- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10192 üzenetére
Itt 3°C volt az ablakban, kinn olyan 1°C körül lehet.
Spi 1M és wPrime 32M-t teszteket futtattam, mindkettőben jó eredmények lettek.
Majd ha feltöltöttem hwbot-ra, ide is linkelem.
P45ben meg több fesz kellene a 8400-nek..
Na szép... így is kap bőven feszt(#10193) Bagira01: akkor beérem ennyivel.
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #10180 üzenetére
Valós 1,18v? Simán mehetsz 1,225-ig 24/7-be. Ha több 100MHz-et hoz, megéri. Ha aránytalanul kevesebbet..valóban nem.
Aggregátor:
Képtelen vagyok javítani..A kva nap is süt, minden ellenem van"Most ennyi jött össze.."oszt dobsz egy majd 5,1GHz-et.P45ben meg több fesz kellene a 8400-nek..
(#10193) Bagira01: VTT-nek 1,4v felett kell adnod
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha teszem fel a kérdést közben. Ehhez az órajel visszavevős témához mit érdemes beállítani? Mert azt tom, hogy nekem bios-ban ehhez asszem 3 opció van.. De most fejből nem tom melyik az a 3.
Me lehet kipróbálom, kap még egy esélyt, egyszer megpróbáltam, akkor nem jött össze, mert restartnál ki-be kapcs. volt...
Közben meg, 475 FSB. Bios-ban 1,25V van beállítva.
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10171 üzenetére
Nekem az Abit IB9-es bioszánál a max adható fesz (ugye 965-ös lapról beszélünk) 1,6V-volt. Megadtam neki és..u.úgy felülfeszelte mint amiről most Te írtál. Érdekes, mert 1,3v-on (példa) meg volt a 0,05v droop..
Ez a fénykép nem most készült, hanem amikor vettem. Akkor még nem tudtam, hogy kell majd Neked kép. Majd lefényképezem csak most "itthon van a férj", nem biztos , hogy örülne nekem, s nem akarok családi vitát..
az offjoz most késő van nekem
(#10172) hackeeeee : -
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10169 üzenetére
1.6v-nál és felette érdekesen működik a lapom, cpu-z többet ír ki mint amit beállítok
Itt bios-ban 1.6v-t állítottam be, cpu-z meg 1.616v-t ír, és asszem llc on-nál még többet.
1.6v felett már csak 0,05v-s lépésekben lehet állítani.#10170: frankó, de nekem a kártya hátuljáról kellene kép
Röviden és érthetően megpróbálom elmagyarázni miért van szükség multiméterre. (azon kívül hogy megméred a gpu és mem. feszeket)
A gpu-nak és memóriának 1-1 IC állítja elő a feszültséget. Azon általában van egy FB láb, annak az ellenállását (ohm) kell megmérni, és az ahhoz a lábhoz tartozó ellenállást (azt a pici szart amiből olyan sok van a kártyán) kell megkeresni. Azt pedig úgy tudod hogy a multiméter fekete vezetékét leföldeled (a kártya egy fém részéhez teszed), a pirosat meg az IC FB lábára. Na de melyik az? Ha tudnám milyen IC van a kártyán, tudnék rá válaszolni
Na mindegy, tegyük fel hogy megvan az FB ellenállása (ohm), akkor neked egy olyan ellenállást kell keresned, aminek egyik végén ugyanannyit mérsz mint az FB-n, a másik végén pedig 0-t. Na azt kell satíroznod hogy emeld a feszültséget. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #10158 üzenetére
Igen, gyári. Ne fájdítsd már a szívem (dmark06 holnap jön majd a porondra, de 18,5k pötty max, tudom..) Nálam az a HDR/SM3 -as pontszám a gázos. Mi a felelős azért? Már több vga-s stb topikban kérdeztem, sose kaptam választ
(#10159) hackeeeee: Az milyen?
(#10161) Aggregátor : Igen, ilyen, csak a hőcső réz.
-
barnam_
nagyúr
Mai termés: 4.25Ghz @ 1.375v
Kb. 22°C volt a szoba hő, tehát nem nyitott ablak, arra voltam kíváncsi mire képes ez a hűtő normál körülmények mellett. Sajnos a proci ennyire képes, 4.35Ghz (9*484) már nem ment prime alatt. Még megnéztem 4.5Ghz-en 1.45v-al, llc off-al azonnal kék halál, llc on-al csak később
Ez az eredmény jó lesz az 1.35-ös kategóriába, felette nem prime-olok
LLC-t 1.5v és felette kapcsoljam ki? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10151 üzenetére
Ezek elég korrekt eredmények, nem?
Az a gond a Powercolor-al, hogy nem referencia nyákot használ, így ami a legtöbb kártyára jó vmod erre nem jó. Látatlanba meg nem tudom megmondani melyik ellenállást satírozd. Sőt, kelleni fog egy multiméter is, ellenállást kell majd mérned ha akarsz vmodolni -
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #10142 üzenetére
Mi a kukim ez? Tudod mi lehet a jó benne? Az, hogy 0,7alatti vid-del is kiadnak..Egy olyat kifogni, b@szottul hűteni és nyomni neki..huhh..jó lenne
_nekem egy brutal VGA kellene_ mind1 , h milyen, csak a saját kategórájában bajnok legyen. A baj az, hogy ha véletlenül talál az ember ilyesmit, lát 1-2 jó tuningeredményt tőle..na..megveszed, hazaviszed, megy is , minden ok, utána jönne a tuning és félútom már összeszemeteli a képernyőt..
(#10152) darál0w 4870-es paramétereiben kellene Te!
(#10145) darál0w :
sajna, most lépnem kell, 5től a törpéké a gép..Majd este, miközben főzöm a másnapi ebédet..(mert ugye lehet, hogy reggelre fagyni fog, akkor meg szarni az ebédre, bomber fel, ablak kinyit és hajrá
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #10131 üzenetére
Ma egész nap ezt csináltam. (Próbáltam a gpu/mem határokat, no meg azt, hogy mennyire fogja vissza a vga tuning a procit. (mert teszi ez az átok
) Lényeg, egy 838/1007 kb jó, akkor még a proci is elszaladgál 4,5GHz felett a teszteken:
[01]
[03]
[05]Nem, ez nem csak vga teszt, kb ezen az órajelen ezt a procit lehet használni 24/7-ben.
-A vga-val szívok, jó lenne egy 850/1100...-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egérpad topik
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest