Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• M40AE

csendes tag

válasz zsocaozd #1085 üzenetére

Ha már ennyire belemegyünk a felelősség kérdésébe... :)
    Van jogi és van erkölcsi felelősség. Jogilag az eladóval állsz kapcsolatban, a gyártóval nem, a hibás áruért jogilag ő felel. Más kérdés, hogy ismerve a magyar viszonyokat, mindenki elemi érdeke, hogy vásárlás előtt amennyire csak lehet, tájékozódjon (de ez nem mindig lehetséges és jogilag nem is elvárt, nyugodtan hihetsz az eladó termékre vonatkozó állításainak). Ez az erkölcsi felelősség, ennek elmulasztása nem csökkenti az eladó jogi felelősségét. Ahol fejlettebb a kereskedelmi kultúra, jobban meg lehet bízni az eladókban, mert általában hosszú távon szeretnének megmaradni a piacon, így fontos nekik az elégedett vevő, és a jó hírnév. Így nem ritka egy adott termék forgalomból való kivonása, illetve a kártalanítás. Egyébként már pár példa volt erre kis Hazánkban is. Nem nagyon értem egyébként az álláspontodad. Ritkán veszünk bármit is közvetlenül a gyártótól, így te sosem reklamálsz, mert az eladó nem hibás? A termékek minőségével egyet értek, de ez valahol annak is a következménye, hogy nagyon felgyorsult a fejlődés, aminek ára van, így a gyártók valamivel kénytelenek rákényszeríteni a vevőket a gyakori vásárlásra. Ez egyébként nem mindig ütközik a vevők szándékával, nézd meg pl. a mobilokat, előbb cserélik le az emberek, minthogy tönkremenne, mert nem akarnak lemaradni az újról. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy ez mindig jó, hűtőt én sem szeretnék évente venni, de ez egy kicsit a valamit valamiért elv. Ha fejlődést akarunk, meg kell fizetnünk.

Más: azért vettem vissza a gép teljesítményét, mert muszáj dolgoznom, ebből élek és a több hét szervíz miatt eléggé lemaradtam, most fontosabb a stabil gép, minthogy bebizonyítsam az igazam. De azért nem hagyom annyiban! :) Eladni nem akarom, mert azon egy csomó pénzt buknék. Az összefogás egyébként nem rossz ötlet, több ember biztosabban ér el sikert.

Új hozzászólás Aktív témák