Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Fori23

őstag

válasz karmester #296 üzenetére

''alaplapok visszaosztják őket DDR 667-nek''
    - nem osztják vissza, hanem az SPD-ben 667/5-5-5-nek van feltüntetve, hogy az alaplap biztos elinduljon, és kézzel kell beállítani a biosban 800MHz-et. Ezt azértis teszik, mert a lapok alapból 1.8voltot adnak a memóknak, és ugyebár nem mindegyik megy 800MHz-en ekkora feszültsénél.
    Nekem Geil value 800-as van, és még többet is kaptam mint amit ígértek
    /1.8V+-0.1V,800MHz, 5-5-5/, ugyanis 1.8V-on 4-4-4-et megy 800MHz-en 1:1-ben is.
    Viszont ez nem tekinthető egy biztos dolognak, mert kitudja, hogy a következő szállítmányban, milyen chip-peket rejtenek a hűtőlemezek.

[Szerkesztve]

• gamer2

tag

válasz karmester #296 üzenetére

''Külföldi fórumokon egyeseknek sikerült megoldani a dolgot, de csak jelentős fesz emeléssel: 1.9 volt helyett 2.1 volttal.''

Igen nekem ia az Asus P5W DH Deluxe 667-nek ismeri fel,a GEIL Ultra 800-at, viszont csak kompitibilitási okokból.Ennek a memnek ennyi (2.1V) feszre van szüksége, ellentétben a mezei DDR2-es ramokkal.Ez fel van tüntetve a memórián található cimkén is.
    Még nem volt időm komolyabban tesztelni de nem tudtam megálni, hogy ne nézzem meg mit bír és hirtelen eddig jutottam vele 2.1V-on: 950MHZ 4-4-4-12...

Aktív témák