- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
daveoff #4631 üzenetére
Szerintem a jelenlegi beállításod kifejezetten jók! A DDR3-mas moduloknál teljesítmény szempontjából a frekvencia jobban számít az időzítésnél... Én nem próbálkoznék 2000-en csak lassabb lenne még jobb időzítésekkel is... Esetleg a 2200-at megpróbálhatod hátha? Necces...
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
daveoff #4501 üzenetére
A RAM-od alapfeszültsége 1,5V. Némi feszemeléssel (a te prociddal kb. max. 1,6V, vagy jobb alatta) szerintem a gyári időzítések is mennek majd neki. Ha nem, akkor CL9-10-9-27 2T szinte borítékolható 1,5V-on.
Amúgy csak egy kicsit kellett volna visszaolvasni: 4487-4492.
(#3759) senki66: Ha a pasztázás is rendben van az MCH borda alatt, akkor nincs több ötletem. Túl újak a RAM-ok a laphoz. Én régebbi (pl. Micron D9GTR, Elpida Hyper) chipes RAM-okkal próbálkoznék azzal a lappal inkább. Nekem az Elpida J1108BASE-MGH-E Hyper chipjeimet a Gulftown-ig bezárólag szárnyaltak, mint a kisangyal, újabb architektúrákkal meg csak jóval a névleges frekvenciájuk (2200MHz CL8-8-8-22, 1,65V) alatt képesek stabilan üzemelni.
A P45 esetén a DDR3 támogatás nem hiszem, hogy a ma kapható legújabb modulokra maradéktalanul kiterjedne, szerintem egy ilyenbe futottál bele. Az aprón akár garival is kaphatsz régebbi gyártmányú, magas feszültségű kiteket, sz lesz nálad az igazi, szerintem.
(#4489) jobbman Fórumtárs 1,8V-os OCZ-i tökéletesek lennének neked.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
daveoff #4499 üzenetére
Van akinek semennyit, van akinek 2400MHz-et is megy. Lap, CPU, RAM, BIOS, hűtés és szerencsefüggő. De átadod a RAM-ot, kitesztelem meghatározott összeg fejében, és utána konkrétan megmondom, hogy Z77X-UP7 lapban, 1,6V feszültség és forszírozott léghűtés mellett, a saját 3770K-m használatával mennyit megy, F5f BIOS-szal.
Ha nem alkalmazol extrém hűtést a CPU-n, akkor 1,6V a maximum.
(#4498) 128bit: mert az a CPU nem RAM sávszélesség limitált. Gyorsulna érezhetően a géped, ha még NetBurst alapú P4-ed lenne, vagy Llano / Trinity APU-d, és az IGP-vel tolnád a játékot.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Tőzsde és gazdaság
- Hardcore café
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest