Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shifty01
aktív tag
Gyors kérdés!
Mennyit érhet ez most?
Dell Inspiron 7520 15R
i73612qm
Hd 7730m 2GB
8GB
750GB HDDJelenleg SSDvel használom de HDD-vel(Új) adnám tovább.
210ért vettem 1 éve vagy talán 1 kicsit több.
Még garancia sem járt le. Nem volt szervizelve semmi baja. 1x volt szétszedve mikor ssd-t raktam bele.Azért érdeklődőm mert ha minden igaz pénz áll a házhoz és beruháznék 1 Lenovo y510-re(SLI) ami mérföldekkel jobb lenne.
Nincs gond a géppel teljesen jol teszi a dolgát. Viszont fejlődik a grafika nem akarok lemaradni. -
bmakszim
senior tag
válasz
szabonagyur #38280 üzenetére
Nálam is Seagate van a caddyben és hibátlan.
-
drmazsi
aktív tag
Nem tudjátok, hogy ezt itthon hol tudom beszerezni?
-
kezdő
senior tag
válasz
premete #38293 üzenetére
Én pl. lehet elküldöm a halál f*szára a laptopszalont mert direktben ki van emelve a hirdetésükben hogy IPS panel.....
Szerk:
Szóval mennyire tuti az, hogy ez nem IPS?
Képernyő azonosítója AUO11ED
Gyártó D7N36_B156HANSajnos egyre több hiba jön ki a gépen, ha kiderül, hogy IPS néven nem IPS panelt adtak el nekem (nincs tapasztalatom, sose volt IPS monitorom) akkor végleg betelt a pohár, cserét kérek......
(most épp a billentyűzet + alsó tálca csere óta random időközönként pattog a hangfalam)
-
ginola
addikt
Akiknek van 5X30-as gépük, mennyi idő alatt áll fel a rendszerük bekapcsolástól?
-
premete
veterán
válasz
ribarszki #38292 üzenetére
Reklamálhatsz, de el fognak hajtani a halál f@szára: olyan gyártmányú kijelzőt tesznek bele, amilyent akarnak, meg éppen van nekik, meg melyik olcsóbb.
IPS-nek jobb a betekintési szöge, oldalról nem fakulnak ki a színek, és a válaszideje is jobb, ezek a legfontosabb különségek
-
ribarszki
őstag
válasz
kiskaktusz #38287 üzenetére
Ja, hát nekem nem LG IPS, hanem AUO. Most mondjam azt, hogy így jártam? Bár kíváncsi lennék, hogy képminőségben milyen különbségek vannak a kettő között..
-
kiiso
tag
Sziasztok!
Inspiron 7537 (nem touch, 768p) panelcserével kapcsolatban végeztem egy kis kutatómunkát, hátha segít pár fórumtársnak:
A 7537 gyári full HD verziójába a Dell kétféle panelt szerel:
LG LP156WF4 SP-K1
AU Optronics B156HAN01.2
Az LG IPS típusú, míg az AUO valamivel gyengébb minőségű AHVA.
Mindkét panelnek van Dell OEM verziója, ami alapján meg lehet rendelni az itthoni hivatalos Dell szervizektől:
Dell P/N 890N5 (LG)
Dell P/N D7N36 (AUO)
A cseréhez szükség van még egy eDP kábelre is: Dell P/N 3PC10Ami miatt a csere kivitelezhetősége még kérdéses, hogy a nem FHD verzió alaplapján nem biztos hogy van eDP csatoló.
Kérdezem az experteket, Dell-eseket: Van erről infótok?Üdv,
kiiso -
-
z67
őstag
Nekem egy 7720-asom van, amibe utóbb vettem a 7260-as kártyát. Eredetileg Intel® Centrino® Wireless-N 2230, ezzel normál erősségű jelet érzékelt. Amikor betettem a 7260-ast a windows saját kiejlzésén 5 pálcikáról gyakran minden előzmény nélkül leesett 2-re 5 ghz-en. Szétszedtem újra, hátha nincs rendesen a helyén. Azután átálltam a kártya saját kliensére, az teljes erejű vételt mutatott. A legújabb fw frissítés óta viszont itt is csak jó vételt mutat, vagyis a felső csík nem aktív. 3-4 méterre vagyok egy Linksys EA6700-tól, így számomra érthetetlen ez a trágya minőség.
Neked mit mondtak, mi az oka?
zoltán
-
Yany
addikt
Vostro 5470 gyenge WiFi jelenség
No, kinn volt nálam a Dell szervizes ember. Kiderült, hogy mi idézi elő a jelenséget, de megoldást egyelőre még nem kínált. Tessék megnézni ezt a videót, ma csináltuk (ő tartja a kezében a gép alsó burkolatát): [Vostro 5470 gyenge WiFi]
Szerintetek mi lesz a megoldás?
Kipróbáltuk egy 6205-ös WiFi kártyával is. Azzal már legalább látta az 5GHz-es jelet is, de ugyanúgy gyenge volt a vétel az alsó burkolattól. (eredetileg ugyebár egy 7260-as modullal szerelik a gépet)
-
TheProb
veterán
válasz
szabonagyur #38270 üzenetére
WD
-
SzaboZE
addikt
válasz
Diniboy #38266 üzenetére
Már miért kéne 2 hónapot várni? Ha magánban megadod a címed, service taget, telefonszámod, akkor berendeljük hozzá a ventilátort (elképzelhető h hűtéssel együtt jön) és amikor itt az alkatrész hozhatod a gépet. Megvárhatod a javítást előre egyeztetett időpontban vagy reggel hozod-délután viszed. (HUMANsoft)
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 5537-es gépre szeretnék Win7-et tenni, alapból rajta volt a Win8, de amikor belépek a telepítésbe akkor van rengeteg (7 partíció) ESP - Rendszer, DIAGS - OEM (fenntartva), MSR (fenntartva), WINRETOOLS - OEM (fenntartva), OS - elsőídleges, PBR Image - OEM (fenntartva)
Ezeket a Dell honlapjánúgy írták h mindet törölhetem:
Select Custom Installation rather than Upgrade.
Delete ALL existing partitions.
This will allow Windows 7 an entirely partition-free drive to install to.
Forrás: [link]Ha mindet leformázom, letörlöm, akkor abból nem lesz baj, nem veszik el az OEM Win8-am, tehát később vissza tudom tenni, nem? Alapból adtak egy Dell-es DVD-t ami ez áll: Operating System (Allready installed on your computer)
Előre is köszi a helpet! -
premete
veterán
válasz
Diniboy #38272 üzenetére
Viheted máshoz is, ők ugyanúgy megjavítják, és is vittem Humansofthoz már fixdirectes gépet.
@DoItYourself: nem tölti amúgy sem 100%-ra, az a 100%, amit a gép kiír is kb.95. Nálunk van ~ 40000 laptop, de eddig 1 e6410-es akkucserére emlékszem, az is 3 éves volt. Egyébként az újabbakban állítható, hogy mitől meddig töltsön, de szvsz semmi értelme. -
Diniboy
aktív tag
válasz
szabonagyur #38268 üzenetére
premete: Köszi
Ha a laptopszervizbe viszem az a getronicset jelenti ? mivel ez van odaírva náluk a garanciális ügyintézéshez
ez teljesen más hang mint ami eddig volt, eddig csak simán hangosan süvített, de az olyan normális hang volt simán szélzaj.... most meg mintha darálna egy kábelt, de ez ugye lehetetlen, én nem dugtam bele semmit legalábbisÉs a laptop mozgatására változik a hangszín .. azért ciki lenne ha tényleg lenne benne valami idegen tárgy
szerkesztem inkább: LSZ azt írta 2 hét +- 1 amíg megrendelik az alkatrészt, de mivel náluk jó fej a szervizes, ha olyan a hiba maradhat a gép nálam. Végül is így hogy le van tiltva a dvga így hangtalan ,50 fok felé nem megy a proci , és netezni meg filmezni tudok legalább -
szabonagyur
félisten
válasz
Diniboy #38266 üzenetére
Hello
Terhelés nélkül hangtalan? Terhelés alatt meg mind hangos ami 3537, mivel működik tehát hűt. Terhelés nélkül nálam semmi hangja, néha van hogy felpörög a venti, de amúgy a fordulat átlagban 2600 vagy kikapcsol.
Amúgy meg hamar kicserélik ha van náluk a szükséges alkatrész, ha nincs rendelni kell.
-
Diniboy
aktív tag
Hello, Budapesti Dell szerződéses szervizekkel van valami tapasztalat ? Terhelés alatt iszonyat hangos és zajos a venti szerintem csere lesz , (lehet csak hűtéssel együtt cserélik ?) és jó lenne ha nem várnék 2 hónapot a gépre . Amúgy 3537 nincs még 5 hónapos, és terhelve se volt napi szinten , úgy látszik kifogtam
-
t256
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Dell Latitude D830-as laptopot dokkolóval együtt.
Kérdésem a következő: Lehet-e a laptop állandóan a dokkolóra csatlakoztatva?Értem ez alatt, hogy, ha a laptop ki van kapcsolva akár egy napig, de a dokkoló áram alatt van, akkor tölti az akkumulátort. Egy idő után kikapcsol a töltés, vagy kárt okoz az, ha egyfolytában rajta van?
-
soldi3r
veterán
válasz
TheProb #38251 üzenetére
Ido kozben is elromolhat, de nem csak a caddy, hanem minden olyan alkatresz gyanus, ami mindket gepben kozos volt, mint pl a caddy, de ez lehet akar az oprendszer is vagy akarmelyik merevlemez.
(#38256) mediumgecso, En kisebb meretu gepet javasolnek PLC programozasra. Egy 14"-os geppel is szenvedes idonkent a gepek kozott bujkalni.
-
mediumgecso
őstag
-
SzaboZE
addikt
válasz
mediumgecso #38256 üzenetére
(játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 165.000 Ft CSAK ÚJ JÖHET SZÓBA
DELL 3537
Ezzel ki is végezted a témát. Ez a kategória nem alkalmas a fenti célra. Ha komolyan munkára akarod használni, akkor vagy többet szánsz rá vagy használtat kell nézni.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Dell D620 nak indtításkor be kell kapcsolni a ventillátornak? Az enyémen nem kapcsol be de simán elmegy 1-2 órát is de akkor sem kapcsol be. Tovább nem mertem mert szerintem nem normális ez a dolog. Szétszedtem a venti nincs megakadva szépen forog ha meglököm. Az alaplapon is rajta van a csatlakozója külsérelmi nyom nem látszik. Hol keressem a hibát ha egyáltalán van? Mondjuk furcsa de az Aida nem tudja kiolvasni a hőmérsékleti adatokat. Lehet összefüggés?
Üdv Ákos
-
mediumgecso
őstag
Üdv Mindenki!
Máshol is feltettem a kérdést, most itt kérdezek, ahol legelőször kellett volan
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? EGY HÉTEN BELÜL
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 165.000 Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
- Eplan, esetleg autocad, PLC progok (Simatic, PLCsim, stb)
- FullHD filmek nézése
- Netezés
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? NEM
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? TELJESÍTMÉNY
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! MOST NEM, KÉSŐBB IGEN!
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15.6" JÓL OLVASHATÓ
(8) Notebook tömege? NE LEGYEN TÉGLA, DE NEM NAGY GOND HA KICSIT NEHEZEBB
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? NEM KELL OPRENDSZER
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 500GB, 4GB RAM ELÉG (EGYELŐRE), KELL OPTIKA MEGHAJTÓ
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, WEBCAM, BLUETOOTH, MIN 3 USB PORT
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? EPLAN
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) DELL 3537
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? CSAK ÚJ JÖHET SZÓBAÉs ez az amitől félek, de nagyon:
Azt mondta egy szervizes ismerősöm, hogy az AMD Radeon kártyákkal szokott (v. volt) gond lenni:
Mikor erősforrásidényesebb prog akar futni, akkor átvált az integrált videóról a dedikáltra, de nem tud v. ha át is vált megszakad (Intel chipset-es gépekről van szó->gyakorlatilag mond az), és ezzel a DELL szervíz sem tud mit kezdeni...ő azt javasolta, hogy csak Nvidia Geforce-s gépet vegyek (nem javasolta a Dell-t). Ezért félek Radeonos videókártyával szerelt gépet venni....
Mi a vélemény?? Van még ilyen probléma???Előre is köszönöm a segítséget.
-
szabonagyur
félisten
válasz
molnarpeter #38254 üzenetére
A kolléga gépében már volt mindkettő Caddy, amiből az egyiket megvettem. Akkor ment mindkettő neki is szépen, nálam meg hibátlan.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur #38253 üzenetére
Nem tudjátok kipróbálni egymás gépében?
-
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #38250 üzenetére
De ha meg az a Caddy ami az első gépben "rossz" volt akkor minek megy az én gépemben egy hónapja hibátlanul? Tehát itt is felmerül a kérdés, hogy nem biztos, hogy a Caddy a rossz. Tehát itt nem arról van szó, hogy ugyanolyan Caddy hanem az a Caddy mivel megvettem a kollégától.
-
molnarpeter
nagyúr
Az Fn+Shift, aztán 15324, majd Fn+R menü melyik szériáknál kell, hogy működjön? E5430-on nem akar bejönni.
-
soldi3r
veterán
válasz
TheProb #38248 üzenetére
Ha gepcsere utan is ugyanaz a helyzet, mint elotte, akkor en elsore nem a gepben keresnem a hibat.
Elkezdenem kizarni a tenyezoket (jelen esetben a merevlemezeket es befogadokereteiket)(#38249) szabonagyur, Valoszinuleg velem van a gond, de azt mondod, hogy nem lehet rossz egy caddy? Tehat akkor ha pl 1 alaplap jo, akkor a tobbi ugyanolyan sem lehet hibas?
-
-
TheProb
veterán
válasz
soldi3r #38243 üzenetére
elírtam, pont hogy NEM a caddy-ről futó alkalmazások közben csinálta a kép fagyást.
(#38244) molnarpeter: nincs "official" caddy a géphez, meg az a gond hogy annyira random módon csinálja és pl a tegnapi eset előtt kb 1-1,5 hete volt az első ilyen dolog. én meg folyamatosan használom a caddy-t, így nem tudok heteket várni arra, hogy lesz-e valami eset. Szerencsére még nagyon ritkán csinálja ezt, de a képfagyás eléggé aggasztó. Pl. tegnap indítottam a VS-t, ami szintén az SSD-n van és akkor halt le az egész rendszer...
Ha megint gariztatni kell és 1 hónapig nem lesz gépem én a hajszálaimat fogom egyesével kitépegetni már... Vicc, hogy nem lehet olyan gépet venni amivel nincsen baj... előző ASUS-om is 200+ volt azt is 2 éven belül 3x vittem szervízbe... Azt hittem a DELL azért ettől nívósabb márka, az oké, hogy nem a latitude széria de akkor is..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
TheProb #38241 üzenetére
HW error lesz valami, garit javasolnék. De azért próbáld meg azért "gyári" kiépítésben, ODD-vel, hogy akkor is dobja-e a külső vinyót. Meg ha van lehetőséged, Dell caddyvel is adj neki egy esélyt, ha van lehetőséged.
Victoryous: Dell Feature Pack fent van?
soldi3r: az SSD tárhelye sem végtelen, nekem sem fér el minden programom rajta, pár nagyobb lélegzetvételű cuccot a HDD-n tárolok.
-
Victoryus
addikt
Végre működik a Dell Inspiron 15-ös gépünk. Windows 8-on van wifi, bár az fn+F2 az ég világon semmit sem csinál.
-
TheProb
veterán
-
törölt tag
Sziasztok
Egy 3521-es noti van, - integrált vga - amin random becsíkozódik a kijelző, ha mozgatom a kijelzőt, visszaáll.
Ismeri valaki ezt a jelenséget? Több ilyen gépet vett a munkáltató és szinte mindnél jelentkezik a probléma. -
ribarszki
őstag
Hol lehetne Pesten Dell 7537-es IPS paneles gépet megtapogatni, kijelzőjét megnézni?
-
McLaca
őstag
válasz
SzaboZE #38232 üzenetére
Leanyázzuk helyette a kintieket.
Én a "kiadó" ország supportját keresném meg, persze ha megvan a megfelelő nyelvtudás.Ezt (#38070) valaki esetleg helyeselni, vagy cáfolni?
Kiegészítem annyival, hogy jól láttam, hogy a 6440 alja (a levehető fedlap) már műanyag? Meg a képekről valahogy az alsó kaszni is annak tűnik. Ez melegedés szempontjából (ami kihat a hűtő működésére) annyira nem poén.
Apropó hűtő, korábban volt róla szó itt, és igen, szerintem is idiótán csinálja a Latitude. Előtte egy Vostro 1400-asom volt, annak a hűtője gyakorlatilag észrevétlenül indult, csak akkor hallatszott, hogy ment, amikor leállt és csönd lett. Úgy emlékszem, 2.100 rpm volt a kezdő, oda is kb. 2 mp alatt gyorsult fokozatosan, és még a legnagyobb fordulaton sem volt motorhang, csak levegőzaj.
Ehhez képest a Latitude izomból indít padlógázzal, 3.300 rpm-re húzza fel 0,5 mp alatt a hűtőt, majd onnan lassul le 2.900-ra, és ennél lassabban nem is tud menni, de motorzaj (magas frekvenciás) már itt is van, és ez a hirtelen indulás jól hallható. Főleg akkor vicces, amikor a gép is hideg és a szoba is hűvös, és elindulna a hűtés, de azonnal le is áll 1-2mp-en belül, és ezt 2-3× eljátssza, mielőtt folyamatosan járni kezdene. Azt is megfigyeltem, hogy nem a proci hője az elsődleges, ami miatt elindul, hanem a PCH. Az biztos, hogy ha az 60°C alá hűl, akkor a hűtés leáll.Mindezt a fejtegetést azért rittyentettem még ide
, mert úgy látom, az én gépem után 3 generációval is ugyanaz a hűtési házirend (6440-es is így csinál). Ebből, és az egyre szaporodó műanyag mennyiségből kiindulva született meg a múltkori kérdésem, mert ha van más normális felbontású kijelzős, 4 év NBD garis, 4. generációs i5-ös Dell, aminek a hűtése kicsit kevésbé idegbeteg, akkor lehet, hogy elpártolnék a 6-os szériájú Latitude-tól.
Üdv!
-
Bedepi
tag
válasz
FRENK1988 #38230 üzenetére
Az előbb írtam le, h pont ez a bajom, h nem tudom a honosítást végigvinni
Nem hiába kérdeztem a másik megoldást. Hátha van olyan akinek már volt hasonló problémája, illetve tapasztalata. Ez lenne a leg kézenfekvőbb megoldás, amit te írtál, de ha le se sz..ják az embert, akkor nem tudok mit tenni. Ha meggebedek sem
-
Bedepi
tag
válasz
somasz #38228 üzenetére
Szia. A baj az, h a honosításhoz megvan minden, csak a kinti dell, a füle botját sem hajlandó mozdítani azért, h honosítassa a gépet. A gari már lejárt róla, de ezt szeretném meghosszabbíttatni. ezt a dell.com-on meg is tudnám tenni, de addig nem akarom, amíg nem tudom, h foglalkoznak e vele. A honosításba Már a hazai dell is segédkezik, de kintről nem látom semmi jelét annak, h haladna is az ügy. Már kb 3x volt kérelmezve, és semmi. A baj az, hogy még csak azt sem tudom, h mi a problémájuk. Gyönyörű hozzáállás ez a dell részéről.
-
Bedepi
tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy Dell gépeknél az USA-ból rendelt termékekre vonatkozik e itthon is a garancia? Magyarán, ha baj van vele itthon, szervizelik e? Bocsi ha előttem már feltették ezt a kérdést, de nem tudtam visszaolvasni a több 100 hozzászólást. Előre is köszi a válaszokat
-
soldi3r
veterán
válasz
MasterDeeJay #38223 üzenetére
Minden 5-os szerias gepunk sorjas. De ezen kivul rosszat nem tudok ra mondani. Minosegileg jobb, mint a Vostro.
-
válasz
B-L-A-C-K #38220 üzenetére
Azért akadtam fent rajta mert a régi üzletiken nem volt ilyen. Elég sokat használtam még a D szériás gépeket (410, 500, 600) és azokat valahogy jobban megcsinálták. (meg a brutál nagy XPS-t is) Meg az akkori IBM-eket is, de még a Probookon sincs ilyen öntési hiba kívülről.
Amúgy más gond nincs a géppel, nem az én gépem csak telepítem, beállítom. Ha vennék akkor nekem elég lenne a 13-as méretű is. Most egy full felfeljeszett D410-esem van, de kezd kevés lenni.molnarpeter
Belsejét csak az aksi alatt láttam és nem nézett ki valami szépnek. Bár nem annyira nagy gond. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
molnarpeter #38221 üzenetére
Az a baj nem így kell nézni egy gépet, azaz nem erről az egy alkatrészről kell következtetést vonni, hanem kompletten az egészről...
Kezdjük ott eleve 5-ös széria, minőségben nem egy 6-os mint írtad is, ez az olcsóbb változat. Viszont összhangban ez is egy masszív gép. Pl szedd ki a kijelzőt, és láthatod nem egy műanyag fedlapra van ráhúzva egy hajszálvékony alu, hanem maga az egész fedlap az...Nekem már volt vele dolgom...
De a legfontosabb ezeknél a gépeknél a meghibásodási arány, saját tapasztalatból tudom mivel már több mint 100 db 5-ös szériát adtam ki (és felügyelem is őket), és ~2 db-nál volt vinyó hiba ha jól rémlik, ezen kívül semmi más.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #38219 üzenetére
Na akkor egy kis érdekesség: E5430 bottom case.
Valóban nem a legjobban sikerült darab, de hát valamivel meg kell különböztetni az 5-ös szériát a 6-ostól... Különösen a hosszú, vékony pálcikák a hűtés felőli oldalon nem túl bizalomgerjesztőek. A festés is hajlamos kopásra, de alatt is szürke a műanyag, mint látszik, de kicsit világosabb a festésnél, valamint nem csillog.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterDeeJay #38219 üzenetére
Ja hogy ez...
Ez ilyen, ilyeneken azért nem kell fennakadni...
Nem önthetik ki az egész gépet egybe...
Viszont a többi üzleti géphez képest még így is minőségi, a 6-os széria meg még inkább, ha ennyire érzékeny vagy ilyenekre váltsd le 6-osra, bár ilyen illesztés ha jól rémlik annál is lesz (most nincs előttem nem emlékszem). Amúgy most jelenleg nekem is ilyen van csak 15"-osba...
-
válasz
B-L-A-C-K #38217 üzenetére
A sarkainál mintha több darbból lenne összerakva a gép, látszik egy kis vonal.
A kép nem adja vissza annyira, de érződik hogy két részből áll. Mindkét fele ilyen. Az is lehet hogy rossz minőségű a gyártás, ami egy ilyen gépnél szerintem gáz. Nekem sok Dell masinám volt és mai napig azt vennék de ez a konkrét példány nem sikerült jóra igaz ez a széria legolcsóbb darabja.
Wincsire nyomtam részletes öntetszet, ami kb másfél órás. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
utgyuru #38216 üzenetére
Gyenge anyaghasználat, mint olvastad melegszik, és ennyi éppen elég is szerintem...
MasterDeeJay: Igen, ez csak vinyó lehet, ha HDD sentinel szerint 100/100-as akkor lehet csak az vinyó elektronikája behülyült picit, ha nem jön elő ne foglalkozz vele...Viszont ha igen, gariba visznek neked egy újat és kicserélik, ezért jó a helyszíni garancia. Vagy persze ha 3 napon belül vagy visszaviheted bármikor... Amúgy nem kell megijedni ettől hogy egy drága gépet vettél, és a vinyó elromlik, ez egy 1 milliós gépbe is ugyan így elromolhat, szóval nem a széria válogatja. Viszont ez a 30 napos üzemidő nem tetszik, elvileg ennyinek nem szabadna benne lennie.
"Maga a gép is kicsit gyanús, mármint minőségileg a széleken az ezüstös műanyagon érződik a széle."
Ezt nem értem, azt akarod mondani az ezüst rész kivan fehéredve azaz le van kopva róla a festék?
a kijelző átlag de matt szerencsére.
A sima HD kijelzőre mindig felhívjuk/felhívom a figyelmet hogy nem a legjobb sajnos, ezért csak HD + vagy FHD-ba érdemes venni 5-ös, illetve 6-os szériát.
-
Kaptam egy Dell E5430-at telepítésre. Namármost felment a Win8, Office minden eredetibe. Aztán szoftverek stb, majd másnap bekapcsoltam a gépet és kattog benne valami, feltételezem a vincsi. Na vaze bootkor dell képernyő van kimerevedve és csak kattog kattog kattog.
Ez azért érdekes mert teljesen új gépről van szó, méghozzá nem is az olcsóbbik széirából. A gépet nem szedtem szét mert még garis, viszont áttettem egyik asztalról a másikra hogy könnyebben hozzáférjek majd bekapcsoltam és teljesen megjavult. Hdd sentinel szerint minden jó. Leszámítva azt hogy 103 az összes elindulás leállás száma és hogy 30 nap a működési idő amit eddig ment.
Létezhet hogy a kereskedő kicserélte benne a vincsit használtra?
Maga a gép is kicsit gyanús, mármint minőségileg a széleken az ezüstös műanyagon érződik a széle. Ennyit romlott volna a Dell üzleti szériája? Rájuk sóztak valami használtat?
Így nem tudom vissza merjem adni hogy ilyen kattogós témát csinált. A gép teljesítményre rendben van, megfelelően gyors, a kijelző átlag de matt szerencsére. -
utgyuru
aktív tag
válasz
molnarpeter #38209 üzenetére
Létezik érte jó ár (garanciával), vagy annál is rosszabb?
-
utgyuru
aktív tag
N5110-el kapcsolatban kérném a segítségeteket. Használtam nézegetek, és már nem egyet láttam 16GB RAMmal, de elvileg 8 a max, akkor hogyan lehet benne 16? Másrészt, úgy általában érdekelnének vélemények róla.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ginola #38203 üzenetére
Arra is írtam egyből hogy honnan szed le, de úgy látom nem figyeltél arra sem...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ginola #38201 üzenetére
"Milyen előző képre érted?"
Egy képet raktál be, így nyilván arra.
Ott is látszik nem minden van felrakva, akkor én nem értem azt se a vga drivert miért nem tudod felrakni, lehet a chipset driver sincs felrakva neked, és az elég sok hülyeséget tud csinálni ha nincs telepítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest