Új hozzászólás Aktív témák
-
freezysight
csendes tag
Sziasztok!
Lassan fél éve használok egy ilyen cpu hűtőt (tx), azonban most így a nyári nagymelegnek köszönhetően elbizonytalanodtam. A helyzet a következő:
- adott: AMD X2-5000, gyári sebességen hajtva , rajta Cm hyper Tx.
- szitu: a hetekben több alkalommal is történt, hogy játék közben fogta magát és leállt a gépem. Minden előjel nélkül (hang, füst, szikra), csakúgy, mintha kihúztam volna a konnektorból az egészet.
Újra elindítva biosban 110 fokot láttam a hardver adatoknál a CPU temperature mellett.
Feltételezem, hogy az alaplap biztonsági okokból lekapcsolta magát a CPU védelme érdekében. (ASUS M2N32-SLI)
Felnyitva a gépházat, azt tapasztaltam, hogy a hűtőborda oly mértékben fel van melegedve, hogy hozzáérve megégetett. A ventillátor természetesen pörgött alatta, és a bios is mutatta az 1800-as RPM értéket.
Mindez azt követően is megismétlődött, hogy a gépház fedelét nyitva hagytam, hátha segit valamit a szellőzésen.
Tegnap egy számtech szaküzletben konzultáltam egy eladóval, pasztát kérve, (gondoltam hátha a CM gyári ragacsa száradt már ki a borda és a cpu között, majd jól átkenem és jó lesz) de ő értetlenül állt az egész előtt, ugyanis arra utalt, hogy nem jól van kenve a borda alja, viszont akkor nem szabadna ennyire felhevülnie az egésznek. Az újrakenést követően sem változott a helyzet sajnos.
Még annyit hozzáteszek, hogy a szobaventit odaraktam a gépházhoz, hogy a bordára fújja a levegőt, és így maradt stabil a rendszer. Persze ekkor már későeste volt, pár órát használtam csak így.
Van-e valami ötletetek, hogy mivel próbálkozzak?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest