Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsocaozd

tag

válasz M40AE #1080 üzenetére

Én jelenleg öntapadós csúszásgátló gumikorongokat használok, ezekből építettem magasítót, azóta sokkal jobb a helyzet, mint előtte volt, de még mindig durva azért.
    Köszi a tapasztalatokat, meggyőztél, hogy ne vegyek coolpad-ot, mert nincs értelme, így egy felesleges kiadással kevesebb.

Nem értek egyet (a 100% felelősséggel pláne nem). Ha minden kereskedő így gondolkodna, nyugodtan be lehetne zárni az összes üzletet, ugyanis egyetlen terméket sem árulnák! Minden termék hibás, amit jelenleg gyártanak az egész Világon. Csak van, amelyiknek olyanok a hibái, hogy nem befolyásolják a működését, használhatóságát jelentősen. Én minőségi terméket, élelmiszert, bármit utoljára még az ''átkosban'' láttam/használtam, azóta nem, pedig mindenből igyekszem a ''minőséget'' (legalábbis, ami manapság annak számít) megvenni.

Annak idején alapvető volt, hogy ha valamit legyártanak, elkészítenek, az minőségi (nem is volt más). Azok a cuccok még ma, 20-30-40 évesen is tökéletesen működnek! Ma már a közelítő (és korántsem ugyanolyan!) minőség igen súlyos pénzekbe kerül és örülhetünk ha 3-4 évig kitart legyen az mosógép, vagy mikrosütő (max. 1-2 év), bármi. A kaják között is aminek van egyáltalán íze és nem ''műkaja'', az baromi drága, az átlag számára jóformán megfizethetetlen. Mutass egy dolgot, amit az utóbbi 10 évben gyártottak bárhol a Világon és 40 év múlva is pontosan ugyanúgy fog működni, mint manapság! Talán épületek, hidak, de még azok sem biztos!

Egy apró példa, épp ma láttam a Discovery-n az egyik legelismertebb egyedi Hot-Rod készítő pasit, aki a határidő miatt kénytelen volt összecsapni egy kocsit...na bumm...oda a minőség. Ez olykor elmondható az Orange Conty Choppers-ről is ugye, hiába végeznek általában minőségi munkát...pedig egy olyan moci 180.000 dolcsi körül mozog... Nincs ma már minőség...én mondom. Ha megfigyelitek, akik minőséget akarnak pl. amcsiban is, azok fognak egy 40-50 éves kocsit és azt alakítgatják át...vajh miért? :)

Ja és még valami a felelősségről. Véleményem szerint abszolut nem a kereskedő felelőssége az, hogy a vevő ne fost vásároljon, hanem magáé a vevőé. Ha egyszer a gyártók fost gyártanak, a kereskedő csak azt tudja eladni. Hogy nagy haszna van rajta? Nabumm, akkor mivan? Ne vedd meg, ennyi. Tájékozódj, nézz utána, kérdezz rá másoktól, hogy mik a tapasztalatok és csak akkor vedd meg, ha már tudsz róla mindent, ami kell. Én magam részéről egyáltalán nem a forgalmazót, hanem magamat tartom felelősnek azért, hogy így alakult a helyzet, nekem kellett volna jobban szétnéznem a piacon, tájékozódnom a lehetőségekről és a tapasztalatokról, majd ezeknek a fényében dönteni. Ha nem tettem meg, csakis magamra vethetek, ennyi.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák