- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nauda
tag
válasz
akoska07 #20297 üzenetére
Prime95, memtest, meg 3dmark 11 is futott rajta amióta fagyogat. Semmivel nem ütköztem problémába :S
Na megnéztem bios-ban mi mennyi feszt kap:
amit én anno átállítottam: 16x200 -ról 17x200-ra emeltem
Az alábbi értékek meg maradtak gyári beállításon. Kiírtam mindet, nekem nem sokat mondanak
CPU voltage: 1,4 V
NB Frequency Multipler: x10,0
NB Voltage: 1,1V
Memory Clock: 800 MHz
DRAM Voltage: 1,659 V (Auto)Chipset settings:
HT Voltage: 1,2 V
mGPU Voltage: 1,146 V
SB Voltage: 1,1 V
CPU VDDA Voltage: 2,56 V
PCIE VDDA Voltage: 1,81 V -
Hello!
2010 október...
talán megérett egy ujabb telepités,nem tudom milyen OS-d van.a tuning természetesen lehet káros,ha nem olyan csinálja aki tudja mit hová állitson. degradálódhatnak az alkatrészek,ha valami tul van feszelve folyamatosan. nem csak a cpu feszre gondolok.
"Igen a szorzót állítottam, ha jól emlékszem."
ha jól emlékszem....
a többi gondolom akkor auto-n maradt.
azaz sejtelmünk sincs mi mennyi feszt kapott ahhoz,hogy "stabil" legyen a kivánt beállitott érték. -
Nauda
tag
Szaisztok!
Lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek, de hátha
Van egy ASRock 870 Extreme3 alaplapom benne egy AMD Phenom II X4 Black Edition 955 (17x200-on hajtva). A memóriák pedig Kingston Hyperx 4096MB DDR3 1600MHz CL9 XMP KIT.
A rendszer 2010. októberében lett összerakva (azóta nem is volt újratelepítve) és kb másfél-két hónapja elkezdett fagyni (volt hogy napi 3-szor is). Leformáztam jó két-három hete, és tegnapig semmi gond nem is volt. Tegnap viszont megint fagyott egyet, aztán meg ma is egyet
Úgy fagy ki, hogy totál beakad (még a hang is) és csak a reset segít, hibakódot hibaüzenetet nem kapok
Elképzelhető hogy a minimális proci húzás miatt van? Rövidebb lesz az alkatrészek élettartama ha húzva vannak? Vegyem vissza gyári beállításra? Vagy esetleg inkább valami progi miatt lehet ez?
Mi a véleményetek?
Előre is kössz.
-
kop8
őstag
Max oc-ben számít mennyi mag megy?
-
N_A_S
veterán
válasz
lizakattila #20269 üzenetére
brutál ez az FPO
-
válasz
megjött ez e-mail
de...
már van fent egyébként egy 1.15v teszted a táblázatban
8mhz-el jobb eredmény -
válasz
szép eredmény.
én meg kérnék emailt hogy táblázatba kerülhessen
-
én úgy értelmezem,hogy igen.
ha amd megoldja majd az új am3+ procikhoz egy biosfrissitéssel,akkor ezt meg oldja sztem intel is
ill. már megoldotta,mert vannak biosok,tavaly októbertől.még nincs 3 hete hogy legujabb biost kiadtak a lapodhoz.
igaz béta,de új -
-
" Az új processzorok a Z68-as, P67-es, H67-es és H61-es alaplapokkal lesznek kompatibilisek, a Q65-ös és Q67-es lapkakészletekkel szerelt termékekkel nem. A támogatás előfeltétele egy ME8L UEFI frissítés, amelynek lényege, hogy az alaplap támogassa az ME8L frissítési eljárást (de már a legtöbb gyártó szórja kifelé az Ivy Bridge BIOS-ait). "
" Az Intel újításként megszabja majd, hogy mely lapkakészletek és mely processzorok esetében lehet majd kiaknázni az SRT-ben rejlő lehetőségeket: a technológiával kompatibilis lapkakészlettel és kompatibilis processzorral kell majd rendelkezniük a felhasználóknak. A Q77-es, Z77-es és H77-es lapkakészleteknél elérhető lesz az SRT támogatás, de csak akkor, ha Core i3-as, Core i5-ös vagy Core i7-es processzort alkalmazunk. "
-
kop8
őstag
Itt egy ph-s írás:
[link] -
-
válasz
lizakattila #20244 üzenetére
a lista eddig frissitve...
valamint felkerült az AMD-s listára az FX Bulldozer táblázat
tuningra fel amd-sek
-
lizakattila
senior tag
Egy kis SuperPI javítás.
Akoska, mail ment, mehet ez a listába majd. -
Főcske
tag
Intel elvette a játékomat a bclk zárolással
, tehát váltottam Bull-ra az AMD tudja mivel lehet engem elcsábitani [VIDalatt 0,01V-al] és [Max bus speed]
-
piacra megy a Q6600
ha vkit érdekel tudja hol talál -
kop8
őstag
válasz
Borokafa #20237 üzenetére
Hát próbálkozok, a vízhűtés is hozott +200mhz-et!
De így is már a proci túlszárnyalja az elképzeléseimet, amikor megvettem gondoltam ha megy 4500-at már jó lessz mert akkor is jobb mint a 8120volt, és most meg már 5400-on is elindul
Nagyon elégedett vagyok a procival, meg a lap is jó szerintem
Igaz még a lapot ki kell tapasztalni! -
kop8
őstag
Javítás superpi hogy első legyek benne
[link]Max oc-nek is lehet meg lessz az 5500 mert már odáig eljutottam hogy bejön az asztal, de a nod-nak a képe már nem tünik el mert lefagy....
-
tudja valaki mennyit droppolnak a G31 alaplapok ?
-
kop8 a prime teszt nem jó. másikat kérek
XaraX kicsit hiányos néhány teszt,de felraktam,
mert már nem tudsz változatatni rajta,és ennek a procinak is ott a helye a listán,jó kis proci.lizakattila és Bagira is nyomhatja mostmár
-
enemy107
senior tag
akoska07: Elméletileg tovább küldtem kop8 eredményeit, majd lesd már meg sikerült-e?
-
kop8
őstag
válasz
lizakattila #20210 üzenetére
Nem todom hogy ekkora fesz kell-e mert kissebbel nem próbáltam...
Már láttam én is hogy linx kellen, majd leszedem...
De nem tudom miért nem tudom elküldeni az emailt?
Valkinek ötlet?? -
kop8
őstag
Ezt kapom vissza mindig:
És másnak tudok üzenetet küldeni!This is the mail system at host mail.koroskabel.hu.
I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.For further assistance, please send mail to postmaster.
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.The mail system
<cpu.tuning@citromail.hu>: host server29.citromail.hu[91.83.45.29] said: 550
5.1.1 <cpu.tuning@server11.citromail.hu> recipient rejected, your address,
85.90.161.116 is listed in dnsbl-1.uceprotect.net / Sajnaljuk, az On cime,
85.90.161.116, a dnsbl-1.uceprotect.net feketelistan szerepel (in reply to
RCPT TO command) -
kop8
őstag
akoska07
Küldtem megin mailt 4db képpel!
Azért nem kaptad meg amit küldtem mert valamiért nem birtam elküldeni....Ezt a képet még nem osztottam meg itt, de a többit amit küldtem már igen:
[link]Most már megint visszakaptam az üzenetet amit küldeni akartam
Most már szétb@sz az ideg -
válasz
lizakattila #20203 üzenetére
igazából a másik táblázatban sem volt túl jó ötlet intervallumokat megadni,mert nem lett kihasználva,de az már ugy marad.
majd gyere már légyszi msn-re,szeretnék kérdezni vmit a OS-eddel kapcsolatban.XaraX : még most sem jött e-mail.
cpu.tuning@citromail.hu címre küldted ? -
válasz
lizakattila #20199 üzenetére
a többi táblázatban is elég sok lépésköz kimarad.
azért írtam azokat a fesz értékeket,mert a többség itt teszteli a procikat.ha tul nagy hézagot hagyunk a feszek közt,mint ahogy te is irtad,
akkor nem fogunk valós képet kapni a procik tuningolhatóságáról,
mert egy 1.15v-1.3v között elég nagy a különbség.
vegyünk például téged.
1.15v 4021MHz
1.31v 4.7MHz
egy ilyen opcióban első ránézésre elég nagy lenne a különbség.
ha ezt a két eredmény egy oszlopban látnám én azt gondolnám ,hogy a 4021MHz-es proci abszolut antituning (sokan nem veszik a fáradtságot,hogy meg is nézzék a képet)
szóval igy értettem azt.,hogy nem mutatna igazán valós képet az adott opció.
ezért próbáltam ugy belőni a fesz értékeket (vmennyire ismerve ezt a szériás procit),hogy lássuk a különbségeket a procik közt,ill. a felhasználók tudása közt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest