Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
válasz
szasanyi #175 üzenetére
Valami hasonlót képzelj el, csak házi kivitelben, de profi kinézettel, és a heatpipe-ok nem csövek, hanem az a réz tömb, amit feljebb már leírtam:
[link]
Illetve ez még nem is heatpipe, mert nem készítettem mégel.
Két tömbből lesz a heatpipe: 300*100*20mm és 300*100*10 mm közöttük 10*5 mm-es távtartó rudakkal,- az egész összeforrasztva kapilláris belsővel.
De nem offolok tovább.
Elnézést az OFF-ért.
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
válasz
szasanyi #175 üzenetére
Nem muszáj elhinni.
A ház alaplap felőli oldala egy 2 négyzet méteres felületű alumínium borda (500*500 mm)...
Az alu borda, és a processzorról a hőt elvezető leendő heatpipe egyik fele (300*100*200mm-es vörösréz tömb) között fent keresztben hő átadóként van egy másik réz tömb: 500*100*20mm-es mérettel.
16 kg vörösréz
8 kg alumínium hűtőborda csak a processzort hűti, meg persze mellékesen a ház belsejét is.
Így már elhiszed?
[Szerkesztve] -
Beca
csendes tag
válasz
szasanyi #132 üzenetére
Nekem nem, bár aki nállam járnak gyakran észre se veszik hogy megy a gép. A 8 centisek max 22db-t adnak, ráadásul mind szabályozható a házhoz járó egységgel, ami még halkabbá teszi. Vízhűtésen gondolkodtam, de letettem róla mert azzal sok macera van, meg az áráért akkor inkább egy peltier, de a házhoz a normál lég is elég.
-
éN79
addikt
válasz
szasanyi #121 üzenetére
Köszönöm neked és (Bundás)-nak is.
Szerencsére a lapon el van tolva a cpu blokk is (vagy nem szerencsére, a Ninja miatt), így gyakorlatilag a vízszintes síkban nézve ott van a procihűtő ház hutáljához közelebb eső vége, ahol a táp véget ér, függülegesen pedig van köztük kb. 8 centi, úgyhogy pont egymás mellett dolgoznak el, úgy tűnik. Míg így a memók felől szívhat be meleget és fölötte a táp melletti ''üres'' rész van, addig megfordítva gyakorlatilag szinte közvetlen közelről, a chip felől szívná el részben a levegőt, szinte hozzáérne a ventikeret.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest