha benn van a táp akkor Főnix madár lesz belőle , lecsukom villog a HDD LED hogy dolgozik a készenléten majd mikor kész akkor vagy azonnal vagy villan egyet kettőt a bekapcs LED és újraindul , ekkor ha kinyitom akkor a bejelentkezés ablak látszik azonnal .
De olyan is van hogy lemegy készenlétbe majd fél óra múlva feléled és dolgozik a HDD LED és várja a bejelentkezést. Szóltam az IT kollégának hogy stoeto kutykurutty mire közölte ne tegyem készenlétbe meg hibernálgatásba mert úgysem egészséges, kapcsoljam ki szépem mert windows azt szereti.
Félmegoldás : táp kiránt fedél lecsuk és kész, de ha közben a tápot 10 perc múlva visszadugom akkor bármikor beindul mint valami terminátor mindig visszatér...ez valami marketing " A Dell halhatatlan" -
rizso
addikt
válasz
Ateess #38872 üzenetére
Nálam tökéletes a space - mióta kicseréltettem a billentyűzetet. Előtte a space nálam sem volt 100%-os, illetve az egész billentyűzetnek volt egy kis hullámja, néhol erősebben, néhol meg gyengébben kellett nyomni a gombokat. A csere óta tökéletes, egyenletes az egész, a space is rendesen működik.
-
premete
veterán
válasz
szabonagyur #38871 üzenetére
Ilyen parancs nincs.
-
sirszevenap
addikt
válasz
formula01 #38869 üzenetére
Jobban jársz, ha visszarakod a 13.12-őt!
Kicsit ha vissza nézed a hsz-eket, láthatod , hogy én is kipróbáltam / rájöttem erre a fortélyra. Majd szemre feltűnt, hogy nem mennek ezek a játékok ( grid 2 , bf4 , cs:go ) úgy, ahogy 13.12-vel mentek. Vissza is raktam kipróbálni és furcsán tapasztaltam h szinte mindenhol +10 fps-t hoz a 13.12. Ez nyilván azért lehet, mert nekem is r9-nek látja a 8850-et , úgy mint neked a 70-et 270-nek csak nekem 265-nek. Ez a kártya gyengébb mint az én 8850-em. Gondolom a m270x is gyengébb mint a te 8870-ed , bár erről nem láttam infót, hisz még notebook checken sincs ilyen kártya!
Tehát a jó öreg 13.12 maradjon véleményem szerint.
-
ginola
addikt
válasz
Pl. nálam az 5430 miután hibárnálom, alvó állapotba teszem, nem tudom felébreszteni, informatikus ismerőseim sem jöttek rá, hogy miért van ez, ilyenkor vészleállítás lehet csupán, amire törénik is vmi....
-
Ateess
tag
Sziasztok!
Április 6-án végre megkaptam a Dell Inspiron 7537-es gépem. Nagyon imádom, az üzemideje elképesztően jó, érintőkijelzős, masszív ház, stb. Egy dolog zavar, emiatt írok is most, illetve kérem más tulajok visszajelzését:
A space gomb mindkét szélén kb. 1 cm hosszúságban nem nagyon érzékeli, hogy lenyomtam, és kódolásnál nagyon zavaró tud lenni. Ez csak az én gépemnél fordul elő, vagy más is tapasztalt volna már hasonlót, esetleg érdemes-e emiatt szervizhez fordulni? Ahol lehet érezni, hogy az alátámasztás a gomb alatt van, ott tökéletes, csak a széle a gond.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Hello
Nem kell registry hozzá: parancssoron jobb és futtatás rendszergazdasként és beírod powerfg -h off majd enter és ki van kapcsolva.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
szabonagyur #38868 üzenetére
Igen, ott néztem már és alvó állapot van beállítva, nem hibernálás. Pont ezért kérdeztem, mert így már nem értem. Majd próbálom állítgatni, vagy az energiagazdálkodásnak utánaolvasni.
"ha sokáig volt alvóban 1 óra felett talán akkor lehibernálta magát."
Nekem is valami ilyen lehet, de ezt ki akarom lőni. Esetleg a registy-ben fullra tiltható hibernálás?@eastsider: nem írtam igaz, de SSd-m van.
-
formula01
senior tag
Tegnap kijött a 14.4-es WHQL driver a radeonokhoz, tapasztalatok hirtelen..:
Delles intel driver mellé tettem fel, ha tisztán telepítem az ébredés nem működik. Visszaraktam a 13.12-es sg fixes 3dguru-s drivert, és erre frissítettem rá, így is rendben felment, és így már az elalvás ébredés is megy.
Sebességről nagyon még nem nyilatkoznék, nem igazán volt időm hosszasan tetszelni, pár percet kipróbáltam AC 4-ben, kb azt hozta mint a 13.12.Viszont van egy kis érdekesség, Radeon HD 8870M van a gépemben, na most ez a driver telepítése után mind a Catalystben, mind mindenhol máshol R9 M270X lett...Érdekes...
-
szabonagyur
félisten
válasz
redwhite78 #38866 üzenetére
Amikor a Windows folytatása jön be az nem alvás hanem hibernálást jelent, tehát persze, hogy tovább tart neki visszatölteni. Energiagazdálkodásban nézz szét, vagy nekem is volt anno ilyen, hogy ha sokáig volt alvóban 1 óra felett talán akkor lehibernálta magát.
-
eastsider
nagyúr
válasz
redwhite78 #38866 üzenetére
SSD kell Neked!
egyébként (az SSD mellett) biosba keresd a fastboot módot, nem tudom W7 támogatja-e
nekem linux mint Petra 1mp alatt feléled bármikor suspended módból (6420+SSD) -
redwhite78
aktív tag
Nem vagyok benne 100%-ig biztos hogy ez Dell-es kérdés, de talán mégis tud valaki segíteni.
Adott egy e6520-as win 7-el, amivel az a bajom, hogy lassan "ébred". Ha lecsukom a monitort, és rövid idő (1-2 perc) múlva felnyitom, akkor szinte rögtön feléled (1 mp sincs), viszont, ha tovább van lecsukva (vagy esetleg lecsukás nélkül de elmegy alvó módba), akkor szükséges a bekapcs gomb megnyomása és hosszabb ideig tart a feléledés (win folytatása... stb és tart sok másodpercig, 10 felett). Azt szeretném, hogy bármennyi idő után nyitom fel, vagy kapcsolom be a gépet rögvest üzemkész legyen, mint a fent leírt esetben.
Lehetséges ez? Mit kellene beállítanom hozzá?
-
norakrisz
csendes tag
Újabb láma kérdés: led monitornál előfordulhat pixelhiba? Led monitoros laptop vásárlásnál van értelme pixelhiba garanciát kérni?
-
premete
veterán
válasz
Robo sapiens #38861 üzenetére
Sokkal masszívabb, van esata csatlakozója, jobb az anyaghasználata, jobb a wifije, megy a wwanja linux alatt is, és nekem a fekete, gumiszerű műanyag is jobban bejön, ez utóbbi mondjuk szubjektív.
Nekem a fullhd IPS sem jött be, távoli szerveren borzasztó aprók a betűk. -
Sza_Sa
senior tag
Meglett, free fall sensor driver hiánya volt. Hardverazonosító guglizása segített, erre nem gondoltam, megakasztott az ismeretlen eszköz, meg hogy nem talált saját magától semmit.
Köszönöm a segítséget!
-
Robo sapiens
tag
válasz
premete #38860 üzenetére
Ez egy jo kerdes. Neztem az altalad hirdetett 6430u -t is, de a felesegem E7440 -je eszmeletlenul tetszik. A kijelzoje valami fantasztikus, es a mi peldanyunk nem is hangos, nem is keyboard flexes (annyira
), van hozza dokkolo, szoval nagyon nyeronek tunik a szomra.
Egyebkent miben tartod jobbnak a 6430u-kat?
-
premete
veterán
válasz
Robo sapiens #38859 üzenetére
Ha tud hozni, inkább 6430u-t hozass, jobbak, mint az e7440-esek, volt mindkettőből több darab a kezemben.
-
premete
veterán
válasz
Robo sapiens #38857 üzenetére
Aki az előzőt intézte, nem tud már hozatni? Nekem nemrég intézett egy 6430u-t, 266 ezerért.
-
premete
veterán
válasz
Robo sapiens #38846 üzenetére
Hivatalosan sehogy, nem szállítanak ide.
-
boost
veterán
Sziasztok, megoldódott már a Windows 8.1 -es hiba? Ha igen, tudtok linkelni megoldást? Kikapcsolás és sleep problémákra?
Köszi
-
Robo sapiens
tag
válasz
Robo sapiens #38844 üzenetére
Egyebkent mi annak a hivatalos utja, hogy felujitott Dell notebookot vegyek magyarorszagrol? Nekem US billentyuzetes kellene, szoval az is jo, ha nem a Magyarorszagi Dell-tol van, de nagyon messzirol nem szeretnek rendelni, mert a sok AFA/vam miatt nem biztos, hogy megerne.
-
premete
veterán
válasz
Robo sapiens #38842 üzenetére
Vám+Áfa Unión belül nincs, garancia átvezetéshez kellenek az eredeti tulajdonos adatai, ahogy eddig is kellettek.
-
Robo sapiens
tag
Sziasztok! Lehet, hogy inkabb valami kulfoldi rendelos topicot kellene keresnem, de ha egy ilyen Dell E7440 -et (vagy ehhez hasonlot) rendelnek az ebay-rol, akkor azzal milyen gondom lehetne? Elvileg EU-n belul nincs vam es AFA, ugye?
Es hogy alakul most a helyzet, hogy a Dell-nel valamit modositottak a honositasi proceduran?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Visszatérnék egy megoldatlan problémámra.
Vettem az asszony kerek szülinapjára egy Dell Inspiron7537 laptopot (i5-4200U, 6 GB DDR3-1600, nVidia GT750M 2GB - ami persze az I5 miatt másodhegedűs)
Win8 fórumban:
Kérdés1, Kapott válaszok, Saját tapasztalatA lényeg, képtelen vagyok visszaállítani a betűméreteket, amit valahol (TV-re csatlakoztatva ugyan) én állítottam el....
Van ötletetek mit próbáljak ki? -
Immy
őstag
válasz
szabonagyur #38827 üzenetére
Igen próbáltam, és kompatibilitási módban is próbáltam
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
norakrisz #38835 üzenetére
+ kiegészíteném annyival, hogy míg a fényes igaz hogy tükröződik de sokkal telítettebb színeket ad vissza mint a matt. Ha sokat használod szabadban akkor mattot ajánlanám, de ha nem akkor fényest. Bár ez elég felhasználó függő, többen preferálják a mattot, de én fényes párti vagyok.
-
mghltm
addikt
válasz
norakrisz #38833 üzenetére
egy kijelzo azert lesz matt, mert anti glare bevonat van rajta. egy kijelzo fenyes / tukros lehet vagy matt / tukrozodesmentes, lasd ezen a kepen
-
norakrisz
csendes tag
Segítsetek egy hardware lámának
Dell notebookoknál ha azt írják a műszaki specifikációban hogy "AntiGlare (matt kijelző)" az pontosan mit jelent?
Ahogy lámaként utánanéztem, nekem nem áll össze: az Anti-glare-ről azt találtam a neten hogy tükröződésgátló bevonat, de nem értem minek kell olyan egy matt kijelzőre. Félreértettem valamit? Az Anti-glare valami más? -
Handball94
aktív tag
válasz
ZavaBalazs #38814 üzenetére
Köszönöm, valóban nem tűnik bonyolultnak, próbálkoztam még, de sajnos kézügyességem nem a legjobb. Csak annyit értem el hogy leszedtem az ó-t is. Jövő héten megnézetem egy jobban hozzá értővel.
-
kistewe
tag
válasz
szabonagyur #38830 üzenetére
Ez igaz, ott a pont.
-
kistewe
tag
válasz
szabonagyur #38828 üzenetére
Hát nem....előző céges gép Inspiron akármi volt ( meg sem kérdeztek), pislogtam s gondoltam ha kibír fél évet akkor pezsgőt bontunk, 1 hónap múlva kiderült, hogy köszönőviszonyba sincs a szofftal aminek futni kéne ( kevés volt hardverileg) , először is kértem legyen XP32 bit azt mondták nem .. erre lett új gép hadrver=ok de arra sem engedtek 32-es XP-t , igy nekem kellett megoldani a win7 64 bit alá a 32 bites futást ( és itt felejtsük el a telepítőfájl 32 bites környezetben való futtatását mert nem müxik...), másodszor már választhattam gépet de csak mert az előtte kiszórtunk 150 rongyot az ablakon , viszont az XP-t akkor sem engedték....sajna nem mindig szempont hogy a usernek jó legyen...vagy csak ha kiderül hogy elöször is igaza volt..
-
szabonagyur
félisten
válasz
kistewe #38826 üzenetére
De azért gép vásárlásnál lehet dönteni, hogy olyan gépet veszek amihez van 32 bites támogatás.... A kollégának annyi szerencséje lehet, hogy csak Intel HD videókártya van benne és nincs benne másik, így nem kell szenvednie az AMD enduroval ami 64 bit alatt sem egyszerű eset.
-
kistewe
tag
válasz
szabonagyur #38823 üzenetére
Sokszor nincs választási lehetőség és abból kell élni ami van , de természetesen azt elvárják , hogy a munkádat végezd el , az inkompatibilitásokat meg oldd meg ahogy tudod...
-
kistewe
tag
Amennyiben nincs nagy hardverigénye a 32 bites rendszert igénylő szoftvereknek akkor megoldás lehet a 64 bites rendszer plusz hivatalosan a MS letölthető virtuális gép és alá az XP mode szintén MS -től telepítvenem igényel plusz kulcsot.
Nálam igy megy agy adatbázis és a szoft szimulátorok is. Igaz az én gépem erősebb de lehet egy próbát megér... -
Immy
őstag
válasz
szabonagyur #38820 üzenetére
Néhány program csak 32bites környezetben indul el, ezért a 64bite operációs rendszer teljesen kilőve, nem hasraütésszerűen választottam meg az oprendszer fajtáját....
-
szabonagyur
félisten
-
Immy
őstag
válasz
szabonagyur #38817 üzenetére
Mutasd meg hol lehet itt kiválasztani 32bites oprendszert
[link] -
Immy
őstag
Sziasztok!
Dell inspiron 3521-33 laptopot Celeron 1017U (2M Cache, 1.60 GHz) processzorral.
Eredeti win7-prof-32bitet telepítek fel rá, viszont a prociba integrált gpu-t nem ismeri fel a windows és mindig "driver" hibát dob. Van ötlete valakinek, hogy milyen drivert próbáljak meg feltelepíteni? Windows updaten keresztül nem kéne lejönni-e a legfrissebbnek? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Handball94 #38811 üzenetére
ezt szerintem te is simán be tudod tenni. igaz, nekem asusom van és azon játszottam ezt el kismilliószor, miután le lett öntve cukros löttyel, de ez kb ugyanolyannak tűnik.
szedd ki a billentyűből a benne levő belső alkatrészt, pattintsd össze a másikkal (adja magát, hogy hogyan), ezután illeszd be őket a panelre, úgy, hogy felfele tudjanak egy kicsit járni, a billentyűt utána csak rá kell helyezni, és erősen megnyomni, bepattan a helyére. -
Worm40000
csendes tag
Sziasztok!
A keresés nem az erősségem, nem igazán találtam eddig megoldást a problémámra:
Dell 3537, W8.1, (Atheros) Dell wireless 1705 adapter.
Hálózatot látja, csatlakozik, IP-t kap, átjárót kap. A kapcsolat Limited - No internet access, a routert nem tudom pingelni. Minden más eszközzel (4 laptop, 3 telefon) működik a net eközben. ha valahonnan átkapcsolom a routeren a wifi csatornát akkor működik, majd fél órán belül ugyanez az állapot jön vissza.
Ugyanezt csinálja a Dell honlapján lévő és egy, a dell fórumon a hardware ID-hez linkelt quallcom driverrel is. Kábelről megy, egyetemi hálón szintén. Amikor csatornaváltás után éppen működik, akkor a wifin is tökéletes. A router egyébként D-Link DIR-600, de nem hinném, hogy az összes többi eszköz lenne a hülye.
Kérdés: HOGYAN?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Handball94 #38811 üzenetére
Persze hogy van, ha nem tört le semmilyen része akkor óvatosan szed le egy másiknak a tetejét, és arról másold le az összerakását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest