Új hozzászólás Aktív témák
-
Failure
csendes tag
Sziasztok urak!
A következők lennének a száraz tények:
Mindez egy ASUS M2N lapban.
Egész eddig lusta disznó voltam, szóval minden default-on ment.
A lapban 2x1 GB Geil DDR2 800 van, 5-5-5-18
Mint a képen látható, ez már rendben is van, a tRCD-t és a tRP-t manuálisan belőttem 5-re, ezek eddig 6-on ketyegtek defaultból.Na most, a baj az, hogy én ahhoz már hülye vagyok, hogy vajon mi lenne a fenti config ideális FSB
RAM beállítása?
Arra kérném a tisztelt egybegyűlteket, hogy vagy adjanak egy gyorstalpalót, hogy hogyan lehet ezt kimatekolni, vagy csak közöljék a száraz tényeket.
Van-e a jelenleginél ideálisabb beállítás, anélkül, hogy beleszaladnánk valami OC ügyletbe?Addig érteni vélem, hogy a jelenlegi 364 MHz DRAM freki úgy jön ki, hogy 2900 MHz-n ketyeg a proci, és ennek a nyolcada a RAM időzítése jelenleg.
egy /7-es időzítés meg már nem férne bele, mert akkor durván 414 MHz-n kéne járni a moduloknak, jól mondom?
Magyarosan, az 5600+ -om nem igazán ideális proci a 800-as DDR2-ők kihajtására alapbeállítások mellett.
költői kérdés:
lehet, hogy összességében kellemesebb teljesítményt kapok a gépemtől, ha a proci szorzót a jelenlegi 14,5-ről ledobom 14-re, akkor a proci freki 2800 MHz lesz, és akkor létrejöhetne egy ideális 1/7-es FSB/DRAM arány, és pont 400 MHz-en ketyeghetne a RAM?
bocsánat, ha hülyeségeket írok, esetleges tárgyi tévedésekkel tűzdelve, nem vagyok - sajnos - szakértője a kérdésnek, ezért is fordulok a nálam tapasztaltabb kollégákhoz fejtágításért!
Előre is köszönet minden ötletért!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest