Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• M40AE

csendes tag

Sziasztok!

Egy Clevo M40AE-n dolozom. Egy éves, és már kétszer tönkrement benne a winchester. Ha jobban leterhelem, rendszeresen le is fagy. A gyanúm az, hogy mindez a melegedéstől van. Ha semmi nem fut, akkor is 53 fok körül van a winchester hőmérséklete, ha kicsit megdolgoztatom, felmegy 57-60 fokra is. Olvastam korábbról, hogy a notebbok.hu-s kolléga azt írta, hogy 80 fokig nincs min ggódni. Szerintem ez nem így van. Nem véletlenül adja meg a FUJITSU maximumnak az 55 fokot. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha egyszer elérjük, a winchester tönkremegy. De azt igen, hogy lényegesen csökken az élettartama. Kicsit keresgélve az interneten azt lehet találni, hogy a normál üzemi hőfok valahol 40 fok körül van és már 10 fokos emelkedés is jelentősen megrövidíti az élettartamot. Az sem véletlen, hogy a winchesterhőfok mérők alpból 55 foknál riasztanak. Szóval az én véleményem az, hogy a gép hűtése erősen alá van becsülve. Én egy coolpaddal hűtöm, de az nem normális, hogy egy laptophoz még külső hűtő is kelljen, akkor hol a mobilitás. Persze a forgalmazó is szorult helyzetben van, hiszen ha elismerné, hogy a hűtés tervezési hibás, akkor az összes vevőt kárpótolnia kéne. Az lenne a kérdésem, hogy másnak ment-e már tönkre a winchestere.

Új hozzászólás Aktív témák