- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #10131 üzenetére
Ma egész nap ezt csináltam. (Próbáltam a gpu/mem határokat, no meg azt, hogy mennyire fogja vissza a vga tuning a procit. (mert teszi ez az átok ) Lényeg, egy 838/1007 kb jó, akkor még a proci is elszaladgál 4,5GHz felett a teszteken:
[01]
[03]
[05]Nem, ez nem csak vga teszt, kb ezen az órajelen ezt a procit lehet használni 24/7-ben.
-A vga-val szívok, jó lenne egy 850/1100...-Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz darál0w #10142 üzenetére
Mi a kukim ez? Tudod mi lehet a jó benne? Az, hogy 0,7alatti vid-del is kiadnak..Egy olyat kifogni, b@szottul hűteni és nyomni neki..huhh..jó lenne
_nekem egy brutal VGA kellene_ mind1 , h milyen, csak a saját kategórájában bajnok legyen. A baj az, hogy ha véletlenül talál az ember ilyesmit, lát 1-2 jó tuningeredményt tőle..na..megveszed, hazaviszed, megy is , minden ok, utána jönne a tuning és félútom már összeszemeteli a képernyőt..
(#10152) darál0w 4870-es paramétereiben kellene Te!
(#10145) darál0w : sajna, most lépnem kell, 5től a törpéké a gép..Majd este, miközben főzöm a másnapi ebédet..(mert ugye lehet, hogy reggelre fagyni fog, akkor meg szarni az ebédre, bomber fel, ablak kinyit és hajrá
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
barnam_
nagyúr
válasz lipi67 #10151 üzenetére
Ezek elég korrekt eredmények, nem?
Az a gond a Powercolor-al, hogy nem referencia nyákot használ, így ami a legtöbb kártyára jó vmod erre nem jó. Látatlanba meg nem tudom megmondani melyik ellenállást satírozd. Sőt, kelleni fog egy multiméter is, ellenállást kell majd mérned ha akarsz vmodolni -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz lipi67 #10151 üzenetére
Hehe, hasít ez.. Csakhát lehet hogy az általad elvárt dologhoz már a szoftveres Vmod kevés lösz...
Nekem jó ez a 800/1050. Stabilnak tűnik a kari így, meg megy hozzá 4Ghz-t a proci... Egy ideig csak tán elég lesz.
@darál0w: Miskolcon má elvileg szálingózik a hav.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
barnam_
nagyúr
Mai termés: 4.25Ghz @ 1.375v
Kb. 22°C volt a szoba hő, tehát nem nyitott ablak, arra voltam kíváncsi mire képes ez a hűtő normál körülmények mellett. Sajnos a proci ennyire képes, 4.35Ghz (9*484) már nem ment prime alatt. Még megnéztem 4.5Ghz-en 1.45v-al, llc off-al azonnal kék halál, llc on-al csak később
Ez az eredmény jó lesz az 1.35-ös kategóriába, felette nem prime-olok
LLC-t 1.5v és felette kapcsoljam ki? -
lipi67
nagyúr
válasz barnam_ #10154 üzenetére
Akarok hát! Írd meg, hogy mire van"szükségünk" (pontosan mert tuti nekem kínai lesz!) s szólok ha beszereztem.
(#10155) darál0w : Én is, úgy 1,5V körül[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz tom_tol #10158 üzenetére
Igen, gyári. Ne fájdítsd már a szívem (dmark06 holnap jön majd a porondra, de 18,5k pötty max, tudom..) Nálam az a HDR/SM3 -as pontszám a gázos. Mi a felelős azért? Már több vga-s stb topikban kérdeztem, sose kaptam választ
(#10159) hackeeeee: Az milyen?
(#10161) Aggregátor : Igen, ilyen, csak a hőcső réz.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz barnam_ #10166 üzenetére
Én nem kapcsolnám ki. Tudom, hogy feszugrás meg fesz"csúcsok" stb.. de 1,5V már úgy se normál, lesz belőle (1000 tesztből ha 1x..1,57V 2 mp-re..) Hagyd a csudába, LLC be! Valahol van egy kva fényképen a kártyámról, keresem!
-
barnam_
nagyúr
válasz lipi67 #10169 üzenetére
1.6v-nál és felette érdekesen működik a lapom, cpu-z többet ír ki mint amit beállítok
Itt bios-ban 1.6v-t állítottam be, cpu-z meg 1.616v-t ír, és asszem llc on-nál még többet.
1.6v felett már csak 0,05v-s lépésekben lehet állítani.#10170: frankó, de nekem a kártya hátuljáról kellene kép
Röviden és érthetően megpróbálom elmagyarázni miért van szükség multiméterre. (azon kívül hogy megméred a gpu és mem. feszeket)
A gpu-nak és memóriának 1-1 IC állítja elő a feszültséget. Azon általában van egy FB láb, annak az ellenállását (ohm) kell megmérni, és az ahhoz a lábhoz tartozó ellenállást (azt a pici szart amiből olyan sok van a kártyán) kell megkeresni. Azt pedig úgy tudod hogy a multiméter fekete vezetékét leföldeled (a kártya egy fém részéhez teszed), a pirosat meg az IC FB lábára. Na de melyik az? Ha tudnám milyen IC van a kártyán, tudnék rá válaszolni
Na mindegy, tegyük fel hogy megvan az FB ellenállása (ohm), akkor neked egy olyan ellenállást kell keresned, aminek egyik végén ugyanannyit mérsz mint az FB-n, a másik végén pedig 0-t. Na azt kell satíroznod hogy emeld a feszültséget.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz barnam_ #10171 üzenetére
Nekem az Abit IB9-es bioszánál a max adható fesz (ugye 965-ös lapról beszélünk) 1,6V-volt. Megadtam neki és..u.úgy felülfeszelte mint amiről most Te írtál. Érdekes, mert 1,3v-on (példa) meg volt a 0,05v droop..
Ez a fénykép nem most készült, hanem amikor vettem. Akkor még nem tudtam, hogy kell majd Neked kép. Majd lefényképezem csak most "itthon van a férj", nem biztos , hogy örülne nekem, s nem akarok családi vitát..
az offjoz most késő van nekem
(#10172) hackeeeee :[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz barnam_ #10174 üzenetére
Fránya világ ez a kamionozás..Ok! Te! belenéztem..Gyááá. Kb annyit értettem belőle mint Pákó a magyar nyelvből..Majd ha lesz kép, szerzek olyan mérőkét( ) is és nyaggatlak. Ha meg nem ok, megyek vele hozzád.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #10178 üzenetére
Ilyen ez a popszakma
(fesz lehet, hogy sok neki.) Én is elkezdem a dmarkozást, ettől üt még a guta..(útálom nagyon mert hosszú és összetett..)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha teszem fel a kérdést közben. Ehhez az órajel visszavevős témához mit érdemes beállítani? Mert azt tom, hogy nekem bios-ban ehhez asszem 3 opció van.. De most fejből nem tom melyik az a 3.
Me lehet kipróbálom, kap még egy esélyt, egyszer megpróbáltam, akkor nem jött össze, mert restartnál ki-be kapcs. volt...
Közben meg, 475 FSB. Bios-ban 1,25V van beállítva.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz barnam_ #10184 üzenetére
TenkLYú. 2850mhz-re veszi vissza. Ugye 6* szorzó.
Hőmérséklet szinte semmit nem változik... Mondjuk ha pár wattot már ér, akkor már tök jó, bár inkább azért lenne jó ez, ha stabilan menne, legalább nem menne max órajelen a proci, ha nem muszáj.
Véleményem szubjektív...
-
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #10180 üzenetére
Valós 1,18v? Simán mehetsz 1,225-ig 24/7-be. Ha több 100MHz-et hoz, megéri. Ha aránytalanul kevesebbet..valóban nem.
Aggregátor:
Képtelen vagyok javítani..A kva nap is süt, minden ellenem van"Most ennyi jött össze.."oszt dobsz egy majd 5,1GHz-et.P45ben meg több fesz kellene a 8400-nek..
(#10193) Bagira01: VTT-nek 1,4v felett kell adnod
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz tom_tol #10194 üzenetére
Agyaltam rajta, le ugyan nem szedtem, de tettem mellé egy 120-ast, majd nemsokára próba. Ja!
Véletlenül nem hallottál(nincs-e tapaszatalatod) erről az új win7 2010-ről ami ati -ra optimalizálva.? (vagy bárki)[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #10196 üzenetére
Most olvastam...
60° prime alatt? Mi a csudát akarsz Te? Megfagyni nem fog. Az bőven jó!!!! (60°)[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz lipi67 #10192 üzenetére
Itt 3°C volt az ablakban, kinn olyan 1°C körül lehet.
Spi 1M és wPrime 32M-t teszteket futtattam, mindkettőben jó eredmények lettek.
Majd ha feltöltöttem hwbot-ra, ide is linkelem.
P45ben meg több fesz kellene a 8400-nek..
Na szép... így is kap bőven feszt(#10193) Bagira01: akkor beérem ennyivel.
-
lipi67
nagyúr
válasz barnam_ #10198 üzenetére
Várom az ertedményeidet!
hackeeeee: legnagyobb szorzón nézd szerintem.
-na újra nekiesek a teszteknek, rögtön itthon a 2 törpe..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest