Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
-
SzaboZE
addikt
válasz B-L-A-C-K #26398 üzenetére
A speedstep miatt jelentkező alharmonius zajokat hallani, ez minden géppel így van, mióta a speedstep létezik. Ha max órajelre állítod a cpu-t, akkor megszűnik, de érthetően gyorsabban merül az akku és jobban melegszik a gép.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
premete
veterán
válasz B-L-A-C-K #26527 üzenetére
Szerintem jobb is, ha azt a pár szükséges drivert leszeded innen a service tag alapján, lehetnek újabbak, mint a korábban kiadottak.
Nem kell sok, illetve ha újabb, inteles a wlan, akkor az Inteltől jobb rátenni a cuccot, abban van wifi direct, hotspot, stb. is. Én ezen kívül csak a device managerben sárgával jelzetteket szoktam leszedni, általában a freefall szenzor és a fingerprint szokott megjelenni (bár egyikre sincs szükség, csak zavar a sárga veszedelem).Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Vasinger!
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #26550 üzenetére
Őőő hol is írtam, hogy teljesen jó?
Köszi szépen mindeninek a segítséget, néha tényleg jól jön ez a tracpoint, de még mindig inkább a touchpad, de toucpad meg csak akkor ha nincs egér..
Még 1 kérdés:
Használ valaki a notijához Logitech Bluetooth-os egeret vagy bill-t? A saját vevője nélkül teljesen oké minden?
-
premete
veterán
válasz B-L-A-C-K #26850 üzenetére
Nem, de nem vagyok olyan agyatlan barom, hogy egy fucking drivert ne tudjak feltenni, vagy megkérdezzem, hogy a device managerben van egy sárga bluetooth sor, és milyen drivert tegyek fel.
Az, hogy egy játékot végig tudsz vinni, de egy drivert feltenni nem, és a többi, itt feltett kérdésed, az téged minősít.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #26869 üzenetére
Vagy csak a Chrome-om van már kicsit teleszemetelve...nem tudom.
Még ami érdekes és nem említettem, hogy általában mindig kikötöm a notit monitorra, aminek a felbontás FULL HD. Nem lehet, hogy ez izzasztja meg a gépet?
Holnap teszek fel pár képet BIOS-ról amire kíváncsi vagyok mit mondotok, hogy mire jó.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #26871 üzenetére
Az a baj, hogy az sok hülyeség kell.
Tehát a ramot egyértelműen a sok kiegészítő/bővítmény eszi, ami sajnos nekem kell, mert nagyban megkönnyítik a mindennapi böngészésemet stb.
Könyvjelzőből is több 100 van, lehet, hogy kéne egy cache-t/cookie-t törölni már egyszer...
Bár ugyanez a Chrome asztalin tökéletesen fut, tehát ott ugyanezek vannak fent, mert egy az egyben csak átmásoltam az egészet onnan.
Itt van 2 screenshot hogy mi fut alapállapotban: 1, 2
Ezek közül mi az aminek nem kéne futnia?
A Snagit a képlopó neve, a SetPoint meg az egérhez kell, minden más gyári.
-
premete
veterán
válasz B-L-A-C-K #26855 üzenetére
Ami az elkeserítő, az, hogy pár hozzászólással előtte leírt dolgokat kérdeznek, gyakran követelőzve, és olyan dolgokat, mint melyik vga drivert tegyem fel, de azt például már nem tudják, hogy intel, vagy nvidia van a gépben.
Ez kb. olyan, mintha vesz valaki egy kocsit, és nem tudja, hogy diesel, vagy benzines, és megkérdezi, hogy Mercedesbe gázolaj, vagy benzin kell.
Vagy az, hogy mi az a sárgával jelzett, ismeretlen eszköz: az eszköz tulajdonságai/hardverazonosítókra a google általában első találatként kidobja, hogy mi az; ez is kb. naponta be van írva egyszer-kétszer. Ennek a megnézése kb. 2 perc, és nem kellene megkérdezni itt, hogy milyen wlan van a gépemben.
Az más, ha például egy másik laptopba való wwan-hoz kell driver, az meg nem megy fel alapból, mert ott lehet, hogy fondorlatosabb módszerek kellenek, esetleg firmware, vagy sysID szétszedés és átírás.
Jó, nem vagyunk egyformák, nekem például égne a bőr a pofámon, ha olyant kérdeznék, amit rajtam kívül senki sem tudhat, nekem pedig a saját gépem hardverét (nagyjából) illene ismernem.
És akkor leírják, hogy milyen szar a dell, mert nem tudja a support, hogy van-e bt-kártya a gépemben, engedélyezve van-e a biosban, nem kapcsoltam-e ki a wifit, stb.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
SF.Drake
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #27043 üzenetére
Akkor erősen felejtős.
Hardveraprón keresgéltem és ott találtam 1 elég erős konfiggal, de akkor ezt az ötletet dobtam.
Olvastam a pozitív véleményed az 5720-al kapcsolatban, megéri beruházni?
Vagy esetleg a gyengébb 5520-as, általános használatra? (photoshop,újabb játékok)
3 év gari, elég kecsegtető, illetve a magyar szervíz.
Illetve a Dell ajánlod, vagy a hasonló paraméterekkel rendelkező Lenovo Z580-at? -
foxxmotor
tag
válasz B-L-A-C-K #27051 üzenetére
Pedig ez már legalább a 30. És félreértés ne essék én nem azt mondtam, hogy ez valami csudajó anyagból van. Mert az nem igaz. Én is tisztába vagyok vele. De ár-érték arányban akkor is jó vételnek számít szerintem.
Pedig a sok gépem között már volt szinte minden márka (ASUS, Fujitsu, IBM/Lenovo, Acer, HP, Dell, Sony) És mindegyik márkából volt több is.
Ezek közül az ASUS az a márka amelyik szerintem rossz irányt vett és ha lehet általánosítani, akkor azt mondom, hogy szerintem egyre lejjebb adják. És egyre macerásabb őket javítani is.
Az IBM/lenovo, szerintem az egyik legmegbízhatóbb és legjobban szervizelhető gépeket produkálja. Csak hát ha ezt a core i7 GT525 szintet szeretnéd belőle, mint ami az N5110 -esembe van... hát szóval alhangon egy 20 -assal drágább.
Az Acer -ről inkább ne is beszéljünk. Borzalmas javítani őket. Legalábbis nekem. Régebbi típusokat megérek úgy szétszedni, hogy véletlenül se sérüljön meg a gyenge anyaghasználat ellenére. De azt azért hozzá kell tenni, hogy szerintem az Acer jó irányba halad, egyre jobb gépeket készítenek.
A HP az számomra egy vegyes felvágott márka. Vannak nagyon jó gépeik és vannak kevésbé jók. A javíthatóságukra is az jellemző eddigi tapasztalataim alapján, hogy némely típusok jobban hajlamosak arra, hogy több típushibát produkáljanak, némelyek pedig nem.
A Sonyt mint márkát nem igazán preferálom, annak ellenére, hogy egyéb szórakoztató elektronikai eszközökben kimondottan kedvelem. De azt le kell szögezni, hogy álom jó billentyűzeteket tudnak csinálni. Anyaghasználatban pedig elég jók.
A Fujitsu egyértelműen jó gépeket készít, DE! Amikor még a siemensel együtt kidobtak pár röhejesen rossz minőségű Amilo szériát... Hát azokban van kivetni való. No persze szinte minden márkából lehet jó gépet kifogni. Ilyen volt az én egyik kedven gépem egy Fujitsu siemens Amilo Pro v3505. Éppen hogy csak megjelentek a boltok polcain az első dupla magos gépek, jutottam hozzá egy ilyen masinához poton 300000 Forintért. 3 Évig használtam és soha semmi baja nem volt!!! Bitang jó kis gép volt akkoriban. És 3 év után úgy adtam el a gépet, hogy még mindig ugyan annyit bírt akksiról mint a legelején.De ha mindezeket a fönt leírtakat átgondolom, az N5110 akkor is jó vásár szerintem. Nem egy "strapabook" de általános fizikai igénybevétel esetén teljesen vállalható.
Core i7 -es procival, egy GT525 -el, vagy ehhez hasonló képességű AMD videó kártyával, használtan, mondjuk 1 évesen, még 2 év Next Buisness Day garanciával olyan 150000 HUF körül szerintem kimondottan jó vétel. -
foxxmotor
tag
válasz B-L-A-C-K #27055 üzenetére
Hála isten nálam nem jelentkezett ezen problémák egyike sem. Remélem nem is fognak, ha meg mégis, akkor orvosolom (Kivéve az anyaghasználatot... az olyan amilyen. Rossznak nem mondanám, inkább átlagos szerintem). Ha a GT525M -et felhúzom GT540M szintjére és mondjuk játszok 3 órát egyhuzamban (sajnos erre nem sokszor van időm) a dirt 3 al akkor sem megy a videókari 85 fok fölé, a proci pedig 90 fok fölé.Ez pedig mobilszinten szerintem vállalható ilyen terhelés mellett. Netezés közben pedig 56 fok körül mocorog. Ehhez képest egy egykori ASUS netbookom (1201n) Atom 330 -as procija netezés közben sem ment 70 fok alá, és teljesítményben pedig össze sem lehet hasonlítani egy i7 2670QM -el.
De lehet csak én keresem a kihívásokat?
Ez olyan, mint, hogy hányan mondják, hogy milyen szarok is a francia autók... Hát az én előző autóm egy 205 -ös szívódízel peugeot volt, amit 26 éves korában adtam el, de az utolsó hónapban még azzal mentem el síelni, és -22 fokban is elindult, úgy hogy a 4 izzító gyertyából csak 2 volt jó.Lehet csak kifogom a jó darabokat. De ha így van, akkor remélem ezentúl is így marad.
-
foxxmotor
tag
válasz B-L-A-C-K #27058 üzenetére
A HP -vel kapcsolatban:
Szerintem is jelezni kell ezt a fogyasztóvédőknek. Röhej, hogy egy két cég mit meg nem enged magának. De hát ez már csak egy ilyen szürke, lélektelen kapitalista világ.Nekem is volt N5010 -em. Nekem azzal se volt semmi gondom. Sőt akinek eladtam annak se.
A kis ASUS 1201N -emet nagyon szeredtem. Annek ellenére is, hogy néha már bizony perzselte a combomat. De az olyan szerethető kis gép volt. Nem tudom megmagyarázni, hogy mért. És azért netbook szinten még ma is megállja a helyét. És elég sokáig az Atom 330 -as volt az egyetlen kétmagos proci, ami bizony jó párost alkotott az ION -al.
-
kiskaktusz
addikt
válasz B-L-A-C-K #27055 üzenetére
Nekem M5010-es inspironom van. A billentyűzet horpadása nem izgat, mert nem püfölöm, hanem csak gépelek, az anyaghasználat miatt meg jobban kell rá vigyázni, ennyi, de megjegyzendő, hogy egy alumínium gépet sem dobál az ember.. Ha helyén kezeljük a dolgokat, jók ezek a gépek Engem csak az átlagosnál több meleg zavar, de egy jó ideje nem emelkedett már 80 fok felé. Játszani nem játszom, csak kurva ritkán, így a játék miatti "extra" melegedés sem érint.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
kiskaktusz
addikt
válasz B-L-A-C-K #27061 üzenetére
Átlag 40 lappal, köztük sok flash oldal, zene + PS a háttérben meg néha más-más szoftverek...
Nem hasonlítgatnám egyébként a trabantokhoz az inspiront, azokhoz a legalja asus és acer gépeket hasonlítanám..
[ Szerkesztve ]
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
SzaboZE
addikt
válasz B-L-A-C-K #27233 üzenetére
Ha mSATA cuccban gondolkozik, akkor megoldható, viszont a csatlakozó hozzáférhetősége bajos, ki kell szedni hozzá az alaplapot. Egy dologban nem vagyok biztos, hogy minden gépben ott figyel a csatlakozó...
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz B-L-A-C-K #27235 üzenetére
Csak Te nem tudsz róla
http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/p/19469351/20200201.aspx
[ Szerkesztve ]
-
-
vilmaboy
őstag
válasz B-L-A-C-K #27273 üzenetére
Én sem találkoztam ilyesmivel manapság. Egy ram volt, amit nem tudtam megmagyarázni, hogy miért nem megy ismét. Kivettem a laposból, majd visszaraktam és nem ment többé. Hogy mi volt? Fogalmam sincs... Meg nem roppant stb... szaxerűen volt eltávolítva saját kezüleg.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
hokkkenek
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #27351 üzenetére
Igen, a szervizes fiúk is ezt ajánlották. Valószínű hogy ez lesz a vége a dolognak, csak jó lett volna ha simán lecsukáskor megoldja maga a dolgot. Megszoktam ezt a funkciót, és reflexből ha el kell valahova ugorjak, lehajtom a képernyőt, hogy ő szépen elaltassa magát.
[ Szerkesztve ]
-
Gaka571
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #27351 üzenetére
Hát ugye egy átlagos vásárot az elsö benyomás gyözne meg. Engem nem sikerült. Az Asus gépre (ami szintén 1 hetes), ugyanigy win ujratelepités utan hiba nelkül települt minden. Erröl ennyi.
Természetesen be van kapcsolva a wifi, ugy nem müködik.
Mégegyszer köszönöm a hasznos és használhato instrukciokat! -
SzaboZE
addikt
válasz B-L-A-C-K #27377 üzenetére
Szerintem az Fn-F2 egyszerre kapcsolja a BT-t és a wifit, ebből következtet arra, hogy ha a bluetooth megy, akkor a wifinek is kéne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest