Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsocaozd

tag

válasz xedos #856 üzenetére

Namost ha nem a mi gépünkről íródott a cikk...akkor nem igazán értem az idézet értelmét ezen a topic-on... Akik a dual channel kérdését feszegették, nem általánosságban tették, hanem arról érdekődtek, vajon a mi gépünk (M400, M40AE) tudja-e ezt.

A single-dual channellel nekem sincs bajom, ilyet nem írtam. Én a Clevo M400-ról beszélek (merthogy ez annak a topic-ja ugyi), hogy ugyan tudja a dual channel-t (legalábbis a gép újabb verziói, pl. M40AE), de úgysem használjuk ki, mivel egy fos vinyó van a gépben. Úgyhogy a mi gépünkben mindíg is a vinyó fogja képezni a szűk keresztmetszetet, lehet a RAM, vagy a proci bármilyen gyors. A gyorsulást a két RAM modul behelyezésével nem a 128bit RAM kontroll (vagy dual channel) működésbe lépése fogja hozni, hanem a megnövekedett memória méret (vinyó kiküszöbölése).

''Azt látnád, hogy a T20-as hogy röpül a gyári 4200-es 12Gigás helyetti 5400rpm-es 16M Cahes 40Gigás winyóval!!!!''

Namost ezt hogyan érted? Relatíve az eredetihez képest, vagy úgy egyébként is. Merthogy relatíve megértem, hiszen a 4200 az nem embernek való sebesség 2006-ban, de szerintem már 5400-as vinyókat sem lenne szabad gyártani, mégis az újabb típusok is leginkább így jönnek ki, nyílván a 7200-nál csekélyebb melegedés miatt.
    Játékokat futtattál rajta? Nem akadt el töltésnél/írásnál? Kizártnak tartom. Legalább negyvenféle vinyót próbáltam már az utóbbi évek során, 5400-asokat és mindegyik elakadt egyszerre nagyobb adatmennyiség mozgatásakor. Ez játékoknál jelentkezett leginkább. Én mondom, a 7200-asoknak nincs párja notikhoz. A leggyengébb is jobb, mint a legjobb 5400-as, nekem ez a véleményem.

Igen, tudom, hogy te nyitottad azt a topic-ot, úgyhogy be is idézném ide a topic-nyitó hozzászólásod egy részletét ha megengeded:

''PeterkeT-vel egyeztetve nyitottam egy ilyen topicot.
    Szerintem igazából a winyó gyorsaságán múlik egy noti gyorsaságának az érzése...''

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák