- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- HDMI topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #14981 üzenetére
Eleg a core
-
okgyuri
újonc
válasz
sunyijanika #13633 üzenetére
Köszönöm, ezzel tökéletesen működik.
-
Ygg
senior tag
válasz
sunyijanika #13432 üzenetére
Köszönöm.
Hol vizsgáztál? -
Immy
őstag
válasz
sunyijanika #12417 üzenetére
Szia,
300-210 SITCS v1.5-re gondoltam, hogy mivel lett újabb mint a korábbi verzió.
http://www.cisco.com/c/en/us/training-events/training-certifications/exams/current-list/sitcs.html -
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #10613 üzenetére
Ez jó kis lelki fröccs. Gondolom te napi szinten használsz ISÉ-t, vagy csak könyvből tanultál és gyakorolgattál?
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #10613 üzenetére
Köszi. Meg kicsit halogatom.
-
oleeg
tag
válasz
sunyijanika #7391 üzenetére
Szia!
Nekem az gyanús, hogy ügyfél forgalom nélkül nincs csomagvesztés.
Ez tipikusan akkor fordulhat elő ha mondjuk van egy Ethernet vonalad amit átadnak mondjuk FastEth vagy GigEth interfészen, de vonali sávszélesség igazából csak az interfész sebességének töredéke és a szolgáltatói vonal nem tolerálja burst -öt. Nálad szerintem mindenképpen probléma lehet, hogy az egyik interfész FastEth a másik pedig GigEth. Ilyenkor az eszköz képes elárasztani (forgalom burst-ös jellege miatt) úgy a vonalat, hogy csomagvesztést tapasztalsz. De ha nincs forgalom a vonalon akkor akár 100e vagy 1m ping is hiba nélkül visszajön. Az interfész számlálók (drop) pedig tiszták. Ilyenkor egy egyszerű shape segíthet melyet mindkét WAN interfészre outbound irányba ráírsz, feltéve, hogy a platform támogatja és még amúgy sincs semmilyen QoS a vonalon.
Utána érdemes ellenőrizni a policy-map -ot a sh policy-map int <interfész neve> paranccsal működés közben a Queueing rész nézni ahol a (queue depth/total drops/no-buffer drops) 0/0/0 mutatja, hogy ha a shape aktív. Ha a látszik, hogy a default (64 packet) queue limit nem elegendő és emiatt továbbra is dobál akkor növeld a queue limit értékét. Rossz esetben nem lesz már csomagvesztésed, de a válaszidő akár több másodperc is leheto
-
oleeg
tag
válasz
sunyijanika #7389 üzenetére
Szia!
LL milyen technológia és milyen sávszélesség?
Üdv:
o
-
crok
Topikgazda
válasz
sunyijanika #7387 üzenetére
1. kétlem, hogy a LAN *ethernetek és nem fognak 1500-ra darabolni.
2. esetleg a local loop eth-over-sdh és az sdh "user" MTU-ja 4460-ra van lőve.Esetleg amit kérj: payload vagy line scrambling-et az SDH vonalra.
Valószínű a csomag még talán meg is érkezik de valszeg keret szinten
van bithiba (könnyen előfordul és reprodukálható, tesztelhető).
Én spec ezt csinálnám, az eredmények megmondják mi lehet a cink:ping <IP> df si 1500 re 10000 ti 1 da abcd
ping <IP> df si 1500 re 10000 ti 1 da 0000
ping <IP> df si 1500 re 10000 ti 1 da ffff
ping <IP> df si 1500 re 10000 ti 1 da 8888Az első (default) ping data egyfajta "kvázirandom" bithalmaz: 1010101111001101.
A második a csupanulla. (SAP csomagok sokszor tartalmaznak '0' padding-et).
A harmadik a csupaegy. Az utolsó pedig 1000100010001000.
Ezekkel szokott általában minden vonal "szarakodni".
Ha valahol valamelyik "médiát átalakító eszköz" (DSLAM pl..) vagy multiplexer
(SDH MUX, soros repeater) szarul végzi a dolgát akkor ezekkel általában kijön. -
kristofkax
csendes tag
válasz
sunyijanika #5545 üzenetére
Ha a parancs be van írva a kábelt nem ellenőrzi. (hogy is ellenőrizne ? nem tud biteket elküldeni majd fogadni és a parancs miatt nem is akar).
Nincs loopback plugood? Csinálj!
http://www-tss.cisco.com/eservice/compass/common/common_images/verikit-3.gif
-
kristofkax
csendes tag
válasz
sunyijanika #5543 üzenetére
Nem tudom fizikaileg melyik részét teszteli a kártyának a loopback commandal, de a legjobb a hardware loop
. Ha loopback kábelt raksz bele akkor semmilyen loopback parancs nem kell, egyszerűen HDLC-be rakod IP-t adsz neki és pingeled az IP-t amit adtál neki
show interface-nél
up/up (looped)-et kell, hogy mutasson. -
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #4894 üzenetére
640-554 és Keith Barker az egyik szerző, q.va jó kis könyv. Új lehet, mert mostanában - kb fél/1 éve - változott a vizsga.
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #4458 üzenetére
Irgyunk nekik ketten, az mar egy tomeg. (Tekintettel a 100 kilomra
)
Annyira nem fontos, jelenlegi helyzetemet tekintve ez a Cert.csak egy bazi kemeny WC papir
-
crok
Topikgazda
válasz
sunyijanika #3809 üzenetére
Nos, az IPSec és az L2TP nem kifejezetten "vonalak"
De amit ajánlok: The Irwin Handbook of Telecommunications
Egyébként nézz szét a blogomon - az aláírásban van a cím:
Telecommunication lines
ISDN -- ide tudok adni még anyagot!
ISDN -- ide tudok adni még anyagot!
Soros interface-ek, jelalakok, műszerek, vonali kódolás, signaling...
..meg van még pár dolog -
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #3721 üzenetére
Köszönöm.
Distrib listtel ment, de nem az volt a cél. De már utánanéztem és világos
-
crok
Topikgazda
válasz
sunyijanika #3721 üzenetére
+1 distribution-list
-
f_sanyee
senior tag
válasz
sunyijanika #3634 üzenetére
ritka? pl google elerheto v6-on mar joideje, gmailtol a youtubig. nekem nativ ipv6 van itthon es van rajta forgalom.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #3457 üzenetére
Ja. Itt egy jó példa. Valamiért utóbbi időben azt vettem FD-nek, ha R1 szemszögéből nézzük a dolgot, hogy R1-R3-R5 útvonalra R1 FD-je 19 a 19+13 helyett....ez volt a probléma fő oka
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #3444 üzenetére
Kimaradt. (tököm a német netbe)
Az all-linksnek mutatnia kéne minden utat, de ez nem. Felkonfingolom ezt a hálót és megnézem nálam megy-e.
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #3444 üzenetére
Én az FD/RD-re válaszoltam. Az all-linksel kapcsolatban nem lehet, hogy GNS3 probléma?
Olvastam már többször, hogy ez nem megy rendesen, az nem megy rendesen.... Én is tapasztaltam ilyet. Pl csinálsz egy HSRP-s switcblockot. Adsz az SVI nek ip-t, meg lehet pingelni, de a virtual ip-t nem, pedig minden működik. Tudom, hogy a GNS3 nem switch szimulátor, de sima ethernet sw-vel működik, csak a switchnek alakitott routerrel nem -
kowika87
tag
válasz
sunyijanika #3249 üzenetére
Igen azt értem. Csak az zavart meg hogy R4-re állítottam autentikációt de csak a Fa 1/0 ra. Mivel R4 és R5 között nem volt semmi így nyugodtan létrejött a neighborship és ment az EIGRP az egész topologián. Az természetes ha az egyik oldalon beállítom vagy épp lelövöm akkor lemegy downba. Mostmár tiszta, köszi
-
jerry311
nagyúr
válasz
sunyijanika #2907 üzenetére
He? 12-bol 7 sincs hasznalatban, hol van itt a verejtekezes?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #2907 üzenetére
Az igazsaghoz hozza tartozik hogy fut egy szoftver mellette, ami 4 gb ramot eszik. Igy mar nem is olyan rossz eredmeny
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #2663 üzenetére
"Ha a portfast port bpdu üzenetet kap akkor errdisable módba kerül, ami azonban magától nem fog visszaállni a normál státuszába."
Default nem, de az errdisable recovery cause ..... erdissable recovery interval.... paranccsal visszahozható automatikusan.
-
válasz
sunyijanika #2665 üzenetére
Igen, a Discovery-ben van magyar is, de én angolul csinálom, mert előfordulhat félrefordítás.
Elképzelhető, amit mondasz, de nem hiszem, hogy az angol kérdéssorban több a vizsgakérdés, mert az nem lenne fair a hallgatókkal szemben.
100-150 kérdés szerintem is vállalható. Én is ekkora érték körül gondoltam. Remélem, hogy nem számoltam el magam...
Köszi!
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #2663 üzenetére
Az udld csak aggressive módban errdisabledezik, úgy tudom.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
sunyijanika #2453 üzenetére
Igen, a kábelekről azóta már felvilágosítottak.
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #2453 üzenetére
... benéztem
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #2212 üzenetére
Innen töltöttem le a próbafájlokat, ez a Rene Molenaar a kedvencem a ciscos youtubosok között.
Este kipróbálom, bár már nézegettem korábban, de még nem jutottam el odáig, hogy áznézzem. Köszi a fáradozásod
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #2204 üzenetére
Köszi Este kipróbálom. Ha siker van kapsz egy piros pontot
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #2198 üzenetére
209-unable to start vm instance 'ghost(fájl neve)127.0.0.1ghost'
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #2183 üzenetére
Azóta is csak szótárból tanultam angolt
Nem tudok mindent megérteni, de már alapfokból a 11. óra következik
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #2091 üzenetére
Az lehet, de némi toldalék azért nem ártott volna!
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #2089 üzenetére
Na ebből még nehezebb kibogozni.
De annyit leszűrtem, hogy az NSSA-t az external IGP és egy normál area KÖZÉ kell tenni.
-
crok
Topikgazda
válasz
sunyijanika #2055 üzenetére
Az már nem annyira triviális
-
robesz87
tag
válasz
sunyijanika #2051 üzenetére
Inkább leegyszerűsítem, mert az alapprobléma, amibe ütköztem, így is jól modellezhető.
192.168.1.0 /24 lássa 192.168.2.0 /24 -t, de fordítva nem.
ip access-list extended BLIND
deny ip 192.168.2.0 0.0.0.255 192.168.1.0 0.0.0.255
permit ip any anyAmikor pingelném a 192.168.1.3-ról (például) 192.168.2.156-ot, akkor a ping eléri a hostot, de visszafelé a router tiltja, mert visszafelé a ping source addresse a kettes networkbe tartozik, ami tiltott.
Mi a megoldás? A wildcard-al variálni vagy kivételt megadni?
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #1915 üzenetére
Köszi, ezt tudom, csak eigrp esetén ugye megy, pedig ugynaúgy NBMA.
Ha frame-relay mapolok, ott ugye átmegy broadcasttal az adott ip re a local dlci és kicsit meglepődtem, hogy az Ospfnél nem. -
Tsory
tag
válasz
sunyijanika #1871 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam. Nálam csak projekt mentésekot majd visszatöltésekor generálta le a plusz bejegyzéseket.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #1867 üzenetére
Most főleg nem a két szpók mögötti hálózat érdekel, ezek a nyamvadtak még EIGRP-n sem fedezik fel egymást, deleted, inactive a frame-relay PVC, nem hogy még itt split-horizonozzak, addig se annak, se az auto summarynak egy deka értelme sincsen.
A GNS3 is up2date, csak lejáratom itt magam.
-
Ygg
senior tag
válasz
sunyijanika #1769 üzenetére
Így igaz, a vizsga nem elérhető magyarul, innentől nincs értelme sajnos magyarul tanulni.
Meg multi közegben sem angolul kell tudnod a szakterminológiát. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #1750 üzenetére
Osztom. Ezek ALAP CCNA kerdesek. Ha ezek nem mennek, akkor meg egyszer at kene nezni az anyagot, mert a vizsgan csak nehezebb kerdesek lesznek. Masreszt onalloan meg kellene probalni, ha bizonytalansag van Cisco.com-on minden fent van...
-
klambi
addikt
válasz
sunyijanika #1756 üzenetére
ok ok
-
klambi
addikt
válasz
sunyijanika #1754 üzenetére
emailcímed?
-
klambi
addikt
válasz
igazából lenne 1 nagy segítség, kaptam 1 régi vizsgát, azt oldottam többé kevésbé, és át kéne futni nem írtam-e be marhaságokat, van valakinek rá 1 kis ideje?
-
klambi
addikt
válasz
azt írtam be ide, nagyjából a többivel elvagyok csak ez nem állt össze... mondjuk van 1-2
-
klambi
addikt
válasz
sunyijanika #1669 üzenetére
köszönöm!
a ppp az elvileg jobb nem? -
Funthomi
aktív tag
válasz
sunyijanika #1666 üzenetére
Köszönöm! Az az igazság, h én is így tudtam, de volt, ahol rossz infókat találtam.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #1515 üzenetére
Az volt a baj! Most már megy az Eigrp->Ospf ipv6 redi
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #1513 üzenetére
c3725-adventerprisek9-mz.124-25d.bin az én IOS-em és láthatóan nem eszi meg az eigrp-s parancsot.
Elvileg ez az IOS nem támogatja.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #1482 üzenetére
Még nem, csak végre megy az IPv6. Még csak ezután jönnek a tunnelek, meg a forgalomirányítás (bár nem hinném, hogy ott lenne jelentős különbség az IPv4-hez képest), 17. fejezet következik, tehát még 3 és elkezdek csak laborozni.
-
crok
Topikgazda
válasz
sunyijanika #1397 üzenetére
Max akkor van különbség ha a subinterface-ek nem egy OSPF area-ba
tartoznak. Akkor internal>external ha valahonnan véletlenül ugyan az a
perfix jön.. cink helyzet.. jártam már így, 2x kiosztott LAN címzés miatt..
Esetleg ha NSSA akkor lehet még ügy, mert ugye type1 és type2 miatt
a cost máshogy alakul. Vagy a hálózatokat/interface-eket redistribute
connected -el akarod továbbadni? A type1/type2 ott is számítani fog.Egyébként simán network-el vagy interface-en konfigolva mindegy lesz
ha ugyan abba az area-ba teszed be őket. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #1211 üzenetére
Teljesen jogos, elnézést, én a valós életbeli megoldást néztem. Packet Tracerben valóban nem tudod ezeket kipróbálni. GNS3-mal igen.
Szerintem attól még csinálj két disztribúciót, hogy megalább link szakadás esetén védve legyél a disztribúció és az access között. A Spanning Tree majd szépen blokkolja az egyiket, de ha gáz van, átáll. Javaslom továbbá az uplinkfast bekapcsolását az access switcheken - bár nem tudom, hogy PT-ben ez támogatott -e. -
Lokids
addikt
válasz
sunyijanika #1209 üzenetére
Most akkor álljak vissza az eredeti, redundancia nélküli verzióra? Esetleg hagyjak bent 1 switchet a router és a többi switch között? Mert akkor legalább a vtp-nek van értelme.
-
Lokids
addikt
válasz
sunyijanika #1205 üzenetére
Igen, ez a jó kérdés, hogy ezt packet tracerben routerral L2 switchekkel hogy oldom meg?
Legegyszerűbb lenne kiszedni egy switchet. De ha van megoldás rá, ne tartsátok vissza. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #1162 üzenetére
A trunk kézzel bármivel trunk lesz, mégis küld.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #1154 üzenetére
CCIE R/S Guide:
- "switchport mode access: Never trunks; sends DTP to help other side reach same conclusion"
- Basics of Dynamic Trunking Protocol (DTP)
This information is being made available for CCNA instructors and students to learn more about DTP.
...
switchport mode access - This command puts the interface (access port) into permanent nontrunking mode. The interface will generate DTP frames, negotiating with the neighboring interface to convert the link into a nontrunk link- 3560 release notes
switchport mode access Puts the interface (access port) into permanent nontrunking mode and negotiates to convert the link into a nontrunk link. The interface becomes a nontrunk interface regardless of whether or not the neighboring interface is a trunk interface.INE, Brian McGahan:
“switchport mode access” turns DTP off, so a device on the other end of the link can’t negotiate it as a trunk. This is a security mechanism to prevent against Layer 2 Man-In-The-Middle (MiM) attacks. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #1140 üzenetére
Igen, a BGP jó cucc. CCNP-ben nem olyan mély, nyilván mert Enterprise környezetben nem kell olyan mély ismeret belőle, az már inkább az SP track.
Internet Routing Protocols könyvben nagyon jól el van magyarázva, ha valakit mélyen érdekel. -
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #987 üzenetére
A ge le baromságok. Értem (?), csak kicsit túl bonyolítottnak érzem
Abban az esetben ok, ha mondjuk:
10.0.0.0/8 ge 16 le 20 van, de a 10.0.0.0/8 ge 24 le 24 nek mi értelme? Ez a 10.0.0.0/24 es hálót jelenti. (vagy nem?) Ez kicsit nekem túlkomplikált.
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #884 üzenetére
Tök 1értelmű
Szerencsére én még csak ai EIGRP-nél tartok, de ezt látva beveszek előtte 2-3 nyugtatót
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #859 üzenetére
Mi az, hogy játszani az IDLE PC-vel? Én munkahelyen egy E6550-es procis géppel és 1 GB rammal szinte tehetetlen vagyok, olyan lassú, hogy iszonyat. Egyszer megöltem a programot azzal, hogy futó eigrp alatt kiadtam a debug eigrp packet-et úgy, hogy a hello-interval 2 sec volt... Bármit nyomtam, CTRL+SHIFT+6, CTRL+Z, CTRL+C, b@szott rá
Ezek szerint ezzel az IDLE PC-vel lehet barátságosabbra varázsolni, hogy jobban reagáljon? Mert "csak" 100%-on hajtja a procit.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #859 üzenetére
Sziasztok!
Megosztom a technikamat. Eloszor elolvasom az egesz konyvet, hogy kapjak egy altalanos kepet, mirol szol az anyag. Ekkor meg sok dolgot nem ertek. Utana fejezetekre bontom, szovegkiemelek, jegyzetelek, laborozok, megertem a technologiat - kozepszinten. Vegul vizsga elott meg egyszer atmegyek rajta, eloszor laborozok, ha valami nem megy akkor utananezek es a reszleteket is megtanulom. Majd vizsga. Nekem eddig ez bevalt, es ajanljak masok is (INE pl.) -
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #786 üzenetére
Szia!
Igen, egyetértünk
!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #773 üzenetére
Hello,
access switchnek jó az. A 3550-esek pedig a disztribúciós rétegnek. VTP-t, STP-t, L2 Po-t, DHCP Snoopingot, ARP inspection-t, Source Guard-ot gyakorolni lehet vele. A HSRP/VRRP-t meg 3550-eseken. GLBP-t meg a 6500-ason lehetne jól
.
Ezért szerintem használható a 2950-es a SWITCH-hez. -
Tsory
tag
válasz
sunyijanika #757 üzenetére
Nem csak az update-ek, de a szomszédsági viszony kiépítéséhez szükséges hello csomagok is multicastban mennek ospf és eigrp esetében is, így itt is szükség lehet a broadcast kiegészítésre.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
sunyijanika #757 üzenetére
Igen, ott a DR/BDR-t kell okosan megválasztani (hogy kialakulhassanak a kapcsolatok)
-
zsolti.22
senior tag
válasz
sunyijanika #753 üzenetére
Akkor ez ilyen van-de-minek lehetőség? Csak az ICMP dobja le az ékszíjat?
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #745 üzenetére
Ahhoz képest, hogy május van...
Ennyire hüJének nézel? Ne válaszolj kérlek!
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Én nem ugrottam be! Egy percig sem gondoltam, hogy ez valós lehet, de na, elgondolkoztam, hogy HTTP-réteg....itt bukott ki a dolog
-
Ygg
senior tag
válasz
-
tacsk0
aktív tag
válasz
sunyijanika #692 üzenetére
Hello
Koszi, utananezek ennek a GNS3-nak. Hat igen itt az amazon marad...
sztem olcsobb mintha megrendeltetem.
-
sunyijanika
tag
válasz
sunyijanika #631 üzenetére
Kicsit helyesbítem magam! lehet emulálni ez tény (kicsit körülményes), de szerintem mindenféle kép érdemes valódi eszközön is kipróbálnod a dolgokat.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
sunyijanika #215 üzenetére
Hmm, ezen a 600 USD-s szetten azért elgondolkoztam kicsit, rá kéne venni a főnökömet
Szerk.:Szállítással együtt már 1000 USD
-
Spa4aPaSWebr
csendes tag
válasz
sunyijanika #213 üzenetére
Ez már egy elég használható labor:
The CCNA / CCNP - CCNA & CCENT Cisco Certification Study LabIlyen a tökéletes labor a felkészüléshez!
The RACK - Ultimate Cisco Certification Study Lab -
Spa4aPaSWebr
csendes tag
válasz
sunyijanika #206 üzenetére
>eszközöket kéne beszereznem
A CCNA-hoz még felesleges magad költségekbe verned. Mire elvégzed, majd úgyis tudni fogod, hogy mire van szükséged.
A CCNP vizsgák előtt kötelező letenni a CCNA-t.
>GNS3 szimulátor ami hasznos lehet, de sajnos én még
>ezt a progit nem használtam és ha tudnátok ajánlani
>valami jó fajta tuturialt hozzá az jó lenne.A GNS3 saját dokumentációját próbáltad már? Van itt minden ami szem szájnak ingere (leírások, videók).
>ha valakinek van hozzá megfelelő IOS-e örülnék neki ha eltudná küldeni.
Sajnos ez nem fog menni! A Cisco nem engedélyezi az IOS-ek terjesztését. Még vizsgákra való felkészüléshez sem. Sőt letölteni sem lehet, ha nincs érvényes Cisco ID-d, a hozzá tartozó érvényes service contract-tel.
>külön eltudom végezni és megszerezni pl.a CCNP SWITCH minősítést
Magát a vizsgát természetesen le tudod tenni, de ez önmagában semmiféle cím elnyerésével nem jár. A CCNP-hez le kell tenni sikeresen mind a három vizsgát.
-
Ygg
senior tag
válasz
sunyijanika #206 üzenetére
CCNA minősítés előfeltétele a CCNP-nek.
Ha csak a Switchinget rakod le CCNP-ből, akkor nem kapsz minősítést.
A három CCNP vizsgát 2 éven belül kell lerakni, akkor kapod meg a minősítést.
Cisco oldalon ott a leírás.
Eszközt én még nem vennék a helyedben első körben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged